7 regler for fargeskjemaer på nettsteder

7 regler for oppretting av fargevalg på nettstederI merkevarebygging og nettsteddesign er farger veldig viktige.


Hvorfor?

Forskning viser det 62-90% av beslutninger om kjøp av snap er drevet rent av fargenes oppfatning.

Å velge riktig fargeskjema på nettstedet er det som gjør det minneverdig, pålitelig, attraktivt og lønnsomt. Førsteinntrykket er alt.

Når du bygger et nettsted, bør du vurdere nøye hvilke farger du vil legge til i fargeskjemaet ditt og hvorfor. Ulike farger vil sende forskjellige meldinger til de besøkende, og endre forståelsen av nettstedet ditt, selv når det ikke var ment.

Uten hvor å begynne? Følg disse trinnene for å lage et fargeskjema på nettstedet og unngå å gjøre de største designfeilene.

En gjennomsnittlig bruker har en oppmerksomhetsspenn på 8 sekunder. Det er hvor lenge du må overbevise dem om å fortsette å surfe på nettstedet ditt.

Å velge riktig fargeskjema for webdesignet ditt vil hjelpe deg å engasjere brukerne med farge aksenter, skarpe navigasjonselementer og minneverdig merkevarebygging.

Så her skal du begynne …

Contents

7 trinn for å opprette et eget fargeskjema for nettstedet

1. Finn din primærfarge

Sjansen er stor for at du allerede har valgt din primærfarge. Hvis du har en logo eller eksisterende merkevarebygging på plass, er det sannsynligvis en hovedfarge som dominerer designene. Dette er fargen som merkevaren din vil bli assosiert med – din primære merkefarge.

Hvis du ikke er i nærheten av den endelige avgjørelsen, ta denne quizen å finne ut alternativene dine, utføre markedsundersøkelser og bruke nettsteder som Dribbble eller Behance for litt inspirasjon.

Du kan også bla gjennom denne listen over sekskant-palett av noen av verdens mest kjente merkevarer for å utvide bassenget med ideer.

Når du støter på et spesielt iøynefallende design eller bilde, ikke nøl med å bruke en fargevelger til å ta tak i sekskantkoden og legge den til i favorittlisten din. ColorZilla ser ut til å være et populært verktøy. Hvis du bruker Chrome som hovednettleser, kan du se på Eye Dropper nettleserutvidelse ettersom det er et av de høyest rangerte verktøyene der ute.

2. Bestem deg for antall farger (anbefalt: 3)

Når du har spikret hovedfargen, er neste trinn å bestemme hvor mange andre farger du vil legge til i blandingen.

Det anbefales vanligvis å bruke en trefargekombinasjon. Et triadisk fargevalg, som består av tre farger jevnt fordelt rundt fargehjulet, er et godt utgangspunkt. En triadepalett kan være ganske dramatisk hvis den har tre livlige farger, så designere velger ofte en kombinasjon av sekundære toner.

Det er også en gammel designer-regel som kan være nyttig når du bruker fargevalget ditt på nettsteddesignen. Det er kjent som 60-30-10 regel.

60-30-10-regelen anbefaler at du ikke skal bruke like mengder av de valgte fargene, men heller dele dem opp i prosent og bruke deretter. Et godt eksempel på denne regelen i praksis er en mannedrakt: blazer og slacks tar rundt 60% av utseendet, skjorten representerer ytterligere 30%, og slips 10%.

3. Bruk sekundære farger når det er nødvendig

Å matche sekundærfarger til dine viktigste merkefarger kan være en kamp, ​​men fortvil ikke! Det er mange smarte gratis verktøy tilgjengelig på nettet som vil gjøre denne oppgaven mye enklere. For eksempel kan du ta turen til Farge rom, skriv inn sekskantkoden for den valgte fargen, og len deg tilbake! (Flere verktøy for fargepalettgeneratorer nedenfor …)

Hva er poenget med å legge til sekundærfarger likevel? Noen ganger vil en design kreve mer enn bare noen få primærfarger. Dette gjelder spesielt nettsteder som er spekket med innhold og destinasjonssider – produkter, aktiveringsmateriell, nedlastbare eiendeler osv.

