Hoe u een contactformulier toevoegt aan uw WordPress-website of blog


Een contactformulier toevoegenAls website-eigenaar moet je zeker leren hoe je een contactformulier toevoegt aan WordPress. Uw website is geen anonieme entiteit. De meeste mensen willen weten en af ​​en toe communiceren met degene die achter de inhoud staat die ze lezen. Waarom denk je dat er auteursprofielen en blogcommentaren zijn??


Daarom leer je in dit artikel hoe je een contactformulier toevoegt aan je WordPress-website. Het bericht bespreekt eerst de redenen waarom het een goed idee is en vervolgens krijgt u een stapsgewijze handleiding over hoe u een contactformulier op uw site kunt opnemen via een plug-in.

We zullen ook bespreken hoe u het ontwerp van uw formulier kunt wijzigen en spambeveiliging kunt implementeren. Bovendien zullen we contactformulieren en bescherming van persoonsgegevens onderzoeken – iets waar de laatste tijd meer aandacht aan is besteed. Ten slotte vindt u een lijst met plug-ins die u kunt gebruiken om een ​​contactformulier in WordPress toe te voegen.

Het klinkt misschien veel, maar maak je geen zorgen – we houden het simpel!

Waarom zou u een contactformulier op uw WordPress-site gebruiken??

Voordat we ingaan op hoe we moeten kijken waarom het nodig is. Er zijn veel goede redenen om een ​​contactformulier op uw site te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld uw e-mailadres rechtstreeks te plaatsen.

 • Bescherming tegen e-mailspam – Spam is een plaag. U zult het snel merken als u een WordPress-website heeft die blogcommentaar gebruikt. Een ding dat spammers doen, is websites automatisch scannen op onbeveiligde e-mailadressen, zodat ze deze aan hun mailinglijsten kunnen toevoegen. Contactformulieren voorkomen dat dit gebeurt door bezoekers de kans te geven contact op te nemen zonder uw adres online te publiceren.
 • Vraag om de juiste informatie – Mensen die contact met u opnemen, sturen niet altijd alle informatie die u nodig heeft. Met een contactformulier kun je er vooraf specifiek om vragen. Het geeft je ook een manier om vragen te filteren, bijvoorbeeld op type. Dit maakt je leven makkelijker en vermindert veel heen en weer.
 • Informeer uw klanten – Omgekeerd kunnen contactformulieren ook als eerste informatiepunt dienen. U kunt informatie voor bellers opnemen om hen op de hoogte te stellen van de verwachte reactietijd en de stappen die ze vooraf kunnen nemen om hun vraag te beantwoorden. Dit verkleint de kans op meerdere e-mails van dezelfde ongeduldige persoon.

Overtuigd dat contactformulieren nuttig zijn? Laten we dan naar het praktische deel van deze tutorial gaan.

Hoe een contactformulier in WordPress toe te voegen met contactformulier 7

Er zijn veel WordPress-plug-ins om een ​​contactformulier aan uw site toe te voegen, zowel gratis als premium. We zullen er later in dit artikel een paar bespreken. Voor de volgende tutorial gebruiken we Contactformulier 7.

De plug-in is gratis beschikbaar in de WordPress-directory en is er consequent geweest de meest populaire plug-ins aller tijden (in feite, op het moment van schrijven is dit in de eerste plaats). Daarnaast is het gemakkelijk te gebruiken, heeft het een mooie lijst met functies en handige add-ons.

Daarom kiezen we ervoor om u te leren hoe u een contactformulier in WordPress toevoegt.

Stap 1. Installeer Contact Form 7 Plugin

Contactformulier 7 installeren is net zo eenvoudig als elke andere WordPress-plug-in. Log gewoon in op uw site, ga naar Plug-ins> Nieuw toevoegen en typ de naam in het zoekvak.

contactformulier 7 installeren om contactformulier in wordpress toe te voegen

Het zou in de eerste plaats moeten verschijnen. Klik op Installeer nu om het op uw site te downloaden. Klik op als het klaar is Activeren om de plug-in te gebruiken.

