Hoe WordPress te versnellen

Hoe u WordPress met 300% of meer gratis kunt versnellen


Er zijn veel tips over het benchmarken van websitesnelheid en hoe u een Google-sitesnelheidstest kunt doen om erachter te komen hoe u WordPress-optimalisatie kunt uitvoeren en WordPress kunt versnellen. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Sommige WordPress-optimalisatiestrategieën werken goed op sommige websites, maar niet op andere.

Bovendien is het voltooien van een Google-sitesnelheidstest eenvoudig, maar om er een te doen met nauwkeurige resultaten is een andere zaak.

Het is essentieel om WordPress te versnellen omdat Google raadt aan dat uw website minstens 90% van zijn visuele inhoud laadt in een magere 100ms. Anders scoort uw pagina niet goed en zal uw verkeer dalen.

Dus, hier is een praktische stapsgewijze handleiding om WordPress te versnellen door een nauwkeurige Google-sitesnelheidstest uit te voeren en vervolgens wat WordPress-optimalisatie uit te voeren die uw website drievoudig, zo niet meer, versnelt..

Als u wilt doorgaan naar secties die voor u relevant zijn, kunt u dat doen:

 1. Benchmarking van websitesnelheid met een Google Site Speed ​​Test
 2. Basisstrategieën om WordPress te versnellen
 3. WordPress-optimalisatie om WordPress te versnellen
 4. Hoe WordPress drie keer of meer te versnellen
 5. Heeft de WordPress-optimalisatie WordPress met 300% versneld?

Contents

Stap 1: Benchmarking van websitesnelheid met een Google Site Speed ​​Test


Voordat u WordPress kunt versnellen via WordPress-optimalisatiestrategieën, moet u uw website benchmarken. Dit betekent uitzoeken hoe snel uw site momenteel laadt. Op die manier kunt u uw site vergelijken voor en na het toepassen van WordPress-optimalisatiestrategieën.

U kunt dit doen met een sitesnelheidstest van Google en andere tools om een ​​sitesnelheidstest te maken.

Benchmarking Website Test met een voorbeeldsite

Om het proces van het benchmarken van websitesnelheid voor uw WordPress-website te demonstreren, vindt u hieronder de details van de specificaties van een voorbeeldsite. U kunt uw eigen site volgen of een site maken met dezelfde referenties om dit proces te testen.

Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om deze testwebsite opnieuw te maken en u WordPress later met de strategieën voor WordPress-optimalisatie kunt versnellen, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat er iets inherent mis is met een van de plug-ins, thema’s en afbeeldingen die werden gebruikt.

De reden hiervoor is simpelweg dat hoe meer u aan een site toevoegt, hoe meer bronnen u op uw server gebruikt. Dit is geen slechte zaak, maar het kan ook worden verbeterd met WordPress-optimalisatie om WordPress te versnellen.

Aan het einde van de dag, als je de mogelijkheid hebt om WordPress te versnellen, zoals met de onderstaande stappen, waarom ga je er dan niet mee door?

De specificaties van de voorbeeldwebsite

De voorbeeldsite heeft:

Op de testsite zijn alle vermelde plug-ins geactiveerd, maar niet volledig ingesteld.

Er is ook een blogpost gemaakt voor deze voorbeeldwebsite voor de Google-sitesnelheidstest en de sitesnelheidstest met de andere tools.

Het artikel bevat het volgende:

 • Deze foto door Ilya Pavlov op Unsplash in een blogbericht, groot formaat
 • Een foto van WebFactory Ltd op Unsplash als de uitgelichte afbeelding
 • Een fragment van 3000 woorden van de Lorem Ipsum-tekst
 • De bovengenoemde plug-in Duplicate Page werd gebruikt om de blogpost 50 keer te kopiëren

Bovendien is er een pagina gemaakt die ook 25 keer is gedupliceerd met het volgende:

Eenvoudige huishouding

Zodra uw site klaar is om te worden gebenchmarkt, moet u een back-up van uw hele site maken. Dit zorgt ervoor dat als je iets misgaat tijdens het WordPress-optimalisatieproces, je je site niet verliest.

Later worden aaneenschakeling en uitstel van JavaScript behandeld als WordPress-optimalisatiestrategieën om WordPress te versnellen. Soms kunnen deze ervoor zorgen dat uw site kapot gaat.

Als u een back-up heeft, kunt u uw site herstellen en WordPress opnieuw proberen te versnellen.

Zorg ervoor dat u uw back-up ook van tevoren test om er zeker van te zijn dat u een werkende back-up heeft die foutloos is.