Mailchimp har en bred og gjennomtenkt nettstedsordning for alt det merkede innholdet.
For eksempel, MailChimp har et bredt og gjennomtenkt nettstedskjema for alt det merkede innholdet.

Muligheten til visuelt å skille overskrifter, sidefelt, bildetekster, knapper og andre elementer øker konverteringsfrekvensen og forbedrer brukeropplevelsen.

Hvis du er i denne båten, er det verdt å vurdere å legge til forskjellige nyanser og fargetoner av hovedfargene dine i stedet for å se etter flere. Noen ganger er enkelhet den beste strategien.

4. Ikke glem de nøytrale fargene (hvit, svart grå)

Du trenger nøytrale farger for tekst, for å skape kontrast for viktige elementer, eller som bakgrunnsfarger.

Funksjonen til nøytral farge i moderne webdesign er omtrent som den hvite plassen – for å gi brukerne en pause og gi dem tid til å fordøye og prioritere informasjon på siden bedre..

Det er lurt å ha en mørk og en lys nøytral farge for forskjellige brukssaker. De vanligste nøytrale fargene er hvitt, svart og grått. Du kan også bruke nyanser av dominerende farger som nøytrale, selv om det er litt vanskeligere å harmonisere.

Retningslinjer for merkevarebygging for Spotify
For eksempel, Spotify tilbyr fire mulige versjoner av logoen, med en klar instruksjon om å bruke den svarte logoen på lyse bakgrunner og den hvite på mørk bakgrunn.

Hvis du står fast etter ideer, kan du gå tilbake til Dribbble eller Designspiration og bruk fargesøket for å se hva andre gjør.

5. Legg til primære, sekundære og nøytrale farger på følgende steder:

Hvordan gjør du det å bruke nettstedets fargevalg? Hvilke farger går hvor, og hvorfor?

 • Primærfarger gå til “hot spots” på hjemmesiden din. Du bør bruke disse dristige, livlige fargene for å tiltrekke brukernes oppmerksomhet og be dem om å iverksette tiltak. CTA-knapper, overskrifter, fordelsikoner, nedlastingsformer og annen viktig informasjon bør fremheves ved hjelp av primærfarger.
 • Sekundære farger brukes til å fremheve den mindre viktige informasjonen på nettstedet, for eksempel sekundærknapper, underoverskrifter, aktive menyelementer, bakgrunner eller støttende innhold som vanlige spørsmål og attester.
 • Nøytrale farger vil mest sannsynlig bli brukt for tekst og bakgrunn, men kan komme til nytte i spesielt fargerike deler av nettstedet, bare for å hjelpe deg med å tone det ned og fokusere på øyet.

6. Gå gjennom prosessen flere ganger

Når du endelig tenker ut fargepaletten din, kan du prøve den i forskjellige scenarier. Vil det fungere på trykk? Hva om du bestemmer deg for å starte en varelinje? Har det innvirkning på besøkende du forventet å ha?

Det er best å gå gjennom denne prosessen et par ganger og lage noen få forskjellige fargepaletter. Hvis man ikke oppfyller alle kravene dine, har du en plan B.

7. Brainstorm når det trengs

Vakre fargevalg er ikke så vanskelig å komme med når du vet hvor du skal se. Her er en liste over nyttige verktøy som vil guide deg i søket ditt etter de beste fargekombinasjonene på nettstedet.

 1. Farge rom – dette nettstedet kan generere et helt fargeskjema basert på sekskantkoden til en valgt farge.
 2. Adobe Color – dette Adobe-verktøyet er bygget rundt konseptet med fargehjulet og lar deg utvikle alle slags nettstedfargevalg med noen få klikk. Du kan også laste opp et bilde for å trekke ut fargekoder ved å dra og slippe filen til verktøyet.
 3. Paletton – Paletton er et annet brukervennlig verktøy for å generere vakre fargevalg uten teknisk eller designkunnskap.
 4. Coolors – dette verktøyet er veldig nyttig for å teste hvordan forskjellige farger fungerer sammen. Med dra-og-slipp-grensesnittet kan du flytte fargene rundt og se om de kolliderer eller fungerer fint sammen.
 5. ColorSpire – en annen nettstedets fargevalggenerator.
 6. Canvas fargehjul – dette gratis verktøyet er super brukervennlig og kan hjelpe deg å forstå hvilke farger som ser bra sammen og hvilke fargekombinasjoner som er nei. I tillegg er det mye pedagogisk innhold å svare på spørsmål du måtte ha om fargelære og fargehjul.

