10 beste IDE-programvaren

Beste IDE-programvarehåndbokEt integrert utviklingsmiljø (IDE) er en programvare som konsoliderer de grunnleggende verktøyene som trengs for programvaretesting og skriving. Uten IDE ville en utvikler måtte velge og administrere alle disse verktøyene hver for seg, men IDE bringer alle disse verktøyene sammen som en enkelt ramme eller tjeneste. Unødvendig å si, IDE hjelper en nettutvikleres arbeid med å bli mer presis og raskere.


I denne guiden vil vi introdusere deg for de 10 beste IDE-webutviklingsalternativene, som inkluderer funksjonsrik support med flere kodespråk.

Men før vi begynner, la oss svare på det vanlige spørsmålet “Hva er en IDE?” mer detaljert samt hvordan du velger den beste IDE for dine spesifikke behov. 

La oss grave deg inn.

Hva er en IDE?

Et integrert utviklingsmiljø (IDE) er en programvare som du kan laste inn på datamaskinen din. De er designet for å effektivisere nettutviklingsprosessen som nevnt tidligere.

En IDE inkluderer disse hovedfunksjonene:

 • Tekstredaktør – En IDE er en tekstredigerer som inneholder flere andre spesifikke funksjoner.
 • Kompilator eller tolk – Et integrert program som oversetter koden din til et datamaskinlesbart språk. Dette lar koden kjøres, referert til som å ha kjørt skriptet. En tolk er et program som er inkludert. Hensikten er å utføre kode uten at den trenger å bli samlet først.
 • Bygg eller gjør integrasjon – Dette er inkluderte måter å automatisere nødvendige prosesser på.
 • debugger – Et inkludert program som tester koden din for feil, slik at du kan løse dem.
 • Syntax Highlighter – Deler av koden din vises i farger som samsvarer med forskjellige elementer, for eksempel egenskaper, tagger, attributter og alt det andre. Dette hjelper deg med å gjøre koden din visuelt enklere å skanne og se hvor du har gjort små feil, for eksempel å glemme å lukke en kode.
 • Grafisk brukergrensesnitt (GUI) – Dette er en skjerm som er menneskelig lesbar og som er enkel å navigere og utføre oppgaver. Den kan inneholde knapper, en meny og andre lignende elementer i stedet for bare tekst og muligheten til å legge inn en tekstkommando.
 • Andre mulige funksjoner – Mange IDE-er utvikler og inkluderer nye funksjoner som andre IDE-er ikke kan tilby.

Hvordan finne den rette IDE for deg

Når du bestemmer deg for en IDE som du vil bruke, er det viktig at du først bestemmer hva du trenger ut av den. Dette er fordi hver IDE kan avvike mellom funksjonene som tilbys.

Det betyr også at din favoritt-IDE kan avvike fra jevnaldrende, så bare velg den som fungerer for deg på slutten av dagen.

Funksjoner du kanskje trenger i ditt valg for beste IDE

Her er en kort liste over mulige funksjoner du kan trenge utenom de typiske komponentene til en IDE som tidligere nevnt:

 • Programmeringsspråkstøtte – IDE-en du velger, skal støtte kodespråket du trenger for prosjektene dine.
 • Tilpassbare tekstredigerere – Noen IDE-er gir muligheten til å redigere brukergrensesnittet.
 • Enhetstesting – Dette er muligheten til å kunne legge til spotte objekter til deler av koden din, slik at den kan testes med en gang uten å måtte fullføre den delen først.
 • Kildekodebibliotek – Noen IDE-er har ressurser som inkluderer skript og kildekode du kan bruke.
 • Feildiagnostikk og rapporter – Hvis du trenger feil for å bli oppdaget og listet opp for deg, er dette en funksjon du må vurdere når du velger de beste IDE-webutviklingsprosjektene trenger.
 • Kodeavslutning – Mange IDE-er kan intelligent fullføre koden din for deg. En IDE kan for eksempel oppdage når du er klar til å lukke en kode, og vil lukke den for å spare deg for tid.
 • Integrasjoner og plugins – med GitHub og Apache’s Subversion
 • Kodesøk – Du kan søke gjennom koden din raskt etter det elementet du ønsker.
 • Hierarkidiagrammer – Filene dine kan settes opp og vises i et hierarki for større prosjekter som inneholder mange filer og skript som alle fungerer sammen på en spesifikk måte. Å vise et hierarkidiagram kan hjelpe deg med å se rekkefølgen filene blir kjørt i, samt hvilke filer og skript som er relatert til hverandre.
 • Modelldrevet utvikling (MDD) – Dette er en prosess der en utvikler lager en modell av hva de vil kode, så hjelper IDE deg med å kode den. Etter det automatiserer IDE debugging og testing til en viss grad, så det er lettere for deg å gjøre litt mer feilsøking og testing på egenhånd.

Sørg for å merke deg hvilke funksjoner du trenger når du sjekker ut den beste IDE for webutvikling nedenfor.

Den 10 beste IDE for nettutvikling

Denne listen fokuserer på de mest populære, kraftige, funksjonsrike, og som et resultat, de beste IDE-alternativene.

1. Visuelt studio

Hvilken er den beste IDE for nettutvikling? Visual Studio er absolutt mot toppen av listen.

Visual Studio IDE er et av de mest populære og beste IDE-webutviklingsalternativene som er tilgjengelige. Den bruker AI for å lære av redigeringene dine mens du koder, slik at den kan fullføre setningene dine – er, kodelinjer.

På toppen av det kan du samarbeide med teamet ditt, live, når du redigerer og feilsøker. Du kan også dele servere, terminaler og kommentarer.

Visual Studio støtter web-, mobil-, app- og spillutvikling, ASP.NET, Python, Node.js, C ++, Unity samt støtte for Azure.

Du kan også lage utviklingsmiljøer i skyen og mye mer mens du er tilgjengelig for Windows, Mac, Android, iOS, web og i skyen.

2. IntelliJ IDEA

En av de beste IDE-ene for nettutvikling, IntelliJ IDEA.

IntelliJ IDEA  er absolutt en av de beste IDEene for Java. Den fokuserer på funksjoner som hjelper deg å være så produktiv som mulig uten å rote opp GUI.

Den indekserer koden din for å gi deg relevante forslag, og for å fullføre koden for deg. IntelliJ IDEA automatiserer også flere oppgaver som ellers ville være irriterende repeterende.

Det er alt det og en pose sjetonger, er, datamaskinbrikker fordi den har en fantastisk out-of-the-box opplevelse og ikke bare trenger å brukes til Java.

Selv om det er fokusert på det, er det fortsatt bra for SQL, JPQL, HTML, JavaScript og andre språk, inkludert når du injiserer et språk i en streng bokstavelig. Du får fremdeles alle fordelene med denne IDE.

3. Aptana Studio 3

Nettstedet Aptana Studio 3, som er et av de beste alternativene for IDE-utvikling.

Aptana Studio 3 er et av de beste alternativene for IDE-utvikling, og det er også åpen kildekode.

Du kan tilpasse brukergrensesnittet, den har en innebygd terminal, Git-integrasjon, en debugger samt en distribusjonsveiviser. Autocomplete er også tilgjengelig for HTML, CSS og JavaScript.

4. PyCharm

PyCharm nettsted

PyCharm er først og fremst en av de beste IDEene for Python, men premiumversjonen støtter også andre språk for nettutvikling.

Den ser etter feil når du koder, og har også autofullfør. Den har en elegant, minimal GUI for ren utvikling, og sjekker også kvaliteten på koden din for å sikre at den er opp til snus.

