9 Nettsteddesignideer + nettsteder for inspirasjon

NettsteddesignideerDet kan være vanskelig å komme med flott nettdesign.


Når du ikke kan få kreative juice til å flyte på etterspørsel, er det lett å føle seg fast og bli frustrert.

Hvis det er slik du føler deg akkurat nå (eller noen ganger), er dette innlegget her for å hjelpe deg.

I det følgende gir vi deg mulige måter å komme over designeren på blokkere når ideene bare ikke flyter.

Klar? La oss komme i gang…

9 Webdesign tips for når du føler deg fast

For å hjelpe deg med å komme med gode ideer, starter vi med webdesign tips du kan bruke umiddelbart for å forbedre det du jobber med.

1. Bruk Pinterest humørtavler

Pinterest er et flott verktøy å lage humørbrett. Du kan samle inn visuelt materiale som du tror vil være til hjelp i prosjektet ditt eller vil gi en retning. Dette kan være bilder, fargevalg, oppsett, eksisterende nettsteder og mer.

Pinterest stemningsbrett

Stemmebrettet vil fungere som et sentralt knutepunkt for designinspirasjonen din. Du kan også dele det med klienter eller samarbeidspartnere, slik at de kan bidra til sitt eget materiale.

2. Lag en trinnvis plan

Lage en planDu vet hva de sier: Å ikke planlegge planlegger å mislykkes. Dette gjelder også i webdesign. Hvis designideene til nettstedet ikke klarer å komme rundt, er det kanskje fordi du ikke har taklet det grunnleggende ennå. Først når det grunnleggende er på plass, vil du kunne legge kreative innslag på toppen. Slik kan planlegging se ut:

 1. Definer nettstedets mål – Du må vite hva nettstedet egentlig skal oppnå. Hvis du ikke gjør det, hva faen designer du da? Gode ​​mål er SMART: Specific, Measurable, ENttainable, Relevant, og Timely. Mer om det her.
 2. Skiss ut kjøperens reise – Foruten det overordnede målet, må du også finne ut hvilken vei du vil at besøkende skal ta. Fra når de treffer nettstedet ditt helt til hvilket mål du har i tankene. På den måten kan du lage en struktur som guider dem underveis. Hubspot har en flott artikkel på det.
 3. Kom med en stilguide – Å lage en stilguide vil hjelpe deg å holde deg konsekvent i designen din. Den definerer skrifter, farger og andre designelementer. Å bruke en fremmer enhetlighet, spesielt når du jobber med andre. Google er et godt eksempel.
 4. Planlegg SEO – Planlegging er også viktig for SEO. Lag et nettstedskart for å forstå hvordan du strukturerer informasjonen din for både besøkende og søkemotorer.

3. Fokuser på strukturen først

Akkurat som å lage en plan, kan du først konsentrere deg om nettstedets struktur hjelpe deg med å gå bort fra prosessen og få mer av fugleperspektivet.

Det kan hjelpe å jobbe med et annet medium enn datamaskinen din. For eksempel, ved å lage skisser på papir med en enkelt penn, kan du glemme farger og andre detaljer for øyeblikket. Hvis du bruker flippover eller en tavle, kan du til og med gjøre alt sammen.

En flott øvelse kan også være å tegne nettstedet på en post-it-lapp. Dette vil tvinge deg til å holde deg til det vesentlige. En variant av dette er å lage designet i nyanser for grått først og bare legge til farge senere. På denne måten blir du tvunget til å etablere et visuelt hierarki uten å stole på farger.

Begynn med gråtoner
Laura Elizabeth / Smashing Magazine

Hvis du er i helvete med å bruke datamaskinen din til å designe, kan du bruke “squint test”. Det betyr å bevege deg bort fra skjermen og skvise øynene. Det uskarpe bildet vil vise deg hva som er mest åpenbart på nettstedet ditt, og hva de første gangene besøkende mest sannsynlig vil merke først.

4. Hold deg fast med nettstandarder

Det ligger i designers natur å ønske å være kreativ. Det er generelt bra. Husk at det er nødvendig å sette noen grenser for å være kreative.

I webdesign er det for eksempel en rekke etablerte standarder. Besøkende er vant til visse design tropes og nettsted elementer. Når du bryter disse reglene for mye, kan det forvirre dem og slå dem av.