Vanlige spørsmål:

1. Hvorfor er fargevalg på nettsteder viktig?

Innflytelsen av farger på den menneskelige hjernen er et reelt fenomen. Enten vi bevisst kjenner effekten av det eller ikke, har farger en stor innvirkning på hvordan hjernen vår behandler informasjon og verden rundt oss.

Vitenskapen har vist at rødt kan øke sirkulasjonen, mens blått gir en beroligende effekt.

For eksempel i 2000, Glasgow introduserte blå gatelys for å forbedre byens landskap, noe som tilfeldigvis førte til en merkbar nedgang i antall forbrytelser i områder opplyst av blålys. på samme måte, Tokyos Yamanote-jernbane linje valgte å installere blålys på slutten av togplattformene for å redusere antall selvmord. Som et resultat falt selvmord på disse stasjonene med 74%.

Det forklarer sannsynligvis hvorfor de fleste medisinske og farmasøytiske merker velger blå som hovedfarge.

En ting er tydelig: når de brukes riktig, kan farger ha stor makt over oss. Og det er nettopp derfor det er så viktig å velge riktig fargevalg for nettstedet ditt.

Ved å kombinere forskjellige farger og fargetoner, kan vi lage fargepaletter som gir harmoni i designen, fremkaller ønsket følelser, påvirke brukernes stemninger og forme deres oppfatning av merkevaren.

2. Hvilke følelser er assosiert med forskjellige farger?

Det er et helt vitenskapsfelt dedikert til å studere effekten av farger på menneskelig atferd – det kalles fargepsykologi. Gjennom mange eksperimenter og forskning, forskere har slått fast at farger faktisk vekker følelser: noen gjør oss lykkelige, våkne eller avslappede, mens andre benytter seg av mørkere følelser og kan gjøre oss engstelige eller triste..

Faktisk, 85% av kundene har sagt de kjøper produkter basert på farger alene.

Ved å velge riktig fargepalett for nettstedet ditt, kan du endre måten folk tenker på merkevaren din og generere varige følelser som vil føre forbrukernes kjøpsbeslutninger.

Men hvor du skal begynne?

Her er seks hoved farger som fremkaller en unik følelsesmessig respons i seerne:

rød

Rødt symboliserer viktighet, lidenskap og aggresjon. Tenk på den røde løperen, hjertet som et kjærlighetssymbol, eller stoppskiltet. Det krever oppmerksomhet, og bør når det kommer til design brukes sparsomt for ikke å overvelde eller trette betrakteren.

Vodafone.
Bildekreditt: Vodafone.

oransje

Orange er assosiert med energi, lekenhet og lave priser. Å bruke oransje i webdesign kan bidra til å få frem merkets ungdommelighet og til og med fange blikket til impulskjøperne.

easygroup
Bildekreditt: easygroup.

Gul

Som solens farge kan gult spille på lykke og morsomme aspekter. Men det aktiverer også angstområdet i hjernen, så det bør brukes forsiktig og i forskjellige nyanser.

larve
Bildekreditt: larve.

Grønn

Naturens farge, grønn, har en sterk tilknytning til helse, velstand og miljøvennlige tiltak. Den egner seg vakkert til alle slags organiske eller naturlige produkter og merker med fokus på utendørs og natur.

Starbucks
Bildekreditt: Starbucks.

Blå

Fargen blå inspirerer øyeblikkelig tillit og fremkaller en følelse av sikkerhet. I tillegg har det vist seg å ha en beroligende effekt på hjernen, så den kommer også til å være innbydende og vennlig. Å være så allsidig og levende, blått er et av de mest populære fargevalgene blant nettdesignere.