Als u de Duplicator-plug-in die op de voorbeeldtestsite werd gebruikt niet wilt gebruiken, gebruik dan een alternatieve back-upplug-in.

Voor meer informatie, ga naar Hoe een WordPress back-up maken en herstellen.

Een Google Site Speed ​​Test maken

U kunt een Google-sitesnelheidstest uitvoeren met behulp van de gratis Google Pagespeed Insights tool voor het benchmarken van websitesnelheid.

Kopieer eerst de URL van uw website uit de adresbalk nadat u uw site heeft bezocht. Klik op de URL om deze te markeren. Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer Kopiëren in de vervolgkeuzelijst die verschijnt.

Voorbeeld testsite voor het benchmarken van websitesnelheid
Kopieer het adres van uw site zodat u een sitesnelheidstest van Google kunt uitvoeren.

Ga naar de Google Pagespeed Insights-tool en plak in het URL-veld je siteadres. Klik vervolgens op de knop Analyseren om de benchmarking van de websitesnelheid te starten.

Google sitesnelheidstest voor het benchmarken van websitesnelheid
Voer de URL van uw site in om een ​​snelheidstest voor Google-sites uit te voeren.

Wacht even totdat de gegevens zijn verwerkt en bekijk uw resultaten.

De eerste score die u ziet, is voor de mobiele versie van uw site. Het zijn er honderd. Hoe hoger deze is, hoe beter de snelheid van uw site.

Wanneer u op het tabblad Desktop klikt, ziet u uw score voor de desktopversie van uw site.

Er zijn ook informatieve details onder de score, zoals de tijd die nodig is om inhoud te laden.

Voorbeeld van een Google-sitesnelheidstest voor het benchmarken van de sitesnelheid
De mobiele Google-snelheidssnelheidstestscore aan de linkerkant en de desktopscore aan de rechterkant.

De testsite scoorde een 74/100 voor mobiel en een 95/100 voor desktops. Dat zijn niet de slechtste scores, maar ze kunnen zeker worden verbeterd.

Waarom u een benchmark wilt maken met testtools voor meerdere sitesnelheid

In plaats van alleen een sitesnelheidstest van Google uit te voeren met Pagespeed Insights, kunt u uw sitesnelheidstest diversifiëren. Als u dit doet, krijgt u nauwkeurigere resultaten omdat het u een bredere kijk geeft op hoe uw sitesnelheid het eigenlijk doet.

De grootste reden hiervoor is als u een van deze berichten ziet nadat u de resultaten van de snelheidstest van uw Google-site heeft ontvangen:

 • Veldgegevens – Het Chrome-gebruikerservaringsrapport heeft niet voldoende real-world snelheidsgegevens voor deze pagina. “
 • Oorsprongsoverzicht – Het Chrome-gebruikerservaringsrapport heeft niet voldoende real-world snelheidsgegevens voor deze oorsprong. “

Het bericht ‘veldgegevens’ heeft betrekking op het feit dat een sitesnelheidstest van Google uw site alleen scoort op basis van hoe bescheiden apparaten toegang tot uw site zouden krijgen. Dit betekent dat sommige gebruikers de snelheid van uw site als slechter of beter kunnen ervaren dan wat uw score laat zien.

Het bericht ‘oorsprongsoverzicht’ verwijst naar het feit dat de snelheidstest van de Google-site zal proberen de sitesnelheid van uw website te vergelijken met echte gebruikers en gegevens. Maar soms komt het leeg en kan het geen rapport met deze details samenstellen.

Of u deze berichten nu wel of niet ziet, het is een goed idee om uw sitesnelheid te testen met meerdere testtools voor sitesnelheid. Maar het is vooral belangrijk als u een van deze berichten ziet in de resultaten van de snelheidstest van uw Google-site.

Voer meerdere keren een sitesnelheidstest uit

Een van de punten van sitesnelheidstests die vaak over het hoofd worden gezien, behalve het gebruik van meerdere tools, is dat u uw website meerdere keren moet analyseren en vervolgens de resultaten moet gemiddeld.

Dit geldt ongeacht of u besluit een sitesnelheidstest van Google uit te voeren of als u een sitesnelheidstest uitvoert met andere tools.

Een keer een test uitvoeren is niet genoeg, omdat de prestaties van uw site van minuut tot minuut en van seconde tot seconde kunnen verschillen.

Als u bijvoorbeeld plotseling een toestroom van verkeer krijgt, zullen de testresultaten van uw sitesnelheid sterk variëren.

Daarom is het essentieel om niet alleen meerdere of robuuste testtools voor sitesnelheid te gebruiken, maar het is ook cruciaal om een ​​website minstens 10 keer te testen, zo niet meer. Vervolgens gemiddelde u de resultaten voor een nauwkeuriger beeld van de prestaties van uw sitesnelheid.

