WordPress.com naar WordPress.org

Makkelijke migratie van WordPress.com naar WordPress.orgWordPress.com is een goede optie als je net begint.


U zult zich echter al snel realiseren dat u uw site niet helemaal volledig kunt aanpassen, vooral als u een gratis abonnement heeft.

WordPress.org biedt daarentegen veel meer aanpassingsmogelijkheden. De reden hierachter is vrij eenvoudig: WordPress.org is een open-sourceplatform, wat betekent dat u met de juiste codeerkennis eenvoudig elk type website kunt ontwikkelen dat u maar wilt. Bovendien zijn er veel meer thema’s en plug-ins beschikbaar voor WordPress.org en die thema’s omvatten meestal meer ontwerp- en stylingopties die het gemakkelijk maken om uw site aan te passen zoals u dat wilt.

Aangezien WordPress.org een open-sourceplatform is, bent u vrij om de onderliggende code die WordPress maakt aan te passen aan de behoeften van uw site. U bent ook vrij om welk hostingbedrijf u maar wilt te gebruiken en wanneer u maar wilt naar een ander hostingbedrijf te verhuizen.

3 tools die u nodig heeft voor een succesvolle migratie

Nu we hebben besproken waarom u moet migreren van WordPress.com, gaan we de dingen bespreken die u nodig heeft voordat u uw site migreert.

1. Domeinnaam

Als je het gratis abonnement op WordPress.com hebt gebruikt, is de kans groot dat je een domeinnaam voor je site nodig hebt. Hoewel het vinden van een geweldige domeinnaam met een .com-extensie steeds uitdagender blijkt te zijn, is het geen missie onmogelijk.

Als u nog geen domeinnaam heeft, volgt u deze stappen om een ​​domeinnaam te registreren.

2. Hostingaccount

Er is geen tekort aan WordPress-hostingbedrijven online. Het vinden van de juiste kan lastig zijn, dus hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

 • Controleer altijd beoordelingen van derden om er zeker van te zijn dat klanten tevreden zijn met de service
 • Onthoud dat goedkoper niet altijd beter betekent. Als u kiest voor een goedkoop hostingplan, loopt u het risico dat uw site langzaam laadt of wordt blootgesteld aan verschillende beveiligingsrisico’s. Het is een goed idee om meer te betalen voor uw hostingaccount en ervoor te zorgen dat uw hostingbedrijf basisbeveiligingsmaatregelen biedt
 • Controleer de klantenondersteuning door een chat te starten of contact met hen op te nemen via e-mail. Zorg ervoor dat het bedrijf dat u heeft gekozen tijdig reageert, aangezien het laatste wat u wilt lange wachttijden zijn wanneer u dringend ondersteuning nodig heeft

Een goede plek om te beginnen met het vinden van een hostingbedrijf is WordPress.org hostingpagina.

3. Nieuwe installatie van WordPress

Ten slotte heb je ook een nieuwe installatie van WordPress.org nodig. Zodra u uw hostingaccount heeft gekocht, stuurt uw hostingprovider u de inloggegevens voor uw accountgebied.

WordPress installatie

Met de naam en het wachtwoord die ze je hebben gegeven, kun je inloggen en het WordPress-pictogram zoeken. Van daaruit kunt u het installatieproces starten en de aanwijzingen volgen om WordPress te installeren. Dit omvat het instellen van uw sitetitel en het maken van een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw WordPress-dashboard.

Wanneer u die informatie heeft ingevoerd, voltooit WordPress het installatieproces, waarna u verder kunt gaan met het migratieproces.

Verplaatsen van WordPress.com naar Self-Hosted WordPress.org

Stap 1: Exporteer uw inhoud van uw WordPress.com-site

Allereerst moet u uw inhoud exporteren van uw oude WordPress.com-site. Log in bij WordPress.com en ga naar Mijn website tabblad en klik op WP Admin.

Navigeer naar zodra u zich in uw dashboard bevindt Extra> Exporteren. Zoals je kunt zien in de schermafbeelding, kun je kiezen tussen twee opties: Begeleide overdracht waarmee je $ 129 terugkrijgt of de gratis exportoptie. Kies de Exporteren optie door op de te klikken Begin knop.

De exportoptie kiezen

Zorg ervoor dat op de volgende pagina Alle inhoud is geselecteerd en druk vervolgens op het exportbestand downloaden. Dit zorgt ervoor dat al uw berichten, opmerkingen, categorieën en media worden geëxporteerd in het uiteindelijke XML-bestand.

Exportinstellingen

Het is vermeldenswaard dat als u uw WordPress.com-site al meerdere jaren heeft, uw uiteindelijke XML-bestand mogelijk groter is dan 32 MB. Als dat het geval is, zult u problemen tegenkomen bij het importeren ervan in uw nieuwe WordPress.org-website. U moet de. Installeren WXR-bestandssplitter om uw XML-bestand op te splitsen in meerdere kleinere bestanden. Als alternatief kunt u contact opnemen met uw hostingbedrijf en hen vragen of zij uw uploadlimiet tijdelijk kunnen verhogen.

Stap 2: Installeer WordPress Importer Plugin op uw WordPress.org-site

De volgende stap is het installeren van de WordPress Importer-plug-in op uw WordPress.org-site. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je WordPress.org-dashboard en navigeer naar Extra> Importeren.

