15 beste gratis Favicon-generatorer

Gratis Favicon-generatorer


Når det gjelder nettstedet ditt, er merkevarestrategien din avgjørende for å konvertere besøkende til kunder. Ingen små detaljer skal overses. Dette inkluderer behovet for å lage favicon-ikoner, og en gratis favicon-generator kan hjelpe deg med å lage disse.

Favoritter er de små bildeikonene som vises ved siden av et nettstedstittel i fanen i nettleservinduet.

Fordi du også kan bruke dem som desktop app-ikoner, trenger du minst noen få forskjellige størrelser som kan inkluderes i en favicon ICO-filtype. I de fleste tilfeller kan du også angi en PNG-fil som et favicon-ikon.

Favoritter er viktige fordi brukerne jakter på informasjon på flere nettsteder om gangen under faner. Favicons hjelper brukere med å identifisere innhold og merkevaren raskere for mer fristende brukeropplevelse.

Så her er 15 gratis online favicon-generatorverktøy i tillegg til flere detaljer om hvordan du oppretter favicon-ikoner, og installer dem.

La oss grave deg inn.

Beste praksis for Favicon Generator ICO-filer

Når du ønsker å lage favicon-ikoner, er det første trinnet å lære mer om dem, inkludert krav og beste praksis.

Begrepet “favicon” er et portmanteau for “favorittikonet.” Dette var ikoner som, akkurat som i dag, ble vist med en nettstedstittel øverst i nettleseren.

Bortsett fra at de opprinnelig ble vist når en bruker la til et nettsted i mappen “favoritter”. Moderne nettlesere refererer til denne mappen som bokmerkene dine.

Et favorittikon må være av en viss størrelse. Ellers vil ikke nettlesere og enheter bruke dem.

De nakne minimumsstørrelsene du trenger er:

 • 16 × 16 piksler for nettlesere
 • 32 × 32 piksler for oppgavelinjer på skrivebordet
 • 96 × 96 piksler for skrivebordsapp-favorittikoner
 • 180 × 180 piksler for iOS- og Android-enheter

Husk at du kan velge mellom 16 × 16 px og 32 × 32 px. Hvis du ikke er for bekymret for merkevarebygging, bør en av disse bildestørrelsene være tilstrekkelig.

For detaljer, sjekk ut Favicon Cheat Sheet.

Når du lager et favorittikon, er det lurt å også følge disse beste fremgangsmåtene:

 • De skal være enkle og ikke altfor stiliserte, slik at de er lette å se i små størrelser.
 • Velg en eller to farger for fargeskjemaet. På det meste ikke mer enn tre farger.
 • Favicon-ikoner skal være i 8-biters eller 24-bitersfarger.
 • Utformingen av favorittikonene skal ikke inneholde mange linjer eller bokstaver.
 • Selv om du kan ha en gjennomsiktig bakgrunn, er det viktig å merke seg at Apple-enheter ikke tillater det.
 • Favicon-ikoner skal samsvare med din eksisterende merkevarebygging og logo.

Opprette en logo raskt hvis du ikke har en

Som tidligere nevnt, er det en god ide å ha favorittikonet ditt bundet i merkevaren og den nåværende logoen. Hvis du ikke allerede har en, kan du lage en raskt, for eksempel med TailorBrand Logo Maker.

Den kan generere en logo for deg ved hjelp av en AI. Etter å ha svart på noen enkle og raske spørsmål om logotypen du ønsker, inkludert skriften, og deretter registrert deg for en gratis konto, genereres det flere logoer av høy kvalitet, profesjonell og moderne.

Et eksempel generert logo fra TailorBrand nettsted.
Et eksempel på logo og alternativer laget med TailorBrand Logo Maker.

Hvis du finner en logo du liker, kan du oppgradere til en premiumkonto for å laste den ned. Skjønt, du kan laste ned en favorittikonversjon av logoen gratis.

Vi har listet opp 15 gratis logo-produsenter hvis du også vil sjekke ut andre alternativer.

