Shopify-zelfstudie voor het maken van een online winkel

Hoe Shopify te gebruikenShopify is een abonnement op een softwareservice die u aanbiedt om een ​​website te maken en hun winkelwagenoplossing te gebruiken om uw producten te verkopen, te verzenden en te beheren. Met behulp van hun service kunt u toegang krijgen tot het gebruiksvriendelijke beheerderspaneel waar u producten kunt toevoegen, bestellingen kunt verwerken en winkelgegevens kunt invoeren.


Voor een maandelijks abonnement van $ 29 / maand kun je een volledig functionele online winkel bouwen die je kunt gebruiken om digitale of fysieke goederen te verkopen. Shopify biedt ook een beperkte gratis proefperiode.

Als je een online winkel wilt maken met Shopify, ben je hier aan het juiste adres.

In deze handleiding laten we u zien hoe u Shopify gebruikt, zodat u uw online winkel zo snel mogelijk kunt starten.

Klaar? Laten we beginnen…

Totale tijd om een ​​online winkel te maken met Shopify: ~ 1-2 uur
Vaardigheidsniveau: Beginner

Hoe u uw eigen online winkel kunt opzetten met behulp van Shopify

Totale openheid: We verdienen een commissie als u uiteindelijk Shopify koopt via mijn verwijzingslinks in deze handleiding. Dit helpt ons om WebsiteSetup up-to-date en up-to-date te houden. Bedankt voor jullie steun.

Aanmelden bij Shopify en uw winkel starten kan niet eenvoudiger zijn en ze bieden zelfs een gratis proefperiode van 14 dagen om u op weg te helpen.

Om uw Shopify-winkel te starten, moet u zich aanmelden voor een account.

1. Meld je aan bij Shopify

Bezoek Shopify.com. Gebruik het aanmeldingsformulier om een ​​account aan te maken.

Voer de vereiste gegevens in en klik op ‘Start gratis proefperiode’ knop.

Shopify-startpagina

Uw winkelnaam moet uniek zijn, anders vraagt ​​Shopify u om iets anders te kiezen.

Na dit eerste scherm wordt u om nog een paar details gevraagd, waaronder uw naam, adres, land en telefoonnummer.

Er wordt ook gevraagd of u producten heeft en zo ja, wat u wilt verkopen. Als u Shopify gewoon uitprobeert om te zien of het voor u werkt, kunt u selecteren ‘Ik speel gewoon wat’ in de ‘Heeft u producten? ‘ dropdown, en ‘Ik weet het niet zeker’ in de ‘Wat ga je verkopen?’ sectie.

Klik als u klaar bent op ‘Ik ben klaar’.

2. Begin met het opzetten van uw online winkel

Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u rechtstreeks naar het winkelbeheerscherm geleid. Nu ben je klaar om te beginnen met het aanpassen van je winkel, het uploaden van producten en het instellen van betalingen en verzending.

shopify admin paneel Het startscherm van uw huis vertelt u alles wat u moet weten om u op weg te helpen.

3. Kies een “Thema” of een “Lay-out”

Shopify heeft zijn eigen officiële themawinkel. Deze thema’s hebben allemaal gegarandeerd de volledige steun van de ontwerpers, zodat u weet dat uw winkel in goede handen is.

Alle thema’s worden geleverd met een uitgebreide lijst met wijzigingen die u kunt aanbrengen zonder dat u een coderegel hoeft aan te raken. De premium-thema’s hebben meer aanpassingen, maar u kunt ook een fantastische site bereiken met een gratis site. Deze wijzigingen worden beschreven in de volgende sectie.

Als u grootschalige wijzigingen in een thema wilt aanbrengen, zijn er zeer weinig beperkingen op wat kan worden bereikt door toegang te krijgen tot de HTML en CSS. Maak je geen zorgen als je geen codeerervaring hebt. Shopify heeft een internationaal team van ontwerpbureaus die ze ‘Shopify Experts’ noemen en die u kunt inhuren om uw site volledig aan te passen.