Selecteer de laatste optie, WordPress, en klik vervolgens op de Installeren koppeling. De plug-in wordt geïnstalleerd en u kunt vervolgens doorgaan met de volgende stap.

De importeerplug-in installeren

Stap 3: importeer uw inhoud

Je hebt de inhoud van je oude site geëxporteerd en je hebt je nieuwe zelf-gehoste WordPress.org-website voorbereid. Dit is het moment om uw inhoud te importeren.

Begin door op de te klikken Voer Importer uit koppeling. Klik op de Kies uw XML-bestand en navigeer ernaar op uw computer. Druk vervolgens op de blauwe knop die zegt Upload bestand en importeren.

Site importeren

Op de volgende pagina wordt u gevraagd of u geïmporteerde berichten aan de bestaande gebruiker wilt toewijzen of dat u een nieuwe gebruiker wilt aanmaken. Als je blog meerdere auteurs heeft, moet je dit voor elke auteur doen. Het enige dat uw keuze zou moeten beïnvloeden, is of u hetzelfde merk en dezelfde gebruikersnaam wilt behouden als op WordPress.com of als u voor een volledige rebranding gaat.

Nadat u uw beslissing heeft genomen, moet u ervoor zorgen dat het vak naast de regel met de tekst staat Download en importeer bestandsbijlagen is nagekeken. Dit zorgt ervoor dat uw afbeeldingen van de oude site worden overgedragen. Druk vervolgens op de knop Verzenden en wacht tot het importproces is voltooid.

Als het klaar is, zie je een melding in je dashboardgebied, wat betekent dat het tijd is voor de volgende stap in het migratieproces.

Stap 4: Controleer uw inhoud en afbeeldingen

Nu u de inhoud van uw WordPress.com-site hebt geïmporteerd, is het tijd om te controleren en ervoor te zorgen dat alles soepel wordt overgedragen. In sommige gevallen, vooral als uw oude site veel afbeeldingen bevatte, zult u merken dat niet alle afbeeldingen zijn geïmporteerd.

U kunt echter een plug-in gebruiken Afbeeldingen automatisch uploaden. Deze plug-in scant uw berichten op externe afbeeldingslinks en doet vervolgens drie dingen:

 • upload en importeer automatisch externe afbeeldingen naar de WordPress uploaddirectory
 • afbeeldingen toevoegen aan de mediabibliotheek
 • vervang nieuwe afbeeldings-URL’s door oude URL’s

Het enige wat u hoeft te doen is de plug-in installeren en activeren en de instellingen naar wens configureren, hoewel de standaardinstellingen in orde zouden moeten zijn zoals ze zijn.

Stap 5: Leid uw WordPress.com-site om naar uw nieuwe WordPress.org-site

De laatste stap in het migratieproces is om je WordPress.com-site om te leiden naar je nieuwe WordPress.org-site. De belangrijkste reden om dit te doen, is dat u het risico loopt uw ​​positie in de zoekmachine te verliezen als u uw site eenvoudig naar een nieuw domein verplaatst.

Ten tweede loopt u ook het risico uw bezoekers te verliezen als u uw site simpelweg verplaatst zonder hen op de hoogte te stellen van de wijziging.

Helaas vereist dit deel van het proces een extra vergoeding, aangezien WordPress.com je niet toestaat om de kernbestanden van je site te wijzigen. Gelukkig is de vergoeding niet exorbitant en kost je $ 13 / jaar. Dit is wat je moet doen.

Ga terug naar uw oude WordPress.com-website en ga naar Mijn website tabblad. Eenmaal daar, klik op Instellingen. Vind de Adres van de site veld en klik vervolgens op de omleidingslink onder het URL-veld.

Een site omleiden

Voer op de volgende pagina uw nieuwe domeinnaam in en druk vervolgens op Gaan knop. U kunt op de volgende pagina betalen en u bent klaar.

Uw oude WordPress.com-website wordt nu omgeleid naar uw nieuwe WordPress.org-site met een permanente omleiding van 301. Het is een goed idee om de omleiding minimaal een jaar, zo niet twee, te behouden om ervoor te zorgen dat iedereen uw nieuwe domeinnaam heeft onthouden of als bladwijzer heeft opgeslagen.

Als u niet voor de omleiding wilt betalen, kunt u ook overwegen om uw abonnees een e-mail te sturen en hen op de hoogte te stellen van uw nieuwe site terwijl u uw oude WordPress.com-site instelt op Privé. U kunt dit doen door naar te gaan Mijn site> WP Admin. Ga naar zodra u zich in het dashboard bevindt Instellingen> Lezen en vink het vakje aan dat zegt Ik wil dat mijn site privé is, alleen zichtbaar voor mijzelf en de gebruikers die ik kies. 

U kunt ook uw socialemediaprofielen bijwerken met een link naar uw nieuwe pagina, zodat uw volgers gemakkelijk toegang hebben tot uw nieuwe site.

Nu hoeven we alleen nog maar gefeliciteerd te zeggen! Als je alle stappen in deze tutorial hebt gevolgd, zou je website nu live moeten zijn op WordPress.org.

Laatste gedachten

Het migreren van uw site van WordPress.com kost wat werk, maar de voordelen omvatten meer aanpassingsmogelijkheden voor uw site en volledige eigendom van uw site en inhoud.

Wanneer u daar rekening mee houdt, is het de moeite waard om een ​​middag door te brengen met het migreren van uw site, dus neem de sprong en migreer uw WordPress.com-site naar WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map