Beste gratis Favicon-generatorer: Online-verktøy

Hvis du er opptatt av å lage egne favorittikoner som er mer enkle, eller du bare vil laste opp et bilde og få det passende størrelse og konvertert til en ICO-bildefil, her er flere gratis favicon-generatorer.

De er i ingen spesiell rekkefølge fordi de er alle gode alternativer der du kan lage et favorittikon med noen få klikk. Etter at du har laget et favorittbilde med noen av disse online-alternativene, er de gratis å laste ned og bruke.

1) Favicon.io

Favicon.io gratis favicon generator

Med denne gratis favicon-generatoren kan du lage favicon-ikoner fra en tekst, et bilde eller en emoji.

Med det tekstbaserte alternativet kan du velge bakgrunnsfarge og -form, skriftfamilie og størrelse samt skriftfarge. Favicon-generatoren bruker Google-skrifter som har 800+ skrifter tilgjengelig.

Alternativt kan du velge å laste opp en fil for favicon-generatoren for å transformere den til riktig størrelse. Du kan også laste ned et emoji-favicon-ikon fra en gigantisk liste over alternativer.

Det genererte favikonet fungerer for alle nettlesere og flere plattformer.

2) Favicon-Generator.org

Favicon Generator nettstedet for å lage et favicon.

Denne gratis favicon-generatoren gir deg muligheten til å laste opp en bildefil og velge mellom standardstørrelsen på 16 × 16 px for nettlesere, eller en større størrelse som passer for Android, Microsoft og iOS.

Du har muligheten til å beholde de gjeldende bildedimensjonene i stedet for å endre størrelsen på en firkant. Bare husk at å holde dette alternativet merket eller ikke merket av, kan skje det endelige resultatet av favikonet ditt.

Så det er best å sørge for at bildet ditt allerede er ganske nær det å være en firkant.

3) Ekte Favicon Generator

Nettstedet Real Favicon Generator for å lage ikoner for favicon.

Denne gratis favicon-generatoren er ganske unik fordi den er en av få på listen som inneholder en forhåndsvisningsdel for nettlesersimulator, slik at du kan se hvordan favicon-ikonet ditt skal se ut når det først er blitt størrelse og konvertert.

Du kan også få størrelser for alle nettlesere, plattformer og de fleste teknologier.

Imidlertid har denne favicon-generatoren bare muligheten til å velge et bilde for konvertering til et favicon-ikon.

4) Favicon.cc

Nettstedet Favicon.cc

Med denne gratis favicon-generatoren kan du enten laste opp et bilde for å lage et favicon, eller du kan lage et eget favicon-ikon ved å tegne et med en mus.

Du kan velge fargene du vil bruke med en fargevelger i tillegg til å skifte transparens til favicon-ikonet.

Det er også et alternativ å lage favicon-ikoner med en animasjon. Innstillinger som å sette animasjonen i loop, redigere og slette rammer er også tilgjengelige.

Denne favicon-generatoren har også en forhåndsvisningsmodus, slik at du kan se hvordan favikonet ditt ser ut, når det først er klart.

5) FaviconGenerator.com

Et gratis favicon generatoralternativ.

Dette er en enkel gratis favicon-generator hvor du kan laste opp et bilde og deretter velge størrelsen du vil ha det. Det er veldig grunnleggende, men et godt alternativ når du raskt vil lage et favicon-ikon uten å bry deg om innstillinger og alternativer.

Med denne generatoren kan du også lage retina-favoriser som fungerer med Apple touch-enheter. Det krever litt ekstra arbeid, men alle instruksjonene er detaljert på hjemmesiden deres.

6) Favicomatic

Favicomatic-nettstedet, en gratis favicon-generator.

Favic-o-Matic genererer favoritter, både ICO og PNG (også gjennomsiktige).

Du kan laste opp et bilde med denne gratis favicon-generatoren, og deretter velge om du vil laste ned en ICO-fil på 16 × 16 og 32 × 32 piksler eller inkludere forskjellige størrelser som er kompatible med alle enheter.

Det er også avanserte innstillinger som å kunne redigere bakgrunnsfargen og noen avanserte kompatibilitetsalternativer.