Stap 2. Maak uw nieuwe contactformulier

Na de installatie vindt u een nieuw menu-item met de naam Contact in je WordPress zijbalk. Door erop te klikken komt u in dit scherm.

contactformulier 7 hoofdmenu

U krijgt een aantal tooltips om uw contactformulier beter te maken, zoals het gebruik van spambescherming. We komen daar later op terug.

Wat nog belangrijker is, u vindt een lijst met alle contactformulieren op uw site. Het bevat een voorbeeldformulier dat u in theorie meteen kunt gebruiken. Klik erop om te beginnen met bewerken of druk op Nieuw toevoegen bovenaan het scherm. Beide brengen je hier:

hoe contactformulier toe te voegen aan wordpress met contactformulier 7

Het ziet er in het begin een beetje cryptisch uit, maar maak je geen zorgen – je zult het snel begrijpen.

Om te kunnen werken heeft uw contactformulier velden nodig. Velden zijn waar bezoekers hun naam, e-mailadres of het bericht dat ze u willen sturen, of iets anders dat u zou willen toevoegen, invoeren.

Contactformulier 7 maakt die met een beetje HTML plus aangepaste tags. Alles tussen geeft één veld van uw contactformulier plus de bijbehorende tekstbeschrijving aan. De daadwerkelijke velden worden gemaakt door wat er tussen de vierkante haken staat.

Betekent dit dat je programmeertalen moet leren om een ​​contactformulier te maken? Gelukkig wordt de plug-in geleverd met tools om deze automatisch te genereren.

Stap 3. Configureer uw formulier

Op dit moment ziet het standaardformulier dat we aan de achterkant hebben er als volgt uit op de pagina.

Contactformulier configuratie
Voorbeeldformulier “contactformulier toevoegen in WordPress”

Het is allemaal standaard. Stel dat u een vervolgkeuzemenu wilt toevoegen om het doel te kiezen om contact met u op te nemen. Op die manier kunt u onmiddellijk de berichten zien waaraan u prioriteit moet geven.

Om dit te doen, moet u eerst de cursor plaatsen waar u het menu in het contactformulier wilt laten verschijnen. In dit geval zit dat tussen het e-mailadres en het onderwerp.

Klik op het vervolgkeuzemenu in de werkbalk bovenaan. Het brengt je naar dit menu:

contactformulier 7 Creëer drop-down menu

U kunt als volgt verschillende velden invullen:

 • Veld soort – Kies of het veld vereist is om het contactformulier in te dienen of niet.
 • Naam – Dit geeft de naam aan die in de tag wordt gebruikt. Het wordt niet weergegeven voor bezoekers, maar maakt het gemakkelijker voor u om het doel van de tag te onthouden en ook de e-mail te configureren die later naar uw account wordt gestuurd.
 • Opties – Voer de beschikbare opties voor bezoekers in via het vervolgkeuzemenu. Zet er een per regel. Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere selecties toe te staan ​​en standaard een leeg item te gebruiken.
 • Id / Class-kenmerk – Op deze plaats kunt u een CSS-klasse of id aan het veld toewijzen. Dit is erg handig voor aangepaste styling. We zullen er later over praten.

Hier is hoe we het hebben ingevuld:

ingevuld formulier taggenerator contactformulier 7

Klik op als u tevreden bent Tag invoegen om het in het formulier te zetten.

formuliertags toevoegen voor vervolgkeuzemenu om contact op te nemen met formulier 7

Houd er rekening mee dat als u eenmaal begrijpt hoe de tags werken, u ze ook kunt maken of wijzigingen kunt aanbrengen in het tekstveld. Als u bijvoorbeeld het nieuwe vervolgkeuzemenu een niet-verplicht veld wilt maken, kunt u het sterretje erna gewoon verwijderen selecteer. Hoe vaker u de plug-in gebruikt, hoe beter u begrijpt hoe deze werkt.

