Hoeveel kost een website

Hoeveel kost een website? Bestaat er zoiets als een blauwdruk voor een website?


Dit zijn waarschijnlijk enkele van de eerste vragen voor iedereen die overweegt een eigen website op te zetten.

Veel mensen openen hun eigen sites. Er zijn momenteel meer dan 1,7 miljard websites bestaan en het aantal groeit dagelijks.

totaal aantal websites online

Aangezien het hebben van een eigen website een heel gewoon iets is geworden, zou je denken dat het gemakkelijk zou zijn om de vraag te beantwoorden hoeveel een website kost. Het blijkt dat de exacte cijfers erg moeilijk te vinden zijn.

De prijs van elke website is individueel. Het hangt van veel factoren af. Om u een beter begrip te geven van wat u kunt verwachten, zullen we proberen u te helpen een blauwdruk voor de website te maken.

In dit stuk zullen we:

 • Bepalen hoeveel een website zou kosten en geef je ruwe contouren voor veelvoorkomende opties.
 • Bespreken de kosten van de verschillende websitecomponenten in detail. Op die manier kunt u opties kiezen en kiezen op basis van uw eigen vereisten en budget.
 • Probeer je een duidelijk idee te geven wat voor soort prijs te verwachten voor de website die u in gedachten heeft.

Laten we beginnen met kraken!

Waaruit bestaan ​​de kosten van een website?

website kostenfactorenLaten we als eerste stap kijken naar alles wat geld kost bij het maken van uw eigen website en hoe dat zich vertaalt in definitieve kosten in verschillende scenario’s.

Website kostenfactoren

Hoewel de prijs van een website zeer individueel is, zijn sommige dingen universeel in elk proces voor het maken van een website en bepalen ze de kosten van een website:

 • Type website – Websites zijn niet gelijk gemaakt. De prijs is sterk afhankelijk van het type site dat u aan het bouwen bent. Een eenvoudige blog is gemakkelijker op te zetten dan een online winkel of een website voor kleine bedrijven.
 • Domein en hosting – Elke aanwezigheid op het web heeft een huis nodig en een adres dat u kunt bereiken. In termen van websites is dat een server en een webdomein. U kunt deze zelf aanschaffen of aanschaffen als onderdeel van een website-service.
 • Basistechnologie – Alle websites worden aangedreven door een soort software op de achtergrond. Dit kunnen pure HTML- of PHP-bestanden zijn, een contentmanagementsysteem zoals WordPress of iets anders. Afhankelijk van uw keuze zullen de kosten verschillen.HTML code
 • Componenten – De basistechnologie is niet alles. Afhankelijk van de functionaliteit die u nodig heeft, heeft u mogelijk aanvullende plug-ins, apps of services van derden nodig, waarvan vele geld kosten.
 • Installatie / ontwerp / ontwikkeling – Het bouwen van een website gaat niet alleen over het verwerven van de onderdelen, ze moeten ook worden gemonteerd. U kunt dat zelf doen of iemand anders inhuren om het te doen. Doe je dat laatste, dan moet je daarvoor betalen.
 • Onderhoud – Bovendien is het niet alleen voldoende om een ​​website te bouwen, je moet hem ook draaiende houden. Doorlopend onderhoud (inclusief marketing) maakt ook deel uit van de blauwdruk van uw website.

Zoals u zich kunt voorstellen, kunt u voor veel van de bovenstaande factoren geld investeren laat iemand die voor je doen of de tijd om leer daar zelf voor te zorgen. Afhankelijk van uw mogelijkheden, zal dit ook de uiteindelijke kosten van een website veranderen. Hier zijn een paar scenario’s en de uiteindelijke prijzen van de website.

Optie 1: doe alles zelf – ongeveer $ 60 / jaar

De goedkoopste manier is om helemaal zelf een website te maken.

“Maar ik kan niet coderen”, denkt u misschien.

Geen probleem!

Er is genoeg technologie om dat mogelijk te maken maak een website zonder codering, meest prominente open source content management systemen zoals WordPress en Joomla. Als u bereid bent de tijd te nemen om het systeem van uw keuze te leren, kunt u uw eigen website hebben voor de kosten van alleen hosting en domein.

cms platforms wordpress joomlaIn het geval van Bluehost zou dat $ 4,95 / maand zijn inclusief een domein. Vermenigvuldigd met 12 is ongeveer $ 60 of de kosten van één Starbucks-drankje per maand. Als u kiest voor een langer contract, kunt u zelfs de hostingkosten verlagen tot ongeveer $ 36 / jaar. Leer nu hoe u uw account bij Bluehost kunt instellen.

