Hoe WordPress back-uppen en herstellen

Hoe WordPress back-uppen en herstellenOf u nu een zakelijke website, een online winkel of een hobbyblog runt; één ding is zeker: u moet een regelmatig back-upschema invoeren. Het maken van een back-up van uw website is cruciaal omdat het u gemoedsrust geeft en ervoor zorgt dat u uw website gemakkelijk kunt herstellen in het ergste geval.


Een back-up beschermt u tegen hackers, malware en onbedoelde serverstoringen die uw website anders onbruikbaar zouden kunnen maken of ertoe kunnen leiden dat u uw site helemaal opnieuw opbouwt.

Gelukkig is het maken van een back-up van uw website niet moeilijk en kan het gratis worden gedaan dankzij een aantal WordPress-back-upplug-ins. Sommige van deze plug-ins maken het zelfs gemakkelijk om uw website gratis te herstellen vanaf een back-up en in dit artikel laten we u zien hoe u dit moet doen.

Hoe u uw WordPress-website kunt back-uppen en herstellen met Backup Guard

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken, is met de gratis Backup Guard inpluggen.

Backup Guard

Overzicht van Backup Guard-plug-in

Backup Guard is een gratis plug-in met meer dan 70000 actieve installaties en een beoordeling van 4,5 sterren. Het is een van de weinige zeldzame plug-ins die zowel gratis back-up- als herstelopties biedt. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Maak handmatig een back-up van uw site zo vaak als u wilt
 • Kies tussen back-up van bestanden, database of beide
 • Download back-ups naar je computer of sla ze op in je Dropbox
 • Herstel uw site met één klik vanaf een back-up
 • Annuleer het back-upproces
 • Ondersteuning voor WordPress-installaties op meerdere locaties

Nu u weet wat alles is inbegrepen, gaan we kijken hoe u de Backup Guard-plug-in kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van uw WordPress-website en deze te herstellen.

1. Installeren van Backup Guard

De eerste stap is het installeren van de Backup Guard-plug-in. Ga in je WordPress-dashboard naar Plug-ins> Nieuw toevoegen. Zoek naar Backup Guard en download en installeer de plug-in. Klik nadat het is geïnstalleerd op Activeren knop. U bent nu klaar om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken.

Backup Guard installeren

2. Maak een back-up van uw WordPress-website met Backup Guard

Ga naar om een ​​back-up van uw website te maken met Backup Guard Backup Guard> Back-ups. Het enige dat u nu hoeft te doen, is op de back-upknop drukken. De plug-in geeft u de mogelijkheid om uw back-up een naam te geven en te selecteren of u een volledige of een aangepaste back-up wilt.

Back-ups met Backup Guard

Als u de aangepaste optie kiest, kunt u selecteren of u een back-up van uw bestanden of uw database wilt maken. Je kunt er ook voor kiezen om je back-up naar de cloud te uploaden, maar je moet eerst je Dropbox-account koppelen. Ga verder naar Backup Guard> Cloud en zet de schakelaar op AAN.

Je wordt dan doorgestuurd naar de Dropbox-website, waar je de verbinding van de plug-in moet autoriseren. Klik gewoon Toestemming geven en je wordt teruggestuurd naar je WordPress-dashboard, waar je kunt zien dat je Dropbox-account is verbonden.

Backup Guard Dropbox-verbinding

Voor deze tutorial hebben we de optie Volledige back-up gekozen en mijn back-up Testback-up genoemd. U kunt de naamgevingsconventie voor maand en jaar gebruiken, zodat u uw back-ups gemakkelijk kunt bijhouden.

Nadat u uw back-up heeft geconfigureerd, drukt u gewoon op Back-up knop en wacht tot de back-up is voltooid. Vervolgens kunt u de back-up downloaden en opslaan op uw computer of een externe harde schijf.

3. Back-ups plannen

Handmatig een back-up van uw website maken is eenvoudig, maar het kan vervelend zijn om bij te houden wanneer u voor het laatst een back-up van uw website hebt gemaakt. Daarom is de mogelijkheid om back-ups te plannen en ze regelmatig te laten plaatsvinden een geweldige functie.

