20 steder hvor du kan lære å kode gratis

Så du vil lære å kode, men har ikke tid, penger eller tålmodighet til å registrere deg på et formelt kurs?


Ingen bekymringer.

Det er mange gratis ressurser på nettet der du kan lære å kode på din egen timeplan, i ditt eget tempo og med den typen innhold som samsvarer med læringsstilen din..

Nedenfor finner du 20 av de beste gratis ressursene å lære deg å kode. Du finner en god blanding av innhold her, fra skriftlige og videoopplæringsprogrammer til koding av lekeplasser som forsterker alle de nye ferdighetene du har hentet.

20 steder hvor du kan lære å kode gratis

Det er online ressurser for hvert nivå av en koder, enten du er:

 • En selvstartende bedriftseier eller frilanser som ønsker å bygge sin egen webside.
 • En erfaren nettutvikler som ønsker å legge til en ny ferdighet eller programmeringsspråk til repertoaret sitt.
 • En nettdesigner som ønsker å styrke sin forståelse av kode og bli et kraftsenter for design / utvikling.
 • En hobbysnekker som vil lære å kode på fritiden.
 • En informatikkstudent som ønsker å supplere kursarbeidet sitt med praktisk opplæring i koding.

Det spiller ingen rolle hvem du er eller hva målet ditt er å lære å kode med gratis ressurser. Det er noe for enhver smak.

1. BitDegree (nybegynner til avansert)

BitDegreeHvis du leter etter mer enn bare trinnvise opplæringsprogrammer, BitDegree er et godt valg.

Med BitDegree vil brukerne sikkert lære seg å kode – fra grunnleggende elementer som HTML og CSS til avanserte programmeringsspråk som Bootstrap og Python.

Mens du jobber deg gjennom timene, vil du bli oppfordret til å “prøve det live” i BitDegree-redigereren:

BitDegree Live Editor

Det som er fint med dette er at du ikke bare får øve på språket du lærer om. Alle de andre byggesteinene på andre språk vil være der, som i ovennevnte CSS-eksempel som inkluderer både HTML og CSS.

I tillegg til kodingstimer, får brukerne en introduksjon til de viktigste verktøyene nettutviklere bruker, som Chrome DevTools og Github.

Hvis du leter etter en avrundet utdanning, er det viktig å lære hvordan du bruker verktøyene som gjør livet ditt enklere som utvikler.

2. CSS-triks (avansert)

CSS-triksNår du først tråkker inn i CSS-triks nettsted, vil du bli møtt av bloggen. Selv om det er mye som kan læres av artiklene om koding (spesielt CSS), er de fleste av disse leksjonene for avanserte utviklere.

Når det er sagt, har CSS-Tricks en dedikert del av nybegynnerguider. Det er mindre enn 20 CSS-veiledninger her, men å kjøre gjennom dem vil gi enhver bruker et solid grunnlag for CSS (og noe HTML).

For brukere som vil ha mer enn introduksjonsopplæringer, kan du se på utdragssiden.

CSS-triks-utdrag

Kodeutdrag er nyttige av flere årsaker. For det første hjelper de utviklere raskt å implementere nye funksjoner eller fikser uten å måtte skrive koden på egenhånd.

For det andre er kodebiter nyttige for å bli bedre kjent med syntaksene til et språk. Når du bruker flere og flere kodebiter, vil du bli kjent med mønstrene på språket, og som et resultat bli mer komfortabel med å manipulere det.

3. Derek Banas på YouTube (intermediate to advanced)

Derek Banas YouTubeDerek Banas YouTube-side er et must-besøk hvis du er interessert i å lære avansert nettutvikling og designteknikker.

For det meste er det Dereks kodingsveiledninger som er de mest populære, selv om det absolutt er verdt å ta en titt på de forskjellige videosamlingene han har opprettet gjennom årene..

Derek Banas Video Organisasjon

Hver av tutorials er godt organisert og vil dekke et emne i sin helhet, vanligvis på under en time. Det er et veldig flott alternativ for alle som lærer best ved å observere noen driver med ferdigheten i sanntid.

