Uw complete gids voor het inhuren van webontwikkelaars (van begin tot einde)


Hoe een webontwikkelaar in te huren


Waarom heb je een handleiding nodig voor het inhuren van een webontwikkelaar? Waarom zou u in de eerste plaats een webontwikkelaar moeten inhuren??

Is websitesetup.org niet gebaseerd op het uitgangspunt dat iedereen een website kan maken?

Het is waar. Vroeger moest je zelf webontwikkelaar zijn of een webontwikkelaar inhuren als je een website wilde, nu is dat niet meer het geval.

Content management systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal hebben veel mensen in staat gesteld om zelf websites te bouwen. Bovendien kunt u met websitebouwers zoals Wix sites maken door middel van slepen en neerzetten.

Er zijn echter nog steeds twee zeer goede redenen om een ​​webontwikkelaar in te huren:

 1. Het zou tijd besparen.
 2. Misschien wel hulp nodig bij enkele van de meer technische stukjes.

In beide gevallen is het belangrijk om te weten hoe u een webontwikkelaar kunt vinden, inhuren en ermee kunt werken, zodat uw project soepel verloopt. Om die reden zal onze gids over het inhuren van een webontwikkelaar alle noodzakelijke stappen doorlopen om dat te doen.

Laten we beginnen!

P.S. Heeft u gewoon een lijst nodig met sites waar u webontwikkelaars kunt inhuren? Klik hier (jump link).

Inhuurgids voor webontwikkelaars – Uw project definiëren

Om een ​​webontwikkelaar in te huren, moet u eerst voor uzelf duidelijk maken wat u precies probeert te bereiken. Als je dat niet weet, weet je niet wie je moet zoeken en wat je ze moet vertellen.uw project definiëren

Voor websiteveranderingen komen de taken meestal uit twee verschillende gebieden:

 1. Ontwerp – Dit kan van alles zijn, van het opnieuw ontwerpen van uw logo of afbeelding voor de kop tot het herzien van de volledige paginalay-out of het toevoegen van ontwerpeffecten.
 2. Functionaliteit / codering – Bijvoorbeeld het toevoegen van een winkelwagentje, een aangepaste afbeeldingsschuifregelaar of het aanbrengen van wijzigingen in het beheerpaneel van uw website.

Afhankelijk van op welk gebied uw project zich richt, moet u verschillende mensen inhuren (meer hierover hieronder). Als u van plan bent een volledige website te maken, heeft u voor beide mensen nodig.

Dit is het belangrijkste onderdeel:

Je moet volledig duidelijk zijn over wat je nodig hebt en het in detail opschrijven. Als u dit doet, kunt u:

 • Elimineer de verkeerde kandidaten – Als de functieomschrijving duidelijk is, kun je mensen die niet gekwalificeerd zijn al uit de weg ruimen. Als je het vaag en breed houdt, zullen er veel meer kandidaten op je bericht solliciteren, in tegenstelling tot wanneer je details verstrekt.
 • Bespaar tijd van tevoren – Als u duidelijk bent over uw verwachtingen, kan uw webontwikkelaar minder tijd besteden aan het ontdekkingsproces. In plaats daarvan kunnen ze meteen beginnen met het implementeren van uw project.
 • Ontvang betere schattingen – Door de omvang van het werk te kennen, kunnen de kandidaten de tijd en kosten vooraf beter inschatten. Het maakt ook kostbare wijzigingen minder waarschijnlijk.
 • Zorg voor duidelijkheid voor jezelf – Dingen opschrijven is ook een goede oefening voor jezelf. Het helpt je echt na te denken over wat je probeert te bereiken en maakt je ideeën minder wazig. Dat is een belangrijke stap om ze te bereiken.

Wat voor soort ontwikkelaar heb ik nodig?

Nu u duidelijk bent over het soort website dat u wilt of de wijzigingen die u aan uw bestaande site moet aanbrengen, is het tijd om na te denken over wat voor soort webontwikkelaar u moet inhuren. De term “webontwikkelaar” omvat in werkelijkheid verschillende vaardigheden en functiebeschrijvingen.