Deze barebone-versie wordt geleverd met heel weinig toeters en bellen. Het zal ook het meest tijdrovend zijn voor jezelf. Het is absoluut mogelijk om op deze manier een site van hoge kwaliteit te maken, en velen hebben dit eerder gedaan.

Optie 2: huur een freelancer in – $ 1.000 tot $ 3.000 per website

Natuurlijk, als je het budget hebt of niet zelf de tijd wilt steken, kun je ook een freelancer inhuren om al het werk voor je te doen. Er zijn tal van sites waar u dit kunt doen, waaronder UpworkFreelancer.com, en PeoplePerHour.

PeoplePerHour-homepage

Het gemiddelde uurloon omvat een breed scala, van minder dan $ 10 tot $ 100 +. De kosten van een website zijn dus sterk afhankelijk van met wie u werkt en hoe lang het duurt om uw project te voltooien. Een standaard WordPress-website duurt 15 tot 30 uur. Daarom kijk je naar kosten van $ 150 tot $ 3.000+.freelancer showcase

Als u met een websitebouwer werkt, kunt u ook iemand inhuren om een ​​aangepaste sjabloon voor u te maken. Veel aanbieders hebben daarvoor speciale marktplaatsen. Houd er rekening mee dat het ook geld kost bovenop het gebruik van de websitebouwer in de eerste plaats – meer daarover hieronder.

Dus, hier is de deal:

Als u kwaliteit wilt, is bij het inhuren van een webontwikkelaar minstens $ 1.000 – $ 3.000 een goed honkbalaantal dat u kunt verwachten voor een eenvoudige site. Hoe complexer de site is, hoe hoger de kosten.

Optie 3: werk met een bureau – $ 10.000 tot $ 50.000 per website

Werken met een bureau is een heel ander verhaal.

Je hebt interactie met meerdere belanghebbenden die verantwoordelijk zijn voor verschillende gebieden (ontwerp, branding, ontwikkeling, SEO, etc.) waardoor het proces veel langer duurt en resulteert in meer werkuren.

werken met een bureau

U krijgt ongetwijfeld kwaliteit – maar de prijs stijgt enorm.

Hoeveel dan?

Bij agentschappen kunnen de uurtarieven ergens tussen de $ 100 en $ 500 + liggen. Bijgevolg zijn de websitekosten van $ 10.000 tot $ 50.000 realistisch. Het is ook mogelijk om een ​​site voor minder dan $ 10.000 te krijgen. Het is zeer waarschijnlijk dat het even duurt om zo’n bureau te vinden.

Dat is niet om deze bedrijven te beuken. Er zijn veel goede mensen die geweldig werk leveren. Als u een bedrijf heeft dat het budget heeft om met een bureau samen te werken, kan het eindresultaat fantastisch zijn en de investering zeer de moeite waard. Het komt alleen omdat het kosten met zich meebrengt en u moet zich daarvan bewust zijn.

Velen kiezen er daarom voor om zelf websites te bouwen. Een andere optie is dat ze een mix-and-match-aanpak hanteren door sommige onderdelen zelf te doen en andere uit te besteden.

Om u te helpen het juiste proces voor u te bepalen, worden in het volgende gedeelte van de kostenbegroting van onze website de verschillende kostenfactoren uiteengezet en ziet u wat u kunt verwachten.

Domein en hosting

Domein en hosting behoren tot de basisbehoeften van een website. Daarom zijn ze ook het eerste aspect waar we naar zullen kijken. Hoewel er veel soorten hosting zijn als het gaat om het bouwen van uw eigen website, heeft u twee belangrijke keuzes: zelf gehost en gehost.

Zelf-gehoste opties

Zelf gehost betekent simpelweg dat u zelf hostingruimte aanschaft. Dit kan de vorm aannemen van het samenstellen of kopen en runnen van uw eigen server thuis. Tenzij u een systeembeheerder bent, heeft u waarschijnlijk geen eigen server, dus op dit moment dekken we de kosten daarvoor niet.

Meestal wenden mensen zich tot een hostingprovider. Dat betekent een bedrijf dat webservers beheert en er ruimte aan verhuurt aan andere mensen.