Nu hoef je alleen nog maar een label toe te voegen. Dat is de tekst die het contactformulierveld vergezelt om uit te leggen wat het doet. Kopieer en plak de bestaande code uit andere velden en pas deze vervolgens aan uw behoeften aan.

voeg html-code toe om tags te vormen in contactformulier 7

Stap 4. E-mailinstellingen bewerken

Vervolgens moet u de e-mail configureren die naar u is verzonden via het contactformulier. Het is niet verwonderlijk dat je dit doet onder de Mail tabblad bovenaan.

Configureer Contactformulier 7 mail instellingen

U vindt de velden vooraf ingevuld met vergelijkbare tags als het contactformulier eerder. Het biedt u ook beschikbare veldtags, inclusief nieuwe die u eerder hebt gemaakt (als u het formulier hebt opgeslagen). U kunt deze gebruiken om aan te passen hoe u berichten van uw contactformulier zult ontvangen.

Dit is wat elk veld betekent:

 • Naar – Het e-mailadres waarnaar de berichten worden verzonden. Je kunt dit meestal laten zoals het is.
 • Van – Afzender van de e-mail. Standaard is het ingesteld op de naam van de persoon die uw contactformulier gebruikt.
 • Extra kopteksten – Ruimte voor extra berichtkopvelden. De standaardinstellingen sturen uw antwoord naar het e-mailadres van de persoon die contact met u opneemt, niet naar het e-mailadres dat het heeft ontvangen (d.w.z. uw site) wanneer u op Antwoord. Het is ook mogelijk zet daar geadresseerden in CC of BCC.
 • bericht lichaam – De hoofdtekst van de e-mail die u ontvangt.
 • Sluit regels met lege mail-tags uit van output – Als je dit aanvinkt, als een van de gebruikte tags leeg is, zal de plug-in ze uitsluiten van het bericht.
 • Gebruik HTML-inhoudstype – Standaard wordt het bericht in platte tekst verzonden. Vink dit vakje aan om in plaats daarvan HTML te gebruiken.
 • Bestandsbijlagen – Als uw formulier bestandsuploads toestaat, horen de tags voor deze bestanden hier. Je kunt het ook gebruiken om voeg bestanden toe die op uw server worden gehost.
 • E-mail (2) – Een extra mailsjabloon die vaak wordt gebruikt als autoresponder. Vink aan om te activeren.

De standaardopties zijn redelijk goed. Het enige dat we voor ons voorbeeld moeten veranderen, is de onderwerpregel.

stel een filter in in uw mailprogramma

Met behulp van de bovenstaande indeling kunt u nu een filter instellen in uw e-mailprogramma om berichten te sorteren op onderwerpregel, waarbij prioriteit wordt gegeven aan zakelijke vragen. Dat is voorlopig alles over e-mailinstellingen.

Stap 5. Voeg een formulierberichten toe

De volgende is de Berichten tabblad. U kunt de berichten configureren die uw bezoekers kunnen tegenkomen tijdens het gebruik van het formulier.

formulierberichten configureren voor contactformulier 7

Dit zijn foutmeldingen, succesmeldingen of gewoon tips voor het correct gebruiken van het formulier. We vinden dat deze al redelijk goed zijn, dus we laten alles meestal zoals het is. Als je een reden hebt om een ​​van deze te wijzigen (bijvoorbeeld om te passen bij de toon van je website), voel je dan vrij om dat te doen.

Stap 6. Pas aanvullende instellingen aan

Eindelijk kom je bij de aanvullende instellingen.

contactformulier 7 aanvullende instellingen

Deze zijn standaard leeg. U kunt verschillende dingen doen – van het beperken van de mogelijkheid voor alleen ingelogde mensen om het contactformulier in te dienen om het formulier in te stellen op demomodus voor testdoeleinden. Het is niet belangrijk voor onze doeleinden, maar je kunt alle verschillende opties vinden in de documentatie.