Ontwikkelaar versus ontwerper

Allereerst:

Er is een verschil tussen een ontwikkelaar en een ontwerper. Een ontwerper is een persoon die het uiterlijk van een website bedenkt en middelen zoals afbeeldingen, pictogrammen enz. Maakt. Hun expertise is Photoshop en andere grafische ontwerpprogramma’s..

Een pure grafisch ontwerper implementeert de site niet echt. In plaats daarvan maken ze een voorstelling van hoe het er uiteindelijk uit zal zien. Iemand anders zal de eigenlijke website hierop baseren.

Pixgraphy fotografie thema

Tegenwoordig doen ook steeds meer ontwerpers de implementatie. Deze worden meestal aangeduid als webdesigners en hun expertise omvat opmaaktalen zoals HTML, CSS en in toenemende mate JavaScript.

Wat het betekent is dit:

Een ontwikkelaar is een persoon die code schrijft. Dit betekent dat ze uw site kunnen betreden en bestanden kunnen bewerken om wijzigingen aan te brengen of om een ​​hele site helemaal opnieuw te maken. Ze werken ook met code-editors en andere ontwikkelingsgerelateerde tools.

Front-end vs Back-end ontwikkelaars

Ontwikkelaars hebben ook subgroepen. De belangrijkste zijn front-end en back-end ontwikkeling.

Voor het geval je het niet weet:

De front-end is het deel van de website dat bezoekers in hun browser zullen zien. De back-end is alles daarachter. Het is zowel de plaats waar u uw website beheert als hoe de site communiceert met uw server of database.fornt-end ontwikkelaar versus back-end ontwikkelaar

Front-end ontwikkelaars en webdesigners zijn vaak hetzelfde. Ze gebruiken dezelfde talen en zorgen beide voor het uiterlijk en het gevoel van uw website. Front-end ontwikkelaars kunnen ook de persoon aanduiden die het ontwerp implementeert maar het in de eerste plaats niet verzint. Er is veel overlap op deze gebieden.

Back-end ontwikkelaars zijn gericht op hoe uw site werkt. Ze behandelen de functionaliteit en houden zich ook bezig met websitesnelheid en andere technische problemen. Hun vaardigheidsstapel bevat PHP (vooral als je met WordPress werkt), Java, Ruby on Rails, Python en andere programmeertalen.

Full-stack ontwikkelaar

Front-end en back-end developers zijn specialisten. Het betekent dat ze meestal redelijk goed zijn in hun eigen domein, maar niet thuis zijn in de discipline van de ander.

Met andere woorden:

Afhankelijk van uw behoeften, moet u mogelijk twee of drie mensen inhuren (grafisch ontwerper, front-end ontwikkelaar, back-end ontwikkelaar) om uw website of de wijzigingen die u nodig heeft te implementeren. Het leidt uiteraard tot meer werkuren en hogere kosten.

code

Een andere keuze om een ​​webontwikkelaar in te huren is om een ​​generalist in te huren die alles kan, een zogenaamde full-stack ontwikkelaar. Dit zijn manusjes van alles die in staat zijn om vanaf het begin complete websites te bouwen, inclusief ontwerp, implementatie en codering. Hoewel hun kennis niet altijd op elk gebied zo diep is als die van de specialisten, kunnen ze nog steeds de gewenste resultaten opleveren.

Hoewel full-stack ontwikkelaars duurder kunnen zijn, hebben ze minder coördinatie nodig. Bijgevolg kan het het proces versnellen en u geld besparen.

Freelance versus fulltime

Ten slotte is het bij het zoeken naar een webontwikkelaar de vraag of u met een freelancer wilt werken of iemand voltijds wilt aannemen. Dit hangt af van de details van uw project.