Daar zijn twee hoofdopties voor:

 • Volledig zelf gehost – In de meeste gevallen betaal je gewoon een maandelijks bedrag om ruimte op iemands server te gebruiken. Ze bieden de basisinstellingen en mogelijkheden die u nodig heeft. De rest van het runnen van uw website is grotendeels aan u. Een goed voorbeeld hiervan is Bluehost. De kosten liggen gemiddeld rond de $ 2 – $ 5 / maand.Bluehost-startpagina
 • Beheerde hosting – Speciaal voor WordPress is er ook de zogenaamde managed hosting. Dat betekent dat providers u niet alleen webruimte geven, maar ook actief deelnemen aan het beheer van uw site. Dit betekent geautomatiseerde beveiliging, updates, caching, enzovoort. Extra service maakt dit type hosting natuurlijk duurder. Beheerde WordPress-hosting kost bijvoorbeeld ongeveer $ 15 – $ 50 per maand voor een enkele site.

Als u nog minder werk aan uw handen wilt hebben, kan de volgende optie een goed idee zijn.

Gehoste opties

Een gehoste website betekent dat iemand anders alles regelt wat technisch bij het runnen van een site hoort. U hoeft zich alleen zorgen te maken over het ontwerp, de inhoud en de marketing van uw website.

Typische voorbeelden hiervan zijn websitebouwers zoals Wix, Constant Contact, Squarespace en Weebly (vind meer op deze lijst). De gehoste versie van WordPress is een ander voorbeeld (lees onze vergelijking van WordPress.com en WordPress.org).

wordpress.org hostingplannen

Het enige nadeel van dit soort arrangementen is dat je vaak vastzit in de lijst met functies van het door jou gekozen plan. Als je extra opties wilt, moet je je account upgraden. Dezelfde functies die u krijgt op een door uzelf gehoste website zijn vaak duurder op gehoste alternatieven.

De maandelijkse kosten voor gehoste website-oplossingen bedragen ongeveer $ 4 – $ 40.

Domeinkosten

Een server is niet alles wat je nodig hebt. Uw site moet ook bereikbaar zijn. Daarom heeft u een domeinnaam nodig.

Veel gehoste oplossingen bieden u een gratis subdomein zoals http://uwsite.maindomein.com. Dit is prima voor ontwikkelingsdoeleinden of hobbyblogs. Voor professionele doeleinden wilt u waarschijnlijk uw eigen aangepaste domeinnaam, die u kunt krijgen van een domeinregistreerder. Ze kosten ongeveer $ 10 per jaar voor een domein dat eindigt op .com.netto.org of andere standaarddomeinen. Liefhebbers eindigen zoals .winkel.io of .globaal zijn duurder, in het bereik van $ 30 / jaar en meer.

verschillende domeinextensies

Het kiezen van de juiste domeinnaam is vaak belangrijker dan het einde. Sommige hostingbedrijven en services bieden een gratis domein wanneer u zich aanmeldt. Als dat het geval is, kunt u de domeinkosten aftrekken van de blauwdruk van uw website.

Software / platform (+ add-ons)

Een website heeft niet alleen een huis en adres nodig, het heeft ook een basis nodig – de technologie die erop draait. Een paar jaar geleden was dat gewoon HTML of PHP. Als je een website wilde, moest je de bestanden zelf maken en op de server zetten.

Omdat je daarvoor programmeervaardigheden nodig had, was de kans groter dat je iemand zou betalen om het te doen. Daarom leverde de ontwikkeling een grote bijdrage aan de kosten van de website. Tegenwoordig hebben we andere manieren om websites te laten draaien, namelijk content management systemen (CMS) en website builders.

Content Management Systemen

Aan de CMS-kant zijn WordPress, Wix en Progress Sitefinity de meest voorkomende, waarbij WordPress verreweg het populairst is (Marktaandeel van 50%, rennen meer dan 30% van alle websites op internet).

Internet CMS-gebruiksverdelingsgrafiek

Ze hebben allemaal iets gemeen: het zijn open source softwarepakketten en dus volledig gratis te gebruiken.

Goed nieuws, toch?

Houd er rekening mee dat er nog enkele kosten aan verbonden zijn.

Ten eerste, afhankelijk van wat voor soort site je nodig hebt, heb je waarschijnlijk een aantal betaalde add-ons nodig, b.v. professionele sitesjablonen of plug-ins voor extra functionaliteit. Ze hebben een breed scala aan prijzen en we zullen daar in de volgende sectie over praten.

Bovendien vereisen ze alle drie verschillende technische kennisniveaus. Speciaal voor Drupal moet je echt programmeerkoteletten hebben. Daarom heeft u, tenzij u zelf een webontwikkelaar bent, veel meer professionele hulp nodig. Het zal natuurlijk extra kosten toevoegen aan uw websitebudget.

