Laat WebHostingHub u eigenaar van uw site?

Laat WebHostingHub u de eigenaar zijn van uw site?

Voor de meeste mensen lijkt de vraag wie de eigenaar van hun website is, absurd. Sommigen zouden denken dat ze het recht hadden om hun website te bezitten als ze genoeg geld hadden uitgegeven en hadden betaald voor de diensten die nodig waren om de website te beheren. Dit is echter niet altijd het geval. Tenzij het contract expliciet vermeldt dat u de eigenaar bent van uw website, bent u nooit de eigenaar. Om het een stuk begrijpelijker te maken, moeten we eerst de term “eigen” definiëren. Het bezitten van uw domein is als het bezitten van uw telefoonnummer thuis dat u nooit daadwerkelijk bezit, maar het gewoon van het bedrijf leaset.


Deze vraag is nogal lastig. Niet alle hostingbedrijven staan ​​u toe uw website te bezitten. Met WebHostingHub wordt duidelijk vermeld in Deel 4.ai van hun Servicevoorwaarden / Gebruikersovereenkomst dat de “Klant de eigenaar of geldige licentiehouder is van de Klantinhoud en elk element daarvan, en de Klant alle benodigde licenties, toestemmingen heeft verkregen, toestemmingen, vrijstellingen en vrijgaven voor het gebruik van de Klantinhoud en elk element daarvan, inclusief maar niet beperkt tot alle daarin opgenomen handelsmerken, logo’s, namen en gelijkenissen, zonder enige verplichting van het Bedrijf om vergoedingen, residuen, gildebetalingen of andere vergoedingen te betalen elke vorm aan een persoon of entiteit; “(Geciteerd uit de Servicevoorwaarden / Gebruikersovereenkomst van WebHostingHub), wat betekent dat de klant alleen de inhoud van de website mag bezitten, maar het bedrijf de site eenvoudig aan de klant verhuurt.

Technisch gezien, wat mag ik niet bezitten op mijn website?

Om het duidelijk en eenvoudig te maken, u bent niet echt eigenaar van uw site omdat uw website eigenlijk uit veel delen bestaat, waarvan u sommige bezit en andere die u gewoon huurt. Hier is een eenvoudige gids van wat u bezit en u leaset.

 • U bent niet de eigenaar van de webserver. De webserver is de computer waarop het serverplatform draait waarop uw website wordt gehost. Gewoonlijk is het datacenter eigenaar van de webserver en verhuurt deze aan u. Het is duidelijk dat u geen eigenaar bent van uw website, tenzij u er zelf een aanschaft.
 •  U bent niet de eigenaar van het webserverplatform, het bedrijf is de eigenaar. Voorbeelden hiervan zijn de Linux Apache MySQL PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + en Microsoft SQL Server.
 •  Je bent niet de eigenaar van het Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress, Joomla en Drupal. U kunt uw eigen CMS hebben als u een broncode schrijft en deze zelf heeft geschreven. De eigenaar van het CMS is de maker; u heeft alleen een licentie om het te gebruiken.
 •  U bent niet de eigenaar van de databasesoftware zoals MySQL. Nooit eigenaar zijn van de databasesoftware betekent ook dat u niet de feitelijke database bezit, maar dat u eigenaar bent van de websitegegevens en inhoud die is opgeslagen in de database, op voorwaarde dat u deze heeft geschreven.
 •  Normaal gesproken bent u niet de eigenaar van de broncode van de website, tenzij u deze zelf heeft geschreven. Een broncode is een programma dat is gemaakt in de taal van het webserverplatform dat de connectoren naar andere software bevat en dat ook wordt gebruikt om te communiceren met externe systeemservers. Het wordt gebruikt om de HTML / CSS / JavaScript te genereren zodat de browser op uw scherm kan werken.
 •  U bezit de browser niet; u heeft alleen een licentie om het te gebruiken.
 •  Het meest verrassende is dat u niet uw domeinnaam bezit. Verrast? Eigenlijk bent u niet de eigenaar van de domeinnaam, hoewel u de geregistreerde eigenaar van de domeinnaam bent. Je leaset het alleen.

Wat moet ik dan bezitten??

Als “eigenaar” van uw website en als auteur van de inhoud krijgt u het volgende:

 •  U moet de eigenaar zijn van HTML / CSS / JavaScript /. Dit zijn de bouwstenen van uw website en het zijn de talen die browsers begrijpen.
 •  U moet de eigenaar zijn van het visuele ontwerp van uw website. Dit omvat de lay-out en de grafische middelen zoals kleuren, typografie, fotografie die zijn gebruikt bij het maken van de gebruikersinterface, de leesbare inhoud van de website en de afbeeldingen en video’s die deze bevat.
 • U moet eigenaar zijn van de tekstinhoud van uw site. Dit omvat al het leesbare, opgemaakte, kan worden gekopieerd en geplakt en kan worden geïndexeerd in de tekst van de website van de zoekmachine die in uw browser kan worden weergegeven. Dit betekent dat u de auteur van de tekstinhoud moet zijn om deze uw eigen te maken.
 •  Je was eigenaar van de foto’s van je site, dat wil zeggen als je de foto’s zelf hebt gemaakt, anders, als je het gewoon ergens vandaan hebt gekopieerd, krijg je alleen een licentie voor de foto.

Wat is de juridische realiteit van het eigendom van een website?

Het kan heel verrassend zijn dat u, na tijd en geld te hebben besteed aan de website, te horen krijgt dat u er niet de eigenaar van bent. Dit zijn de volgende feiten waarmee u rekening moet houden over de juridische realiteit van het eigendom van uw website . Ten eerste moet u onthouden dat u nooit legaal eigenaar kunt zijn van het webserverplatform, uw domeinnaam, het webplatform, de databasesoftware, het CMS en zelfs de taal die wordt gebruikt om uw website te bouwen. U krijgt ook nooit de server die uw website host en dat u alleen de licentie krijgt om de intellectuele eigendom van de maker van de website en het platform dat wordt gebruikt om deze te bouwen, te gebruiken..

U kunt alleen eigenaar zijn van de broncode van de website als u het programma zelf heeft gemaakt of als u iemand onder uw hoede heeft. U krijgt echter de inhoud van uw website en het visuele ontwerp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map