Ga naar om back-ups te plannen met Backup Guard Backup Guard> Planning. Zet eerst de schakelaar op AAN en voer vervolgens de naam in voor uw back-upschema. Voor deze tutorial hebben we het Wekelijkse back-ups genoemd.

Back-ups plannen met Backup Guard

De volgende optie is om de back-upfrequentie te selecteren. U kunt kiezen uit uur-, dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-ups. We hebben de mijne wekelijks ingesteld.

Ten slotte kunt u instellen of u de volledige of aangepaste back-up wilt uitvoeren zoals u deed met de handmatige optie. We hebben de volledige back-up geselecteerd en het enige dat u nu hoeft te doen, is op te klikken Opslaan knop.

4. Een back-up herstellen met Backup Guard

Ga naar om een ​​back-up te herstellen met Backup Guard Backup Guard> Back-ups. U ziet een lijst met alle back-ups die op uw site zijn uitgevoerd. Om uw site te herstellen vanaf een willekeurige back-up, klikt u op het groene herstelpictogram en wacht u tot het proces is voltooid.

een back-up Backup Guard herstellen

Als het klaar is, kunt u uw website controleren en ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt.

Backup Guard Pro

Het is vermeldenswaard dat Backup Guard Pro een heeft premium versie als u meer functies nodig heeft. De pro-versie bevat het volgende:

 • Meer controle over de back-upopties, zoals de mogelijkheid om bepaalde bestanden en mappen op te nemen of uit te sluiten
 • E-mailmeldingen voor succesvolle back-ups
 • De mogelijkheid om uw site van het ene domein naar het andere te migreren
 • Meerdere geplande back-ups
 • En meer

Betaalde abonnementen beginnen bij $ 25 en bevatten een jaar ondersteuning en updates.

Hoe u uw WordPress-website kunt back-uppen en herstellen met UpdraftPlus

Backup Guard is een uitstekende keuze om een ​​back-up van uw site te maken als u een snelle en eenvoudige oplossing wilt. Het is echter enigszins beperkt op een gratis abonnement, vooral als het gaat om back-upopslagopties. Als je een robuustere plug-in wilt, is UpdraftPlus een andere solide keuze.

UpdraftPlus

Overzicht UpdraftPlus-plug-in

UpdraftPlus heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en een beoordeling van 5 sterren. Net als Backup Guard is het een van de weinige zeldzame gratis back-upplug-ins die zowel back-up- als herstelfuncties biedt. Het gratis abonnement biedt iets meer functies, waaronder:

 • Voer handmatige of geplande back-ups uit
 • De mogelijkheid om bestanden en databases afzonderlijk te back-uppen
 • Bewaar back-ups in Dropbox, Amazon S3 en Rackspace
 • Kan uw website in meerdere archieven splitsen
 • Hervat automatisch en probeert mislukte uploads opnieuw
 • Herstel eenvoudig uw website vanaf een back-up

Met dat gezegd, laten we eens kijken hoe u UpdraftPlus kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van uw WordPress-website en deze te herstellen.

1. Installeren van UpdraftPlus

Om UpdraftPlus te installeren, ga je naar het dashboard van je site en klik je op Plug-ins> Nieuw toevoegen. Zoek naar UpdraftPlus, klik op Installeren, en klik dan op Activeren zodra de plug-in is geïnstalleerd. De plug-in geeft u vervolgens een korte rondleiding door de instellingen en opties.

UpdraftPlus installeren

2. Maak een back-up van uw WordPress-website met UpdraftPlus

Ga naar om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken met UpdraftPlus Instellingen> UpdraftPlus-back-ups. Als u op de blauwe knop Back-up klikt, kunt u uw eerste handmatige back-up uitvoeren.

Back-ups met UpdraftPlus

U kunt kiezen of u een back-up van uw bestanden, uw database of beide wilt maken en vervolgens op de knop Nu back-up maken.