7) Ionos Favicon Generator

Sonos gratis favicon generator nettsted

Ionos Favicon Generator lar deg tegne et favicon-ikon, bruke initialer eller laste opp et bilde du vil bruke til å lage et favicon.

Resultatet er et favicon som fungerer på tvers av alle nettlesere og enheter. Den har også et fint forhåndsvisningsområde hvor du raskt kan se hvordan favoritten din vil se ut live.

8) Nettstedet Planet Favicon Generator

Website Planet nettstedets gratis favicon generator for å lage et favicon.

Denne gratis favicon-generatoren tilbyr mulighetene for å laste opp et bilde (enten JPG, PNG eller GIF), eller velge fra et gratis galleri med forhåndsinnstilte favoritter.

Det kan være viktig å merke seg at hvis du ønsker å lage favicon-ikoner for bedriften din, vil du sannsynligvis ønske å lage et favicon som er logoen din eller ligner den. Når du gjør dette, gir det et mer sammenhengende utseende som er mer minneverdig.

Så det kan hende at det ikke passer bra å velge et av premade-bildene, spesielt siden andre nettsteder kan bruke nøyaktig det samme som du valgte.

9) RedKetchup Favicon Generator

Nettstedet Red Ketchup Favicon Generator

For denne generatoren er det et alternativ å laste opp et bilde eller lage et med tekst.

Hvis du lager favicon-ikoner med tekst, er det mange innstillinger, inkludert å endre skriftfamilien, skriftstørrelse, bakgrunnsfarge, tekstfarge, og det er en justerbar skala for å veksle grensen mellom en firkant og en sirkel. Så du kan skalere grensen til å ha avrundede kanter med varierende rundhet.

Det er også flere alternativer for kompatibilitet på tvers av enheter.

10) Genfavicon

Lag favicon-ikoner med Genfavicon-nettstedets gratis favicon-generator.

Denne gratis favicon-generatoren er unik fordi når du laster opp et bilde, har du muligheten til å beskjære for å gjøre det til et favicon.

Det finnes også et forhåndsvisningsvindu for å se hvordan det nye favikonikonet ditt vil se ut live i en brukers nettleser.

Du kan velge mellom størrelsesalternativer: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 og 128 × 128 piksler.

11) FavIcon.pro

Lag favicon-ikoner med Favicon.pro-nettstedets gratis favicon-generator.

Her er et annet raskt alternativ når det gjelder en gratis favicon-generator. Når du laster opp et bilde for å lage et favicon, kan du velge bildestørrelse du vil bruke: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 og 128 × 128 piksler.

FavIcon lar deg konvertere filtypen JPG, GIF, PNG til ICO, og du kan bruke den til å konvertere appikoner, skrivebordsikoner og favoritter til nettstedene dine..

12) Faviconr

Du kan lage et favicon-ikon med Faviconrs gratis favicon-generator.

Faviconr er et annet enkelt og raskt alternativ for en gratis favicon-generator.

Last opp enten en JPG-, PNG- eller GIF-fil, og velg om du vil ha en gjennomsiktig bakgrunn (du kan bare lage transparente favicons hvis kildefilen din også er en transparent PNG- eller GIF-fil). Klikk på knappen, lagre filen, og du er ferdig.

1. 3) ICOConvert

IcoConvert-nettstedet

Denne gratis favicon-generatoren er ganske unik fordi du etter å ha lastet opp et bilde du vil bruke til å lage et favicon, kan beskjære det og style det.

Det er alternativer for å forme grensen til forskjellige former, inkludert en firkantet, hjerteformet, midt i sentrum, en sirkel, en skrå hjerteform eller firkant, og et alternativ til å velge en hvit kant.

Du kan også velge å laste ned favoritten som en ICO- eller PNG-fil med flere størrelsesalternativer inkludert 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 og 256 × 256 piksler. Det er også et alternativ å lage favicon-ikoner for Windows 7, 8, Vista og XP datamaskiner.

Denne gratis favicon-generatoren inneholder også alternativer for komprimering og konvertering av filer fra PNG til SVG.