NHS
Bildekreditt: NHS.

Purple

Lilla er fargen på royalty. Ofte assosiert med eleganse, mystikk og kreativitet, er det en farge for merkevarer som jager high-end eller luksuriøs appell eller ønsker å skape en mer sensuell lokk med nettsteddesign.

Cadbury
Bildekreditt: Cadbury.

Å tenke på hvilke primær- og sekundærfarger du skal bruke til fargeskjemaet på nettstedet ditt, slik at du kan påvirke måten folk føler om nettstedet ditt og merkevaren din.

3. Hva bør jeg vite om kjønns- / aldersfargeforskjeller?

De best fungerende nettstedene har en ting til felles – de kjenner sin målgruppe. Enten gjennom markedsundersøkelser eller mange års erfaring i bransjen din, bør du kunne fortelle hvem du vil appellere til. Hvorfor? Fordi farger, designvalg, typografi og ting som tone of tone påvirker forskjellige demografier forskjellig.

Og det er ikke bare forskjellige demografier som ser farger annerledes. Det viser seg at menn og kvinner også foretrekker forskjellige farger.

I en studie fra 2012, nesten 2000 menn og kvinner ble spurt om de foretrakk lilla, blå, grønn, gul, oransje, rød eller rosa.

42% av mennene sa at blå var deres favorittfarge, etterfulgt av grønt (25%) og lilla (12%). Kvinner sa også at blå var deres foretrukne farge (29%), fulgt tett av lilla (27%) og grønn (19%).

Kakediagram: Humanitetens favorittfarger
Kakediagram: menneskehetens favorittfarger.

Selv om den er subtil, kan forskjellen i fargeinnstillinger mellom menn og kvinner påvirke merkets suksess betydelig. Det er ikke alt. Når du lager et nettstedfargeskjema som appellerer til begge kjønn, er det også viktig å ta hensyn til de minst favorittfargene.

Så hvilke farger foretrekker de forskjellige kjønnene?

Så hvilke farger foretrekker de forskjellige kjønnene? Noen forskning har blitt gjort i den retningen.

Billig eller uttrykkelig farger

I følge denne forskningen, både menn og kvinner liker ikke brunt og oransje. 17% av kvinnene setter også grått på listen over de tre beste favorittfargene. Interessant nok anser begge kjønn de samme fargene som “billig” eller “billig.”

4. Hvilke farger griper mest oppmerksomhet?

De riktige fargekombinasjonene er viktige i webdesign da de hjelper designere etablere visuelt hierarki. Visuelt hierarki lar på sin side brukere skille kjerneelementene nærmest øyeblikkelig og få øye på den viktigste informasjonen først.

Guggenheim Museum
For eksempel Guggenheim Museum bruker farge for å fremheve forskjellige steder og fremheve den viktigste informasjonen på nettstedet.

Men det er ikke bare forskjellige fargekombinasjoner som gir designstruktur. Farger har naturlig nok sitt eget hierarki, som er best definert av virkningen hver farge har på følelser, sanser og atferd..

Det er dristige farger, som rød, gul eller oransje, som er praktisk talt unmissable og krever vår udelte oppmerksomhet. Og det er svakere farger, som grå, hvit eller lyseblå, som bidrar til å skape kontrast og få viktige elementer til å poppe.

Designere elsker å bruke dristige farger for å skjerpe navigasjonen og skape en mer intuitiv brukeropplevelse. Bortsett fra det, kan dristige farger brukes til å skape konsistens på tvers av forskjellige sider og hjelpe brukerne med å finne det de trenger raskere. For eksempel, bruker rød farge for oppfordring til handling-knapper på hele nettstedet ditt kan øke konverteringsfrekvensen og gjøre UI-designen mer intuitiv.

5. Hvilke bransjer foretrekker forskjellige farger?

Vi har allerede diskutert hvor viktig fargepsykologi er for merkevarebygging, identitet og logo-design, og hvordan hver nyanse har en annen psykologisk innvirkning på kunden..

