Onderhoudskosten website

Onderhoudskosten websiteAls het om websites gaat, is voorkomen altijd beter dan genezen. Een defecte website kost niet alleen meer geld om te repareren, maar kan ook het imago en de goodwill van uw bedrijf schaden. Daarom moet u investeren in het onderhoud van uw website.


Dat gezegd hebbende:

U moet weten wat voor soort onderhoud uw website nodig heeft. Verschillende websites vereisen verschillende mate en soorten onderhoud. Maar hoe kom je hier precies achter?

Maak je geen zorgen.

Hieronder vindt u de verschillende onderhoudskosten per websitecategorie, een uitsplitsing en een ruwe schatting voor elk, evenals een voorbeelduitsplitsing voor een klein restaurantbedrijf.

Dus laten we beginnen.

Kosten per websitecategorie

Niet alle websites hebben hetzelfde type en dezelfde mate van onderhoud nodig. Uw kleine hobbywebsite heeft niet dezelfde professionele graphics en e-mailmarketing nodig als een serieuze zakelijke website. Dit is wat elke websitecategorie nodig heeft en hun geschatte maandelijkse kosten.

 • Hobby– Domein en hosting zijn de enige kosten die u nodig heeft voor een hobbywebsite, aangezien u meestal alles zelf doet. Deze kosten worden geschat op 3 tot 25 dollar per maand.
 • Persoonlijk– Net als bij een hobbywebsite zijn domein en hosting de enige kosten die u nodig heeft voor deze sites. Deze kosten worden geschat op 3 tot 25 dollar per maand.
 • Bedrijf – Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, kunt u maandelijks $ 225 (domein, hosting, afbeeldingen, e-mailmarketing) tot $ 2750 (domein, hosting, afbeeldingen, e-mailmarketing, website-updates en onderhoud) betalen.
 • e-commerce – Afhankelijk van de grootte van uw online winkel, kunt u verwachten $ 450 (domein, hosting, algemene updates, afbeeldingen, e-mailmarketing) te betalen tot $ 6000 + per maand (domein, hosting, e-mailserver, afbeeldingen, e-mailmarketing, technische ondersteuning, website-updates) en onderhoud, beveiliging, tracking en analyse).
 • Corporate – Deze websites zijn over het algemeen de grootste en meest wijdverbreide. Ze hebben het meeste nodig om te onderhouden in vergelijking met de andere websitecategorieën. U kunt verwachten dat u $ 5150 tot $ 9740 + per maand betaalt voor een bedrijfswebsite.

10 Algemene kostenverdeling voor websites

De bovengenoemde onderhoudskosten zijn het absolute minimum dat vereist is voor elke websitecategorie. Hier volgt een overzicht van de kosten om u te helpen begrijpen waar ze voor bedoeld zijn en waarom ze nodig kunnen zijn.

1. Domeinregistratie

Hoeveel u uw domeinregistreerder per jaar betaalt voor uw domeinnaam. Deze kosten zijn afhankelijk van uw domeinregistreerder.
 • $ 10 tot $ 20 per jaar

2. Hosting

Hoeveel u betaalt voor een hostingplan (server). Verschillende hostingplannen bieden verschillende functies voor uw website. De categorie en grootte van uw website bepalen ook welk hostingniveau u nodig heeft.
 • Kleine tot middelgrote blog – $ 2 tot $ 20 per maand
 • Middelgrote tot grote blog – $ 25 tot $ 100 per maand
 • Kleine tot middelgrote e-commerce – $ 25 tot $ 100 per maand
 • Middelgrote tot grote e-commerce – $ 100 tot $ 500 per maand

3. Inhoud

kosten voor het schrijven van inhoud

Geen enkele website is compleet zonder inhoud. Meestal trekt dit bezoekers naar uw website.
 • Goede schrijvers beginnen meestal bij $ 0,15 per woord.

4. E-mailserver

Door uw website een aangepaste e-mailservice te geven, wordt het professionele imago van uw website vergroot. Sommige hostingproviders bieden echter geen gratis e-mailservice. Het is dus mogelijk dat u de uwe bij een externe provider moet aanschaffen.
 • $ 0 tot $ 5 per gebruiker per maand

5. Algemene updates

Hoeveel u betaalt voor onderhoudstools of professionele services om uw website up-to-date te houden. Dit omvat het bijwerken van uw plug-ins, thema’s en uw CMS in het algemeen.
Een ingehuurde professional is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het automatisch bijwerken van de plug-ins van uw WordPress-website, en zorgt ervoor dat deze werkt met de nieuwste versie van WordPress. De professional is ook verantwoordelijk voor het aanbrengen van wijzigingen in uw artikelen, het opmaken van een blogpost, het toevoegen / bewerken van een product.
 • $ 0 tot $ 190 per maand

6. Ontwerpupdates

Ontwerpupdates houden uw website er fris uit met modern design en grafische afbeeldingen. U abonneert zich op een grafisch softwareplan om ontwerpwijzigingen aan te brengen – door zelf de afbeeldingen te maken – of huurt een professional in om deze voor u te doen.
 • $ 0 tot $ 1600 per maand