Als je maar een hebt eenmalige klus, werken met een freelancer is vaak goed genoeg. U spreekt het tijdschema, de prijs en de levering af, zij maken de website en u neemt het van daaruit over. Bovendien kunt u ze opnieuw inhuren als u wijzigingen nodig heeft.

Dit is de gebruikelijke regeling met voornamelijk statische websites of sites die niet veel onderhoud nodig hebben. Het is ook een ideale manier als u van plan bent om zelf de dagelijkse gang van zaken op uw website te doen.

Echter…

Als je iemand nodig hebt zorg constant voor uw site, is het misschien beter om een ​​fulltime webontwikkelaar in te huren. Dit is bijvoorbeeld logisch als u een complexe nieuwssite bouwt die veel praktisch werk vereist, vaak verandert en veel verschillende inhoud heeft. Een permanent kan ook betekenen voor een beperkt tijdsbestek of “projectmatig”, zoals tegenwoordig het officiële jargon is.

Heb je een idee van wat voor soort webontwikkelaar je nu nodig hebt?

Goed, laten we dan praten over waar we ze kunnen vinden.

Waar een webontwikkelaar inhuren

het inhuren van webontwikkelaars

Dankzij technologie is het nu gemakkelijker dan ooit om een ​​webontwikkelaar te vinden en in te huren. In het verleden moest u door de lokale advertenties bladeren om iemand in te huren. Tegenwoordig heeft u websites vol professionals over de hele wereld die op korte termijn met u zullen samenwerken.

Plaatsen waar u webontwikkelaars kunt inhuren:

 • Codeerbaar – Outsourcing service speciaal voor WordPress. Maak een overzicht van wat u nodig heeft en match snel met de juiste webontwikkelaars. Van kleine taken tot full-stack ontwikkeling – u kunt het allemaal hebben.
 • Upwork – De meest populaire plek om freelancers in te huren. Makkelijk te gebruiken en wordt geleverd met veel tools zoals tijdregistratie en automatische betalingen voor behaalde mijlpalen.
 • Freelancer.com – Vergelijkbaar met Upwork met miljoenen beschikbare externe medewerkers. Het wordt geleverd met realtime chat, een mijlpaalbetalingssysteem en meer.
 • Goeroe – Een derde optie. Meer dan drie miljoen freelancers wachten om met u samen te werken. Functies omvatten verschillende betalingsopties (per mijlpaal, per taak, per uur) en veilige betalingsgateways.
 • Toptal – Een freelance wervingswebsite met zeer hoge normen. Ze accepteren slechts drie procent van de aanvragers, dus je weet dat je met toptalent werkt (vandaar de naam). Geen openbare informatie over tarieven, maar waarschijnlijk duurder dan andere opties.
 • Uitbesteed – Huur externe werknemers rechtstreeks in en betaal ze rechtstreeks. Richt zich op stabiel, langdurig werk. Ideaal als je een vaste webontwikkelaar wilt krijgen.
 • 99designs – Oorspronkelijk een crowdsourcingservice voor grafisch ontwerpers, kunt u er nu ook webdesigners en ontwikkelaars vinden. Plaats wat je nodig hebt en professionals van over de hele wereld sturen je hun ideeën. U kunt de resultaten zien, feedback geven en een winnaar kiezen. Betaal alleen als u tevreden bent.
 • Dribbelen – Niet echt een plek waar je mensen kunt aannemen. Freelancers presenteren hun werk echter op Dribbble en u kunt via het platform contact met hen opnemen als u bevalt wat ze doen.
 • Craigslist – Gratis website voor advertenties. Goed omdat je hiermee lokale mensen kunt vinden. Houd er rekening mee dat het uitdagender kan zijn om de kwaliteit van een webontwikkelaar daar te beoordelen.