Als een sitesnelheidstesttool die u gebruikt ook de mogelijkheid heeft om uw sitesnelheid te testen vanaf meerdere serverlocaties, herhaalt u de tests meerdere keren vanaf elke beschikbare server.

Zo kunt u zien hoe uw website over de hele wereld presteert en niet alleen waar uw server zich bevindt. De snelheid van uw site zal bijna altijd sneller zijn wanneer u dichter bij uw server test. Daarom is het essentieel om, indien mogelijk, ook vanaf meerdere locaties te testen.

Neem dus nu de tijd om nog een aantal snelheidstests van Google-sites uit te voeren en deze te gemiddeld voordat u verder gaat.

De voorbeeldtestsite heeft een gemiddelde sitesnelheidsscore van 78,21 voor mobiel en 96,17 voor desktops.

Benchmarking van websitesnelheid met testtools voor meerdere sitesnelheid

Er zijn veel premium-tools beschikbaar voor het maken van een diepgaande sitesnelheidstest. Maar u kunt ook de Pingdom- en GTmetrix-tools voor gratis sitesnelheidstests gebruiken.

Beide gratis tools hebben hun beperkingen, maar daarom kan het gebruik van beide sitesnelheidstesttools naast een Google-sitesnelheidstest zeer nuttig zijn.

Als u toegang heeft tot een premium, robuuste tool voor het testen van de sitesnelheid, ga dan gang en gebruik die in plaats daarvan. Anders kunt u deze gratis opties blijven gebruiken.

Benchmarking van websitesnelheid met Pingdom

Kopieer de URL van uw WordPress-site zoals eerder beschreven en ga naar de Pingdom site snelheidstest tool.

Plak het adres van uw site in de. Om de snelheid van de website te gaan benchmarken URL veld, selecteer een serverlocatie om te beginnen met testen en klik op Test starten.

Pingdom site snelheidstesttool voor het benchmarken van websitesnelheid voordat WordPress optimalisatiestrategieën worden toegepast
Voer uw URL in en start de sitesnelheidstest.

Wacht even totdat de resultaten zijn geladen. Noteer de score en voer vervolgens nog een test uit. Nadat u uw site minstens 10 keer per keer vanaf verschillende serverlocaties hebt getest, moet u de snelheden van elke locatie berekenen.

In de resultaten van de sitesnelheidstest ziet u een algehele score van 100% samen met een bijbehorend lettercijfer.

Het wordt gevolgd door het totale paginaformaat dat is geladen, de laadtijd en het aantal verzoeken dat is gedaan.

Er zijn ook meer specifieke details vermeld onder de samenvatting van de resultaten van uw benchmarking-website snelheidstest.

Voorbeeldresultaten van sitesnelheidstests voor het benchmarken van sitesnelheid
Gemiddelde uw Pingdom-sitesnelheidstestresultaten voor het benchmarken van websitesnelheid.

De snelheid van de voorbeeldtestsite voor WordPress-optimalisatie varieerde van 1,5 s vanaf een lokale serverlocatie tot 3,3 s voor servers aan de andere kant van de wereld.

Benchmarking van websitesnelheid met GTmetrix

Nu u de resultaten van de Pingdom-sitesnelheid gemiddeld hebt, kunt u verder gaan met het benchmarken van de websitesnelheid GTmetrix. Het is een andere gratis optie.

Ga naar de GTmetrix-site snelheidstestpagina en voer uw URL in het bijbehorende veld in. Klik vervolgens op de Test uw site knop.

GTmetrix-website voor benchmarking van websitesnelheid voordat WordPress-optimalisatiestrategieën worden toegepast
Plak het adres van uw site in het URL-veld en start de sitesnelheidstest.

Na enkele ogenblikken worden de resultaten voor het benchmarken van de websitesnelheid weergegeven. U ziet twee lettercijfers met percentages, de tijd die nodig was om de pagina volledig te laden, het totale paginaformaat en het aantal verzoeken dat werd gebeld.

Wanneer u naar beneden scrolt, worden deze details verder uitgesplitst. U kunt deze gegevens gebruiken om specifieke probleemgebieden verder op te lossen en WordPress te versnellen met WordPress-optimalisatietactieken.

Voorbeeldresultaat GTmetrix-sitesnelheidstestvoorbeeld vóór WordPress-optimalisatie
Zodra de resultaten van uw sitesnelheidstest verschijnen, kunt u meer details zien.

Vergeet niet om deze sitesnelheidstest meerdere keren uit te voeren en vervolgens de snelheidsscores te middelen voor een nauwkeuriger resultaat.