Så det er overhodet ikke overraskende å lære at forskjellige bransjer favoriserer forskjellige farger, da de prøver å fremkalle spesielle følelser og skape bransjerelevante assosiasjoner..

En studie analyserte 520 logoer i en rekke bransjer for å bestemme hvilken sektor som favoriserer hvilken farge. Funnene ble samlet i et fargerikt diagram, som representerer de 20 beste merkene i hver bransje og deres dominerende farger.

6. Hvordan forbedrer jeg merkevare anerkjennelse?

Farge er et av de viktigste elementene i et minneverdig merke – sammen med typografi, merkenavn og grafikk.

Vi vet at vårt hjerner krever visuell informasjon. Lage overbevisende visuelt innhold som bruker riktige farger og iøynefallende design piques brukernes interesse og låser oppmerksomheten lenge før informasjonen faktisk blir behandlet. Det tar et kvarter for hjernen å behandle visuelle signaler, mens det gjennomsnittlige forbrukernes oppmerksomhetsområde er bare 8 sekunder.

La oss gjøre et raskt eksperiment. Lukk øynene og tenk på disse tre merkene: Milka Chocolate, IKEA og Carlsberg. Så du merkevarefargene deres? Jeg vedder på at hjernen din umiddelbart ble dusjet med lilla, blå-gule og grønne bilder.

Milka
Bildekreditt: Milka.

Forskning har vist det farge øker merkevaregjenkjenningen med 80%. Å bygge bedre merkevaregjenkjenning hjelper på sin side bedrifter med å etablere fortrolighet. Og jo mer kjent noe er, jo mer stoler vi på det.

Studerer fargepsykologi kan også hjelpe deg med å sikre at merkevaren din er assosiert med de rette følelsene og skape et positivt følelse hos forbrukerne.

Dette kan virke som mye arbeid for noe så grunnleggende som et fargevalg på et nettsted, men det er et viktig skritt i prosjekteringen av nettstedet. For å kunne påvirke hvordan brukere ser og føler om merkevaren din, må vi forstå sammenhengen mellom farger og følelser.

7. Hva er nøytrale farger?

Kan du lage et tiltalende design på nettstedet uten å bruke noen farger? Svaret er ja, men det krever god forståelse av andre designelementer, for eksempel typografi, rutenett og layout, for å tiltrekke besøkende oppmerksomhet.

Svart og hvitt webdesign er kjent som et monokromatisk fargevalg. Kombinasjonen av svarte og hvite farger er en sikker innsats – dette er de to fargene som aldri vil gå av moten. Imidlertid kan et monokromatisk fargeskjema være basert på hvilken som helst farge, så lenge det er avledet fra en enkelt fargetone og utvidet ved hjelp av fargetoner, nyanser og toner..

Et godt utført monokromatisk design sikrer at et nettsted fremstår som sofistikert, stilig og tidløst.

Spesialtilbud-studio
Her er en eksempel på et monokromatisk fargevalg som bruker rødt som grunnfargetone.

På ulemper kan det være en utfordring å få en emosjonell respons fra de besøkende. Blottet for farger, monokromatisk nettdesign er også blottet for personlighet og følelser. Designere må tenke kreativt på å utvikle en overbevisende nettopplevelse når de velger et monokromatisk fargevalg.

Forskning på minimalisme i webdesign viser at bruk av en aksentfarge med vilje og konsistens på tvers av designen er med på å fremheve den viktigste informasjonen og motiverer brukerne til å ta grep.

En studie analyserte 520 logoer
En studie analyserte 520 logoer.

Blå, rød og grønn er de tre dominerende fargene som dukker opp i nesten alle bransjer.

Imidlertid er det en unntak som gjelder fargen blå. I følge matforskere lærte de å unngå giftige eller bortskjemte gjenstander, som ofte var blå, svarte eller lilla når mennesker søkte etter mat. Når mat farget blått blir servert til studien, mister de matlysten.

Hvis alle andre merkevarer i bransjen bruker de samme fargene, kan det virke umulig å skille seg ut og bygge et gjenkjennelig merke. Det er derfor det er viktig å lage et bredere fargevalg som vil gjelde for alt merkevare- og markedsføringsmateriell, i stedet for bare å bruke en enkel kombinasjon av primær- og sekundærfarger..

