Ansett en nettutvikler eller gjør det selv?

Leie-a-Web-Developer-eller-gjør-det-selv-guide


Hvis du vil starte en ny webside – det være seg for forretningsformål eller et personlig prosjekt – er det to hovedstier du kan gå:

 • EN: Ansett en nettutvikler og la dem takle oppgaven for deg
 • B: Lag en webside selv (skummelt, vi vet!).

Når du ansetter en webutvikler, kan du i utgangspunktet fjerne alle ideene / planene dine på dem, betale $ 200 til $ 3000 og bare vent til sluttresultatet.

Fordeler og ulemper med å ansette en webutvikler vs å bygge et (WordPress) nettsted selv.

I tilfelle du har det travelt, er her (nesten) alt du trenger å vite uten å gå inn på detaljer:

Ansette en webutvikler vs å bygge et (WordPress) nettsted selv
Ansette en webutviklerDIY
Budsjett nødvendig: $ 500 – $ 3000 for et grunnleggende nettsted + $ 70 / år for domene og hosting.Budsjett nødvendig: $ 70 / år for domene og hosting + (valgfritt) $ 40 for et premium WordPress-tema.
Ingen WordPress-opplevelse er nødvendig.Det kreves grunnleggende forståelse av hvordan WordPress fungerer.
Nettstedet kan bygges på et helt tilpasset design.Nettstedet er bygget på et ferdig WordPress-tema.
Ytterligere funksjonalitet kan skreddersys.Ytterligere funksjonalitet tilbys av WordPress-plugins.
Utvikleren kan registrere et domenenavn og kjøpe hosting for deg.Du må registrere et domenenavn og kjøpe webhotell på egen hånd.
Du kan bygge hvilken som helst type nettsted.Vanligvis bra for å bygge grunnleggende nettsteder.
Det krever mindre tid fra din side.Det krever mye tid fra din side.

Med det ute av veien, her er en mer detaljert oversikt over emnet:

(Det som følger er en trinn-for-trinn-guide – dvs. en guide for hvert trinn på veien, vi vil prøve å hjelpe deg med å ta denne beslutningen basert på dine krav og erfaringsnivået med nettsteder generelt.)

1. Har du budsjettet?

No.1-problemet med nettutviklere er at de pleier å være dyre.

Selv om markedsgjennomsnittet er veldig bredt, kan vi trygt anslå at å ansette en utvikler kan sette deg tilbake alt fra $ 500 til $ 5000 for et grunnleggende nettsted.

Dette er akkurat slik markedet fungerer. Vi snakker om folk som gjør dette profesjonelt … derav de trenger å tjene til livets opphold, derav de har barn å mate, derav de har regninger å betale osv.

Så det første spørsmålet å stille deg selv er, har du minst $ 500 – $ 1000 eller mer å bruke på nettstedet ditt?

I så fall kan du vurdere å ansette en nettutvikler. Hvis ikke … vel, har du svaret ditt – du bygger tingen selv. I så fall, ikke bekymre deg – vi har en veldig kul guide som tar deg gjennom prosessen trinn for trinn.

2. Kjenner du WordPress?

Nå snakker vi ikke om noen avanserte, innhentet-over-the-årene kunnskap her.

Alt du trenger på dette punktet er en grunnleggende forståelse av hvordan du jobber med WordPress – publiser innlegg, sider, installer plugins, installer temaer.

Hvis det enten er et “ja” med en gang, eller du er villig til å lære mens du går sammen, bør det å bygge et WordPress-nettsted selv være innenfor ditt grep. (Her er vår introduksjon til WordPress for å få deg i riktig retning.)

Hvis du ikke kan bli plaget eller bare ikke har tid til å investere i å skaffe kunnskap som det, så beklager! Selv om WordPress er det relativt lett å mestre, det er det ikke walk-in-med-no-forberedelse lett. Du trenger hjelp fra en utvikler.

3. Vil du bruke et WordPress-tema eller få en helt tilpasset design laget?

Det er mer enn 4500 beste fleksible temaer tilgjengelig i den offisielle katalogen, og sannsynligvis 2-5 ganger de i premiummarkedet.

Med all den overfloden er det ikke vanskelig å finne et tema som er 99% perfekt for dine behov … tidkrevende – ja, men vanskelig – nei!

Det er klart at du ikke trenger en utvikler som hjelper deg med å lete etter temaer. Du kan gjøre det selv. Noen vanlige steder å sjekke ut, for eksempel:

Men hvis du trenger noe helt tilpasset, er det veldig vanskelig å lage noe slikt selv. Det vi snakker om her er i utgangspunktet å bygge et helt nytt WordPress-tema / design fra bunnen av. Hvis du vil gjøre det, trenger du profesjonell hjelp.