De voorbeeldsite had een gemiddelde paginasnelheid van 2,6 seconden voor de volledig geladen tijd.

Stap 2: Basisstrategieën om WordPress te versnellen


Nu u de snelheid van uw site hebt vergeleken, kunt u de onderstaande stappen volgen om WordPress te versnellen met WordPress-optimalisatiestrategieën.

Het is belangrijk op te merken dat, afhankelijk van uw host, uw benchmarking-websitetests er anders kunnen uitzien dan de hierboven weergegeven testresultaten voor sitesnelheid.

Over hosting gesproken, er zijn veel basisfactoren die van invloed zijn op de laadtijden van uw WordPress-site. Hieronder staan ​​andere basisfactoren voor sitesnelheid.

1) Betrouwbare hosting

Hosting is waar uw website bestaat. De meubels van je huis lijken op je website en je huis is op je hostingplan. Als uw huis niet is gebouwd op een solide basis met betrouwbare materialen, kunnen uw meubels dwars door de vloer vallen. Hetzelfde idee geldt voor hosting.

Betrouwbare hosting krijgen is een van de basisfactoren die de snelheid van uw site kan bepalen.

Geen twee hosts zijn hetzelfde. Sommige zijn beter dan andere als het gaat om prestaties.

2) Beschikbare hostingbronnen

Wanneer u een betrouwbare hostingprovider vindt, zorg er dan voor dat u ook een voldoende plan kiest met voldoende bronnen voor uw site.

Als uw site te groot is voor uw plan, heeft uw site af en toe een storing. Het kan ook leiden tot een dramatische afname van de snelheid van uw site.

Als algemene vuistregel geldt dat als uw site op elk moment constant ongeveer 90% van uw serverbronnen gebruikt, het tijd is om uw hostingplan te upgraden.

Of doe wat problemen oplossen of zoek een betrouwbaardere host als uw site niet groot genoeg is om zulke lage snelheden te garanderen. De reden hiervoor is dat dit een indicator is van slechte serverprestaties.

3) Het aantal gebruikte plug-ins

Hoe meer plug-ins u op uw WordPress-site heeft geïnstalleerd, hoe meer het ertoe leidt dat uw site opgeblazen wordt. Dit komt omdat meer van de bronnen van uw hostingplan worden gebruikt om uw site uit te voeren wanneer u uw site overlaadt met plug-ins.

Minder is meer, maar een betrouwbare hostingprovider kan de prestaties aanzienlijk verbeteren tot het punt dat u comfortabel meer dan 10 plug-ins kunt installeren.

Tegelijkertijd, als u gedeelde hosting gebruikt, zijn 10 plug-ins absoluut te veel plug-ins. Aan de andere kant, als je betrouwbare cloud-, VPS- of dedicated hosting hebt, zijn 10 plug-ins lang niet zo schadelijk.

Als je meer dan tien plug-ins hebt, probeer er dan een paar te verwijderen. Als er plug-ins of thema’s zijn geïnstalleerd die niet zijn geactiveerd en u niet van plan bent deze te gebruiken, verwijder ze dan.

Of zoek alternatieven die voor een extra taak kunnen zorgen waarbij u oorspronkelijk een andere plug-in gebruikte. Zorg ervoor dat die plug-ins netjes zijn gecodeerd.

4) Verwijder Bloated Themes and Plugins

Over schone code gesproken, het is essentieel dat de plug-ins en thema’s die u gebruikt, netjes zijn gecodeerd. Als dat niet het geval is, leidt dit tot een opgeblazen site en een afname van de snelheid van uw site.

Als je niet bekend bent met code en je zou niet weten hoe je moet zien of een plug-in of thema netjes is gecodeerd, kijk dan eens naar recensies en feedback. Ze kunnen soms nuttig zijn.

Je kunt ook zoeken naar aanbevelingen van vertrouwde blogs die informatie geven over WordPress-onderwerpen.

Als je merkt dat je een opgeblazen thema of plug-ins gebruikt, verwijder ze dan.

5) Databaseoptimalisatie

In dezelfde geest zou u ook uw database moeten opruimen van oude post-revisies en spam-opmerkingen die u niet langer nodig heeft. Heb je ooit spam nodig gehad??

Geweldige gratis opties voor het optimaliseren van uw database zijn onder meer: Database optimaliseren, WP-Optimize, en Geavanceerde Database Cleaner.

6) Verwijder slechte en inefficiënte code of scripts

Op dezelfde manier, als u enkele scripts hebt geïnstalleerd of code hebt toegevoegd die inefficiënt of opgeblazen is, verwijdert u deze. Als je ze nodig hebt, zoek dan naar betere alternatieven.

