Shopify versus WordPress (WooCommerce) voor e-commerce?


Shopify versus WordPress


“Ik wil een e-commerce winkel bouwen … maar moet ik Shopify of WordPress gebruiken?”

Dat is eigenlijk een vrij veel voorkomende vraag die we hier op websitesetup.org krijgen. We krijgen ze zelfs meer dan 2-3 keer per dag.

Reden? Elke dag besluiten steeds meer mensen om hun eigen e-commerce winkels te lanceren, maar bijna onmiddellijk worden ze geconfronteerd met meer vragen dan antwoorden:

Welk platform moet ik gebruiken?

Moet ik vergoedingen betalen?

Kan ik e-boeken en downloads verkopen of alleen fysieke producten?

Kan ik “dropship”?

Wat zijn de voor- en nadelen van Shopify versus WordPress?

enzovoort…

Zoals met de meeste dingen in het leven, is het korte antwoord op de vraag of je voor Shopify of WordPress moet gaan: Dit hangt ervan af …

We weten dat je dat antwoord net zo erg haat als wij, maar wacht even – met het korte antwoord uit de weg kunnen we ons nu concentreren op het nuttige antwoord. Laten we in het onderwerp duiken en zien wanneer het beter is om Shopify via WordPress te gebruiken, voor wie het een betere oplossing zal zijn, en waarom zou je Shopify (of WordPress) überhaupt overwegen?.

Is WordPress voor alles, inclusief een e-commercesite?

We zijn altijd een fervent WordPress-fan geweest en ons advies wanneer iemand voor welk doel dan ook een website nodig had – elk doel! – was: “Hé, waarom geen WordPress?”

Kijkend naar wat mogelijk is met Shopify en hoe gemakkelijk het allemaal is, zelfs we begonnen twijfels te krijgen.

We bedoelen dat WordPress zeker geweldig is als een websiteplatform. Het kan gemakkelijk alles aan wat u erop gooit en maakt uw site toegankelijk en beschikbaar voor de hele wereld om te zien.

Tegelijkertijd is een e-commerce winkel een heel specifiek soort dier, en dat is het ook heel erg anders dan een standaard blog of een nieuwswebsite.

WordPress is gebouwd rond inhoud – inhoud die bedoeld is om gratis te worden gebruikt, min of meer. Je kunt blogposts, video’s, foto’s en dergelijke publiceren, maar het belangrijkste principe is dat het allemaal beschikbaar is voor iedereen die toevallig de URL tegenkomt.

De realiteit van e-commerce winkels is anders.

Wat ze aanbieden zit achter een betaalmuur. De hele site moet voorzichtig zijn bij het omgaan met de cruciale gegevens van de klant (zoals creditcards, persoonlijke gegevens). Het moet veilig zijn. Als klap op de vuurpijl moet het ook in staat zijn om inkomende bestellingen af ​​te handelen, ze te verwerken en ervoor te zorgen dat er onderweg niets tussen de scheuren valt.

Met andere woorden, er zijn veel dingen die anders zijn in e-commerce winkels dan in standaard publicatieplatforms.

Op dat moment moeten zelfs wij bereid zijn te accepteren dat WordPress niet voor alles perfect is. Soms heb je gewoon een platform nodig dat is gebouwd voor het afhandelen van een e-commerce winkel.

Het belangrijkste verschil tussen Shopify en WordPress

In een zin is het belangrijkste verschil tussen Shopify en WordPress dat Shopify is een online tool / service, terwijl WordPress op zichzelf staande software is die u zelf moet installeren.

Om Shopify te gebruiken, hoef je alleen maar naar Shopify.com te gaan en je aan te melden om een ​​account aan te maken. Als u klaar bent, hoeft u alleen een snelle installatie te doorlopen en is uw e-commerce winkel actief.

Om WordPress als uw e-commerceplatform te gebruiken, zijn er echter veel meer stappen nodig:

 1. Eerst moet je een domein en een webhostingaccount kopen waar je de standaardversie van WordPress kunt installeren.
 2. U moet een thema (ontwerp) kiezen voor uw website, plus een handvol plug-ins om te zorgen voor SEO, integratie van sociale media en enz..
 3. Daarna heb je een plug-in zoals WooCommerce nodig om je alle e-commerce-functies te bieden (die zijn niet ingebouwd in WordPress).
 4. Ten slotte moet u het configuratieproces van uw e-commerce winkel doorlopen (de winkeldetails, betalingsgateway-integraties, producten, enz.). Die kunnen ook een tijdje duren.

Last but not least, met Shopify krijgt u ook ondersteuning, wat betekent dat als u ooit problemen met het platform ondervindt, u eenvoudig contact kunt opnemen met het ondersteuningsteam en zij (waarschijnlijk) het zullen oplossen.