Meer daarover hieronder.

Website-bouwers

Een andere populaire optie om uw eigen website te bouwen, is door een websitebouwer te gebruiken. Dit zijn gehoste oplossingen waarmee mensen zonder technische kennis websites kunnen ontwerpen zonder codering. Met behulp van een interface met slepen en neerzetten, kunt u een website maken die u wilt. We hebben de meest populaire voorbeelden hierboven al genoemd.

Websitebouwers rekenen meestal maandelijks en bieden verschillende plannen met meer of minder functies. Gemiddeld kosten ze $ 4 – $ 40 per maand.

website builder plannen

Zoals gezegd komen ze ook met hosting, dus dat kun je aftrekken van je totaal. Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk uw eigen aangepaste domein moet kopen.

Hoewel bijna alle websitebouwers gratis abonnementen of op zijn minst gratis proefversies aanbieden, moet u om meer functies te krijgen als bij een door uzelf gehost CMS, meestal meer per maand betalen.

Tegelijkertijd bieden websitebouwers het gemak van een commercieel product. Dat betekent dat je bij iemand terecht kunt bij problemen en alles komt van één plek. Hierdoor loopt u minder snel technische problemen.

Aangepaste oplossing

Het is natuurlijk ook mogelijk om iemand in te huren om een ​​oplossing op maat samen te stellen in plaats van voor iets kant-en-klaar te gaan. Uw ontwikkelingskosten zullen hoger zijn omdat het langer duurt en meer werk met zich meebrengt. Dan werkt u hoogstwaarschijnlijk samen met een bureau en betaalt u de in het begin genoemde prijzen.

Kosten voor ontwerp en ontwikkeling

Nadat u heeft besloten op welk systeem uw site moet worden uitgevoerd en waar deze moet worden gehost, is het tijd om alles samen te voegen. Voor het ontwerp en de ontwikkeling zijn de kosten meestal afhankelijk van hoeveel werk u zelf kunt doen en hoeveel u andere mensen betaalt om het te doen. Afhankelijk van het platform dat je hebt gekozen, zullen deze enorm verschillen.

Content Management Systemencontent management systemen

Als u de CMS-route volgt, kan het implementeren van uw websiteontwerp simpelweg betekenen dat u de juiste sjabloon moet vinden. Er zijn veel van de beste flexibele WordPress-thema’s, vooral in de WordPress-directory. Hetzelfde geldt voor de andere twee contentmanagementsystemen Joomla! en Drupal.Drupal vs Joomla! vs WordPress

Als je iets geavanceerder nodig hebt, moet je premium gaan.

Prijzen zijn als volgt:

Merk op dat WordPress verreweg het grootste ecosysteem heeft. Om die reden is de kans groter dat u een gratis sjabloon vindt die bij u past. Het is ook gemakkelijker om professionele hulp te vinden als u wat aanpassingen nodig heeft. Tegelijkertijd heb je het minder snel nodig omdat WordPress het minst technische van de drie CMS is.

Hetzelfde geldt voor functionaliteit. Onder WordPress ‘ 50.000 plug-ins, u zult waarschijnlijk vinden wat u zoekt. Dit voorkomt dat u iemand hoeft in te huren om een ​​oplossing op maat voor u te maken. Er zijn ook betaalde plug-ins die een breed scala aan functionaliteit bieden.

Geschatte prijzen voor extensies voor de verschillende CMS voor één site:

 • WordPress: $ 29 – $ 59
 • Joomla: $ 29 – $ 59
 • Drupal: $ 16 – $ 29

Merk op dat je vooral bij Drupal zeker een ontwikkelaar nodig hebt om eventuele wijzigingen door te voeren. Zelfs het opzetten van een nieuwe sjabloon of het installeren ervan is een stuk ingewikkelder met dat platform. Daarom kunnen gemiddelde gebruikers het meestal niet implementeren of moeten ze veel tijd besteden aan het uitzoeken van dingen.