Om te controleren of de code schoon is, valideert u de eerste stap. U kunt uw code gratis valideren met behulp van de gratis W3C Markup Validation Service.

7) Aantal API-aanroepen

Als u veel plug-ins gebruikt die API-aanroepen van derden doen, kunnen ze uw site belasten en te veel bronnen gebruiken. Dit leidt tot een afname van de sitesnelheid.

Dit soort plug-ins zien eruit als degene die bijvoorbeeld uw sociale media-feeds weergeven.

U kunt alle plug-ins en scripts verwijderen die veel API-aanroepen doen. Als alternatief kunt u de gebruiken WordPress Transients API om API’s in de cache op te slaan als je niet bang bent om code aan te raken. In de meeste gevallen kan dit soort caching veilig worden gedaan.

8) Optimaliseer afbeeldingen en caching

Wanneer u afbeeldingen uploadt naar uw WordPress-site, moet u ervoor zorgen dat u de juiste grootte gebruikt die uw thema gebruikt om ze weer te geven. Als uw afbeeldingen groter zijn dan de vereiste afmetingen, moet de afbeelding worden aangepast wanneer de pagina wordt geladen.

Dit gebruikt meer van uw serverbronnen en vertraagt ​​uw sitesnelheid. Het toevoegen van paginacaching en een Content Delivery Network (CDN) aan uw site zal de schade aanzienlijk verminderen. Maar het gebruik van de juiste afbeeldingsformaten die u nodig heeft, is nog beter.

Zorg ervoor dat uw afbeeldingen correct zijn gecomprimeerd terwijl u bezig bent. U kunt een plug-in voor beeldoptimalisatie gebruiken. Maar als u uw afbeeldingsbestanden correct opslaat, kunt u de snelheid van uw site des te meer beïnvloeden.

Als algemene vuistregel, sla uw afbeeldingen op in het .JPG-formaat voor foto’s en .PNG-formaat voor illustraties en screenshots van websites. Je ziet een verkleining van de bestandsgrootte. Dit betekent dat uw site minder hoeft te laden of te cachen, wat kan helpen bij de snelheid van uw site.

Het doel is om de bestandsgrootte van de afbeelding te verkleinen. Dus als het opslaan van een screenshot als een .JPG betere resultaten oplevert, doe dat dan in plaats daarvan.

Bekijk voor meer informatie Hoe u WordPress kunt versnellen.

9) Update en beveilig WordPress

DSoS en brute force-aanvallen sturen allebei ongewenst verkeer van hackers naar uw site. Ze gebruiken de bandbreedte van uw hostingplan. Dit heeft op zijn beurt een negatieve invloed op de snelheid van uw site en kan zelfs uw site en server offline halen.

Door uw plug-ins, thema’s, scripts en de WordPress-kern regelmatig bij te werken, kunt u deze en andere beveiligingsbedreigingen die de snelheid van uw site ondermijnen, bestrijden. Om nog maar te zwijgen over de algehele beveiliging van uw site.

Daarnaast, zorg ervoor dat u een solide beveiligingsplug-in heeft geïnstalleerd om de belasting van uw site verder te verminderen en te beveiligen.

Bekijk How to Secure WordPress (2020) voor details.

10) Gebruik de zoekfunctie van WordPress niet

Een veelvoorkomend aspect van sitesnelheid dat vaak onopgemerkt blijft, is de ingebouwde WordPress-zoekfunctie. Het is niet efficiënt en kan uw site ernstig belasten.

Als een zoekopdracht een essentieel onderdeel van uw site is, kunt u WordPress aanzienlijk versnellen door een speciale zoekindex te gebruiken. ElasticSearch of Solr Zoeken naar WordPress zijn beide uitstekende opties.

Andere belangrijke aanbevelingen

Er zijn talloze andere basisstrategieën om WordPress te versnellen en voor WordPress-optimalisatie.

Een paar hiervan zijn upgraden naar HTTP / 2, Gzip-compressie inschakelen en hotlinking uitschakelen.

Stap 3: WordPress-optimalisatie om WordPress te versnellen


Het is ook vermeldenswaard dat, afhankelijk van de grootte van uw site, sommige strategieën niet zo veel helpen als andere.

Als uw site bijvoorbeeld niet veel afbeeldingen of inhoud heeft, hebben paginacaching en beeldoptimalisatie mogelijk niet veel invloed op uw site. Dat wil niet zeggen dat het niets zal doen, alleen lang niet zoveel als voor een site met veel inhoud.

Evenzo, als u niet veel verkeer ontvangt en uw site vrij eenvoudig is, zal een CDN geen al te grote impact hebben op de snelheid van uw site.