Stap 7. Voeg het formulier toe aan uw website

Nu u klaar bent met het configureren van het formulier, is het tijd om het op uw site te plaatsen. Het eerste dat u hoeft te doen, is het formulier opslaan via de knop met dezelfde naam.

Voordat u dat doet, wilt u misschien een naam bovenaan toevoegen. Dit maakt het formulier beter te onderscheiden als u er meerdere maakt.

Nadat u uw formulier heeft opgeslagen, verschijnt er een shortcode op het scherm:

contactformulier 7 shortcode om contactformulier toe te voegen aan wordpress

Je gebruikt het om het formulier te plaatsen waar je maar wilt. Het eerste dat u wilt doen, is het markeren en kopiëren. Als het klaar is, ga je naar de pagina waar je het formulier wilt plaatsen. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig een nieuwe pagina maken en deze een naam geven Contact. Plak de shortcode in de WordPress-editor.

contactformulier 7 shortcode in wordpress editor

Wanneer u nu de pagina publiceert en naar de front-end gaat:

Contactformulier 7 formulier op pagina

Daar is het. Let op het vervolgkeuzemenu dat we eerder hebben gemaakt. Het maakt nu indien nodig deel uit van het contactformulier.

Simpel toch? Bovendien kunt u dezelfde methode gebruiken om het formulier ergens anders te plaatsen.

Stap 8. Neem een ​​contactformulier op in een zijbalk (optioneel)

Er is niets eenvoudiger dan het contactformulier in een zijbalk te plaatsen. Ga gewoon naar Uiterlijk> Widgets. Voeg een tekstwidget toe aan welk widgetgebied u het contactformulier wilt laten verschijnen en plak de shortcode.

contactformulier toevoegen aan wordpress widget

Vergeet de widget niet op te slaan! Wanneer u nu teruggaat naar de front-end van uw site, is daar:

contactformulier in WordPress widget

Je hebt de basis van het toevoegen van een contactformulier in WordPress net onder de knie. We zijn nog niet aan het einde. Er zijn nog een aantal dingen die u moet doen om uw formulieren verder te verbeteren.

Contactformulieren in WordPress – volgende stappen

Zodra u het formulier op uw site heeft, houdt het werk niet op. Er zijn nog een aantal belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden, zoals het vormgeven van uw formulier, het beschermen tegen spammers en het implementeren van beschermende maatregelen voor persoonlijke gegevens. Laten we dit op volgorde doen:

Het formulierontwerp wijzigen

Idealiter is het niet nodig om de stijl van uw contactformulier te wijzigen. Dit is waarschijnlijk in ons geval omdat Contactformulier 7 standaard HTML-code gebruikt etiket of invoer [type = "text"] om formuliervelden te maken.

In goede WordPress-thema’s worden deze gedefinieerd in het stijlblad. Het contactformulier past dus hoogstwaarschijnlijk automatisch bij het ontwerp van uw site. Je zou dit kunnen zien in de voorbeeldwebsite hierboven. Mocht u nog aanpassingen moeten maken, dan heeft u verschillende mogelijkheden.

Zoals eerder vermeld, hebben Contact Form 7-formulieren standaard HTML-opmaak. U kunt eenvoudig de bijbehorende CSS wijzigen en dus de manier waarop de formulieren eruitzien. Houd er rekening mee dat dit ook gevolgen heeft voor andere invoervelden op uw site die dezelfde opmaak delen.

Bovendien wordt elk formulier dat is gemaakt met Contactformulier 7 geleverd met een plug-in-specifieke code. U kunt de code vinden met behulp van de ontwikkelaarstools in uw browser.

contactformulier ontwerp wijzigen via css

U kunt bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengen in de stijl van het hele formulier door gebruik te maken van de .wpc7-vorm CSS-klasse. Houd er rekening mee dat dit gevolgen heeft voor alle formulieren die zijn gemaakt met Contactformulier 7, maar dat andere invoervelden op uw site onaangetast blijven.