Kort sagt – hvis du har funnet et tema du liker, og du vil bruke det på nettstedet ditt, kan du sette opp ting på egenhånd. Ingen utvikler nødvendig.

4. Trenger du noen tilpasset funksjonalitet som du ikke finner i et WordPress-plugin?

WordPress-temaer er den ene siden av spekteret, og WordPress-plugins er den andre. Plugins-markedet er kanskje enda 10 ganger større.

Og dette er bra! Med mer enn 45 000 (!) Plugins som er tilgjengelige i den offisielle katalogen, er det nær bestemt å finne en som gir funksjonen du trenger. På samme måte som hvordan ting fungerer for Apple-produkter – “det er en app for det!” – det er en WordPress-plugin tilgjengelig for nesten alle tenkelige funksjoner. Du kan se etter plugins her:

Kort sagt, hvis du kan finne alle funksjonene du trenger verken i WordPress selv eller via plugins, trenger du sannsynligvis ikke en utvikler for å installere pluginsene for deg.

I et sjeldent tilfelle 1 av 1000, kan det hende du trenger en funksjon som ikke er tilgjengelig via en plugin. Kanskje leter du etter noe helt originalt som er avgjørende for at virksomheten skal operere. Eller noe som ganske enkelt har en forskjellig faktor sammenlignet med konkurransen din har på nettstedene deres, osv. Hvis det er din situasjon, trenger du en utvikler for å bygge den funksjonen for deg.

5. Er du komfortabel rundt domenenavn og hosting?

La oss snakke om de mest tekniske aspektene når du bygger et nytt nettsted – du trenger et domenenavn og en hostingkonto for at alt skal fungere.

I all ærlighet er det ikke så vanskelig å få det ene eller det andre som noen ønsker at du skal tro.

Men først, bare for å være sikker på at vi er på samme side:

 • Et domenenavn er nettstedets adresse på internett. Domenenavnet til dette nettstedet er websitesetup.org. For å få et domenenavn, er alt du trenger å gjøre å gå til en domeneregistrator og kjøpe det.
 • En hosting-konto – eller en webserver – er der nettstedet ditt er lagret (dette involverer alle nettstedets filer og data). Mer om emnet her.

Som sagt, selv om det kan høres skremmende ut, er det ikke vanskelig å få et domenenavn og være vertskap. Hvis du for eksempel bestemmer deg for å gå med et selskap som SiteGround (et av våre gjennomgåtte selskaper), kan du få både domenet og hosting alt på ett sted.

SiteGround tar deg gjennom registreringsprosessen for hånd. På slutten av det vil du komme ut med et registrert domenenavn, en hostingkonto som er satt opp og til og med en ren forekomst av WordPress installert på den hostingkontoen. Sterkt anbefalt!

(Følg denne veiledningen hvis du vil installere WordPress manuelt.)

Hvis alt vi sier her ikke høres spesielt lokkende ut for deg, kan det hende du ønsker å ansette en utvikler som skal håndtere alle de hosting- og domenerelaterte oppgavene for deg.

Endelig dom: Ansette en nettutvikler eller bygge et nettsted selv?

Når vi tar hensyn til alt det ovennevnte, kan vi oppsummere dette:

Hvilken av disse beskriver deg bedre?

(EN)(B)
 • Alt jeg trenger er “et grunnleggende nettsted.”
 • Jeg er kjent med WordPress eller vil lære.
 • Jeg har funnet (eller vil finne) et WordPress-tema for nettstedet mitt.
 • Jeg bruker eksisterende plugins for ekstra funksjonalitet.
 • Jeg kan takle (eller er villig til å prøve) å sette opp et domenenavn og være vertskap for meg selv.
 • Jeg har den tiden som trengs for å fullføre dette.
 • Jeg har minst $ 500 – $ 1000 å bruke på nettstedet.
 • Jeg trenger tilpasset funksjonalitet. (I så fall vil prislappen vokse mer …)
 • Jeg trenger et tilpasset design. (Legg i så fall til $ 500 +.)
 • Jeg bryr meg ikke om domeneregistreringer eller hosting.
 • Jeg har liten tid til å jobbe på siden min.
 • Hvis du er en (EN) type person så kan du gå foran og bygg ting selv. Her er en guide for å komme i gang.
 • Hvis du er mer (B), ansett en webutvikler.

Som ganske mye oppsummerer det. Det er virkelig ikke en universell bedre vei blant disse to. Basert på dine behov, vil den ene alltid være bedre enn den andre. Det gjelder å finne ut hva forventningene dine er og hvor mye tid og penger du kan investere.

Hvis du vil lage et nettsted selv, kan du lese denne trinnvise guiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map