Om een ​​thema te vinden dat bij je past, raden we het volgende aan:

1. Blader door de Theme Store

Log in bij Shopify en bezoek de Shopify Theme Store op themes.shopify.com. Je kunt kiezen uit meer dan 70 themavarianten, waaronder een goede selectie gratis.

Je kon ook vinden Shopify-thema’s op andere marktplaatsen, zoals TemplateMonster one.
Kies gewoon, categorie, functies om uw thema te kiezen.

U kunt filteren op betaald of gratis, branche en op functies. Je kunt thema’s ook sorteren op prijs, populariteit en meest recente.

Shopify-themaselectie

 De Shopify Theme Store.

2. Controleer de functionaliteit en beoordelingen

Zodra u een thema heeft gevonden dat u bevalt, klikt u op de voorbeeldafbeelding van het thema. U krijgt meer informatie over het thema, zoals of het thema responsief / mobiel is en andere functies.

Scrol naar beneden om enkele recensies te lezen over wat andere e-tailers die het thema gebruiken erover denken.

3. Bekijk een voorbeeld van het thema

Klik op om het thema in actie te zien Bekijk demo. Je ziet dit onder de groene knop ‘Voorbeeldthema in je winkel’.

Als het thema in verschillende stijlen voorkomt, kunt u ook demo’s van de verschillende stijlen bekijken door erop te klikken.

4. Verkrijg het thema

Zodra u een thema heeft gevonden dat u bevalt, klikt u op de groene knop.

Shopify zal je vragen om te bevestigen dat je het thema wilt installeren.

Klik Publiceer als het thema van mijn winkel.

Maak je geen zorgen als je niet 100% zeker weet of dit het juiste thema voor je is. Je kunt later altijd van gedachten veranderen.

Nadat het thema is geïnstalleerd, laat Shopify je dit weten en krijg je de optie om Ga naar je Theme Manager.

Uw themamanager toont gepubliceerde thema’s (degene die u het laatst hebt geïnstalleerd of geactiveerd) en niet-gepubliceerde thema’s hieronder (eerder geïnstalleerde thema’s).

Shopify-thema's

4. Bewerk Shopify-instellingen

Met de meeste Shopify-thema’s kunt u eenvoudige wijzigingen aanbrengen die het uiterlijk van uw winkel enorm kunnen veranderen, zodat u erop kunt vertrouwen dat u niet zult eindigen met een website die eruitziet als een kloon van duizenden andere winkels.

shopify-winkelsjablonen

Deze winkels zijn allemaal gebouwd volgens hetzelfde thema.

Selecteer op uw admin-scherm ‘Thema’s’ vanuit het linkernavigatiemenu. Op deze pagina ziet u uw live-thema in een vak bovenaan, in de rechterbovenhoek van dat vak staan ​​twee knoppen. De eerste bestaat uit drie stippen, waardoor u enkele basisinstellingen kunt wijzigen. Met een van deze kunt u een duplicaat van het thema maken. We raden u ten zeerste aan dit te doen als u een aantal wijzigingen aanbrengt die u niet bevalt, u kunt het duplicaat verwijderen en opnieuw beginnen.

De tweede knop zegt ‘Thema aanpassen’. Als u erop klikt, wordt u naar een pagina geleid die alle basisfunctionaliteit van uw winkel beheert. Dit is een goed moment om grondig met de instellingen te spelen en alle functies uit te testen, zodat u kunt achterhalen waartoe uw site in staat is.

Shopify aangepaste thema-instellingen

Uw thema’s in aangepaste instellingen.

De meest voorkomende kenmerken zijn:

 • logo’s uploaden
 • dia’s uploaden naar een carrousel op de startpagina
 • functionaliteit van gerelateerde items toevoegen aan productpagina’s
 • kiezen hoeveel items op elke regel van de verzamelpagina’s verschijnen
 • kleurenschema’s
 • lettertype keuzes.

Met sommige thema’s kunt u ook elementen op pagina’s verplaatsen, zoals productafbeeldingen links, rechts of in het midden van de pagina. Je kunt ook kiezen of je sociale like / tweet / pin / + 1-knoppen wilt weergeven.