Blant de etablerte standardene er:

 • Konsistens i merkevarebygging og design på tvers av alle sider
 • Nettstedslogo i øverste venstre hjørne
 • Kontaktinformasjon øverst til høyre eller sentrum
 • Hovednavigering over toppen av skjermen
 • Hovedoverskrift / verdiforslag og oppfordring til handling høyt oppe på hjemmesiden
 • Søkefunksjonen i overskriften
 • Ikoner for sosiale medier i bunnteksten på nettstedet

Vi er sikre på at du som en ivrig Internett-bruker allerede er klar over at flere standarder nettsteder overholder. Hvis ikke, kan du finne flere av dem her.

5. Fokuser på minimalisme og CTA-knapper

Når du kjenner til målet for nettstedet og sidene dine, lar dette deg også bli kvitt alt som ikke tjener det formålet. Dette effektiviserer designet ditt og gjør det mer behagelig å se på.

Igjen er det forskning for å sikkerhetskopiere dette. I den samme studien som er nevnt over, har Google funnet at visuell kompleksitet er negativt korrelert med appell på nettstedet. Kort sagt – folk vil ikke bli overveldet! Forenkling av designet er bra for andre funksjoner, f.eks. Nettstedets hastighet.

Her er noen få ting du trygt kan eliminere:

 • Menyelementer – Selvfølgelig vil du at andre skal utforske mer av nettstedet ditt. En overbelastet meny kan imidlertid være superforvirrende og ha negative effekter. Igjen – hold deg til det viktigste!
 • sidefelt – Flere og flere nettsteder faser ut sidefeltet. Hva har du i sidefeltet? Er det virkelig viktig?
 • Muddy jargon – Det samme som for lagerbilder gjelder for språk. Overbrukte fraser, klisjeer og hule ord får folk til å stille seg ut. Slutt å bruke dem, injiser litt personlighet i skrivingen din, lær deg noe maktord og lære å skrive.

6. Start med mobil

Mobile enheter har tatt verden med storm. Nå surfer flere på nettet via telefoner og nettbrett enn på stasjonære datamaskiner.

Dess, Google kunngjorde at de rullerer ut sin nye mobil-første indeks. Det betyr at når søkemotoren er i kraft først, vil bedømme hvert nettsted på deres mobile tilstedeværelse. Hvis den ikke gjør jobben sin ordentlig, vil du ta en hit i søkerangeringene.

Av den grunn, når du designer et nettsted, vil det være en god ide å starte med mobil tilstedeværelse først. Fra nå av vil mobilbrukere være dine primære kunder. Derfor bør du bedre sørge for at de føler seg ivaretatt.

Samtidig er det god praksis å komme med ideer om nettsteddesign. Start med mobil tvinger deg igjen til å konsentrere deg om det essensielle og tenke gjennom formålet med designen din. Du kan videre brette ut og legge til elementer etter hvert som skjermstørrelsen blir større.

7. Vær oppmerksom på innholdsformatering

Innholdsformatering er et undervurdert verktøy for nettdesignere. Innhold er det viktigste elementet på nettstedet ditt, det være seg i form av blogginnlegg eller en salgskopi. Til slutt er det det du vil at besøkende skal konsumere. Formålet med designet ditt er å presentere det på en måte som de gjør.

Dessverre er nå folk så mette at få av dem leser alt på siden din. I stedet skanner de fleste besøkende. Videre har de en tendens til gjør det i et F-formet mønster.

Det betyr at du må få innholdet ditt til å passe til forbruksvanene deres for å gjøre det mer effektfullt.

Slik gjør du det:

 • Ta med overskrifter – Overskrifter er en flott måte å bryte opp innhold på. Mange lesere bruker dem også som ankerpunkter for skanning og les bare de delene under overskrifter som virker interessante for dem. Sørg derfor for å bruke overskrifter og gjøre dem beskrivende.
 • Bruk avsnitt og lister – Ingen vil lese en stor tekstklump. Avsnitt deler innholdet i små biter. Åpne en ny når du åpner et nytt punkt. Lister har en lignende funksjon og gjør informasjon mer tilgjengelig. Bruk dem også.
 • Ikke skimp på medier og grafikk – Visuell informasjon er mye mer tilgjengelig for menneskehjernen enn tekst. Av den grunn er det lurt å bruke bilder og andre medier for å understreke poengene som er laget i kopien din. Det er også en flott måte å dele opp lengre tekststykker på.
 • Optimaliser skriftene dine – Din bruk av skrifter påvirker også lesbarheten i stor grad. De viktigste verktøyene du har her er størrelse og linjehøyde. Gå for minst 16px og sørg for å legge til mer linjehøyde jo mindre skriften du bruker.

Hvis du undersøker denne artikkelen, kan du se alt dette ovenfor.

8. Prøv en-sides design

Tilbake på dagen handlet webdesign om folden. Alt viktig måtte være over grensen som brukerne ville begynne å rulle fra. Det er fortsatt noe å si om det siden det fortsatt er der brukere bruker mesteparten av tiden sin.