8. Er det noen eksempler på et godt nettsteds fargevalg?

Det er! Her er 20 eksempler for å inspirere fargeskjemaet på nettstedet ditt.

1. Lys aksentfarge

Crescosa
Bildekreditt: Crescosa.

Å bruke en aksentfarge i fargeskjemaet på nettstedet ditt er en av de mest effektive måtene å rette den besøkende oppmerksomhet på de viktigste bitene med informasjon på siden. I eksemplet nedenfor brukes tre dristige farger – gul, lilla og rød – for å skille ut kjernetjenestene og skape et minneverdig konsept.

2. Et lyst, men balansert fargeskjema

Perfekt storm
Bildekreditt: Perfekt storm.

Dette nettstedets fargeskjema balanserer to livlige farger, og bruker den lyserøde som en aksentfarge.

Oppdag mer lyse aksentfarger på Adobe Color.

3. Friskt og organisk utseende fargeskjema

Calem
Bildekreditt: Calem.

Ordtaket om at vi spiser med øynene først er spot-on. Hjernen vår får et signal fra øynene i god tid før smaksløkene våre begynner å fungere. Farge er ofte det første elementet som øynene våre legger merke til om et matprodukt, som forhåndsbestemmer hvordan vi oppfatter smaken og smaken på det vi skal spise. I eksemplet nedenfor ser vi hvordan bruk av et naturlig fargevalg, dominert av gule, hvite og grønne farger, skaper et organisk og friskt utseende.

4. Jordnære toner

LaunchBuzz
Bildekreditt: LaunchBuzz.

Dette nettstedets fargeskjema bruker en nøytral fargebakgrunn for å få frem den ferskenfargen på produktet.

Oppdag flere friske fargevalg på Adobe Color.

5. Rolig og minimalistisk fargeskjema

Jobb ansvarlig
Bildekreditt: Jobb ansvarlig.

Denne enkle kombinasjonen av jordnære, rolige farger skaper en avslappende atmosfære og gir riktig tone for meldingen på nettstedet – å overvinne stress og angst. Det er også et eksempel på hvordan en begrenset fargepalett fremdeles kan være kraftig når det gjelder å påvirke den besøkende humør og oppførsel.

6. Slank og avslappet fargeskjema

Friminutt
Bildekreditt: Friminutt.

Sammen med forskjellige farger av blått med matchende pasteller skaper dette elegante nettstedfargeskjemaet en rolig og drømmende atmosfære.

Oppdag mer minimalistiske fargevalg på Adobe Color.

7. Pastell og dempet fargeskjema

medskyldig
Bildekreditt: medskyldig.

Ved hjelp av et mykt, pastellfargevalg, klarer dette nettsteddesignet å skape et inntrykk av organisk flyt og visuell struktur. Det er iøynefallende og velbalansert, og lokker besøkende til å holde seg rundt og fortsette å surfe.

8. Mykt og innbydende fargeskjema

Cédric Pereira
Bildekreditt: Cédric Pereira.

Dette nettstedets fargevalg kombinerer flere pastellfarger for å skape et mykt og innbydende utseende.

Oppdag flere pastellfarger på Adobe Color.

9. Levende og fet fargeskjema

MA ekte cannabis
Bildekreditt: MA ekte cannabis.

Sprengende med farge og energi, denne livlige fargepaletten samler lys gul og levende blå, og skaper en kraftig kombinasjon. Med levende farger og interessante designelementer etterlater nettstedet et langvarig inntrykk og en sitrusaktig smakssprengning.

10. Levende kontrast

Dropbox Design
Bildekreditt: Dropbox Design.

I dette fargevalget brukes to livlige farger for å skape en iøynefallende kontrast.

Oppdag mer livlige fargevalg på Adobe Color.

11. Fargerikt og moderne fargevalg

Bekrefte
Bildekreditt: Bekrefte.

