WordPress.com versus WordPress.org

WordPress.com versus WordPress.orgAls je nieuw bent in de WordPress-ruimte, vraag je je waarschijnlijk af wat het verschil is tussen WordPress.com en WordPress.org.


In deze post onthullen we alle geheimen en gaan we dieper in op de fijne verschillen tussen de sites. Maar voordat we dat doen, is dit wat u in een notendop moet weten:

 • WordPress.com is een alles-in-één “build-your-own-website” -platform. U kunt er gratis mee aan de slag en u heeft geen externe hosting of externe domeinnaam nodig. Het enige wat je hoeft te doen is naar WordPress.com te gaan, je aan te melden voor een account en je kunt meteen beginnen met het bouwen van je site of blog.
 • WordPress.org is een open source websitesoftware – een besturingssysteem voor uw website of blog. Deze software kost u op zichzelf niets, maar u moet een hostingaccount (een webserver) hebben om het te gebruiken, dat vaak een prijskaartje heeft.

De innerlijke werking van beide platforms lijkt erg op elkaar en maakt grotendeels hetzelfde niveau van maatwerk mogelijk.

WordPress.com vs WordPress.org in detail

Dit is wat we gaan behandelen:

�� Inhoudsopgave:

 • Kostenvergelijking
 • Installatieproces
 • Aantal thema’s
 • Aantal plug-ins
 • Maatwerk opties
 • Ondersteuning / hulp beschikbaar
 • Back-ups en beveiligingsopties
 • Opties voor het genereren van inkomsten
 • OVERZICHT

�� 1. Kostenvergelijking

WordPress.com:

WordPress.com biedt zowel gratis als premium abonnementen:

 • De Vrij plan is inderdaad 100% gratis zonder verplichtingen. Als onderdeel hiervan kunt u een website opzetten op het subdomein van WordPress.com (bijv. YOURSITE.wordpress.com), gebruik tot 3 GB schijfruimte en u moet in orde zijn met de eigen advertenties van WordPress.com op uw hele site.
 • De premium-abonnementen kosten $ 4 – $ 45 per maand en hebben verschillende functies en extra’s. Zelfs het goedkoopste plan (genaamd Persoonlijk) wordt geleverd met een gratis domeinnaam voor een jaar.

Prijzen voor WordPress.com

WordPress.org:

De WordPress.org-software zelf is 100% gratis.

Als u uw site echter voor het publiek zichtbaar wilt maken, moet u webhosting en een domeinnaam krijgen – en die hebben een prijskaartje.

WordPress.com vs WordPress.org in de praktijk:

Hier ziet u hoe de kostenvergelijking tussen WordPress.com en WordPress.org in de praktijk verloopt. Dit is wat het ongeveer kost om een ​​basiswebsite te starten met een aangepaste domeinnaam op beide platforms:

 • WordPress.com Persoonlijk plan = $ 4 / maand. = $ 48 / jaar. Dit plan wordt al geleverd met een aangepaste domeinnaam.
 • WordPress.org + hosting op instapniveau van Bluehost = $ 2,95 / mo. = $ 35,40 / jaar. U moet het echter vooraf drie jaar kopen om een ​​zo lage prijs te krijgen. Korter kopen zal duurder zijn. Dit plan wordt ook geleverd met een aangepaste domeinnaam.

Een kostenpost die u aan beide opties moet toevoegen, is de prijs voor verlenging van de domeinnaam na het eerste jaar. Dit ligt meestal in het bereik van ~ $ 15 per jaar.

Conclusie: welke is goedkoper?

 • Als je gewoon aan de slag wilt met een eenvoudige persoonlijke website, is WordPress.com goedkoper
 • In elk ander scenario wordt WordPress.org goedkoper �� meer waar voor je geld in het algemeen, alles bij elkaar genomen
WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐⭐⭐

�� 2. Installatieproces

WordPress.com:

Beginnen met WordPress.com is zo simpel als het maar kan zijn. Ga gewoon naar WordPress.com en klik op de Start uw website knop.

WordPress.com homepage

WordPress.com leidt u één voor één door de stappen, zodat u uw nieuwe website op een gemakkelijk te begrijpen manier kunt configureren. Voer gewoon uw e-mailadres, een naam voor uw site in en kies een ontwerp uit een reeks vooraf gemaakte thema’s.

Na een paar minuten loop je weg met een functionele website of blog die je meteen kunt gaan gebruiken.

WordPress.org:

De installatie met WordPress.org-software is niet zo eenvoudig.

Ten eerste ga je in de meeste gevallen niet echt naar de WordPress.org-website om je avontuur met het platform te beginnen. In plaats daarvan begin je door naar je favoriete webhost te gaan en je daar aan te melden.

Tijdens het installatieproces op het hostplatform krijgt u toegang tot een of meer methoden om WordPress op uw hostingaccount te installeren.

Als u een hostingplatform zoals Bluehost gaat gebruiken (wat we aanbevelen), krijgt u toegang tot een installatieprogramma met één klik. Geef in dit geval, net als WordPress.com, gewoon een naam op voor uw site, vul een paar formulieren in en u hebt uw site klaar voor gebruik.