Probeer dus de WordPress-optimalisatiestrategieën waarvan u denkt dat ze WordPress het meest zullen helpen versnellen voor uw specifieke situatie.

W3 Total Cache installeren en configureren

Enkele van de beste methoden voor WordPress-optimalisatie om WordPress te versnellen, zijn onder meer het verkleinen en combineren van bestanden, het uitstellen van het laden van JavaScript- en CSS-bestanden en het toepassen van verschillende soorten caching.

Er zijn veel plug-ins beschikbaar die deze taken kunnen uitvoeren als u geen code wilt aanraken. Een van de beste opties is het gratis gebruiken W3 Total Cache-plug-in.

W3 Total Cache installeren voor WordPress-optimalisatie

Om het te installeren, logt u in op uw zelf-gehoste WordPress-site. Ga dan naar Plug-ins> Nieuw toevoegen in het menu aan de linkerkant.

Voer in de zoekbalk in de rechterbovenhoek “W3 Total Cache” in. Wacht even totdat de plug-in in de resultaten verschijnt.

Klik vervolgens op de Installeren knop naast de naam van de plug-in.

Pagina met plug-ins
Installeer de W3 Total Cache-plug-in.

Nadat het is geïnstalleerd, verandert de knop in weergave Activeren of Netwerk activeren als je Multisite hebt ingeschakeld. Klik erop.

Pagina met plug-ins
Activeer de plug-in om het optimalisatieproces van WordPress te starten.

Basisconfiguratie voor W3 Total Cache

Zodra W3 Total Cache is geïnstalleerd en geactiveerd, is het tijd om het te configureren, zodat het klaar is om de onderstaande WordPress-optimalisatiestrategieën toe te passen om WordPress te versnellen.

Ga in het menu van je beheerdersdashboard naar Prestaties> Algemene instellingen.

Klik op de gebruiksvoorwaarden en privacybeleid link in het admin-bericht en lees het door. Als je alles goed vindt, klik je op Aanvaarden knop.

Klik vervolgens op de Inschakelen knop naast Voorbeeldmodus onder de Algemeen sectie. Het is een tijdelijke maatregel om de instellingen veilig uit te testen. U moet deze echter testen op een testomgeving vóór uw live site.

Instellingenpagina voordat WordPress-optimalisatie is gestart
Accepteer de voorwaarden en schakel de voorbeeldmodus in.

Zodra dat is gebeurd, selecteert u de Inschakelen vak naast Paginacache. Klik vervolgens op de Sla alle instellingen op knop.

Bekijk en test uw wijzigingen

Nu moet u controleren of uw site nog steeds werkt zoals verwacht. Klik hiervoor op de Voorbeeld knop in de Algemeen sectie.

Als alles er goed uitziet, kun je doorgaan. Schakel anders de optie uit door de optie uit te schakelen Inschakelen vak en sla alle wijzigingen opnieuw op.

Pagina met algemene instellingen
Bekijk een voorbeeld van uw wijzigingen voordat u doorgaat.

Stap 4: WordPress drie keer of meer versnellen


Hier zijn suggesties die het neusje van de zalm zijn als het gaat om WordPress-optimalisatie om WordPress te versnellen met W3 Total Cache.

Om niet te zeggen dat u het bovenstaande advies niet moet toepassen, maar dit zijn quick wins die waarschijnlijk de meeste impact zullen hebben op een breed scala aan websitegroottes en -typen.

Alleen al deze strategieën kunnen de snelheid van uw site verdrievoudigen, zo niet meer.

Houd er rekening mee dat: Als uw hostingprovider al enkele van deze WordPress-optimalisatiestrategieën toepast om WordPress te versnellen, sla dan de bijbehorende stappen hieronder over.

Het kan ook belangrijk zijn om op te merken dat u deze instellingen naar behoefte kunt wijzigen voor uw specifieke situatie. Zorg ervoor dat u ze grondig test voordat u ze op een live site implementeert.

1) Verklein en voeg uw bestanden samen

Het verkleinen en samenvoegen (combineren) van bestanden kan helpen de laadtijden van WordPress-pagina’s te versnellen.

Dit betekent dat u onnodige spaties en tekens uit een bestand verwijdert om het te verkleinen. Omdat u structuren verwijdert die nuttig zijn voor het organiseren van code, zodat het voor iemand gemakkelijker is om te lezen, hebben computers het niet nodig om het te begrijpen en te verwerken.

Door deze tekens en spaties te verwijderen, hoeft er dus minder te worden geladen wanneer de pagina wordt bezocht.