Website-bouwers

Het goede nieuws is dat websitebouwers zijn gemaakt om u in staat te stellen het werk zelf te doen. Om die reden hoeft u minder snel iemand te betalen om het werk over te nemen. Bovendien worden ze meestal geleverd met een reeks kant-en-klare sjablonen die u meteen kunt gebruiken, soms honderden.Website bouwers sjablonen

Hoewel u sjablonen tot op zekere hoogte kunt aanpassen aan uw behoeften, betekent dit ook vaak dat u vastzit aan de keuzes die voor u liggen. In sommige gevallen is het mogelijk om extra sjablonen aan te schaffen. Dit is vaak een veel duurdere optie dan het gebruik van de standaardsjablonen voor een CMS.Weebly vs Squarespace vs Wix

 • Squarespace: $ 199 – $ 299
 • Weebly: $ 22 – $ 49

U kunt ook iemand inhuren om iets voor u op maat te maken. Dat is ook niet goedkoop.

Als het op functionaliteit aankomt, bieden website-bouwers ook plug-ins en apps om uw site te verbeteren. Velen van hen zijn gratis, maar er zijn ook premiumoplossingen voor functies zoals het bouwen van een online winkel. Deze komen bovenop uw basiskosten. Hier zijn enkele voorbeeldprijzen voor verschillende websitebouwers:

 • Wix: $ 3 – $ 20 / maand
 • Weebly: $ 2 – $ 79 / maand

Als u tot slot iets heeft dat u zelf niet kunt oplossen, kunt u ook een expert inhuren. De prijzen die we vonden, lagen tussen $ 4 en $ 250 per uur.

Diverse kosten

Een website is meer dan alleen het elektronische skelet. Om een ​​site succesvol te laten zijn, heb je een paar andere dingen nodig. Het belangrijkste zijn de inhoud en marketing. Afhankelijk van uw mogelijkheden (of bereidheid om ze te verwerven), brengt dit extra kosten met zich mee:

 • Copywriting – Geen geboren schrijver? Nou, niemand is! Om uw site aantrekkelijker en informatiever te maken, helpt het om herhaaldelijk samenhangende zinnen te kunnen rijgen. Als u absoluut niet in staat bent dit te doen of als u geen iemand in uw team heeft, kunt u dit uitbesteden. Afhankelijk van het ervaringsniveau brengt een tekstschrijver $ 50 – $ 200 per uur in rekening.
 • Visuals – Content is meer dan alleen schrijven. Visuals van hoge kwaliteit helpen uw punt te onderstrepen en maken uw site aangenamer om naar te kijken. Gelukkig zijn er veel gratis stock foto’s buiten. Anders moet u $ 1 – $ 100 per afbeelding betalen.gratis stock foto's
 • SSL / HTTPS – Het is belangrijk om uw site veilig te houden. Versleuteling is een van die basismaatregelen om dat te doen. Je hebt het vooral nodig als je van plan bent een e-commerce site te runnen. SSL vereist een certificaat en er zijn verschillende gratis opties. Betaalde certificaten beginnen bij $ 15 per jaar, maar kunnen oplopen tot enkele duizenden. Voor WordPress hebben we een gedetailleerde handleiding voor het verplaatsen van uw site van HTTP naar HTTPS.
 • SEO – Zoekmachineoptimalisatie is belangrijk. Google en Co. zijn een van de belangrijkste verkeersbronnen voor elke website. Uw basisopstelling moet zorgen voor de technische aspecten. Mogelijk hebt u hulp nodig bij het optimaliseren van de pagina. Daarvoor heeft WordPress geweldige plug-ins. Voor al het andere moet u misschien iemand inhuren. Verwacht uurtarieven van $ 100 – $ 200+.seo

Onderhoudskosten

onderhoudskostenZodra uw website klaar en online is, krijgt u te maken met het onderhoud.

Zoals vermeld in de inleiding, vereisen websites een zeker onderhoud. Hoewel dat meestal niet in de buurt komt van de kosten voor de eerste installatie, is het nog steeds iets om over na te denken.

Normale onderhoudskosten

 • Hosting en domein – Deze gelden voor elke optie. Het exacte bedrag hangt af van wat je kiest. Met een gehoste optie is het de vergoeding van welk abonnement u ook heeft, met een zelf-gehoste site hangt het af van uw provider. Vergeet de jaarlijkse verlengingskosten voor aangepaste domeinen niet!
 • Updates – Software evolueert altijd met nieuwe functies, codeverbeteringen, enz. Bij gehoste oplossingen wordt dit onderdeel voor u verzorgd. Voor door uzelf gehoste websites moet u daarentegen zelf nieuwe versies implementeren. Als het door jou gekozen systeem dit erg ingewikkeld maakt (ik kijk naar je Drupal!), Moet je er misschien iemand voor inhuren.
 • Premium verlengingen – Veel thema’s en plug-ins gebruiken nu het licentiemodel. Dat betekent dat ze slechts een beperkte tijd updates en ondersteuning bieden. Daarna moet u uw licentie verlengen, zodat deze onderdeel kunnen uitmaken van uw onderhoudskosten.
 • Veiligheid – Zodra de website online is, moet u deze veilig bewaren. Dat betekent back-ups en andere beveiligingsmaatregelen. Op gehoste systemen maakt dit meestal deel uit van het plan. Althans in WordPress is het meeste hiervan beschikbaar in de vorm van gratis plug-ins. Als u premiumoplossingen gebruikt, moet u hiervoor budgetteren.
 • SSL-certificaat – Als u een commercieel SSL-certificaat gebruikt, worden er verlengingskosten in rekening gebracht, dus houd daar ook rekening mee.

