Beste forum-programvare (gratis og betalt)

Beste gratis og betalte forum-programvareHvis du leter etter den beste forumprogramvaren eller den beste gratis forum programvare for å opprette et online fellesskap, det store antallet alternativer kan være overveldende.


Men det er flere som skiller seg ut som den beste forum-programvaren – best fordi de er pålitelige og spekket med funksjonene du trenger i et forum-program.

I denne guiden vil vi introdusere deg for 10 beste forumsprogrammer som bør gjøre livet ditt enklere når du søker etter den rette programvaren for å bygge ditt online fellesskap.

La oss dykke inn.

Den beste forum-programvaren

Å velge riktig forumsprogramvare kommer på hva som passer best for dine behov.

Du kan ikke virkelig gå galt med noen av programmene nedenfor. Så kan du også gjerne prøve noen få alternativer før du lander på den beste forum-programvaren for deg.

Det kan være viktig å merke seg at prisene for premiumalternativene på listen er korrekte på publiseringstidspunktet, men kan endre seg senere.

1 – vBulletin (Betalt)

Nettstedet vBulletin. Det er en av de beste forumene.

VBulletin er en premium forum-programvare, men den er øverst på listen fordi den er rask å sette opp, har sofistikerte evner og har muligheten til å være vertskap for forum-programvaren selv, eller gjennom deres rimelige og pålitelige skyhosting.

Dette forum-programmet kan settes opp på 15 minutter, og det er bygget med SEO og sikkerhetsfunksjoner, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å sortere ut det selv.

Den har også en AI-drevet brukerengasjementfunksjon som hjelper samfunnet ditt å vokse organisk.

I tillegg er dette en av de beste forum-programvarene fordi den er mobil-klar ut-av-boksen. Mobilopplevelsen blir til og med automatisk optimalisert. Så vil nettbaserte samfunn vises godt på alle enheter og stasjonære maskiner.

Administrasjonsalternativene er også enkle, så det er ikke noe problem å administrere forumet på egen hånd.

Du kan selv være vert for vBulletin for en engangspris på $ 249, eller du kan velge å være host for forumprogramvaren på skyserverne deres fra $ 15 per måned. Hvis du velger å være vertskap med vBulletin, er vedlikehold og oppdatering av programvare inkludert og tatt vare på.

Det er en programvare som passer best for alle som krever et brukervennlig forumprogram.

2 – Discourse (Betalt)

Diskurs-nettstedet. Det er en av de beste gratis programvarene.

Discourse er absolutt en av de beste gratis forumprogramvarene der ute. Det er et populært alternativ fordi det er åpen kildekode, og har mange nyttige funksjoner og integrasjoner.

Det passer best for alle som trenger integrasjoner for å effektivisere arbeidsflytene sine.

Det er et rangeringssystem som ikke bare brukes til å skille nye medlemmer fra erfarne brukere, men for automatisk å gi større moderasjonsfunksjoner til brukere som har bidratt nok til å tjene det.

På den måten kan samfunnet ditt moderere seg, og nye brukere vil ikke kunne legge inn eller private melding om noe som er upassende.

Det kan også brukes med WordPress for å gjøre nettstedet ditt til et forum. Hvert blogginnlegg blir et foruminnlegg. Det fungerer også med Akismet WordPress-plugin for å moderere spam.

Discourse tilbyr mange andre nyttige integrasjoner som Slack, IFTTT, Zapier, Zendesk, Patreon, GitHub, Google Analytics, Google Adsense, Amazon og mer. Integrasjoner av sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og andre er også representert.

Hvis du foretrekker en administrert hostingløsning i stedet for å være selvhosting for forumprogramvaren din, er det et alternativ for det, og det starter fra $ 100 per måned.

3 – phpBB (Gratis)

Nettstedet til phpBB-forumets program.

PhpBB er et av de eldste, gratis forumprogrammene der ute. Det er åpen kildekode samt egenprogramvare for programvare.

Den har alle de grunnleggende funksjonene du trenger i forumprogramvare, inkludert brukermoderasjon, privat melding, varslinger, muligheten til å angi brukerrettigheter, osv..

Ikke bare det, men det har også innebygd sikkerhet, anti-spam og hurtigbuffer.

Du har også muligheten til å bruke plugins for å legge til funksjoner som ikke kommer ut av boksen.

PhpBB har et responsivt design. Så du trenger ikke bekymre deg hvis medlemmene dine vil ha tilgang til fellesskapet ditt på deres mobile enheter.

Selv om de grunnleggende funksjonene kanskje ikke virker så spesielle, siden disse bør være standard med hvilken som helst forumprogramvare, er de spesifikke funksjonene ganske robuste.

For eksempel er det private meldingssystemet omtrent like bra som å sende en e-post til uansett hvilken leverandør du bruker. Du kan legge til vedlegg, opprette en adressebok, lage utkast, legge til vedlegg, se meldinger i samtalemodus og mer.