WordPress.com vs WordPress.org: welkom bij WordPress

Uw ervaring kan variëren bij verschillende hosts. Sommigen geven u misschien een scriptinstallatieprogramma genaamd Softaculous, dat in feite hetzelfde doet als het installatieprogramma van Bluehost, alleen op een minder gebruiksvriendelijke manier.

zachtaardig

Conclusie: welke is eenvoudiger in te stellen?

WordPress.com. Het platform is gebouwd om het installatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

�� 3. Aantal thema’s

Thema’s zijn alles-in-één-doos ontwerppakketten voor uw WordPress-site. U kunt ze met een paar klikken installeren.

WordPress.com:

Het aantal thema’s waartoe u toegang heeft, is afhankelijk van het specifieke WordPress.com-abonnement dat u kiest:

 • de Vrij en Persoonlijk plannen geven u toegang tot meer dan 150 gratis thema’s
 • de Premie, Bedrijf, en e-commerce abonnementen geven je toegang tot alle gratis thema’s plus 200+ premium thema’s

WordPress.org:

Simpel gezegd, het aantal gratis en premium-thema’s dat beschikbaar is voor de WordPress.org-software gaat in de duizenden.

Ten eerste kun je kiezen uit 7.500+ gratis thema’s uit de officiële directory op WordPress.org. Vervolgens kunt u ook een ander gratis thema installeren dat u elders op internet vindt – er zijn er ook duizenden.

WordPress.com vs WordPress.org: thema's

Ten slotte kunt u kiezen uit duizenden meer premium-thema’s. Bijvoorbeeld, ThemeForest (de toonaangevende marktplaats voor WordPress-thema’s), biedt meer dan 11.000 thema’s.

Conclusie: welke heeft meer thema’s om uit te kiezen?

WordPress.org. Er zijn duizenden en duizenden thema’s online beschikbaar.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

�� 4. Aantal plug-ins

Plug-ins zijn installeerbare pakketten die de standaardfunctieset van uw WordPress-site uitbreiden.

WordPress.com:

Hiermee kunt u plug-ins alleen installeren als u zich op de website bevindt Bedrijf of e-commerce plan, dat respectievelijk $ 25 en $ 45 per maand kost.

Bij deze abonnementen krijg je toegang tot meer dan 50.000 plug-ins.

WordPress.org:

U kunt nieuwe plug-ins installeren op een WordPress.org-site, ongeacht waar u uw site host of hoeveel u voor die hosting betaalt.

Standaard krijg je toegang tot meer dan 50.000 plug-ins (dezelfde die je krijgt met de Bedrijf of e-commerce plannen op WordPress.com), maar u kunt ook duizenden andere gratis en premium plug-ins van overal op internet installeren.

WordPress.com vs WordPress.org: plug-ins

Conclusie: welke heeft meer plug-ins om uit te kiezen?

WordPress.org. Zonder extra betaling kunt u kiezen uit tienduizenden plug-ins – zowel gratis als premium.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

��️ 5. Aanpassingsopties

Onder de motorkap draaien zowel WordPress.com als WordPress.org dezelfde software – de native WordPress-software.

Het belangrijkste detail van WordPress.com is echter dat het een aantal verschillende mechanismen, interfaces en beperkingen bovenaan plaatst.

Aan het eind van de dag zijn de aanpassingen die beschikbaar zijn voor WordPress.com-websites een subset van wat kan worden gedaan met websites die worden uitgevoerd op de WordPress.org-software.

Met WordPress.org, omdat het volledig open source is, kun je de kern van je site betreden, de thema’s wijzigen, nieuwe thema’s van internet installeren, plug-ins installeren en configureren, professionals inhuren om aangepaste code op je site te maken ( indien nodig), of werk zelf aan het schrijven van aangepaste code.

Kortom, met WordPress.com kunt u alleen doen wat WordPress.com staat je toe Te doen. Met WordPress.org kun je alles doen *u* willen doen.

Conclusie: welke heeft betere aanpassingsmogelijkheden?

WordPress.org. Je wordt nergens door beperkt.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

�� 6. Ondersteuning / Help beschikbaar

WordPress.com:

 • Er is geen ondersteuning op de Vrij plan.
 • Ondersteuning via e-mail en live chat is beschikbaar via de Persoonlijk plan omhoog (vanaf $ 4 / maand).

WordPress.org:

Er is geen ondersteuning van het officiële WordPress.org-kanaal zelf. Waar u echter ondersteuning kunt krijgen, is uw WordPress-webhostingprovider.

De meeste webhosts bieden 24/7 ondersteuning. Als u een host kiest die op de hoogte is van WordPress, krijgt u ook toegang tot bekwame aangepaste WordPress-ondersteuningsteams.