Er zijn nog een paar opties Stack Overflow Jobsafstandsbediening OK, en Authentieke banen. Je kan ook gebruiken LinkedIn om te zoeken naar webontwikkelaars. Bovendien hebben veel applicaties voor het bouwen van websites hun eigen marktplaatsen waar u freelancers kunt vinden:

Budget voor webontwikkeling – Wat te verwachten

het berekenen van het websitebudgetSchatten hoeveel een websiteproject gaat kosten, is een van de moeilijkste stappen. De prijs is afhankelijk van veel factoren: het vaardigheids- en ervaringsniveau van de ontwikkelaar, de grootte van het project, waar de ontwikkelaar is gevestigd, het type banenportaal dat u hebt gebruikt om ze te vinden en meer.

Hoe creëer je een budget?

Hier volgen enkele tips.

Uurloon versus vaste vergoeding

programmeur kijken naar de klokDe eerste vraag is of u uw webontwikkelaar per uur of een vast bedrag betaalt. Beiden hebben voor- en nadelen. Wat goed is, hangt af van uw project en met wie u werkt. Hier is een manier om te beslissen:

 • Klein project (tot een week) + ervaren webontwikkelaar = UURBETALING
 • Klein project + onervaren ontwikkelaar = VASTE PRIJS
 • Groot project (enkele weken of maanden) = VASTE PRIJS

Het argument is simpel:

Ervaren ontwikkelaars zijn sneller en maken minder fouten. Daarom hebben ze minder heen en weer nodig, wat tijd bespaart. Om die reden komt het uurloon vaak goedkoper uit.

Onervaren werknemers hebben waarschijnlijk meer herzieningen en correcties nodig. Het betekent meer werkuren, daarom is het beter om vanaf het begin een vast tarief af te spreken.

Grote projecten hebben nog meer potentiële fouten, foutieve schattingen, ontwerpwijzigingen, herzieningen en fixes. Als dit per uur wordt betaald, kan dit aan de staart veel kosten met zich meebrengen. Om die reden is het beter om een ​​ontwikkelaar de totale inspanning (inclusief mogelijke correcties) te laten schatten en een vaste prijs af te spreken.

Het betekent ook dat je grondig moet zijn in je projectvoorstel en communicatie. Hoe preciezer u op het projectbereik bent, hoe kleiner de kans dat er extra werk nodig is.

Ruwe schattingen voor prijzen

Wat betekent het in cijfers? Hoeveel moet je verwachten?

Zoals gezegd hangt het van veel factoren af, niet in het minst de locatie van de persoon met wie je werkt. Om u een idee te geven, volgen hier enkele referentiepunten voor uur- en projecttarieven die u kunt verwachten:

 • Grafisch ontwerper: $ 25 – $ 120 / uur
 • Front-end ontwikkelaar: $ 15 – $ 150 + / h
 • Back-end ontwikkelaar: $ 35 – $ 150 + / h
 • Full-stack ontwikkelaar: $ 75 – $ 150 + / h
 • Gehele website
  • WordPress: $ 3.000 – $ 15.000
  • Joomla: $ 1.500 – $ 7.000
  • Website bouwer: $ 600 – $ 2500
  • E-commerce: $ 3.000 – $ 20.000+
 • Problemen met plug-ins of code oplossen: $ 40 – $ 600
 • Aangepaste plug-ins en functies: $ 100 – $ 1.000

Uw project plaatsen

Nu is het tijd om de daadwerkelijke vacature te maken. Zoals gezegd, moet je glashelder zijn over wat je wilt. Alleen dan kun je het effectief aan een andere persoon communiceren.webontwikkelaar wilde advertentie

Belangrijke details om op te nemen

Dit is wat er absoluut in uw vacature moet staan:

