Hoe maak je een website met WordPress

Dus je wilt een website maken?


Super goed! Volg deze stapsgewijze handleiding en u heeft vandaag uw eerste website in gebruik.

Dit is waarom je de juiste beslissing hebt genomen om voor WordPress te gaan:

 • WordPress is de gemakkelijkste manier om in 2017 een echte website te bouwen.
 • Het is 100% gratis en ondersteund door een enorme gemeenschap van ontwerpers en ontwikkelaars, met veel gratis thema’s en plug-ins die u met slechts een paar klikken kunt gebruiken.
 • WordPress is beginnersvriendelijk. Wil je slepen en neerzetten? Ik snap het. Wilt u dat dingen gewoon werken zonder code te hoeven leren? Ik snap het.
 • Ideaal voor zowel kleine als grote sites. Wordpress kan alles doen, of het nu een mooie site van één pagina is, een blog, een professionele bedrijfssite om leads te genereren of zelfs een grote e-commercesite die duizenden producten verkoopt.
 • Uw site reageert dus het ziet er geweldig uit op desktops, tablets en mobiele telefoons.
 • Het is ZO gemakkelijk om gratis hulp te krijgen. WordPress is de meest populaire manier om een ​​site te bouwen, het is supergemakkelijk om snel hulp te vinden wanneer je maar wilt – of het nu om beginners of gevorderden gaat, je antwoorden zijn een Google-zoekopdracht verwijderd.

Stap 1: Verkrijg uw domeinnaam en hosting

Alle websites die u bezoekt, worden geladen vanaf computers die servers worden genoemd. Dit wordt hosting genoemd omdat deze servers de website hosten en aan de wereld bedienen.

Om uw nieuwe website online te krijgen, heeft u …

 1. domeinnaam – bijvoorbeeld uwsite.com
 2. hosting – hierdoor kan uw website door de wereld worden gezien

WordPress zelf is gratis. Uw domeinnaam en hosting kosten ongeveer $ 3 tot $ 5 per maand.

Er zijn nog steeds enkele gratis webhostingservices die er zijn. Maar je adres zou zo zijn, yoursite.free-websites-for-everyone.com -niet erg professioneel, toch? Erger nog, gratis hosts plaatsen meestal advertenties op al uw pagina’s en u heeft er geen controle over. Het ergste is wanneer uw site urenlang uitvalt. U heeft geen van deze problemen wanneer u uw eigen hostingaccount krijgt.

Het gebruik van uw eigen hosting zorgt ervoor dat uw site snel laadt en 24/7 online blijft. U heeft ook 100% controle over alles op uw site en u krijgt e-mailaccounts zoals [email protected] – beslist professioneler dan het gebruik van een Gmail- of Yahoo-e-mail zoals [email protected]

Waar u uw domein en hosting kunt krijgen

Ik heb veel hosts geprobeerd sinds ik in 2004 begon met het maken van websites. Op dit moment gebruik ik voornamelijk www.BlueHost.com voor webhosting en domeinnamen voor mijn sites en de sites van mijn klanten. BlueHost is ook de officiële # 1 aanbevolen host van WordPress.org.

Openbaarmaking: ik gebruik BlueHost en ben dol op hun hostingservice. Dus al mijn links naar BlueHost zijn verwijzingslinks. Dit betekent dat ik een commissie verdien en dat u een gereduceerde prijs krijgt als u bij BlueHost koopt.

Je hebt alleen hun meest elementaire hostingplan nodig (slechts $ 3,95 / mo). Dat is minder dan een fatsoenlijke fidget-spinner, en ik ben er vrij zeker van dat een website meer waard is dan een fidget-spinner.

Dit is waarom u alleen het basisplan nodig heeft: ik zal u helpen met een aantal speciale optimalisatiestappen in deze handleiding om uw site zeer snel te maken en uw hosting minder te belasten.

Als u al in het bezit bent van uw domeinnaam en hosting, gaat u gewoon naar stap 3 waar ik u zal laten zien hoe u uw website instelt.

Hoe u een geweldige domeinnaam kiest

Iedereen komt hier een tijdje vast te zitten en probeert de beste domeinnaam te bedenken.

Ik hou het liever simpel. Laten we eerst extensies bespreken …

 • Blijf bij .com, .org en andere bekende domeinextensies.
 • Sta open voor andere extensies die creatief kunnen worden gebruikt, zoals .ly en .io (
 • Vermijd rare nieuwe extensies zoals .network, .pizza, enz
 • Vermijd spamachtige extensies zoals .info, .ws en .cc

Wat de naam zelf betreft, is het zeer waarschijnlijk dat de eerste paar namen die u probeert al in gebruik zijn. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Wees gewoon creatief en heb er plezier mee. Hier zijn mijn tips om u te helpen bij het kiezen van een geweldige domeinnaam:

 • Vermijd indien mogelijk streepjes / streepjes in de naam zoals my-website.com. Het ziet er gewoon onprofessioneel uit en als je creatief wordt, kun je een naam zonder hen vinden.
 • Als de gewenste naam wordt gebruikt, probeer dan een kort woord aan het begin of het einde toe te voegen. Als de gewenste naam bijvoorbeeld something.com was, maar deze werd gebruikt, kunt u getsomething.com of somethingnow.com, enz. Proberen.

Om het allemaal samen te vatten, probeer gewoon een naam te vinden die op de een of andere manier brandbaar, gedenkwaardig en pakkend is.

Het belangrijkste is dat onzekerheid leidt tot nietsdoen, en de enige manier om de gewenste resultaten te krijgen, is door actie te ondernemen! Sta niet toe dat u vast komt te zitten bij het kiezen van uw domeinnaam. Je hebt dit! Als je van een naam houdt, ga ervoor.

Dit is wat u nu moet doen [Checklist]

 • Bedenk een of meer ideeën voor uw domeinnaam
 • Krijg uw domeinnaam en webhosting. Zoals je weet, raad ik BlueHost hiervoor aan. U kunt echter elke andere webhost kiezen die u maar wilt, zolang deze maar snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.

Vervolgens wilt u misschien deze gids volgen die u laat zien hoe u op BlueHost kunt instellen. Ik laat je zien welk hostingpakket je moet kiezen, hoe je WordPress kunt instellen en meer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map