Als je nog specifieker wilt worden en de styling alleen voor bepaalde vormen wilt wijzigen, heb je geluk. Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, krijgt elk contactformulier 7-formulier zijn eigen CSS-id.

U kunt dit gebruiken om elementen per formulier te targeten. Bovendien is het mogelijk om de elementen op uw formulieren hun eigen CSS-klassen en ids te geven.

voeg css class en id toe aan contactformulier 7

Hiermee kunt u ze nog specifieker richten.

Kortom, wat u ook wilt om het ontwerp van uw formulieren te wijzigen, u heeft alle tools om dat te doen.

Spambeveiliging implementeren

Spam is een groot onderwerp als het gaat om internet en websites in het algemeen. Als u uw e-mailadres onbeschermd op uw site achterlaat, zijn er veel automatische programma’s die ze oppikken en u ongevraagde aanbiedingen, visserij-e-mails en erger sturen.

Hetzelfde geldt helaas voor contactformulieren. Tenzij je maatregelen neemt om dit te voorkomen, zijn er ook programma’s die je spam kunnen sturen via contactformulieren.

Gelukkig biedt Contactformulier 7 eenvoudige manieren om dit te voorkomen. Een daarvan is eenvoudig: neem een ​​quiz op in je formulier die bots niet kunnen beantwoorden, zoals een eenvoudige vergelijking.

contactformulier 7 spambescherming via quiz

De quiz-tag maakt het mogelijk. Het is net zo gemakkelijk te gebruiken als alle andere tags in Contactformulier 7 en u kunt aanvullende informatie vinden hier.

Afgezien daarvan is er reCAPTCHA. Dit is een Google-service voor het bestrijden van spam. U heeft een API-sleutel nodig en integreert deze met Contactformulier 7. Zoek instructies hier. Dit kan gevolgen hebben voor de bescherming van persoonsgegevens. Daarover meer in de volgende sectie.

U kunt de reCAPTCHA-tag gebruiken om deze aan uw formulier toe te voegen. De maker van Contact Form 7 heeft ook een Captcha-plug-in genaamd Echt eenvoudige CAPTCHA die u voor hetzelfde doel kunt gebruiken.

Je hebt ook de mogelijkheid om plug-ins van derden te gebruiken voor spambescherming. De bekendste is natuurlijk, Akismet en Contactformulier 7 biedt gedetailleerde instructies op hoe de twee samen te gebruiken.

Er zijn andere, bijvoorbeeld Contact Form 7 Honeypot of WPBruiser. Voor de laatste heb je een betaalde extensie om het te laten werken met Contactformulier 7. Er zijn ook meer opties die u gemakkelijk kunt vinden.

Belangrijke kanttekening: contactformulieren en GDPR

U weet wellicht dat er recentelijk enkele wijzigingen zijn doorgevoerd in de privacywetgeving op internet in Europa. Op 25 mei 2018 heeft de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden.

Het bracht een aantal wetswijzigingen met zich mee die betrekking hebben op het gebruik van persoonlijke informatie online. Het bedreigt ook hoge boetes voor iedereen die de regels overtreedt.

Waarom is dat belangrijk? Contactformulieren verzamelen persoonlijke gegevens. Om die reden, als u onder de jurisdictie van de regelgeving valt (en de meeste mensen doen dat nu), moet u op sommige dingen letten.

Allereerst: we zijn geen advocatenkantoor!

Hieronder vindt u een aantal tips om uw contactformulier GDPR-compliant te maken. Deze tips zijn zo goed mogelijk samengesteld.

Niemand hier op websitesetup.org is echter een advocaat en we spelen er ook geen op tv. Daarom vervangt het onderstaande niet een professionele juridische consultatie en mag het niet worden beschouwd als juridisch advies.

Ok, tot zover het gedeelte ‘als je in de problemen komt, kom dan niet terug om ons aan te klagen’. Laten we naar de tips gaan!