5. Voeg uw producten toe aan de winkel

Navigeer door de balk aan de linkerkant selecteer ‘Producten’. Je ziet dan een blauw ‘Voeg een product toe’ knop in het midden van de pagina. Gebruik het volgende scherm om zoveel mogelijk details over uw producten toe te voegen. Kijk vooral naar degenen die zullen helpen met SEO, zoals naam, beschrijving en URL. Voeg zoveel mogelijk details toe om de klanten te informeren over uw artikelen.

Dit is het scherm waar je productfoto’s uploadt. Nadat de afbeeldingen zijn geüpload, kunt u ze opnieuw rangschikken, dus maak u geen zorgen over het uploaden in een bepaalde volgorde.

Uw productscherm

Het productscherm. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie invult.

Productafbeeldingen kunnen een verkoop doen, dus zorg ervoor dat u uw producten op hun best laat zien en markeer speciale of unieke functies met close-up foto’s. Om je winkel er netjes uit te laten zien, raden we je aan om alle afbeeldingen dezelfde afmetingen te geven. Tenzij je van plan bent om je verzamelpagina’s op een Pinterest-bord te laten lijken.

Vergeet niet om, zodra alles is ingevuld, op de te klikken ‘Product opslaan’ knop in de rechterbovenhoek en onderaan.

Collecties instellen (productgroepen)

Een collectie is een groep producten die een aantal kenmerken gemeen hebben waar klanten mogelijk naar op zoek zijn wanneer ze uw winkel bezoeken. Uw klanten winkelen bijvoorbeeld voor:

 • kleding speciaal voor mannen, vrouwen of kinderen
 • items van een bepaald type, zoals lampen, kussens of vloerkleden
 • artikelen te koop
 • artikelen in bepaalde maten of kleuren
 • seizoensproducten, zoals kerstkaarten en decoraties.

Producten kunnen in een onbeperkt aantal collecties voorkomen. Meestal geeft u uw collecties weer op uw startpagina en in de navigatiebalk. Zo kunnen klanten vinden wat ze zoeken zonder dat ze door uw hele catalogus hoeven te klikken.

Shopify voegt een product toe

Het scherm Verzameling instellen werkt op precies dezelfde manier als het scherm Product

Handmatige en automatische collecties

Wanneer u een nieuwe collectie toevoegt, kunt u selecteren hoe producten eraan moeten worden toegevoegd. Dit zijn de twee opties:

 • Handmatig – U kunt producten afzonderlijk toevoegen en verwijderen in een handmatige verzameling.
 • Automatisch – U kunt selectievoorwaarden instellen om automatisch producten op te nemen die aan bepaalde criteria voldoen.

Betaling Gateways

Met een betalingsgateway kunt u via uw website betalingen van uw klanten opnemen. De prijs en het commissietarief zijn belangrijk, maar het is ook belangrijk om te zien welke functies ze bieden. Niet alle betalingsgateways zijn gelijk gemaakt.

U moet naar het volgende kijken wanneer u de juiste betalingsgateway voor u kiest.

 1. Transactiekosten

Wanneer u een betaling doet, houden sommige gateways een klein percentage of een vast bedrag (of soms beide) vast om u hun service te laten gebruiken. Vergelijk deze op basis van uw verwachte verkopen.

 1. Kaarttypen

U moet weten welke soorten kaarten worden geaccepteerd door de door u gekozen betalingsgateway. Alle accepteren VISA en Mastercard, terwijl de meeste American Express accepteren. Paypal wordt ook steeds populairder voor online betalingen.

 1. Offsite afrekenen

Sommige gateways accepteren de betaling op hun eigen servers via hun eigen formulier. Dit betekent dat de klant bij uw kassa wordt weggehaald en betaalt op het formulier dat door uw betalingsgateway wordt verstrekt. Ze worden vervolgens doorgestuurd naar uw bevestigingspagina zodra de klant met succes heeft betaald. Hierdoor heb je wat meer controle over het afrekenproces.