Aaneenschakeling betekent het combineren van compatibele bestanden die op een pagina worden aangeroepen. Dit vermindert het aantal, zodat er slechts één of een paar bestanden hoeven te worden geladen in plaats van het grotere aantal bestanden dat oorspronkelijk was aangeroepen.

Het toepassen van deze beide WordPress-optimalisatiestrategieën kost minder middelen om een ​​pagina te laden. Dit betekent dat je WordPress kunt versnellen.

Ga hiervoor naar Prestaties> Algemene instellingen in je admin dashboard.

Pagina met algemene instellingen
Schakel minificatie in algemene instellingen in.

Er verschijnt een bericht waarin u wordt gevraagd of u akkoord gaat met het inschakelen van verkleining, omdat u zich ervan bewust bent dat uw site hierdoor mogelijk wordt beschadigd. Omdat u de voorbeeldmodus hebt ingeschakeld, kunnen uw bestanden worden getest voordat u wijzigingen aanbrengt. Ga je gang en klik Ik begrijp de risico’s.

Klik vervolgens op de Sla alle instellingen op. Klik op de Voorbeeld knop zoals hierboven vermeld om de wijzigingen te testen.

Als er iets misgaat, verwijder dan het selectievakje en sla de instellingen op. Als alles werkt, ga dan naar Prestaties> verkleinen.

Instellingenpagina verkleinen
Vink het vakje aan om HTML-minificatie in te schakelen.

Ga naar de HTML & XML sectie en controleer de Inschakelen vak en vervolgens op de Sla alle instellingen op knop.

Bekijk een voorbeeld van de wijzigingen om ervoor te zorgen dat alles werkte. Schakel deze optie uit als er een probleem is. Ga anders verder door op de te klikken Inschakelen doos voor de CSS verkleint instellingen keuze.

Pagina verkleinen
Schakel de CSS-minificatie-optie in.

Sla uw wijzigingen op en bekijk ze vooraf om er zeker van te zijn dat alles nog steeds werkt.

2) Stel het laden van JavaScript uit

Wanneer u de sitesnelheidstest van Google of de sitesnelheidstest met de andere tools heeft uitgevoerd, heeft u mogelijk een veelvoorkomende suggestie gezien na de eerste resultaten.

Suggesties zoals:

 • JavaScript dat de weergave blokkeert, verwijderen
 • Stel het parseren van JavaScript uit
 • Elimineer bronnen die de weergave blokkeren

Waar deze mee te maken hebben, is de noodzaak om het parseren (of laden) van JavaScript uit te stellen.

Parsing is het nemen van voor mensen leesbare code en deze te vertalen in een taal die de server kan lezen en begrijpen. In dit geval hebben we het over het parseren van JavaScript.

Meestal worden JavaScript-bestanden geladen aan het begin van het proces wanneer een gebruiker de pagina bezoekt. Sommige bestanden zijn cruciaal om eerst te laden omdat ze essentiële elementen van de pagina bevatten of leiden.

Andere JavaScript-bestanden zijn niet zo belangrijk en kunnen later worden geladen zonder de hoofdinhoud en functionaliteit van de pagina weg te nemen.

Deze minder belangrijke bestanden proberen naar het begin van het proces te laden en leiden uiteindelijk tot een logboekstoring die de sitesnelheid vertraagt. Maar als u ze instelt om later te laden, kunt u WordPress versnellen.

Dit is in een notendop wat het betekent om het laden of parseren van JavaScript uit te stellen.

Ga hiervoor naar Prestaties> verkleinen in je admin dashboard.

Onder de JS sectie, controleer de Inschakelen vak naast JS instellingen verkleinen. Dit verkleint JavaScript-bestanden.

Om ze uit te stellen, klik op de voordat drop-down box. Selecteer de Blokkeert niet met “async” keuze.

Hierdoor worden de bestanden asynchroon geladen. Beide JavaScript-bestanden worden tegelijk met de rest van de pagina geladen en uitgevoerd.

Selecteer vervolgens Blokkeert niet met “uitstellen” in de vervolgkeuzelijst voor de Na keuze.

Pagina verkleinen
U kunt JavaScript-bestanden uitstellen terwijl u ze verkleint.

Sla uw wijzigingen op, bekijk ze en test ze voordat u doorgaat.

3) Extra soorten caching toevoegen

Er zijn ook andere soorten caching die u op uw site kunt toepassen met W3 Total Cache: object- en databasecaching. Deze zijn standaard niet ingeschakeld.

Objectcaching

Objectcaching vindt plaats wanneer databasequery’s worden aangeroepen en de resultaten worden op een pagina geladen wanneer deze wordt bezocht. De resultaten worden opgeslagen in een geheugencache.