Tips om uw contactformulier GDPR-conform te maken

U kunt als volgt privacybewuste contactformulieren maken:

 1. Verzamel geen gegevens die u niet nodig heeft – Contactformulieren geven u de keuze welke velden u wilt opnemen. Als er gegevens zijn die u niet echt nodig heeft, stop dan met het verzamelen ervan. Op die manier kun je, als er een schending is, deze niet verliezen.
 2. Schakel tracking uit – Als u een contactformulier gebruikt dat cookies, gebruikersagenten en / of gebruikers-IP’s bijhoudt, moet u dit uitschakelen om GDPR-compatibel te zijn. Contactformulier 7 doet schijnbaar geen van beide, dus er is niets te doen. Controleer uw contactformulier naar keuze als u iets anders gebruikt.
 3. Krijg absolute toestemming – Voeg een manier toe aan uw formulier zodat mensen ermee instemmen dat u hun gegevens verzamelt. Contactformulier 7 biedt bijvoorbeeld een acceptatie box. Belangrijk: stel niet in dat het selectievakje standaard is ingeschakeld. Gebruikers moeten dat zelf doen. Voeg ook een bericht toe waarin staat wat u verzamelt en voor welk doel, plus een link naar uw privacybeleid.
 4. Zorg voor een privacybeleid – Nu we het erover hebben, moet elke professionele website onder de AVG een privacybeleid weergeven waarin wordt uitgelegd welke gegevens ze verzamelen en hoe ze deze gebruiken. Je moet bezoekers ook de mogelijkheid geven om naar hun persoonlijke gegevens te vragen en deze te laten verwijderen. Dit is een complexer onderwerp dan we hier kunnen behandelen. Gebruik onderstaande link voor meer informatie.
 5. HTTPS implementeren – Het gebruik van SSL / HTTPS versleutelt de gegevensuitwisseling tussen browser en server. Dit is belangrijk voor contactformulieren om persoonlijke gegevens veilig te houden. Het wordt nu ook als een gangbare praktijk beschouwd. Bekijk onze gids voor het implementeren ervan.

Uit alles wat we hebben gelezen, zou het bovenstaande voldoende moeten zijn om contactformulieren in overeenstemming te brengen met de nieuwe wet. Natuurlijk is er meer over dit onderwerp voor website-eigenaren. U kunt er meer over weten hier en hier.

Andere geweldige contactformulier-plug-ins voor WordPress

Afgezien van Contactformulier 7, zijn er nog veel meer plug-ins om contactformulieren in WordPress te maken. Hier zijn een paar andere goede kandidaten.

Jetpack-formulieren (vrij)

jetpack vormen

Jetpack is een suite met krachtige plug-ins geproduceerd door WordPress.com (zie onze vergelijking van WordPress.org versus WordPress.com). Deze omvatten een module voor het maken van contactformulieren. Wanneer u het inschakelt, kunt u direct vanuit de post- en pagina-editor formulieren invoeren in uw WordPress-website.

Hier zijn enkele opvallende kenmerken:

 • Snel en makkelijk te gebruiken
 • E-mailwaarschuwingen om u op de hoogte te stellen van formulierinzendingen
 • Maak aanpassingen vanuit de WordPress-editor
 • Een geweldige oplossing om eenvoudige formulieren te maken

Wanneer u Jetpack-formulieren gebruikt, zorg er dan voor dat u een vorm van spambeveiliging implementeert. we spreken uit ervaring. Het bovengenoemde WPBruiser is een gratis optie.