En annen ting som er verdt å merke seg er at Derek lager to nye opplæringsprogrammer hver uke. Dessuten inviterer han seere / abonnenter til å komme med forespørsler, så hvis det er noe presserende du trenger å lære og ikke finner det andre steder, kan det hende du kan få det hit.

4. freeCodeCamp (nybegynner til mellomliggende)

freeCodeCamp

freeCodeCamp er en solid ressurs for nybegynnere eller mellomliggende nettutviklere som vil utjevne ferdighetene sine raskt og bli belønnet for det.

Når du oppretter en konto, vil freeCodeCamp hjelpe deg med å komme i gang med treningen din:

freeCodeCamp Lessons

Ikke bare det, leksjoner er logisk gruppert slik at du trinnvis kan legge til kodingskunnskapene dine. Til slutt ender du opp med en sertifisering så vel som en større portefølje du kan vise frem til potensielle kunder.

Selv om dette nettstedet er merket som en pedagogisk ressurs for utviklere, er det ingenting som forhindrer andre kodingsentusiaster fra å registrere seg. Det er ingen gebyr for å være med, og timene er ikke skrevet i noen hemmelige utviklere som snakker.

Så hvis du liker stilen på nettstedet og hvordan timene blir presentert (sammen med anslag på hvor lang tid alle av dem tar!), Kan du ta det.

Du får også tilgang til forumene der du kan dele gevinstene dine, stille spørsmål og hjelpe andre elever til å jobbe seg gjennom timene. Det er en fin bonus hvis du foretrekker et samarbeidende læringsmiljø.

5. Glitch (nybegynner til avansert)

GlitchTenker på Glitch som en lekeplass. Når det er sagt, er det ikke bare et sted å skrive linjer med eksperimentell kode, selv om det gir deg plass til å gjøre det sammen med noen tips om hvordan du kommer i gang.

Brukere kan utnytte ferdiglagde webapper – fra Glitch eller verktøy som Github – for å låse opp det grunnleggende og lære seg nye ferdigheter ved å reversere eksisterende kode.

Her er et eksempel på hva som skjer når en bruker velger å “Remix” en app noen andre har opprettet:

Glitch Remix

Brukere får tilgang til alle filene og eiendelene som, når de er satt sammen, oppretter den resulterende webappen. Når endringer gjøres i innholdet i filene ved hjelp av redigereren, gjenspeiler forhåndsvisningen disse endringene.

Selv om Glitch handler med “apper”, gjelder den samme fremgangsmåten når du koder en webside med HTML, CSS og JavaScript.

Vær også på utkikk etter Glitchs “start” -maler, som denne:

Glitch HTML Starter

Det ser ut som andre appprosjekter på Glitch. Imidlertid er det en leksjon inne i prøven om hvordan du kan komme i gang med koding med HTML. Du finner andre her for JavaScript, Node og Bootstrap.

6. Google-utviklere (mellomliggende til avanserte)

Google-utviklere

Google-utviklere er en gratis ressurs for alle som ønsker å lære å kode bedre nettopplevelser.

Nøkkelordet her er “bedre” fordi brukerne ikke finner mye på det grunnleggende. Faktisk må du komme til dette nettstedet med arbeidskunnskap om HTML, CSS og JavaScript (som du kan få fra mange av de andre ressursene på denne listen).

Med Google hyperfokusert på å bygge en mobil-første nett, er dette nettstedet best for utviklere som ønsker å lære å kode progressive webapper (PWAer).

Hvis du går til kategorien Kode Labs, ser du etter opplæringen som heter “Din første progressive webapp”.

Dette er en omfattende, men likevel lett å følge opplæringen som lærer brukerne hva en PWA er, samt hvordan man bygger en på mindre enn 30 minutter.

Din første progressive webapp - Lær å kode

Når det gjelder å bruke resten av nettstedet som en kodingsressurs, kan du absolutt bruke det hvis du trenger å gjøre forbedringer av responsen, hastigheten eller til og med sikkerheten til nettstedet eller webappen din..