Det er et solid alternativ, og det er grunnen til at den er sementert som en av de beste gratis programvarene.

Husk imidlertid at mens phpBB er gratis, er det et alternativ som er hostet slik at du vil trenge en hostingleverandør.

4 – SMF (Gratis)

Nettstedet SImple Machines Forum: Forumprogramvaren som er best egnet for de som har et budsjett.

Simple Machines Forum (SMF) er et åpen kildekode-program og har alle funksjonene du forventer i forumets programvare. Det er best egnet for alle på et budsjett som fremdeles trenger profesjonell forumprogramvare.

Brukergrensesnittet (UI) er rent og enkelt, slik at det ser ganske profesjonelt ut.

Den har også en avansert pakkehåndtering, slik at du kan gjøre endringer i et par klikk som raskt bruker endringene i selv store samfunn. Så du kan glemme dagene da det tok timer å bruke flere endringer i en stor database med forummedlemmer.

SMF støtter også flere språk på samme tid. På den måten trenger ingen å føle seg utelatt, noe som er flott.

Den er designet for optimal ytelse og skalerbarhet samt forbedret SEO og hurtigbufring. Så den er bygget for store samfunn. Derfor er avanserte innstillinger for tillatelse og brukeradministrasjon spesielt velkomne.

5 – Verdens Gang (Betalt)

XenForo-nettstedet.

XenForo er en premiumhotell-programvare som er hostet og egner seg best for bedrifter. Den bruker gamification for å øke brukerengasjementet og integreres med Facebook slik at brukere kan registrere seg gjennom sosiale medier. Det gjør deling til Facebook enklere også.

XenForo har en nylig aktivitetsstrøm slik at medlemmene raskt kan bli oppdatert. Det er også varsler for å gjøre det enda mer enkelt å engasjere seg i samfunnet.

Det har en elegant, elegant og profesjonell brukergrensesnitt, og innebygd SEO-optimalisering for å øke forumfunksjonaliteten.

Det er over 2000 tilleggsprogrammer som spenner fra forskjellige gamificationfunksjoner til administrasjon, og forbedrede søketillegg som den populære og kraftige ElasticSearch-programvaren.

Det er sannsynlig at du finner alle tilleggene du trenger, men i tilfelle du ikke gjør det, kan de hjelpe deg med å utvikle dine egne med deres rammer.

XenForo vil sette deg tilbake $ 160, og det er også tilleggsprogrammer som installasjonstjeneste, fjerning av merkevare og andre alternativer. Du må også arrangere det selv som tidligere nevnt.

6 – Vaniljeforum (Betalt)

Vanilla Forums nettsted.

Vanilla Forums er en administrert forum-programvare som er best egnet for større bedrifter som trenger et forum-program som kommer til å pakke en alvorlig trøkk når det kommer til brukerengasjement.

De gir et større spekter av brukertillatelsesroller og -funksjoner. Dette lar brukerne ha mer insentiv til å engasjere seg i samfunnet.

Utover brukerengasjement, er det også fokus på effektivitet. Så hvis du er en bedriftseier som ønsker å bruke dette forum-programmet som et billettsystem, kan du gjøre det. Den er bygd med brukeropplevelse i tankene, slik at du kan redusere tiden du bruker på support.

Det hjelper også at Vanilla Forums har et kunnskapsgrunnlagssystem inkludert, slik at bedrifter kan kutte ned på supportbilletter ved å ha et selvbetjent alternativ.

Du kan merke Vanilla Forums fullt ut, og den reagerer også fullt ut på alle mobile enheter. Det er en avansert rapportering slik at du enkelt kan følge med på resultatmålinger for å sikre at teamet ditt holder seg på mål.

Planene varierer fra $ 689 til $ 10 000, og det er også et tilpasset alternativ som overstiger denne prisklassen i tilfelle du er en bedriftsvirksomhet med økende behov.

7 – MyBB (Gratis)

MyBB-nettstedet.

MyBB er en åpen kildekode, egenhostet forumprogramvare som passer best for bedrifter som trenger et elegant, men kostnadseffektivt forumprogram.

Når du oppretter et forum med MyBB, er det fantastisk elegant, iøynefallende og profesjonelt utseende. Det er også en flott brukeropplevelse med den ryddige utformingen og designen.

Grensesnittet er enkelt, og dette inkluderer også administrasjonssider.

MyBB har alle de grunnleggende forumfunksjonene du måtte trenge, men det er hundrevis av gratis plugins og temaer hvis du vil utvide mulighetene, eller i tilfelle du ønsker å endre design og layout.

Det kommer med mange plugins og temaer, så det er sannsynlig at du vil kunne finne det du trenger. For eksempel plugins, cache, minifisering, CDN, gamification, sikkerhet, anti-spam og administrative plugins og mange flere.