Je kunt de beperkingen van Shopify omzeilen – ze laten je de kassa niet aanpassen, behalve met CSS.

Transactiekosten voor betalingsgateways worden toegevoegd bovenop Shopify’s eigen transactiekosten. Vanaf november kunnen winkels in de VS en het VK Shopify Payments gebruiken. Afhankelijk van uw Shopify-abonnement kunt u op deze extra kosten besparen. Afhankelijk van je abonnement ontvang je deze zeer aantrekkelijke tarieven.

 • Basis 2,4% + 20p
 • Professioneel 2,1% + 20p
 • Onbeperkt 1,8% + 20p

Afhankelijk van het aantal transacties dat u elke maand doet, kan het de moeite waard zijn om te upgraden om van deze besparingen te profiteren.

6. Haal uw online winkel “LIVE”

Voordat uw site live kan gaan, moet u nog een paar details toevoegen over uw bedrijf en hoe u van plan bent leveringen te doen en belasting te betalen.

Algemeen

Zorg ervoor dat al uw bedrijfsinformatie is ingevuld in het instellingengebied linksonder. Zorg ervoor dat u de Google Analytics-functie gebruikt. Dit kan van onschatbare waarde blijken te zijn voor het volgen van uw winkelbezoekers.

Shopify-instellingen

Belastingen

 1. Ga naar de Producten pagina van je admin panel.
 2. Klik op de naam van een bepaald product.
 3. Scrol omlaag naar het gedeelte met de naam “Varianten”.
 4. Zorg ervoor dat de selectievakjes naast Belasting heffen en Vereist verzending wordt gecontroleerd of u deze bij uw producten moet voegen.
 5. Sommige winkels hoeven geen belasting of verzendkosten in rekening te brengen voor producten zoals digitale goederen. Aan de andere kant zal een T-shirtwinkel waarschijnlijk beide moeten opladen.
 6. Als u van plan bent uw product naar klanten te verzenden, moet u het gewicht van het product in het daarvoor bestemde veld invoeren.

Verzending

Als uw verzendkosten te smal zijn of als u niet genoeg opties geeft, loopt u mogelijk wat verkopen mis. Shopify berekent alleen een verzendtarief voor uw klanten op basis van de regels die u definieert op de verzendpagina van de beheerder. Om ervoor te zorgen dat u geen verkopen verliest:

aangepaste domeinen toevoegen op shopify

 1. Ga vanuit de winkelbeheerder naar de Instellingen> Verzendpagina.
 2. Controleer in het gedeelte ‘Verzendtarieven’ of u een op gewicht gebaseerd verzendtarief heeft ingesteld en pas dit aan volgens de specificaties van uw product.

Test uw bestelsysteem

Om uw systeem te testen, kunt u een transactie simuleren met Shopify’s Bogus Gateway.

De Bogus Gateway gebruiken:

 1. Uit je winkel beheerder, Klik Instellingen, dan Betalingen om naar je te gaan Betalingsinstellingen
 2. Als u een creditcardgateway hebt ingeschakeld, moet u deze deactiveren voordat u doorgaat. (Klik Bewerk, dan Deactiveren, bevestig vervolgens uw deactivering.)
 3. In de Accepteer creditcards sectie, klik Selecteer een creditcardgateway om het vervolgkeuzemenu te openen.
 4. Blader door de lijst naar Andere, klik dan (om te testen) Bogus Gateway.
 5. Klik Activeren (of Heractiveren, als je de Bogus Gateway eerder hebt gebruikt).
 6. Ga naar je winkel en plaats een bestelling zoals een klant dat zou doen. Voer bij het afrekenen de volgende creditcardgegevens in in plaats van echte nummers:

Een echte betalingsgateway testen met een echte transactie:

 1. Zorg ervoor dat u de betalingsgateway je wilt testen.
 2. Doe een aankoop in uw winkel zoals een klant dat zou doen en voltooi het afrekenen met echte creditcardgegevens.
 3. De bestelling annuleren onmiddellijk terug te betalen en transactiekosten te vermijden.
 4. Log in bij uw betalingsgateway om ervoor te zorgen dat het geld is verwerkt.