5. PhpStorm

PhpStorm nettsted

PhpStorm er et annet alternativ å vurdere for en av de beste IDEene for nettutvikling. Det er fokusert på PHP, men front-end språk støttes også fullt ut inkludert HTML 5, CSS, Sass, Less, JavaScript og mer.

Det inkluderer også støtte for større programvare for å lage nettsteder som WordPress, Drupal, Joomla !, Laravek og andre..

Det er enkelt å navigere, har automatisk autofullførings-, feilsøkings- og testverktøy samt rask (og sikker) refactoring.

6. WebStorm

WebStorm-nettstedet

WebStorm er på listen som en av de beste IDEene for nettutvikling fordi den er utmerket for JavaScript. Den inkluderer ikke bare kodeutfylling og kodeoppdagelse, men den har også en feilsøking, enhetstesting og mange integrasjoner som Git, GitHub, Mercurial og andre..

Den lastes raskt ved oppstart og kan automatisere mange kjedelige oppgaver for økt produktivitet.

7. NetBeans

Hva er en IDE som er perfekt for nettutvikling? NetBeans.

Du kan ikke ha en liste over den beste IDE for nettutvikling uten å ta med NetBeans. Det er blant et av de mest populære alternativene for den beste IDE fordi det er en programvare for Java, JavaScript, PHP, HTML 5, CSS og mer.

Det hjelper deg også å lage feilfrie nettsteder ved å utheve kode ikke bare syntaktisk, men også semantisk. Den har også mange kraftige refactoring-verktøy mens den er åpen kildekode.

8. Formørkelse

Eclipse nettsted

Denne artikkelen ville heller ikke være komplett uten å nevne det Formørkelse. Det er en åpen kildekode og samfunnsdrevet IDE for Javascript, hovedsakelig, men det er verktøy, for eksempel HTML, CSS.

Bidragsyterne inkluderer Google, Netflix, Facebook, GE og Walmart. Så du kan være sikker på at du får en av de beste IDE-ene for nettutvikling.

9. RubyMine

RubyMine nettsted

RubyMine er fokusert på Ruby og Ruby on Rails, men det er også skreddersydd for JavaScript, CSS, Sass, Less og mer. Den har syntaks og feilheving, fullføring av kode, et avansert søk etter hvilken som helst klasse, fil eller symbol, og rask navigering, for bare å nevne noen av funksjonene.

10. Komodo IDE

komodo IDE hjemmeside

Komodo IDE  er en av de beste IDEene for nettutvikling, men det er et førsteklasses alternativ. Den har mange funksjoner, inkludert autofullføring, visuell feilsøking, enhetstesting, tilleggsprogrammer, teamsamarbeid, prosjektstyringsverktøy og mer.

Den støtter Git, Mercurial, Subversion, CVS, Perforce og Bazaar, samt alle programmeringsspråk.

Som er den beste IDE for nettutvikling?

Som nevnt tidligere, når du vil vite hvilken som er den beste IDE for nettutvikling, kommer det hele til dine spesifikke behov. Alles behov er forskjellige for prosjektene sine. Valget ditt for den beste IDE-en er kanskje ikke det samme som en av kollegaene dine.

Det er ok. Noen ganger gjør den minste funksjonen en verden av forskjell.

Beste IDE-alternativer

Hvis du ser på listen over funksjoner som IDE-er vanligvis har, og du tenker: “Det er bare for mye for meg,” er det andre tilgjengelige alternativer.

Ikke bare er det andre IDE-er der ute, men det er også tekstredigerere som har noen funksjoner til felles med IDE-er som er populære, ganske kraftige, og som du kanskje synes er tilstrekkelig for dine behov.

Her er en kort liste over de beste IDE-alternativene du kan sjekke ut:

Hva er etter din mening den beste IDE for nettutvikling? Hva er ditt valg for den beste IDE for dine spesifikke behov? Fortsatt spør du deg selv: “Hva er en IDE?” Del opplevelsen din i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map