Hoe u Constant Contact en OptinMonster kunt instellen

Als je mijn leest Hoe u kwalitatieve leads voor uw bedrijf genereert met WordPress artikel, u bent waarschijnlijk hier omdat u Constant Contact en OptinMonster voor uw website wilt instellen.


Geweldig.

Hieronder volgt een eenvoudig stapsgewijs proces om beide tools in minder dan vijf minuten in te stellen.

Constant contact instellen

U moet zich eerst aanmelden bij Constant Contact door hier te klikken (ze bieden een gratis proefperiode van 30 dagen).

Nadat u uw gratis account heeft aangemaakt, wordt u naar het dashboard gestuurd waar u uw eerste e-maillijst moet maken.

Klik op stel uw eerste lijst op en er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd uw lijst een naam te geven en ten minste één e-mailadres in te voeren.

Geef uw lijst een geschikte naam en als u geen e-mailadressen heeft om te plakken, voert u gewoon uw eigen e-mailadres in. Klik na voltooiing op ‘lijst opslaan’.

De volgende stap is het toevoegen van informatie over uw organisatie, zoals websiteadres, bedrijfsadres, staat, stad, postcode, land, de branche die uw bedrijf het beste beschrijft en uw bedrijfslogo.

Zodra je dit hebt gedaan, klik je op de knop ‘Opslaan’.

Als u momenteel uw lijst heeft gemaakt en uw contactgegevens heeft ingevoerd, zou u het volgende op uw bureaublad moeten zien:

Constant Contact zal u dan vragen om uw allereerste e-mail naar uw lijst te sturen, wat je niet moet doen.

U wilt uw e-mails zo instellen dat ze geautomatiseerd zijn en naar uw nieuwe leads worden gestuurd zonder dat u iets hoeft te doen.

Nu laat ik u zien hoe u binnen enkele minuten uw eigen geautomatiseerde campagnes maakt.

terug naar menu ↑

Automatische campagnes opzetten met Constant Contact

Ga naar de Campagnes koptekstmenu en klik op de grote oranje knop ‘maken’ aan de rechterkant:

U krijgt een lijst met campagne-opties om aan de slag te gaan. Selecteer ‘e-mailautomatisering’ en vervolgens ‘maken’:

U wordt naar een nieuwe pagina geleid waar u wordt gevraagd uw autoresponder een naam te geven en de e-maillijst te selecteren waarmee u deze wilt verbinden:

Notitie: Autoresponder is een e-mailmarketingtool die uw e-maillijst een reeks e-mails stuurt op basis van een bepaalde actie (d.w.z. aanmelden bij uw lijst).

Selecteer ‘een nieuwe e-mail maken’ en klik op de knop ‘Doorgaan’.

Op de volgende pagina wordt u gevraagd een e-mailsjabloon te selecteren. Kies welke je het leukst vindt. Voor het voorbeeld in dit artikel heb ik Basic Newsletter geselecteerd:


Notitie:
U kunt merksjablonen kopen voor uw bedrijf hier.

Nadat u uw sjabloon heeft geselecteerd, wordt u naar uw eerste e-mail geleid naar wat lijkt op een nogal enge bewerkingspagina:
Maak je geen zorgen, het ziet er enger uit dan het in werkelijkheid is.

Ik heb de belangrijkste delen van de e-mail in de bovenstaande cijfers gemarkeerd.

 1. Het gedeelte ‘van’ moet de naam van uw bedrijf bevatten en de e-mail die u abonnees wilt laten zien
 2. De antwoordregel is waar e-mails worden verzonden als iemand op uw nieuwsbrief reageert
 3. Dit is de onderwerpregel van uw e-mail
 4. De preheader is de eerste paar regels tekst die in de inbox van een gebruiker verschijnen voordat ze op uw e-mail klikken
 5. Dit zijn functies die u kunt toevoegen om uw nieuwsbrief op te maken
 6. Dit is de naam die u deze e-mail wilt geven. Dit is alleen voor interne doeleinden (uw lezers zullen het niet zien)

Het mooie van Constant Contact is dat de hele sjabloon slepen en neerzetten is, wat betekent dat je helemaal geen codeervaardigheden nodig hebt.

Wanneer u klaar bent met het maken van uw eerste e-mail, klikt u op de knop ‘Doorgaan’ in de rechterbovenhoek en vervolgens op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Wanneer u het gedeelte Campagnes opnieuw bezoekt, ziet u uw nieuw gemaakte e-mail gemarkeerd als ‘INACTIEF’:

Klik op Acties> Beheren en selecteer uw e-mail in de optielijst. Selecteer vervolgens ‘Planning’:

U kunt ervoor kiezen om uw eerste e-mail onmiddellijk te verzenden nadat een contactpersoon aan uw lijst is toegevoegd, uren of dagen of weken daarna:

Ik stel voor om je eerste e-mail te sturen nadat ze zich hebben aangemeld om de grootste impact te hebben. Nadat u uw optie heeft geselecteerd, klikt u op ‘opslaan’ en vervolgens op de knop ‘Activeren’ in de rechterbovenhoek.

U krijgt dan een bericht ‘Klaar om te beginnen met verzenden’ en de optie om het naar iedereen te sturen die momenteel in uw lijst staat. Als je het naar je lijst wilt sturen, vink je het selectievakje aan en klik je op ‘Activeren’.

U zou nu uw welkomst-e-mail als ‘ACTIEF’ moeten zien:

Geef jezelf nu een virtuele high five!

Herhaal de bovenstaande instructies om meer e-mails aan uw automatiseringsreeks toe te voegen.