Dette nettstedet trekker frem en sofistikert og moderne design ved å kombinere fargerike produkter med nøytral bakgrunn. Med en aksentfarge for CTA-knapper fungerer nettsteddesignen strålende for å lede besøkende til ønsket handling.

12. Morsomt og lekent

Planen din, planeten din
Bildekreditt: Planen din, planeten din.

Ved å kombinere mange forskjellige farger og fargetoner, trekker dette nettstedet av et lekent fargeskjema som bruker farger for å lage informasjonskategorier.

Oppdag mer fargerike fargevalg på Adobe Color.

13. Monokromatisk fargevalg

Revolve Studio
Bildekreditt: Revolve Studio.

Lek med tekstur og forskjellige nyanser av svart og grått, og denne fargepaletten er med på å skape et mystisk, men allikevel tilgjengelig design på nettstedet. Mangelen på farger i dette webdesignet tvinger besøkende til å fokusere på andre elementer, inkludert kopi, figurer og grafikk.

14. Elegant og fredelig

Mowellens
Bildekreditt: Mowellens.

Dette nettstedets design, som leker med noen få grønnsaker, skaper dybde og bruker et rolig, rent fargeskjema for å holde besøkende engasjert.

Oppdag flere monokrome fargevalg på Adobe Color.

15. Levende og skarp fargeskjema

Big Eye Deers
Bildekreditt: Big Eye Deers.

Dette nettstedets design, som kanaliserer et skarpt fargevalg, gir et sterkt førsteinntrykk. Nettstedet er ikke redd for å lede med livlige farger, og kombinerer forskjellige nyanser for å skape en sterk kontrast og tiltrekke besøkende til øynene..

16. Ikke redd for dristige farger

Color On Code
Bildekreditt: Color On Code.

Med en høy kontrast og tre livlige farger på spill, gjør dette nettstedets fargevalg et dristig inntrykk.

Oppdag mer livlige fargevalg på Adobe Color.

17. Elegant og luksuriøst fargeskjema

Cher Ami
Bildekreditt: Cher Ami.

Dette vakre fargevalget trekker av seg et kongelig, elegant utseende ved å kombinere dypblått med gullfarger. Det er et klassisk fargevalg med en moderne vri som gir en kraftig visuell opplevelse og umiddelbart posisjonerer merkevaren som en high-end spiller.

18. Med et snev av gull

Paola Krauze
Bildekreditt: Paola Krauze.

Eksemplet nedenfor viser hvordan man kaster inn en farge som har sterke kulturelle assosiasjoner – i dette tilfellet; gull – kan endre dynamikken i hele designet og få det til å se mer majestetisk ut.

Oppdag mer elegante fargevalg på Adobe Color.

19. Corporate ennå energisk fargeskjema

Bambusskare
Bildekreditt: Bambusskare.

Pålitelig på en levende, men likevel tradisjonell fargepalett, klarer dette nettsteddesignet å fremkalle tillit og samtidig skape et inntrykk av et fremtidsrettet, moderne merke. Med sterk kontrast og god lesbarhet gir kombinasjonen av rødt og blått nettstedet en dynamisk og kraftig stemning.

20. Tradisjonell, men interessant

Creddy
Bildekreditt: Creddy.

Den klassiske kombinasjonen av rødt og blått blir levende i dette kule design på nettstedet.

Oppdag flere bedriftsfarger på Adobe Color.

Nå vet du hvordan du designer et nettstedets fargeskjema

Sannheten er at du ikke trenger å være designer for å lage et vakkert fargeskjema på nettstedet. Med en bred forståelse av fargepsykologi, det grunnleggende i fargelære og et arsenal av nyttige verktøy, kan du utvikle en fargepalett som gir merkevaren din en kraftig visuell identitet.

Ta deg tid til å utforske kreative eksempler, teste ut forskjellige fargekombinasjoner og finne komplementære farger som fungerer fint sammen. Flott design er relativt – hvis det fungerer for merkevaren din, driver engasjement og øker merkevaregjenkjenning, er det alt som virkelig betyr noe.

Nå tar du på deg hatten på designeren og begynn å eksperimentere med fargepalettene dine!

Bli med i vårt nyhetsbrev

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map