 • Achtergrond informatie – Stel jezelf, je bedrijf en je merk voor. Vermeld zowel uw bedrijfsdoelen als de doelgroep waar u zich op richt. Dit geeft webontwikkelaars een idee over het gebied van het project.
 • project samenvatting – Hoe ziet het project er in vogelvlucht uit? Volledig website-ontwerp, site-implementatie, wijzigingen? Wees exact.
 • Te leveren producten – Waar wil je mee eindigen? Een Photoshop-bestand? Een WordPress-thema? Een complete website? Laat freelancers weten wat ze uiteindelijk moeten leveren en in welk formaat.
 • Bestaande activa – Zeg alles wat u van uw kant zult verstrekken. Dit kunnen ontwerprichtlijnen, bestaande middelen, kleurenschema’s, website-kopie, logo’s, wireframes of wat u ook al op voorraad heeft.
 • De ideale kandidaat  – Vermeld zowel het niveau van expertise waarnaar u op zoek bent als andere kenmerken die voor u belangrijk zijn.
 • Tijdsspanne – Wanneer moet je project klaar zijn? Houd er rekening mee dat er meestal vertragingen zijn, dus het is een goed idee om een ​​strakkere deadline te stellen dan u in werkelijkheid heeft. Op die manier heb je wat buffer voor het geval er iets misgaat.

Extra punten

Afgezien van het bovenstaande, is hier wat extra informatie om uw vacature effectiever te maken:

 • Mockups – Maak visuals om te laten zien hoe u zich uw website of de nieuwe functie voorstelt. Een schets op papier kan genoeg zijn maar er zijn ook tools zoals Balsamiq of afbeeldingseditors zoals Photoshop.balsamiq
 • Voorbeelden – Als u sites kent die lijken op wat u zoekt, neem ze dan op. Hetzelfde geldt voor alle andere items die je leuk vindt. Dit geeft uw webontwikkelaar een startpunt. Je kunt ook voorbeelden toevoegen van dingen die je niet leuk vindt en die je wilt vermijden.
 • Voeg een minitaak toe – Veel mensen spelen een getallenspel en sturen blind ingeblikte e-mails naar elke vacature die ze vinden. Om die uit te roeien, neemt u een minitaak op in uw vacature, zoals het gebruik van een bepaalde onderwerpregel of het beantwoorden van een snelle vraag. Op die manier weet je wie het goed heeft gelezen.

Uw budget plaatsen versus om een ​​offerte vragen

dollartekenDit laat alleen de vraag over, moet u uw projectbudget opnemen of wachten tot aanvragers u hun prijs noemen?

Je hebt meestal de optie voor beide en elk heeft zijn voor- en nadelen.

Als u geen flexibiliteit in uw budget heeft, neem het op in uw voorstel. Op die manier trek je alleen kandidaten aan die ervoor willen werken. Natuurlijk zal het sommige mensen ook afschrikken, maar het zou sowieso niet met hen zijn gelukt.

Als je wat speelruimte hebt, vraag naar offertes. Op die manier diskwalificeer je potentieel geweldige kandidaten niet alleen omdat je de budgetvereisten onderschat.

Klinkt logisch? Koel.

Hoe de kwaliteit van een webontwikkelaar te evalueren

Zodra uw project online is, zult u hopelijk de toepassingen zien binnenkomen. Nu is de grote vraag: hoe beslist u met wie u gaat werken? Hieronder volgen enkele richtlijnen om uw kansen op het kiezen van de juiste kandidaat te vergroten.