7. Technische ondersteuning

Hoeveel u uitgeeft aan technische ondersteuning. Goede ondersteuning is belangrijk wanneer uw website problemen ervaart zoals een verbroken contactformulier, winkelwagentje, serverfouten, het beheren van back-ups, enz.
 • $ 0 tot $ 3000 per maand of $ 60 per uur op een site als Codeable

8. Beveiliging

Hoeveel u uitgeeft aan een extra beveiligingslaag, zoals spampreventie, automatische back-ups en over het algemeen het beschermen van uw website tegen aanvallen. Afhankelijk van uw website vereisen sommige landen dat u over bepaalde beveiligings- en privacyfuncties beschikt.
 • $ 0 tot $ 100 per maand

9. Volgen en analyseren

Hoeveel het kost om een ​​analyserapport en monitoring voor uw website te krijgen. Analytics helpt u uw website te optimaliseren om het meeste uit uw geld te halen.
 • $ 0 tot $ 300 per maand

10. Marketing

Om u te helpen uw website op de markt te brengen. Dit kunnen onder meer e-mailmarketing, advertenties, Facebook-advertenties, Google-advertenties, enz.
 • $ 0 tot $ 10000

Voorbeeld van onderhoudskosten voor kleine bedrijven:

Nu:

U denkt misschien “de bovengenoemde informatie is goed en wel, maar hoe pas ik dit toe op mijn website?”

Geen probleem. Hier is een voorbeeld dat ik heb samengesteld voor een klein restaurantbedrijf (ik heb ervoor gezorgd dat het zo goedkoop mogelijk is). Hoewel andere typen websites mogelijk andere onderhoudskosten nodig hebben, kan dit voorbeeld u op zijn minst helpen bij het inschatten van uw onderhoudskosten.

Een website voor kleine bedrijven kan naar verwachting $ 1,167 per maand betalen voor zijn domein. Dat is $ 14 per jaar en omvat domeinprivacy. Betalen voor webhosting voegt $ 2,75 per maand toe aan die kosten. U wilt een webhostingservice zoeken die een gratis e-mailserver biedt.

Aangezien uw website niet te groot zal zijn, zou u de algemene updates zelf moeten kunnen afhandelen. Mogelijk moet u echter tot $ 67 per maand betalen ($ 50 tot $ 75 per uur gedurende 4 uur elke 3 maanden) als u het ontwerp en de afbeeldingen van uw website wilt bijwerken.

Technische ondersteuning kost niet zoveel voor een kleine website. Verwacht $ 10 per maand te betalen ($ 60 per uur elke 6 maanden, aangezien het een eenvoudige zakelijke / brochure-website is). U hoeft niet te betalen voor website-updates en onderhoudskosten als u ze zelf kunt doen.

Websitebeveiliging kost u niets, want u hoeft alleen de opmerkingen en contactformulieren van uw site te beschermen tegen spam (inbegrepen in de meeste hostingplannen). Evenzo kunt u bij Google Analytics blijven voor gratis tracking en analyse. Ten slotte, aangezien een kleine restaurantwebsite zelden 2000 contacten bereikt, kunt u een gratis e-mailnieuwsbrief krijgen van MailChimp.

Al met al kijk je naar slechts $ 81 per maand om een ​​kleine restaurantwebsite te onderhouden. Als u uw website echter via e-mail, advertenties, Facebook-advertenties en / of Google-advertenties op de markt wilt brengen, moet u mogelijk tot $ 1000 per maand bij de totale kosten optellen.

Hier volgt een overzicht:

 • Domein: $ 1,167 per maand ($ 14 per jaar + domeinprivacy)
 • Hosting: $ 2,75 per maand
 • E-mail Server: GRATIS (van hosting)
 • Algemeen Updates: GRATIS (doe-het-zelf)
 • Ontwerpupdates voor nieuwe restaurantafbeeldingen: $ 67 per maand ($ 50 tot $ 75 per uur gedurende 4 uur elke 3 maanden)
 • Technische ondersteuning: $ 10 per maand ($ 60 per uur elke 6 maanden, aangezien het een eenvoudige zakelijke / brochure-website is)
 • Website-updates en onderhoud: GRATIS (doe-het-zelf)
 • Veiligheid: GRATIS (alleen bescherming tegen spam, aangezien het alleen reacties en contactformulieren verwerkt)
 • Tracking en analyse: GRATIS (Google Analytics)
 • Email nieuwsbrief: GRATIS (Mailchimp, aangezien een kleine restaurantwebsite zelden 2000 contacten bereikt. Als het meer is dan 2000 contacten, $ 10 per maand voor 50.000 contacten)
 • Totaal (zonder marketing): $ 81 per maand

Wat gebeurt er als u uw website niet onderhoudt?

Sommige mensen maken de fout om het onderhoud van de website te negeren om kosten te besparen.

Slecht idee.

Hoewel het u in eerste instantie geld kan besparen, kan het niet onderhouden van uw website leiden tot verschillende (duurdere) problemen.

Verouderd websiteontwerp betekent een zwakkere gebruikerservaring. Dit leidt er uiteindelijk toe dat uw website wordt teruggeduwd in de resultaten van zoekmachines. Dezelfde resultaten treden op wanneer uw website verouderde inhoud heeft.

Het ergste wat er zal gebeuren, is het vinden van de website, waar je zo hard aan hebt gewerkt, kapot vanwege een verouderde code.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map