Weet u niet zeker welke e-mails u moet maken voor uw welkomstserie? Lees dan mijn Hoe u kwalitatieve leads voor uw bedrijf genereert met WordPress artikel, aangezien ik een paar suggesties geef over wat u moet opnemen.

U heeft Constant Contact nu ingesteld om uw nieuwe leads geautomatiseerde e-mails te sturen; de volgende is OptinMonster voor WordPress.

terug naar menu ↑

OptinMonster instellen voor WordPress

Om aan de slag te gaan met OptinMonster, moet u daar eerst een account aanmaken. U kunt dat doen door hier te klikken. OptinMonster wordt geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Klik na het aanmelden in het koptekstmenu op ‘Integraties’ en selecteer ‘Constant contact’ in de lijst:

Klik op de knop ‘Constant contact registreren’ en u wordt gevraagd om u aan te melden bij uw Constant Contact-account. Nadat u bent ingelogd, geeft u OptinMonster toegang tot uw account:

Log vervolgens in op uw WordPress-website en ga naar Plug-ins> Nieuw toevoegen en zoek naar ‘OptinMonster’:

Er verschijnen een paar opties. Selecteer OptinMonster – Beste WordPress pop-up en leadgeneratie-plug-in en klik vervolgens op ‘Nu installeren’ en ‘Activeren’ nadat het is geïnstalleerd.

Om aan de slag te gaan met OptinMonster, moet u uw nieuw aangemaakte account verbinden met WordPress:

OptinMonster zal om uw API-gebruikersnaam en API-sleutel vragen. Deze zijn beide te vinden door op het API-koptekstmenu te klikken en binnen OptinMonster op ‘API-sleutel genereren’ te klikken.

Kopieer en plak uw API-gebruikersnaam en -sleutel in WordPress:

Nu hebt u OptinMonster met succes aan WordPress gekoppeld.

terug naar menu ↑

Uw e-mailformulier ontwerpen

Klik in het OptinMonster-dashboard op de knop ‘Nieuwe opt-in maken’.

U krijgt tientallen aanmeldingsformulieren te zien en u moet de naam opgeven van de website waarvoor u uw aanmelding wilt maken en de naam van het formulier:

Aan de linkerkant kun je selecteren welk type aanmelding je wilt maken. Voor dit artikel laat ik je zien hoe je een zijbalkformulier maakt.

Na het selecteren van het zijbalktype en de sjabloon, wordt u naar het ontwerpgedeelte gebracht waar u tekst kunt selecteren en functies aan / van uw formulier kunt toevoegen / verwijderen.

U heeft de volgende mogelijkheden:

Opstelling: Hier geeft u uw formulier een naam en een websiteadres (het zal vooraf invullen wat u in het laatste gedeelte hebt geschreven).

Optin: Hier kunt u de kleur van uw formulier wijzigen en meer velden toevoegen aan uw aanmeldingsformulier.

Ja nee: Hiermee kunt u mensen de mogelijkheid geven om te kiezen of ze zich willen aanmelden voor uw formulier:

Succes: Dit is het bericht dat u de gebruiker wilt laten zien nadat hij zich heeft aangemeld. U kunt gebruikers omleiden naar een nieuwe URL.

Regels weergeven: Dit is wanneer u wilt dat uw formulier wordt weergegeven. Er zijn hier tientallen instellingen om uit te kiezen, zoals om op bepaalde pagina’s te tonen, voor mobiele of desktopgebruikers enz.

Integraties: Hiermee kunt u uw formulier synchroniseren met andere e-mailtools zoals Constant Contact. Selecteer Constant Contact als uw e-mailprovider en selecteer uw account zodat alle aanmeldingen in uw Constant Contact-e-maillijst worden geplaatst.

Analytics: Hiermee kunt u gebruikers volgen die zich aanmelden met Google Analytics. Klik gewoon op de knop ‘Verificatiecode genereren’ als u dat wilt doen.

Nadat u alles heeft ingesteld, gaat u naar het menu Campagnekoptekst en stelt u uw formulier in als ‘Live’. Klik vervolgens op ‘opslaan’:

Ga nu terug naar WordPress en klik op de OptinMonster-tag in de zijbalk.

U zou nu uw nieuw gemaakte aanmeldingsbalk in het aanmeldingsgedeelte moeten zien als uitgeschakeld:

Klik op de knop ‘Ga live’ en het verandert de status van Uitgeschakeld in Live.

Terwijl ik een zijbalkformulier maakte, moet ik naar het Widget-gedeelte van mijn WordPress-site gaan en de OptinMonster-widget in mijn zijbalk plaatsen.

Bezoek uw website om ervoor te zorgen dat de zijbalk het volgende weergeeft:

En daar heb je het.

Ok, het duurde iets meer dan vijf minuten, maar je hebt nu je leadgeneratiemachine ingesteld.

Test uw aanmeldingsformulier met een ander e-mailadres dan het adres dat u eerder hebt ingevoerd bij het maken van uw e-maillijst en zorg ervoor dat alles werkt.

terug naar menu ↑

Overzicht

U heeft OptinMonster nu ingesteld op uw WordPress-website om te werken met Constant Contact. Elke keer dat een lead zich aanmeldt bij uw website, ontvangen ze automatisch uw welkomst-e-mailserie zonder dat u iets hoeft te doen.

Als u ze in de toekomst meer e-mails wilt sturen, kunt u direct nieuwsbrieven maken of meer autoresponders instellen met hetzelfde proces als hierboven.

Zo eenvoudig is het.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map