Besøksvisningstid - folden

Det betyr ikke at brettet er alt og slutt på siden din. Folk vil faktisk bla. Faktisk vil de bla nedover hele siden din hvis du gir dem en grunn til det.

Crazy Egg prøvde dette da de erstattet deres originale salgsside med en 20 ganger lengre en.

En sides design

Resultatet: konverteringsraten økte med 30 prosent! Hvis din nåværende kjøpers reise går over flere sider, kan du vurdere å konsolidere dem til ett sted i stedet. Dette kan være en av disse ideene om nettsteddesign som gjør hele forskjellen.

Ikke begrav innhold i lysbildefremvisning / karuseller eller faner / trekkspill, de fungerer ikke!

9. Ansett A / B-testing

Noen ganger når du evaluerer forskjellige ideer om nettsteddesign, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken som er den rette veien å gå. Du tenker frem og tilbake, lager justeringer, men er likevel usikker på din beslutning. På et tidspunkt vil ikke tanken lenger kutte det. Du må la brukere bestemme.

A / B-testing kan være en fin måte å se hva som gjør nettstedet ditt bedre. Det betyr å servere forskjellige versjoner av designet ditt opp til besøkende tilfeldig, og deretter sjekke hvordan de reagerer. Du kan ta beslutninger basert på resultatene.

Du kan teste stort sett hva som helst. Fra hele sideutførelser over fargeendringer, oppfordringer til bilder, artikkeltitler og skrifter. Alle disse kan utgjøre en enorm forskjell i ytelsen til en side. Likevel, hvis du ikke tester det, vil du aldri vite det!

Disse verktøyene og plugins vil hjelpe deg med å gjøre testene.

6 inspirerende nettsteder for å generere nye designideer for nettsteder

Hvis du fortsatt føler deg fast, i denne siste delen vil vi gå over en rekke nettsteder som er fulle av inspirasjon til webdesign.

1. Awwwards.com

Awwwards

Dette nettstedet gir priser til webdesignere, utviklere og byråer rundt om i verden. De har et enormt og søkbart arkiv med eksempler på webdesign. I tillegg er det en blog der de introduserer design i detalj og et avsnitt der du kan stemme på de nominerte nettstedene til måneden. Det hele er av høy kvalitet og virkelig inspirerende!

2. WebDesign-Inspiration.com

Inspirasjon av nettsteddesign

Det er et galleri med ferdige webdesignprosjekter. Du kan filtrere den på mange forskjellige måter for å finne det du leter etter – for eksempel etter bransje, type, fargepaletter eller stiler. Arkivet deres er så stort at det ofte er den eneste siden du trenger for å komme med dine egne ideer om webdesign.

3. SiteInspire.com

siteInspire

Dette nettstedet viser både web og interaktiv design. Som forrige eksempel, kan du filtrere oppføringene på forskjellige måter, inkludert stil, type, emne og til og med plattform. Hvis du oppretter en konto, kan du også sette opp samlinger av favorittdesignene dine.

4. OnePageLove.com

En side kjærlighet

Dette eksemplet er et inspirasjonssted for nettdesign som er spesielt laget for en-sides design. Vi nevnte ideen tidligere i artikkelen. Du kan bla gjennom galleriet eller søke spesielt etter ting du leter etter. Husk å svinge innom når du bygger ditt eget nettsted med én side.

5. Dribbble.com

dribler for inspirasjon av ideer om nettsteddesign

Hos Dribbble viser designere arbeidene sine. Dette kan være alt fra apper til ikoner, illustrasjoner og andre eksempler. Du kan bruke den til generell inspirasjon eller bruke tags å finne det du er mest interessert i, for eksempel webdesign.

6. Behance.net

Behance

Denne nettsiden er veldig lik Dribbble. Det er også et sted for designere å koble til og vise frem porteføljen sin. Du har mange eksempler på webdesign og kan bruke søkefunksjonen til å se etter dem.

Pakk inn

Nettdesignideer vokser ikke på trær. Noen ganger trenger du litt hjelp for å komme på noe bra. Heldigvis er det innlegg som disse for å hjelpe deg med å komme tilbake på sporet!

Forhåpentligvis har webdesign tips, verktøy og ressurser som er nevnt i innlegget over, dyttet deg tilbake til kreativitetsland. Det er klart det er mange flere nyttige ting der ute, og det er derfor vi vil høre fra deg!

Kjenner du til flere tips, verktøy eller inspirasjon for å generere ideer om webdesign? I så fall kan du dele det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map