Omdat WordPress de neiging heeft om veel dynamische inhoud te hebben die afhankelijk is van het laden van veel databasequery’s, kan het verkrijgen van veel verkeer snel veel serverbronnen in beslag nemen. Door ze in het cachegeheugen te plaatsen, kan WordPress aanzienlijk worden versneld voor situaties met veel verkeer.

Ga naar om caching van objecten in te schakelen met W3 Total Cache Prestaties> Algemene instellingen en scrol omlaag naar de Objectcaching sectie.

Controleer de Inschakelen doos voor Objectcache, sla vervolgens uw wijzigingen op, gevolgd door het bekijken en testen ervan.

Pagina met algemene instellingen
W3 Total Cache bevat opties voor objectcaching.

Het kan ook belangrijk zijn om op te merken dat u ook kunt installeren Memcached op uw server en configureer deze in W3 Total Cache.

Memcached is een type objectcaching en u kunt het selecteren in de Object Cache-methode drop-down box na installatie. Hoewel dit buiten het bestek van dit artikel valt.

Database caching

U kunt ook databasecaching inschakelen. Dit is een geweldige optie als objectcaching niet werkt voor uw specifieke situatie. Het is ook geschikt als uw site groter is, omdat het u op dramatische wijze kan helpen dat doel te bereiken, namelijk het drievoudig versnellen van WordPress of meer.

Databasecaching is het opslaan van databaseresultaten in het geheugen (een cache), zodat de volgende keer dat een pagina wordt geladen en deze resultaten nodig zijn, deze vanuit de cache kunnen worden weergegeven. Dit doen is veel efficiënter en kan u veel serverbronnen besparen.

Als gevolg hiervan kan het WordPress aanzienlijk versnellen.

Om het in te schakelen, ga naar Prestaties> Algemene instellingen in je admin dashboard.

Onder Databasecache, controleer de Inschakelen doos voor de Databasecache keuze.

Algemene instellingen
Databasecaching inschakelen in de algemene instellingen van W3 Total Cache.

Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat en vervolgens een voorbeeld bekijkt en test.

4) De voorbeeldmodus uitschakelen en wijzigingen implementeren

Wanneer je alle WordPress-optimalisatiestrategieën hebt toegevoegd waarmee je WordPress kunt versnellen, kun je de voorbeeldmodus uitschakelen en de aangebrachte wijzigingen officieel toepassen.

Ga naar Prestaties> Algemene instellingen en onder Algemeen, Klik op de Uitschakelen knop.

Pagina met algemene instellingen
Schakel de voorbeeldmodus uit.

Klik vervolgens op de Sla alle veranderingen op knop.

Zodra dat is gebeurd, moet u dezelfde instellingen opnieuw invoeren. Klik vervolgens op de Bewaar instellingen en verwijder caches knop aan de andere kant van de Sla alle veranderingen op knop.

Heeft de WordPress-optimalisatie WordPress met 300% versneld?

Na het toepassen van deze WordPress-optimalisatiestrategieën om WordPress te versnellen, voer je nog een Google-sitesnelheidstest uit en ook een sitesnelheidstest met de andere genoemde tools.

Voer de tests meerdere keren uit en gemiddelde ze uit.

De uiteindelijke gemiddelde score voor de testwebsite was veelbelovend met een gemiddelde van 98% voor mobiel en 99,5% voor desktop-sites met de Google-snelheidssnelheidstest.

Nieuwe Google-sitesnelheidstest nadat de optimalisatiestrategieën van WordPress zijn toegepast
Een van de resultaten van de snelheidstest van Google na optimalisatie van WordPress.

De andere testtools voor sitesnelheid waren gemiddeld met een totale laadtijd van de pagina van 900 ms.

Voorbeeldresultaat van nieuwe GTmetrix-sitesnelheidstesttool nadat WordPress-optimalisatiestrategieën waren toegepast
Een van de resultaten van GTmetrix na het toepassen van strategieën om WordPress te versnellen.

Over het algemeen had de testsite gemiddeld drie keer de sitesnelheid en soms zelfs meer.

Conclusie

Dus daar heb je het. Met deze beproefde tips kunt u uw site minstens driemaal versnellen. Dit is vooral essentieel omdat sitesnelheid een factor is bij het rangschikken in de resultaten van zoekmachines.

Het begint allemaal met het benchmarken van websitesnelheidseigenschappen voordat u strategieën voor paginasnelheid toepast.

Is de snelheid van het benchmarken van websites goed voor u uitgekomen? Heeft u uw site met succes kunnen versnellen? Door hoeveel? Heeft u nog vragen? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map