Is InMotion compatibel met Mac?

Zoals je misschien hebt gemerkt, biedt geen enkele webhostingprovider een hostingoplossing die speciaal is ontworpen voor Mac-machines. Mac, een verkleinwoord van Macintosh, is een lijn van personal computers die zijn ontworpen, ontwikkeld en op de markt worden gebracht door Apple. De huidige Macintosh-modellen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van thuisgebruikers, onderwijsgebruikers en professionele gebruikers.
Een van de vele redenen waarom webhostingproviders geen Mac-hostingoplossingen aanbieden, is dat Mac-machines zijn ontworpen om hand in hand te gaan met het Mac OS-besturingssysteem dat ook speciaal door Apple is ontworpen voor Mac-machines. Als zodanig ondervinden sommige besturingssystemen die worden aangeboden door webhostingproviders compatibiliteitsproblemen met Mac-machines.
Hoewel er geen specifieke Mac-webhostingservice is, zijn er veel hostingproviders die wel Mac-compatibele services aanbieden. Dit type service wordt Mac-vriendelijke hosting genoemd. Het is belangrijk op te merken dat niet alle hostingservices compatibel zijn met Mac-machines. Het is ook belangrijk op te merken dat, al dan niet naar keuze, of door ontwerp of niet, sommige webhostingproviders compatibel zijn met een Mac, terwijl andere dat niet zijn.
Voor de meesten van ons maakt dit zich helemaal geen zorgen, aangezien de meesten van ons pc’s en desktops gebruiken die geen compatibiliteitsproblemen hebben met Windows, Linux of Unix-gebaseerde hosting. Voor degenen die discipelen van Mac zijn, is de zoektocht naar een Mac-vriendelijke hosting echter een grote reden tot bezorgdheid.
InMotion is een van de hostingbedrijven die Mac-compatibiliteit bieden, vooral in hun e-commerce hostingoplossingen. De meeste van hun e-commercehulpmiddelen, zoals hun winkelwagentjes, zijn compatibel met Mac-machines. Afgezien hiervan is InMotion voorstander van het gebruik van Linux-servers waarvan bekend is dat ze compatibel zijn met Mac’s, omdat ze hetzelfde UNIX-erfgoed delen.


Ondersteunt InMotion Mac Mail?

Ja, InMotion ondersteunt Mac Mail. Mac Mail is eigenlijk een e-mailprogramma dat wordt meegeleverd met Apple’s OS X-besturingssysteem. Om Mac Mail met InMotion-hosting te kunnen gebruiken, moet u het e-mailaccount instellen als uw standaard Apple e-mailclient. Hier is hoe het te doen:

 •  Wanneer u Mac Mail opent, krijgt u een vak te zien waarin u wordt gevraagd de gevraagde informatie op te geven en in te vullen, zoals uw volledige naam, uw e-mailadres en uw wachtwoord. Klik na het verstrekken van de vereiste informatie op het tabblad “Doorgaan” in de rechter benedenhoek;
 •  Op het volgende scherm moet u aanvullende informatie verstrekken, waaronder:

 Het accounttype

Kies tussen POP en IMAP;

 Omschrijving

U kunt elke beschrijving invoeren die u wilt om het account te beschrijven;

 Binnenkomende mail server

de gebruikelijke servernaam is [email protected], die uiteraard wordt vervangen door uw eigen naam en domeinnaam;

 Gebruikersnaam

Dit wordt uw volledige e-mailadres; en

 Wachtwoord

Dit is het wachtwoord van uw e-mailaccount.

 • Zodra alles is verstrekt, klikt u op het tabblad “Doorgaan”.

 Het volgende scherm is de uitgaande mailserverpagina. Hier moet u ook de volgende informatie verstrekken:

 Omschrijving

 Voer nogmaals in wat u geschikt acht voor uw account;

 Uitgaande mailserver

De vermelding voor dit vak moet overeenkomen met de vermelding die wordt gebruikt in de server voor inkomende e-mail;

 Gebruik authenticatie

Zet een vinkje in het daarvoor bestemde vakje;

 Gebruikersnaam

Dit moet ook overeenkomen met de gebruikersnaam op de vorige pagina.

 Wachtwoord  Dit is het wachtwoord voor het opgegeven e-mailaccount.

 • Klik op het tabblad “Doorgaan” zodra alle vereiste informatie is verstrekt.
 •  Zodra de installatie is voltooid, wordt de pagina Accountoverzicht weergegeven. Vergeet niet het vakje aan te vinken voor de “Take Account Online”. Wanneer alle gepresenteerde informatie correct is, klikt u op het tabblad ‘Account maken’ en u bent klaar om uw Mac Mail te gebruiken in InMotion-hosting.

Waarom is Mac niet compatibel met alle hostingservices?

Sommigen denken misschien dat de reden waarom Mac niet compatibel is met sommige hostingservices, te wijten is aan het besturingssysteem dat door de hostingprovider wordt gebruikt. Een ding dat u echter moet weten, is dat websites niet specifiek zijn voor het besturingssysteem en dat het probleem niet bij het besturingssysteem zelf ligt, maar bij de browser. Als zodanig is de oplossing voor de incompatibiliteitsproblemen van Mac niet ver om de hoek, omdat een eenvoudige update van de browser misschien de slag zou kunnen slaan. Het klinkt eenvoudig genoeg, nietwaar, maar niet alle hostingproviders zijn bereid om de moeite te nemen om hun browsers te upgraden als alle andere platforms er goed mee werken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map