Googles “guider” er et bra sted å skaffe seg disse optimaliseringskodebitene. Og du kan utforske “Samples” for å lære mer spesialiserte kodeteknikker med CSS og JavaScript.

7. HTML-hund (nybegynner)

HTML-hundHTML-hund er en flott gratis ressurs for å mestre kodingens grunnleggende: HTML, CSS og JavaScript.

Det er ni totale opplæringsprogrammer tilgjengelig på nettstedet, alt fra nybegynnere til avanserte, i hvert av kodingsspråk.

Hver leksjon stave nøye ut alt du trenger å vite om hvert av språkene. Og med klare kodeeksempler inkludert underveis – i tillegg til tips om hvordan du kan reprodusere dem på din ende – er dette en flott måte å få tak i koding hvis du er ny på det.

HTML Dog er imidlertid ikke bare en ressurs for opplæringsprogrammer for koding av nybegynnere.

Teknikk-siden lærer for eksempel brukere hvordan de kan gjøre mer for å style en webside enn grunnleggende opplæringsprogrammer tillater.

Eksempler-siden derimot, inneholder eksempler på kodebit for alle de viktige elementene du vil manipulere på et nettsted:

 • Tekst
 • Farger
 • lenker
 • skjemaer
 • lister
 • Bilder
 • Og mer

HTML-hundeeksempler

Referanser-siden er også nyttig hvis du vil forstå den faktiske syntaks for kodingsspråk du bruker. Jo mer du forstår hvordan de forskjellige verdiene bidrar til det som vises på fronten, desto sterkere blir en koder.

8. JavaScript.com av Pluralsight (Nybegynner)

JavaScript Pluralsight

Pluralsight er et førsteklasses e-læringsnettsted for avanserte kodere.

Imidlertid så Pluralsight et behov for å gi nybegynnere en introduksjon til JavaScript, et av grunnlagene på nettet. Som sådan ga opplæringen den JavaScript.com er gratis tilgang.

Det andre en bruker trinn på nettstedet, begynner læringen:

JavaScript-opplæring

Det er en så enkel veiledning, men en grundig forklaring av hvert trinn og praktisk implementering av koden, vil gå langt i å lære å bruke JavaScript til koding.

Når brukere har kommet gjennom kursene, finnes det en praktisk referansehåndbok på Learn-siden.

Her vil brukere lære mer om syntaks av JavaScript og hvordan hver av delene deres bidrar til hele språket.

9. Khan Academy (nybegynner)

Khan Academy

Khan Academy er en gratis pedagogisk ressurs online for brukere i alle aldre.

De fleste av klassene som tilbys av akademiet er for elever på grunnskolen. Imidlertid er det en liten seksjon viet til “Computing”, og det er her du bør henvise deg til:

Khan akademikurs

Det er en del seksjoner under Computing, men den du bør ta hensyn til er dataprogrammering.

Her lærer du hvordan du bygger nettsteder ved hjelp av HTML, CSS og JavaScript. Hver leksjon blir levert med en blanding av innhold.

 • Videotimer (som følger med utskrifter og flerspråklige lukkede teksttekster)
 • Raske tips
 • Kodingsutfordringer

De er enkle å jobbe gjennom, så vel som superengasjerende.

10. Lær å kode HTML & CSS (nybegynner til mellomliggende)

Lær å kode HTML CSSSom JavaScript.com, Lær å kode HTML & CSS er en gratis ressurs som lærer brukere å kode med grunnleggende kodingsspråk. Fokuset her er på HTML og CSS.

Hver leksjon er nøye lagt opp og gjør mer enn bare å presentere brukere med kodebiter.

Alt forklares i sin helhet, fra hva hvert språk brukes til til hvordan hver komponent i språket fungerer. Det er også to leksjonsbaner.

Når du er ferdig med introduksjonen til HTML & CSS, kan du gå videre til de avanserte timene.

Avansert HTML CSS

Det er her du lærer kodingsstrategier som ikke bare legger til avansert funksjonalitet på nettstedet ditt, men som vanligvis produserer kode av bedre kvalitet. Med en enorm vektlegging på ting som hurtiglasting av sider og mobil responsiv design, vil det avanserte kurset være veldig nyttig.