Met WordPress is er op zich geen ondersteuning.

Zie het op deze manier, Shopify is alsof je naar IKEA gaat, een tafel van de plank koopt en het dan gewoon thuis monteert. WordPress is als naar de ijzerhandel gaan, planken, spijkers, lijm, gereedschap kopen en dan thuiskomen en de tafel zelf bouwen.

Totale openheid: WebsiteSetup verdient een commissie als u uiteindelijk shopify of bluehost + woocommerce koopt via de verwijzingslinks in deze vergelijking. Bedankt voor jullie steun!

Shopify – wat is het?shopify

Dit zijn de feiten:

 • Een alles-in-één e-commerce oplossing / tool. Hiermee kunt u vanaf het begin een functionele e-commerce winkel bouwen zonder hulp van een ontwerper of ontwikkelaar.
 • Er zijn geen codeervaardigheden vereist om Shopify te gebruiken.
 • Het is een betaalde tool – van $ 29 tot $ 299 per maand.
 • Hiermee kunt u verkopen wat u maar wilt (goederen, diensten, producten, zowel digitaal als fysiek, evenals dropship).
 • Gebruik het offline en online (je kunt het gebruiken als je online winkel, maar gebruik ook iets dat heet Verkooppunt met Shopify, dat is hun systeem voor winkels waarmee u uw winkel op locatie kunt integreren met uw setup in Shopify).
 • Meer dan 100+ online winkelontwerpen om uit te kiezen (sommige betaald).
 • Elke nieuwe site krijgt gratis een aangepast subdomein – bijvoorbeeld YOURSTORE.shopify.com.
 • Er is 24/7 ondersteuning.

WordPress (WooCommerce) – Wat is het?WordPress

Allereerst is WordPress een heleboel dingen, maar met het oog op deze bron richten we ons voornamelijk op de e-commerce-kant van het spectrum en laten we een groot deel van de functies en mogelijkheden van WordPress weg.

 • Een alles-in-één website software. Hiermee kunt u elk soort website bouwen, op voorwaarde dat u de enigszins technische installatie aankunt – waarbij u de software zelf installeert, plug-ins installeert, een thema installeert en vervolgens een e-commerce plug-in installeert om de winkelbewerkingen af ​​te handelen.
 • Sommige vaardigheden voor het bouwen van websites zijn vereist. Afhankelijk van de aanpassingen die u wilt uitvoeren, hebt u mogelijk ook codeer- of ontwerpvaardigheden nodig.
 • De WordPress-software is gratis. Om het te gebruiken, moet u zich aanmelden voor een webhost en een domeinnaam kopen. Als alles bij elkaar is, kunt u aan de slag met WordPress voor ongeveer $ 5 / maand.
 • Geweldige functies voor inhoudsbeheer.
 • U kunt kiezen uit duizenden thema’s / ontwerpen, zowel gratis als betaald.
 • Uitzonderlijke uitbreidingsmogelijkheden via plug-ins.
 • Geen directe ondersteuning, maar een zeer behulpzame ondersteuningsgemeenschap.

Wanneer moet u Shopify gebruiken over WordPress?

Shopify onderscheidt zich als een op maat gemaakte e-commerce oplossing voor iedereen. Waardoor iedereen, we bedoelen mensen die misschien geen vaardigheden voor het bouwen of coderen van websites hebben, maar toch zelf een geweldige online winkel willen creëren.

Het belangrijkste voordeel van werken met Shopify is dat u binnen enkele minuten aan de slag kunt en uw eerste klanten vrijwel onmiddellijk kunt bedienen.

Zelfs als u de codeer- en website-bouwvaardigheden opzij zet – die u niet nodig heeft – hoeft u ook niet volledig bekend te zijn met de verschillende realiteiten van de e-commerce-onderneming zelf. Shopify helpt je bij het instellen van zaken als de inventaris, belastingen, verzendinstellingen, enzovoort. Met andere woorden: het lost elk saai aspect van het bedrijf op.

Ten tweede is Shopify ook een echt betaalbare oplossing. Om te beginnen, heb je slechts $ 9 per maand nodig. Voor die prijs krijg je toegang tot meer dan genoeg site-ontwerpen en aanpassingsmogelijkheden.

ikn-a-nutshell antwoord op “wanneer Shopify gebruiken?”:

 • Optie a): Gebruik het als u geen enkele website heeft en snel een kwalitatieve e-commerce winkel wilt lanceren.
 • Optie b): Gebruik het als u geen ontwerp-, codeer- of website-bouwvaardigheden hebt en u niemand wilt inhuren om een ​​e-commerce winkel voor u in te richten.
 • Optie c): Gebruik het als u uw online winkel wilt integreren met uw offline winkel op locatie.
 • Optie d): Gebruik het als je een geweldig e-commerceplatform nodig hebt met toegang tot klantenondersteuning … voor het geval dat.