Marketing

Het bovenstaande is ingebouwd in de blauwdruk van elke website en er zijn niet veel verrassingen. Marketing is een vaak onderschatte factor.

Als uw website online is, tenzij u deze alleen als brochure gebruikt, dan begint het echte werk! U moet het nieuws en prospects bekend maken, zodat uw site geld kan gaan verdienen. Dit brengt extra taken en / of extra kosten met zich mee:

 • Contentmarketing – We hadden het over copywriting in het bouw- en ontwerpgedeelte. Als u uw site op de markt wilt brengen, is het bouwen van een blog een van de beste manieren om dit te doen. WordPress is daarvoor een uitstekende optie. Je kunt zelf artikelen maken of een blogger inhuren. Als u voor het laatste kiest, verwacht dan kosten van $ 100 – $ 300 per artikel van 1000 woorden.
 • SEO – Zoekmachineoptimalisatie is niet alleen nodig voor de eerste website. Als uw site veel verandert (bijvoorbeeld vanwege wekelijkse blogposts), is dit ook een continu proces. Er zijn veel gratis tools voor zoekwoordonderzoek, maar als u kiest voor een betaalde tool, kost dit u ongeveer $ 30 – $ 99 voor standaardplannen. U kunt ook iemand inhuren voor SEO voor de bovengenoemde tarieven.

  websiteverkeercijfers in google analytics
  Websiteverkeercijfers in Google Analytics
 • Sociale media – Social media is een belangrijk hulpmiddel om traffic te genereren. Het kost tijd, vooral als je het handmatig doet. Handige tools zoals Hootsuite en Buffer kan uw tijd aanzienlijk verkorten en kost $ 15 – $ 20 voor een account voor één gebruiker. Of u kunt iemand inhuren, in welk geval u $ 15 – $ 100 + kunt verwachten, afhankelijk van de ervaring van de freelancer.buffer

Hoeveel kost een website?

Het juiste antwoord op de vraag hoeveel kost een website is … dat het van veel factoren afhangt! Het is aan uw voorkeuren, behoeften en budget om te beslissen hoeveel werk je bereid bent om zelf te investeren en wat uit te besteden aan een andere persoon.

hoeveel kost een website website blauwdruk kost

Nadat je het bovenstaande hebt doorlopen, zou je nu dichter bij moeten zijn uw eigen persoonlijke blauwdruk.

Persoonlijk, tenzij u een bedrijf runt dat een dure oplossing op maat nodig heeft, zou ik altijd adviseren om voor een door uzelf gehoste of beheerde gehoste WordPress-website te gaan.

Ja, de leercurve is wat steiler dan bij een website builder of een gehoste website. Het betekent niet veel: het WordPress-platform is zeer beginnersvriendelijk. Letterlijk miljoenen mensen die geen kennis hebben van webdesign of ontwikkeling voorafgaand aan hun eerste site, gebruiken het elke dag.

Als zij het kunnen, kunt u dat ook!

Bovendien, WordPress heeft verreweg het grootste ecosysteem van alle opties. Daarom zijn er oplossingen voor bijna alles wat je maar kunt bedenken, veel gratis. WordPress is ook ongelooflijk flexibel en er is vrijwel niets dat je er niet mee kunt doen.

Het belangrijkste is dat alles wat je met WordPress bouwt helemaal van jou is. U heeft volledige controle over wat er met uw site gebeurt en bezit alle inhoud. U kunt alles doen wat u wilt met uw site, inclusief het verplaatsen naar een ander hostingbedrijf. Als u in feite een site huurt op de server van iemand anders, kunt u uw site hoogstwaarschijnlijk niet behouden als u besluit te verhuizen.

Iets om toe te voegen aan de website kost blauwdruk hierboven? Opmerkingen of vragen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me