Nederst på hvert kurs finner du en liste over anbefalte ressurser. Det er verdt å ta tid å utforske disse andre ressursene hvis du vil lære så mye du kan om hvert emne.

11. LearnCode.academy på YouTube (nybegynner til avansert)

LearnCode AcademyLearnCode.academy YouTube-siden er mer enn bare en treningsressurs når du lærer å kode.

LearnCode.academy har en veldig god blanding av innhold.

LearnCode-videoer

Det er videooppdateringer på verktøyene som må ha verktøy for nettutviklere. Det er veiledninger for webdesign. Og det er selvfølgelig tutorials som sentrerer rundt mestring av nye programmeringsspråk.

Én ting å huske på med denne ressursen er at den egentlig bare skal tjene som et supplement til annen type trening du holder på med.

Innholdet her er helt topp. Imidlertid produseres ikke nye opplæringsprogrammer regelmessig, så du vil bruke mesteparten av tiden din på å jobbe deg gjennom et eldre etterslep som kan sette deg i fare for å lære eldre kodeteknikker hvis du går for langt tilbake.

12. Lær [Språk] .org av DataCamp (Nybegynner til avansert)

Lær PythonDataCamp er et e-læringsnettsted som spesialiserer seg på datavitenskapskurs (i utgangspunktet å lære å hente ut og manipulere informasjon fra big data).

Sin serie av “Lær” nettsteder, er imidlertid gratis ressurser for alle som ønsker å lære å kode. De dekker et bredt spekter av språk for nybegynnere til avanserte kodere som:

 • HTML
 • Javascript
 • PHP
 • SQL
 • Python
 • Rubin

Hvert språk har en dedikert serie tutorials som følger med det.

Det som er rart med dette nettstedet er at det ikke bare gir en oversikt over hvert språk med eksempelskode, men det gir et rom i bunnen for at brukerne kan jobbe:

LearnJS Trening

Ved å klikke på “Start trening” gis det instruksjoner om hvordan du kan manipulere den eksisterende koden og lage en gyldig utgang. Hvis du vil øve på det du lærer i sanntid uten å måtte forlate nettstedet, er dette et godt alternativ.

13. MarkSheet (nybegynner)

MarksheetMarksheet er et gratis HTML- og CSS-kurs for nybegynnere.

I tillegg til å lære det grunnleggende om koding, går kurset også over viktig informasjon du trenger å vite før du bygger noe på nettet.

For eksempel dekker introduksjonen emner relatert til nettet som helhet. Som de tre delene av et domenenavn, hvordan et nettsted vises i andres nettlesere og vanlige tekstredigerere du kan bruke til å skrive og redigere kode.

Å lære å kode et nettsted er en ting, men å forstå hvordan alt fungerer bak kulissene vil ta utdannelsen til et helt annet nivå.

Når du tar dette kurset, må du enten sette av nok tid (minst en time) til å jobbe deg gjennom det en sittende eller bryte den opp mellom de tre kapitlene:

 • HTML
 • CSS
 • sass

Sass er faktisk ikke et språk som de to andre. I det kapittelet lærer brukerne hvordan forprosessoren (så vel som Mindre) sparer tid på å kode CSS fra grunnen av.

MarkSheet Code Snippet

Selv om det ikke er øvelser på dette nettstedet, er kodeeksemplene ganske robuste og vil gi deg mye å leke med i kodeditoren du velger.

14. Mozilla-utvikler (nybegynner til mellomledd)

Mozilla-utviklerDet er mye å lære av Mozilla-utvikler nettside. Begynn imidlertid å fokusere på å løpe gjennom de forskjellige opplæringsprogrammer for webteknologier:

Du lærer alt det viktigste for koding med HTML, CSS og JavaScript her.

Selv om du ikke har et sted å eksperimentere med kodenavnene som følger med, har Mozilla delt alle prøvene sine videre GitHub og ga detaljer om hvordan du får tilgang til dem og bruker dem.