Als een van de bovenstaande je beschrijft, ga dan voor Shopify.

Het maakt ook niet uit of u fysieke producten, digitale downloads, services of zelfs dropship wilt verkopen. Shopify kan alles aan. Het aantal producten dat u aanbiedt, speelt ook geen rol (of het nu 1 of 1000 is).

Wanneer WordPress Over Shopify gebruiken??

WordPress is een krachtpatser. Het is bijna het perfecte websiteplatform, geschikt voor allerlei websites.

Maar er is een addertje onder het gras. Of liever een paar vangsten.

 • WordPress is een stukje software = je kunt het gratis krijgen, maar dan moet je het zelf op een webhost installeren, configureren en er uiteindelijk een website mee lanceren.
 • Out of the box, WordPress is voornamelijk een blogplatform. Het biedt helemaal geen e-commerce-functies. Die kunt u verkrijgen via plug-ins. Zoals de populaire WooCommerce.
 • Afgezien van de e-commerce plug-in, heb je een heleboel andere plug-ins nodig om enkele standaardopties zoals SEO en sociale media aan te kunnen. Je hebt ook een goed uitziende en nodig merkbaar thema (ontwerp) – om uw e-commerce winkel er uniek en origineel uit te laten zien.

Wat het allemaal betekent, is dat WordPress misschien een oplossing is voor een wat slimmere gebruiker. U moet zich op uw gemak voelen bij het handmatig bewerken van PHP-bestanden, verbinding maken met uw server via FTP en de middag doorbrengen in een deelvenster met instellingen.

Dat gezegd hebbende, het bovengenoemde WooCommerce is een geweldige e-commerce plug-in. Het geeft je alle functies waar je om zou kunnen vragen, b.v. winkelwagentjes, productcatalogi, online betalingen, coupons, enzovoort. Het belangrijkste is dat de plug-in gratis is!

U kunt vinden alternatieve WordPress-winkelwagentjes hier.

woocommerce

ikn-a-nutshell antwoord op “wanneer WordPress gebruiken voor e-commerce?”:

 • Optie a): Gebruik het als u al een WordPress-site heeft en u bekend bent met de interface. WooCommerce gebruikt bijvoorbeeld dezelfde beheerderspanelorganisatie voor uw producten en bestellingen, dus er is geen extra leercurve.
 • Optie b): Gebruik het als u al een WordPress-site heeft en u de kosten wilt minimaliseren door geen geld meer te hoeven investeren in een nieuw e-commerceplatform.
 • Optie c): Gebruik het als je het prettig vindt om af en toe met broncode te experimenteren.
 • Optie d): Gebruik het als je het aankunt zonder snel reagerende klantenondersteuning.

Over dat laatste deel: op dit moment denk je misschien dat klantenondersteuning niet zo belangrijk is. Maar houd er rekening mee dat we het hier over uw bedrijf hebben. Als er bijvoorbeeld iets gebeurt waardoor uw site uitvalt, kan en zal uw bedrijfsinkomen een flinke klap betekenen als u deze niet de hele dag online heeft staan. Ook veel stress terwijl we bezig zijn.

Het zijn die momenten waarop we de neiging hebben om klantenondersteuning te waarderen die 24/7 actief is!

WordPress of Shopify? Een nog korter antwoord.

Als de bovenstaande opties niet aan uw smaak voldoen, hebben we een nog korter antwoord voor u.

Houd er rekening mee dat het een reusachtig oversimplificatie. In veel scenario’s kunt u beter een van de bovenstaande opties volgen. Maar als je een heel kort antwoord wilt, dan is het hier:

 • Als je al een WordPress-website hebt, installeer dan gewoon WooCommerce en start een e-commerce winkel als onderdeel van die bestaande website.
 • Als u nog geen website heeft, start u uw e-commerce winkel met Shopify.

Mijn motieven zijn trouwens tweeledig: tijd en geld besparen.

Heel eenvoudig: als u al een WordPress-website heeft, wordt het altijd sneller en goedkoper om gewoon een e-commercecomponent aan die website toe te voegen in plaats van iets nieuws te bouwen. Aan de andere kant, als u nog geen website heeft, is het sneller en gemakkelijker om de andere weg te gaan en een e-commerce winkel te starten met een gespecialiseerd platform zoals Shopify. Dat is alles!

Verder lezen:

 1. Hoe Shopify te installeren en te gebruiken
 2. Hoe WordPress / WooCommerce te installeren en te gebruiken
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map