HappyForms (vrij)

HappyForm-logoHappyForms is relatief nieuw op de markt. Het integreert met de WordPress Customizer, wat het heel gemakkelijk maakt om te beginnen. Afgezien daarvan heeft het de volgende kenmerken:

 • Lichtgewicht en snel
 • Volledig gratis te gebruiken (maar wordt geleverd met branding)
 • Hiermee kunt u formulieren maken via slepen en neerzetten
 • Toont formulierinzendingen in het WordPress-dashboard
 • Wordt geleverd met ingebouwde spambeveiliging

Contactformulier 7 (vrij)

Contactformulier 7

Met Contactformulier 7 kunt u meerdere verschillende contactformulieren beheren met een eenvoudig te gebruiken interface. Ze hebben ook een premium-versie, maar het is bedoeld als een donatie. De premium doet of geeft niets echt (behalve een nieuwe animatie voor het laden van de muis).

 • Snel en makkelijk te gebruiken
 • U kunt aanpassingen maken binnen WordPress
 • Voorwaardelijke logica voor contactformulieren

Geweldige gratis optie.

Ninja Forms (freemium)

Ninja Forms

Met deze plug-in kunt u formulieren maken via een gebruiksvriendelijke interface. Het heeft een gratis versie maar biedt ook een premium editie met extra functies, add-ons, ondersteuning, lay-outs en meer. Deze omvatten:

 • Maak eenvoudig verbinding met veelgebruikte e-mailmarketingservices
 • Mogelijkheid om betalingen te accepteren via uw formulieren
 • Synchroniseer formulieren met CRM zoals Salesforce

Lidmaatschappen voor Ninja Forms kosten $ 99 / jaar en hoger.

Gravity Forms (premie)

zwaartekracht logo

Gravity Forms is waarschijnlijk de meest populaire premium-oplossing. Het is behoorlijk geavanceerd, heeft een goede gebruikersinterface en een geweldig ondersteuningssysteem. In tegenstelling tot andere vermeldingen in deze lijst, is deze plug-in alleen premium, maar u krijgt veel waar voor uw geld.

 • Meer dan 30 soorten formuliervelden
 • Breed scala aan add-ons
 • Bestandsuploads
 • De mogelijkheid om inzendingen van gebruikers op de frontend te laten verschijnen
 • Formulieren met meerdere pagina’s
 • Voorwaardelijke logica en geavanceerde berekeningen

Als je geïnteresseerd bent in Gravity Forms, beginnen hun plannen bij $ 59 / jaar.

Caldera-formulieren (freemium)

caldera vormen

Met het laatste item in deze lijst kunt u ook formulieren maken met een grafische interface. Afgezien daarvan heeft het de volgende kenmerken:

 • Geef bezoekers de mogelijkheid om hun eigen posts te plaatsen
 • Auto-responders
 • Antispamfuncties
 • Volledig responsieve webformulieren

Naast de gratis versie is er ook een beginnerseditie vanaf $ 6,24 / maand – $ 74,99 / jaar.

WordPress Contact Forms in een notendop

Leren om een ​​contactformulier toe te voegen aan WordPress is iets dat iedereen die een website bezit, zou moeten doen. Het is een van de belangrijkste manieren waarop mensen contact met je kunnen opnemen. Een contactformulier laat uw site er professioneler uitzien, beschermt u tegen spammers, zorgt ervoor dat u de informatie krijgt die u nodig heeft en gedraagt ​​zich als een portier.

In dit artikel hebben we besproken hoe u een contactformulier aan WordPress kunt toevoegen met Contactformulier 7. We hebben geavanceerde styling en spambeveiliging voor uw formulier doorlopen. Daarnaast behandelde de post het belangrijke onderwerp GDPR-naleving voor contactformulieren en tips over hoe dit te bereiken. Ten slotte hebben we gekeken naar een aantal andere uitstekende plug-ins die u kunt gebruiken om een ​​contactformulier aan uw WordPress-site toe te voegen.

U weet inmiddels alles wat u nodig heeft om een ​​formulier aan uw eigen website toe te voegen. We hopen dat dit leidt tot geweldige kansen en interessante nieuwe contacten.

Heeft u vragen over het toevoegen van een contactformulier aan uw site? Zo ja, laat het ons dan weten in de comments hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me