Eksempler på Mozilla-kode

Så før du jobber med noen av leksjonene på nettstedet, må du sørge for at du er opprettet med Github slik at du kan øve mens du går.

Hvis du er en webutvikler eller prøver å starte din karriere som utvikler, er det flere ressurser å bruke på dette nettstedet.

For en, ikke stopp utdannelsen din til å mestre språkene. Mozilla gir også leksjoner om ting som:

 • Tilgjengelighet på nettet
 • Skriptspråk på serversiden
 • Nettlesertesting

Det er også en dedikert seksjon for progressive nettapper. Du vil ikke bare få en solid introduksjon til PWAer, men du vil få kodebiter for å hjelpe deg med å lage dine egne.

15. The Net Ninja på YouTube (nybegynner til avansert)

The Net Ninja

Net Ninja YouTube-siden er dedikert til å bryte ned de mest komplekse kodingbegrepene i enkle å følge videoopplæringer.

Det som er fint med opplæringenes struktur og organisering er at mange av dem er rettet mot nybegynnere – det være seg en kodende nybegynner helt eller en nybegynner-utvikler.

Net Ninja Video Tutorials

Målet er imidlertid alltid det samme: Hjelp seere / abonnenter raskt å øke kodingsegenskapene sine slik at de kan gjøre noe betydelig med dem.

Opplæringen og spillelistene du finner på denne kanalen, er faktisk veldig lik mange av de skrevne ressursene på denne listen.

Ikke bare får du en leksjon om hvordan du bruker kode eller behersker et nytt språk, men du får en introduksjon i starten som forklarer hvorfor det hele betyr noe.

16. Odin-prosjektet (nybegynner)

Odin-prosjektetOdin-prosjektet er et åpen kildekode-prosjekt som tar sikte på å utstyre nettutviklere med ferdighetene som trengs for å bygge nettsteder av høy kvalitet.

Med hver leksjon får du:

 • En introduksjon til hvorfor leksjonen er viktig.
 • Et sammendrag av læringsutbyttet.
 • En oppgave med lenker til leksjonen.
 • Ytterligere ressurser for å videreutvikle dine ferdigheter og forståelse i området.

Det du kanskje legger merke til når du går gjennom timene, er at noen av dem overlapper hverandre med andre ressurser på denne listen. For eksempel vil HTML Basics-leksjonen sende deg til nettstedet Lær å kode HTML & CSS.

Det er ikke bare leksjoner om koding av brukere. Det er en leksjon som heter “Bli ansatt”:

Odin-prosjektet blir ansatt

For nye utviklere kan det være vanskelig å få kunder. Ved å fullføre disse kursene vil utviklerne imidlertid ha muligheten til å bygge helt nye nettsteder og publisere dem til Github som eksempelarbeid. Deretter, ved å fullføre dette Getting Hired-kurset, vil de få tips om hvordan du kan gjøre seg ansettbare fremover.

17. SitePoint (mellomliggende til avansert)

SitepointDe Sitepoint nettstedet er en blanding av førsteklasses webdesign og utviklingsbøker og gratis blogginnhold om målrettede emner.

For å være tydelig er SitePoint ikke et nettsted for nybegynnerkodere. Du finner “intro til” -innlegg hvis du søker etter dem, men det er egentlig ikke der dette nettstedet lyser.

SitePoint er en god ressurs for kodere som er klare til å gå utover den grunnleggende “skriv denne kodelinjen for å få dette resultatet”. Her lærer du å være kreativ med kodingskunnskapen du allerede har.

I tillegg er bloggen full av nyttige roundups:

BlogPoint-oppdateringer av SitePoint

Du finner anbefalinger for JavaScript-biblioteker, CSS-rammer og andre verktøy du kan bruke for å forbedre kodingsarbeidsflytene og få gjort mer raskere.

18. SoloLearn (Nybegynner til avansert)

SoloLearnSoloLearn er den eneste mobilen (og webappen) på denne listen, så hvis du leter etter noe du kan bruke til å lære mens du er på farten, er dette det.