 1. Technische benodigdheden – Verder hebben we het gehad over de vaardigheden die de verschillende soorten ontwikkelaars nodig hebben. Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat uw kandidaten deze vakjes aanvinken.
 2. Reactietijd – Je freelancer kunnen bereiken is belangrijk. Als u iets aan het project wilt veranderen, wilt u niet meerdere dagen wachten om van hen te horen. Schrijf een paar keer heen en weer en kijk hoe lang het duurt voordat ze contact met u opnemen voordat u een webontwikkelaar inhuurt.
 3. Communicatie vaardigheden – Controleer tegelijkertijd hun algemene communicatie. Praten ze duidelijk? Al uw vragen beantwoorden? Lijken ze mensen met wie je zou willen werken? Je zult veel met ze praten, dus zorg ervoor dat de ervaring productief en aangenaam is.
 4. Eerdere projecten – Vraag naar en controleer het eerdere werk van uw webontwikkelaars. Op die manier krijg je een beter begrip van hun ervaring, sterke en zwakke punten. Dit kan ook op hun eigen website in de vorm van screenshots of zelfs codefragmenten.
 5. Klantbeoordeling – Veel van de bovengenoemde jobportals bieden feedback van klanten. Kijk niet alleen naar de algemene beoordeling, maar lees ook de opmerkingen van eerdere klanten voordat u een webontwikkelaar inhuurt. Dit is een goede manier om meer te weten te komen over iemands arbeidsethos, doorlooptijd en andere functies.
 6. Ervaring – Ervaren ontwikkelaars maken minder fouten, hebben kortere doorlooptijden maar kosten meer. Beginners kosten minder, maar kunnen langer duren en meer problemen veroorzaken. Het is aan jou om te beslissen wat voor jou het beste werkt en is meestal afhankelijk van het projecttijdsbestek.
 7. Betaalde tests – Als je de lijst hebt beperkt tot slechts een paar kandidaten, is het een goed idee om hen te vragen een betaalde test te doen. Geef ze een kleine taak om te volbrengen en kijk hoe het gaat. Besteed aandacht aan zowel het werk als hun communicatie doorheen. Het is een goede voorspelling voor toekomstig gedrag.

Uw project van start tot finish krijgen

Als je eenmaal een webontwikkelaar hebt gevonden waarmee je wilt werken, is het tijd om het project echt aan te vallen. Dit zijn de stappen die u van begin tot eind moet nemen:

 1. Maak een afspraak – Praat met de kandidaat, bij voorkeur via een videogesprek. Doorloop het project van begin tot eind, beantwoord vragen of mogelijke problemen, vraag om hun inbreng.
 2. Creëer mijlpalen – Vooral voor grotere projecten is het een goed idee om kleinere mijlpalen te bedenken. Op die manier kunt u bekijken wat er gebeurt terwijl het gebeurt in plaats van het eindproduct (en mogelijke problemen) aan het einde van de deadline te zien.
 3. Spreek een betalingsschema af – Werk een schema uit voor de betaling dat voor jullie allebei werkt.
 4. Betaal de aanbetaling – Dit is voor beide partijen een teken dat ze zich inzetten voor het project. De webontwikkelaar zou op dat moment moeten beginnen met werken.een betaling uitvoeren via google pay
 5. Follow-up met mijlpalen – Bekijk elke overeengekomen mijlpaal. Geef betalingen vrij wanneer u tevreden bent met wat u ziet, niet eerder.
 6. Doe een laatste beoordeling – Als het werk klaar is, doe dan een laatste audit. Betaal de resterende vergoeding als u tevreden bent. Het is ook logisch om een ​​garantieperiode af te spreken waarin de ontwikkelaar doorgaat met het repareren van dingen die u mogelijk over het hoofd hebt gezien.

Uw gids voor het inhuren van webontwikkelaars in een notendop

Hoewel iedereen tegenwoordig een website kan bouwen, zijn er nog veel goede redenen om een ​​webontwikkelaar in te huren. Een professional kan dingen doen die u niet kunt en zal de klus sneller klaren dan u. Door deze taak aan iemand anders uit te besteden, kunt u zich ook op belangrijkere zaken concentreren.

In onze gids voor het inhuren van webontwikkelaars vond je tips om elke stap van het proces te doorlopen. Het kan in het begin zenuwslopend zijn, maar zal met ervaring gemakkelijker worden.

En als je eenmaal een werkrelatie hebt met goede kandidaten, kun je vaak met hen blijven werken. Op die manier hoef je niet elke keer alle stappen te doen.

Heeft u ervaring met het inhuren van een webontwikkelaar en wilt u uw ervaring delen? Ben je zelf een webontwikkelaar en heb je nog iets toe te voegen? Zo ja, doe dat dan in de opmerkingen hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map