Hosts die bekend staan ​​om hun WordPress-ondersteuning:

Andere zaken om te overwegen:

Afgezien van de officiële ondersteuningskanalen, vindt u op internet ook een schat aan advies en tutorials over WordPress-gerelateerde onderwerpen. We hebben er ook een handvol. Dat gezegd hebbende, het meeste van wat u zult vinden, heeft betrekking op de WordPress.org-software en niet zozeer op het WordPress.com-platform.

Conclusie: welke biedt betere hulp?

Dit moeten we nog steeds aan WordPress.com geven – gezien het feit dat er helemaal geen officiële ondersteuning is van WordPress.org, maar alleen van externe hosts.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

�� 7. Back-ups en beveiligingsopties

WordPress.com:

Met WordPress.com krijgt u vanaf het begin basisbeveiligingsopties en back-ups ingebouwd.

U vertrouwt in feite op de interne beveiliging van WordPress.com en alle mechanismen die het bedrijf rond zijn service heeft gebouwd. Het is min of meer een zwarte doos, maar er zijn nog geen ernstige inbreuken of inbraken gemeld.

WordPress.com zorgt ook voor het updaten van de software die onder de motorkap draait.

WordPress.org:

De WordPress.org-software zelf is transparant (iedereen kan de broncode zien) en is met zorg gebouwd om te voldoen aan de moderne beveiligingsvereisten en -standaarden.

Een schone WordPress-installatie is al behoorlijk veilig en maakt het hackers niet te gemakkelijk om in te breken. Het zal meer dan genoeg zijn voor een persoonlijk project.

Om de beveiliging van uw website verder te verbeteren (als het bijvoorbeeld een zakelijke site is waar we het over hebben), kunt u een extra beveiligingsplug-in installeren (zoals Wordfence of Sucuri).

Back-ups zijn ook iets waar u zelf voor moet zorgen – via een plug-in. Nogmaals, je hebt veel opties om uit te kiezen (zoals Backup Guard of UpdraftPlus).

Als het op updates aankomt, moet je die semi-handmatig doen. Wanneer er een software-update beschikbaar is, zie je een updatemelding in je WordPress-dashboard. U kunt de update met één klik installeren.

WordPress-updates

Conclusie: welke is gemakkelijker te onderhouden?

WordPress.com. U hoeft eenvoudigweg helemaal niets te doen aan onderhoud. Hetzelfde geldt voor beveiliging en back-ups.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

�� 8. Opties voor het genereren van inkomsten

WordPress.com:

Vrij en Persoonlijk sites kunnen helemaal geen inkomsten genereren.

Als je geld wilt verdienen met je WordPress.com-site, heb je in ieder geval de Premie plan.

Inkomsten genereren met WordPress.com

Ook op de Vrij plan, zal WordPress.com zelfs hun eigen advertenties op uw site weergeven en u kunt ze niet uitschakelen.

WordPress.org:

Er kan op elke gewenste manier geld mee worden verdiend. Er zijn geen beperkingen. Aangezien WordPress.org open-source software is, kunt u elke gewenste methode voor het genereren van inkomsten installeren / inschakelen / toevoegen.

Conclusie: wat het beste is om inkomsten te genereren?

WordPress.org. U kunt doen wat u wilt op het gebied van inkomsten genereren met WordPress.org-software.

WordPress.comWordPress.org
⭐⭐⭐

WordPress.com vs WordPress.org: SAMENVATTING

Als u de score niet heeft bijgehouden, volgt hier de samenvatting:

CategorieWordPress.comWordPress.org
Kostenvergelijking⭐⭐⭐⭐⭐
Installatieproces⭐⭐⭐
Aantal thema’s⭐⭐⭐
Aantal plug-ins⭐⭐⭐
Maatwerk opties⭐⭐⭐
Ondersteuning / hulp beschikbaar⭐⭐⭐
Back-ups en beveiligingsopties⭐⭐⭐
Opties voor het genereren van inkomsten⭐⭐⭐
ALGEMEEN15 sterren18 sterren

Zoals je kunt zien, hebben zowel WordPress.com als WordPress.org hun voor- en nadelen, en er is geen duidelijke winnaar. Het hangt allemaal af van wat u van uw websiteplatform verwacht, wat uw budget is en wat voor soort website u wilt lanceren.

Hier zijn enkele punten die u kunnen helpen beslissen:

 • Als je gewoon een persoonlijk project wilt starten, ofwel om te testen, je gedachten te delen, hobbysite, etc., doe het dan op WordPress.com. U kunt gratis aan de slag, de installatie is eenvoudig en u hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over enig onderhoud.
 • Als je een serieuzere website wilt lanceren – of het nu gaat om een ​​bedrijfssite, een projectsite, een pro-blogging-project – doe dat dan op WordPress.org-software. Dit is ook uw keuze als u op welke manier dan ook inkomsten wilt genereren met uw website of als u een onbeperkt aantal mogelijke aanpassingen wilt krijgen.

Klik hier om erachter te komen hoe u uw site helemaal zelf kunt bouwen op WordPress.org-software. Het is helemaal niet moeilijk.

Lees deze handleiding als u wilt migreren van WordPress.com naar WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map