Det er også et sterkt, langsiktig samfunn bak MyBB som har oversatt det til over 30 språk, og det er alternativer for å øke brukerens engasjement med gamification.

Alt det ovennevnte gjør det til en av de beste gratis programvare for både bedrifter og enkeltpersoner.

8 – Flarum (Gratis)

Flarum nettsted. Det er en nyere, gratis forumprogramvare.

Flarum er en ny utfordrer i forumets programvaremarked. Selv om denne open source-programvaren for øyeblikket er i beta-testing, er den fremdeles allerede en profesjonell og elegant løsning med stort fokus på brukeropplevelse.

Flarum er fullt responsiv og super mobilvennlig. Den har større knapper, uendelig rulle, jevne animasjoner og en meldingskomponist som flyter på skjermen. Så du kan fortsette å bla gjennom siden uten å måtte gå ut av meldingsboksen og miste det du skrev.

Funksjonene minner om et sosialt medieside, for eksempel med Pusher-utvidelsen brukere kan leve chat. Det er også varsler som er organisert av diskusjoner, slik at de er lettere å konsumere.

Når du kaster inn det faktum at du kan legge inn omtaler til andre brukere omtrent som Twitter, går Flarum fra et vanlig forum-program til en av de beste gratis forum-programvarene. Det kan til og med konkurrere med de beste forumsprogrammene som har premium-alternativer.

En WordPress-integrasjon er for tiden i arbeidene sammen med mange andre funksjoner som antispam, statistikk, snarveier, private meldinger, alternativer for gamification og mer.

Det er en elegant forumprogramvare som passer best for enkeltpersoner og bedrifter.

9 – Invision Power Board (Betalt)

Nettstedet for Invision Power Board.

Invision Power Board er et premiumforumprogram som er best egnet for bedrifter. Skjønt, det kan fremdeles være bra for enkeltpersoner som er offentlige personer eller for de som vil være påvirkere av sosiale medier.

Ikke bare kan du bruke dette som et forum, men du kan også bruke det som et supportbillettsystem, eCommerce-plattform, CMS, fildelingssystem, en blogg og mer.

Den har en rik tekstredigerer for utmerket brukeropplevelse, og det er også enkelt å administrere som administrator. Den er responsiv også, så den vil fungere bra på tvers av mobile enheter.

Invision Power Board er også utrolig fleksibelt, noe som betyr at du til og med kan tilpasse aktivitetsfeeden per bruker.

Fordi det er et forum-program, kan brukere også hjelpe hverandre med å myke opp arbeidsmengden til en virksomhets supportteam.

Invision Power Board er en administrert løsning med planer fra $ 45- $ 130 per måned.

10 – NodeBB (Betalt)

NodeBB-nettstedet.

NodeBB er en av de beste forumprogramvarene på grunn av sin moderne design og fleksibilitet.

Administrasjonspanelet er intuitivt, slående og lar deg kontrollere absolutt alt om forumet ditt. Forumet i seg selv har også en iøynefallende, naturlig design og layout.

Det gjør virkelig en flott brukeropplevelse rundt alle for alle.

NodeBB er et premiumalternativ som administreres, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å få hosting hver for seg. Den bruker skyhosting for å sikre at forumet ditt lastes raskt.

Det er også mange integrasjoner inkludert WordPress, Slack, MailChimp, Facebook, Google Adsense, Twitter, Amazon S3, Twilio og mye mer.

NodeBB stopper ikke der. Det finnes også et bibliotek med plugins for å utvide funksjonene i forumet ditt. Det er alt fra praktiske plugins for sikkerhet, så vel som for effektivitet, gamification og brukerengasjement.

Du kan for eksempel installere en plugin som lar brukere nevne andre medlemmer på andre sosiale medieplattformer, som på Twitter.

Den har en mobil-første design, den er SEO-optimalisert, har et analytisk dashbord, og brukere kan chatte i sanntid.

NodeBB er en åpen kildekode forum programvare som starter på $ 250 per måned. Automatiske daglige sikkerhetskopier, og ubegrensede ansatte og samfunnsmedlemmer har også alle planer.

Pakk inn

Der har du det: Ikke bare er dette den beste forum-programvaren, men noen av dem er de beste gratis alternativer for programvare også.

Vi håper du fant den mest passende programvaren som passer dine behov.

De neste trinnene for å bygge ditt online fellesskap vil være:

  • Sette opp din valgte programvare på en vertsplan.
  • Velge et domenenavn og koble det til ditt forum-program.

Du kan sjekke ut hvordan du velger et domenenavn, registrerer deg med Bluehost og installerer WordPress, og hvor mye koster et nettsted for mer informasjon.

Kunne du velge forum-programvaren som passer best for dine behov? Hva leter du etter i forumsprogramvare? Hva anser du for å være den beste forumets programvare eller den beste? gratis forum programvare? Del tankene dine i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map