14) Wizlogo Favicon Generator

Wizlogo gratis favicon generator for å lage favicon ikoner

Wizlogo er et annet enkelt alternativ for en gratis favicon-generator. Alt du trenger å gjøre er å velge et bilde du vil laste opp, og velg enten en 32 × 32 ICO-fil eller et favicon-ikon for web, iOS, Windows og Android. Og du er ferdig.

Wizlogo kan også brukes som en gratis logoprodusent.

15) FavICO

Favico-nettstedet

FavICO er et siste grunnleggende alternativ for en gratis favicon-generator. Last opp et bilde du vil bruke til å lage en favoritt. Velg deretter en størrelse på 16 × 16 eller 32 × 32 piksler og trykk på opprett. Og det er det.

Hvordan installere et Favicon-ikon

Når du har brukt en av de gratis favicon-generatorene til å lage et favicon-ikon, kan du installere det slik at det kan vises på nettstedet ditt.

Last opp favicon-ikonet til roten til serveren din for vanlige eller ikke-WordPress-nettsteder.

Deretter starter du i koden til index.html-filen, bruk den offisielle koden nedenfor fra W3C:

...


...

Bare sørg for å endre “https://example.com/myicon.png” med den faktiske lenken til favicon-ikonet ditt.

Endre også “image / png” for å gjenspeile typen bildefil du bruker til favoritten.

Her er bildetypene som skal erstatte “image / png” som er kompatible når det gjelder å lage et favicon:

 • PNG-bildefil – image / png
 • GIF-bildefil – image / gif
 • ICO-bildefil – bilde / x-ikon
 • SVG-bildefil – image / svg + xml

Ikke glem å lagre filen.

I de fleste tilfeller genererer gratis favicon-generatorer som er oppført over også koden du trenger, som er spesifikke for innstillingene du valgte, for animasjoner eller kompatibilitet. Så hvis denne koden ikke fungerer, kan du henvise til favicon-generatoren du brukte til å lage et favicon for nettstedet ditt.

Installere et Favicon-ikon automatisk i WordPress

For WordPress-nettsteder kan du opprette et favicon-ikon uten å måtte bruke en av de gratis favicon-generatorene som er oppført ovenfor.

Du kan bruke et hvilket som helst bilde du ønsker, så lenge det er minst 512 px bredt.

Hvis du vil installere det automatisk, logger du på WordPress-nettstedet ditt og går til admin-dashbordet Utseende> Tilpass.

Etter at Customizer er lastet inn, klikker du på Nettstedsidentitet i menyen til venstre. Så, under Nettstedsikon, klikk Velg Bilde.

Tilpasseren i WordPress
Du kan automatisk opprette favicon-ikoner i WordPress.

I popup-vinduet klikker du på Last opp filer fanen, deretter på Velg Filer. Velg et bilde du vil ha fra datamaskinen.

Klikk Å velge, beskjær deretter bildet om nødvendig, og klikk Beskjær bilde. Du kan også la bildet være som den er og klikke Hopp over beskjæring.

Lagre endringene ved å klikke på publisere -knappen i Tilpasseren.

Installer et Favicon manuelt for WordPress-nettsteder

For å installere favikonet manuelt som er en ICO-fil for WordPress, last opp først favikonet til roten på nettstedet ditt, så vel som til roten til det nåværende temaet..

Forsikre deg om at filen heter “favicon.ico”, ellers vises ikke favicon-ikonet.

Dette bør gjøre susen, men noen eldre nettlesere vil kanskje ikke legge merke til favorittene dine, så det er et ekstra skritt du kan ta for å sikre kompatibilitet.

Finn header.php-filen din via SFTP eller hosting-leverandørens kontrollpanel.

Åpne den og søk etter kodelinjen som ligner på eksemplet nedenfor:

...

...

Deretter, erstatt den med koden nedenfor eller legg til den hvis den ikke er der:

...

...

Lagre filen, så er du ferdig.

Pakk inn

Noe så lite som et favicon-ikon kan virke ubetydelig med det første, men det hjelper med merkevare anerkjennelse og brukeropplevelse. Disse gratis favicon-generatorene bør gjøre susen for å lage dine egne favorittikoner for å legge til på nettstedet ditt.

Noe vi har savnet? Legg igjen en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map