Med SoloLearn lærer brukerne å kode med HTML og CSS, så vel som avanserte programmeringsspråk.

Dette vil du se når du går inn i SoloLearn-appen (på skrivebordet):

SoloLearn App

Det er et godt strukturert program som starter med den grunnleggende syntaks og fungerer gjennom de forskjellige komponentene på språket. Til slutt får du et ferdigattest.

Noen deler av kursene er strukturert som spørrekonkurranser. For å komme deg videre, må du svare på hvert spørsmål riktig.

Andre deler av kurset er strukturert som grunnleggende tutorials med kodebiter:

SoloLearn Tutorial

Hvis du foretrekker å lære, teste og motta validering mens du går sammen, er kombinasjonen av kurs / quiz / lekeplass her en sterk kombinasjon.

19. W3Schools (nybegynner til avansert)

W3SchoolsW3Schools har kalt seg “Verdens største nettsted for webutviklere”, og det er faktisk en ganske nøyaktig beskrivelse.

Enten dette hvis du ser en kode for første gang eller om du er en erfaren koder, er det noe for enhver smak her.

Ethvert kodespråk du kan være interessert i å lære, blir gjort rede for her. Du kan til og med ta veiledninger for hvordan du kan kode komponenter på nettsteder som ikoner, grafikk, farger og mer.

Selv om brukere får et raskt sammendrag av hva hvert språk er til, er hovedfokuset å starte den praktiske leksjonen.

Så før du begynner å jobbe deg gjennom noen av opplæringen på dette nettstedet, må du forsikre deg om at du vet hvilke språk du trenger å fokusere på. Du vil ikke begynne å lære noe som React hvis du prøver å mestre det grunnleggende, for eksempel.

Uansett hvilke språk du arbeider gjennom, må du bruke både referanser og øvelser samtidig.

W3Schools Referanser

Dette er ment å være ledsagerens referansemateriell som styrker leksjonene dine. Definitivt dra nytte av dem hvis du vil få mest mulig ut av dette nettstedet.

20. WebsiteSetup.org (nybegynner til avansert)

WebsiteSetup

WebsiteSetup.org er full av nyttige pedagogiske ressurser for alle som prøver å lære seg å kode gratis.

Mens mange av guidene på WebsiteSetup viser deg hvordan du bygger og tilpasser nettsteder med WordPress – uten å omgå behovet for å kode fra bunnen av – er det ikke alt det er her.

For eksempel er det et voksende sett med tutorials, guider og jukseark for nettstedutvikling tilgjengelig:

WebsiteSetup Tutorials for webutvikling

Det som er flott med disse guidene, er at de ikke bare gir brukerne grunnleggende koding, men det er ofte en sterk tilknytning til WordPress også. På den måten trenger du ikke velge det ene eller det andre: kode eller WordPress. Du kan få mest mulig ut av å bygge et nettsted ved å lære deg beste praksis for begge.

En annen ting du får fra WebsiteSetup som du ikke finner på tradisjonelle kodingskurs, er hvordan du bruker kode for å feilsøke og fikse nettstedet ditt. Liker dette eksemplet på hvordan du feilsøker feil i WordPress.

På denne måten får du en mer avrundet utdanning om hvordan du kan kode, fra å bruke den til å bygge et nettsted til senere å forbedre eller reparere det.

Wrap-Up

Som du kan se, gir ressursene ovenfor så mange forskjellige måter å lære og styrke kodingsevnen på:

 • Skriftlige tutorials
 • Videokurs
 • quiz
 • Kodeutdrag
 • Koding av lekeplasser
 • Oppdatering av verktøy og strategier for utvikling
 • Og mer

Det er ikke den eneste fordelen ved å velge en av disse gratis ressursene for å lære å kode eller forbedre ditt eksisterende sett med ferdigheter.

Enten du er en sannblå nybegynner eller du har kodet i flere år, har du full kontroll over utdannelsen din. Du kan lære å kode på din egen timeplan, i ditt eget tempo, og for ingenting mer enn kostnadene for tiden du bruker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map