3. Back-ups plannen

Met UpdraftPlus kunt u back-ups plannen. Klik op om uw back-upschema te maken Instellingen tabblad in UpdraftPlus. Daar kunt u een schema opstellen voor bestandsback-up en voor databaseback-ups.

U kunt instellen dat ze tegelijkertijd een back-up maken of u kunt instellen dat uw database dagelijks een back-up maakt en uw bestanden wekelijks back-uppen, afhankelijk van hoe vaak u nieuwe berichten publiceert of andere wijzigingen aanbrengt in uw website.

Nadat u uw planning heeft ingesteld, moet u UpdraftPlus verbinden met een opslaglocatie. Selecteer uw opslagoptie, selecteer welke bestanden in de back-up moeten worden opgenomen en sla vervolgens de wijzigingen op. U moet dan de aanwijzingen volgen die in pop-upvensters verschijnen om de verbinding te autoriseren.

UpdraftPlus Dropbox-verbinding

Zodra het autorisatieproces is voltooid, wordt er automatisch een back-up van uw website gemaakt volgens uw planning.

4. Een back-up herstellen met UpdraftPlus

Een website herstellen met UpdraftPlus is net zo eenvoudig als een back-up maken. Ga naar de Backup herstel tabblad onder Instellingen> UpdraftPlus-back-ups. U ziet een lijst met alle back-ups die van uw website zijn gemaakt.

Klik op de knop Herstellen om uw site te herstellen. U moet dan kiezen wat u wilt herstellen. Dit omvat bestanden, database, thema’s, plug-ins en andere elementen van uw site.

Selecteer de gewenste elementen en druk op de knop Herstellen. De plug-in herstelt vervolgens de werking en stelt u in staat terug te keren naar uw dashboard. U kunt ook het logbestand downloaden als u contact moet opnemen met het ondersteuningsteam van de plug-in.

Herstel geslaagd UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

UpdraftPlus heeft een premium versie, die nog meer functies biedt. Deze omvatten:

 • Incrementele back-ups
 • Eenvoudig websites dupliceren of migreren (met Migrator)
 • Compatibel met meerdere locaties / meerdere netwerken
 • Maakt back-ups van niet-WP-bestanden en databases naar meerdere externe bestemmingen
 • Nog meer opslagbestemmingen, waaronder OneDrive BackBlaze, Azure en SFTP.
 • Database-encryptie
 • Geavanceerde rapportage
 • En meer

Premium-abonnementen beginnen bij $ 87,50 voor 2 sites en een jaar updates en ondersteuning.

UpdraftPlus of Backup Guard: welke plug-in moet u kiezen?

Beide plug-ins die in deze zelfstudie worden genoemd, zijn een uitstekende optie om gratis een back-up te maken van uw WordPress-site en deze te herstellen. Als u zich afvraagt ​​welke optie u moet kiezen, moet u het volgende weten.

Als u een eenvoudige, gemakkelijke en eenvoudige oplossing wilt, ga dan mee Backup Guard. Deze plug-in is een uitstekende keuze als u een eenvoudige website heeft die niet vaak inhoud publiceert.

Als u echter meer opslagopties wilt en de mogelijkheid om verschillende back-upschema’s voor uw database en bestanden gratis in te plannen, ga dan mee UpdraftPlus. Deze plug-in is een uitstekende keuze als u een website heeft die veel inhoud publiceert of als u meer controle wilt over uw back-upopties.

Laatste gedachten

Een back-up van uw WordPress-website is nodig als u ervoor wilt zorgen dat uw website veilig blijft. Het geeft u gemoedsrust dat u uw website gemakkelijk kunt herstellen en zaken kunt blijven doen zoals u gewend bent, in plaats van te lijden aan downtime terwijl u uw site opnieuw opbouwt.

U weet nu hoe u gratis een back-up van uw WordPress-website kunt maken en deze kunt herstellen, dus er is geen excuus om te vertragen. Download een van de plug-ins die in deze zelfstudie worden genoemd en stel uw back-upschema in.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map