Is dit gratis?

Ja – zorg ervoor dat u de bestelling annuleert en snel terugbetaalt nadat u deze heeft geplaatst.

Als uw factureringscyclus toeslaat nadat u de testbestelling heeft geplaatst, maar voordat u deze annuleert, worden de transactiekosten op uw factuur weergegeven. Je kunt nog steeds annuleren nadat je je factuur aan Shopify hebt betaald, maar je ontvangt een terugbetaling als transactiekrediet op je account. U kunt transactiekredieten gebruiken om toekomstige transactiekosten te betalen.

7. Voeg een domeinnaam toe

Om je site live te krijgen, heb je een domeinnaam nodig. Je hebt twee keuzes.

Ten eerste kun je een domein kopen bij Shopify en het wordt automatisch aan je winkel toegevoegd. Dit bespaart u tijd, zeker als u geen kennis heeft van het hosten van een website. Deze domeinen kosten doorgaans $ 9- $ 14 USD per jaar. Je tweede optie is om een ​​domein aan te schaffen bij een derde partij zoals GoDaddy. Deze domeinen starten vanaf $ 10,00 per jaar. Het nadeel is dat je de DNS-records zelf moet omleiden, wat in het begin ontmoedigend kan lijken.

Als u geen goede domeinnaam kunt verzinnen, lees dan onze tips over hoe u een goede domeinnaam kiest.

Hier zijn de stappen om uw nieuwe Shopify-winkel live te zetten op een domeinnaam van een derde partij.

 1. Voeg het nieuwe domein toe in Shopify

Ga in de Shopify-beheerder naar de navigatie aan de linkerkant Instellingen en dan Domeinen en voeg uw domeinnaam toe met de ‘Voeg een bestaand domein toe’ knop.

 1. Update DNS-records

Log in bij uw domeinregistreerder en breng de volgende wijzigingen aan in de DNS-records:

 • Vervang het @- of hoofd A-record door het volgende IP-adres: 23.227.38.32
 • Voeg de www CNAME toe of vervang deze door storename.myshopify.com (d.w.z. uw winkel Shopify-link zonder de HTTP, die u kunt zien op de pagina met domeininstellingen)
 1. Verwijder alle storefront-wachtwoorden

Anders heeft niemand toegang tot uw site, zelfs niet als deze live is.

 1. Stel indien relevant als primair in

Terwijl in Online winkel> Domeinen, u kunt uw hoofddomein kiezen met behulp van de vervolgkeuzelijst bovenaan het scherm:

primaire winkeldomein

Zorg ervoor dat u ook de ‘Leid al het verkeer naar dit domein’. Dit betekent dat verkeer naar alle andere domeinen wordt doorgestuurd naar uw primaire domein. Dit is cruciaal voor een goede SEO.

 1. Andere domeinen toevoegen 

U kunt stap 1 en 2 herhalen met andere domeinnamen die u bezit. Alle domeinnamen zullen doorverwijzen naar de ‘Primair’ domein, dat u op elk moment kunt wijzigen met de ‘Instellen als primair’ optie naast elke domeinnaam.

Merk op dat het aantal domeinnamen dat u bezit geen invloed heeft op SEO.

aangepaste domeinen toevoegen op shopify

Gefeliciteerd, je nieuwe Shopify-winkel is klaar!

Als het je zo is gelukt – gefeliciteerd. U zou nu een volledig werkende online winkel moeten hebben. Zie hieronder als u alternatieven wilt verkennen:

Alternatieven voor Shopify?

U kunt WooCommerce ook gebruiken om uw online winkel te starten. Het is een beetje goedkoper, maar vereist een steilere leercurve. Hoe dan ook, het kan een geweldig alternatief zijn.

Lees dit voor meer gedetailleerde beoordeling tussen de twee – Shopify vs. WordPress (WooCommerce). Verder vindt u hier andere eCommerce-sites waarmee u een online winkel kunt maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map