Redenen waarom uw bedrijf moet overstappen van gedeelde hosting naar de cloud

cloud servers


Van de duizenden websites die via internet beschikbaar zijn, wordt de gedeelde webhosting nog steeds beschouwd als de meest gebruikte hosting. De Cloud hosting en Shared hosting hebben veel verschillen en zijn uniek op verschillende manieren. U moet een van beide kiezen op basis van uw vereisten.

Gedeelde hosting is goed als je een beginner bent. Gedeelde hosting heeft als nadeel dat u niet aan uw vereisten kunt voldoen wanneer u uw websites upgradet. Er zijn veel kansen op een gebrek aan middelen, downtime en IP-blacklisting enz.

Aan de andere kant staat Cloud hosting bekend om zijn prestatiesnelheid. Cloudhosting biedt bronnen zoals geheugen, opslagruimte enz. Van een set servers (cloud). Dus, in eenvoudige bewoordingen, is de cloudhosting de oplossing van nadelen van shared hosting.

In dit artikel gaan we bespreken of cloudhosting echt beter is dan shared hosting of niet.

Hoe Shared Web Hosting werkt?

Wat is gedeelde webhosting

Gedeelde webhosting is het basistype van webhosting waarin één enkele server honderden of soms duizenden websites kan opslaan. Het is alsof je een kamer deelt met je vrienden, waar je een paar bronnen deelt, zoals water, elektriciteit en eten, enz.

De shared hosting wordt beschouwd als het goedkoopste hostingplatform. De hostingproviders bieden gedeelde hosting tegen verschillende prijzen, afhankelijk van de hoeveelheid middelen zoals ruimte, bandbreedte, MySQL-databases, e-mailaccounts en enkele andere.

Beste 10 gedeelde webhostingplannen

Voordelen van shared hosting

Kostenefficiënt

Gedeelde hosting is beschikbaar tegen de goedkoopste prijzen, afhankelijk van de plannen en aanbiedingen. Omdat de bronnen tussen gebruikers worden gedeeld, wordt de prijs van de hele server onder hen verdeeld.

Beginner vriendelijk

Gedeelde hosting wordt beschouwd als de beste voor degenen die de hostingomgeving willen betreden. Het heeft de meeste voorkeur voor bloggers en kleinschalige bedrijven.
Makkelijk om uw websites te beheren

Het shared hosting platform biedt gebruiksvriendelijke controlepanelen zoals cPanel of Plesk etc die handig zijn bij het beheren van uw website.
Geen technische kennis nodig

Als shared hosting-gebruiker hoeft u zich alleen maar op uw website te concentreren. De server wordt beheerd, onderhouden en bijgewerkt door de technische staf van de hostingprovider.

Nadelen van shared hosting

Prestatie

Als er een populaire website op een gedeelde server met relatief veel verkeerspieken is en deze meer bronnen begint te gebruiken, zullen de prestaties van uw website zeker worden vertraagd.

Dreiging van zwarte lijst

Aangezien de websites op de gedeelde server één IP gebruiken, zal de aanwezigheid van slechte burenwebsites de reputatie van uw website schaden door middel van IP-blacklisting.
Geen servercontroles

De server wordt beheerd door het personeel van de hostingprovider. Elk probleem op de server zal ertoe leiden dat je in het midden van nergens bent. Dit kan een conflict veroorzaken tussen de hostingprovider en de website-eigenaren. Gerelateerd: Shared Web Hosting Basics For Beginners

Hoe Cloud Hosting werkt?

Een set servers is geclusterd om te fungeren als één systeem dat een cloud wordt genoemd. Een cloud host een reeks websites en kan veel verkeer en pieken aan. Dit volgt de Cloud Computing-technologie.

De cloud hosting is zeer beschikbaar tegen het pay-per-use prijsmodel in de webhostingmarkt. Dit type hosting heeft de mogelijkheid om de problemen van shared hosting en andere soorten hosting te overwinnen.

Beste 10 Cloud Hosting-abonnementen

Waarom is cloudhosting in het recente verleden populairder geworden??

Als website-eigenaar zou je willen dat het dag in dag uit actief is. Er is een kans dat de server crasht of dat er een hardwarestoring optreedt in een gedeelde hostingserver om enkele redenen. Maar de cloudhosting is een uitzondering. Set servers werken samen om de prestaties van uw website te verbeteren en aangezien er meerdere servers in een cloud zijn, heeft het falen van één server geen invloed op het niet goed werken van uw website.

Voordelen van Cloud Hosting

Hoge performantie

Geen enkel ander hostingplatform kan de prestaties van cloudhosting evenaren. Dit komt omdat de set servers of een cloud samenwerken en fungeren als één virtuele server.

Fouttolerantie

Als de server die uw website host in cloudhosting toevallig een storing vertoont, werkt de andere server in de cloud als een vervanging en doet de hostingtaak voor uw website. Daarom is het zeer betrouwbaar.

Eerlijke prijzen

Cloud hosting gebruikt een pay-per-use model. U moet betalen voor wat u precies gebruikt. U kunt zelfs extra bronnen krijgen volgens uw vereisten.

Nadelen van Cloud Hosting

Technische kennis is een must

Cloud hosting is heel anders dan de andere typen. Je moet weten hoe precies werkt als je met cloud te maken hebt. Daarom heeft het niet de voorkeur voor beginners

Relatief duurder

Hoewel Cloud-hosting beschikbaar is tegen een prijs per gebruik, is het duurder dan het andere type hosting. Daarom is het niet betaalbaar voor startups. Gerelateerd: Wat is Cloud Hosting? Hoe werkt het echt?

Conclusie:

De keuze voor shared hosting en cloud hosting hangt af van veel factoren zoals uw budget, het type websites en vele andere.

Als u een beginner bent of als u een website heeft voor uw kleinschalige bedrijf, is het altijd beter om een ​​gedeelde hosting voor uw website te hebben. Naarmate uw bedrijf groeit, moet uw website veel verkeer en pieken aankunnen. Dus ga naar cloudhosting wanneer u fatsoenlijk geld begint te verdienen.

Dat is alles wat we hebben voor dit artikel. We hopen dat je iets nieuws hebt geleerd en het heeft je geholpen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map