Blogg kontra nettsted – hvilken bør du velge?

Blogg vs nettstedDet er to spørsmål som vi blir stilt veldig ofte. Begge dreier seg om temaet blogging: “Blogg kontra nettsted – hva er forskjellen mellom dem?” og “Skal jeg få en blogg eller et nettsted?”


Det er ingen overraskelse at folk sliter med disse tingene. Hele bloggen mot nettstedets gåte kan være forvirrende hvis du aldri har eksperimentert med emnet før.

I denne korte ressursen viser vi deg nøyaktig hva forskjellene mellom blogger og nettsteder er, hvordan du bestemmer hvilken du trenger, hva kostnadene er, og hvordan lage en blogg eller en webside på egenhånd og problemfri.

Blogg kontra nettsted – hva er forskjellen?

OK, dette kan være overraskende, men la oss starte med følgende utsagn:

En blogg er et nettsted.

Tenk på det på denne måten:

Blogg vs nettsted

I dette lyset er en blogg en type nettsted.

For å gjøre dette lettere å forstå, la oss begynne i sentrum av problemet:

Hva er et nettsted?

Hvis du går til Chrome eller Safari og oppgir en hvilken som helst nettadresse websitesetup.org – du kommer til å ende opp på en nettside. Navigerer faktisk hvor som helst i det hele tatt fra nettleseren din vil lande deg på en slags hjemmeside. Dette betyr at Google også er et nettsted, det samme er Facebook, og YouTube også.

Nettsteder blir identifisert av deres domenenavn – nettadresser. Som du kan se, adressen til dette nettstedet er websitesetup.org. Facebooks adresse er facebook.com, og så videre.

OK, så hva er forskjellen mellom en blogg kontra nettsted, spesielt?

Grafen over forteller oss at blogger er en undergruppe av nettsteder. Dette er noe som biler vs. racerbiler. Dette betyr at de alle har fire hjul og en motor, men formålet med en racerbil er mye mer spesifikk.

Hva er en blogg?

En blogg er en type nettsted der hovedfokuset er å fremvise frem individuelle bloggartikler (kalt blogginnlegg) ved å vise dem på hjemmesiden til bloggen i omvendt kronologisk rekkefølge (nyeste først).

Selv om dette kan høres innviklet med det første, er ideen veldig enkel i praksis. Målet er å sørge for at den som besøker en blogg, ser det siste blogginnlegget helt øverst på hjemmesiden.

Slik ser dette vanligvis ut:

bloggeksempel

Personen som driver bloggen – det være seg en bedriftseier eller en person – kan dele historier / nyheter / artikler som er mest relevante på et gitt tidspunkt.

Når det er sagt, er blogger hovedsakelig tekstbasert. Mening, fokuset er på skrevet artikler mer enn det visuelle – for eksempel bilder osv.

Blogger kjører også på det som kalles CMS (System for innholdshåndtering). Dette er bare et fancy navn på et verktøy som lar deg redigere blogginnholdet ditt på samme måte som hvordan du gjør det i MS Word eller Google Docs. Denne CMS gjør det enklere å administrere innholdet ditt siden du ikke trenger kunnskap om nettutvikling eller programmering for å ta vare på bloggen effektivt.

På den annen side, hvis vi ser på et generisk nettsted, er det ingen slike krav. Nettsteder kan presentere innholdet på uansett måte. Innholdet kan også være alt fra tekst-bare sider til bilder, til videoer, til produkter i en nettbutikk og så videre. Nettsteder kan også bruke et CMS. Men de kan også bruke statiske, HTML-bare dokumenter bygget av en nettutvikler.

Når det er sagt, la oss svare på følgende:

“Hvordan avgjøre om jeg trenger en blogg kontra nettsted?”

La oss starte et annet sted før vi hjelper deg med å takle dette spørsmålet.

I 2019 trenger du virkelig ikke tenke på “blogg kontra nettsted” som enten eller.

De moderne verktøyene vi har til disposisjon lar oss gjøre det har begge deler samtidig. Måten å få det til er å bruke et kraftig CMS-nettsted, som lar deg sette opp en blogg som en del av nettstedet ditt. Så til slutt på dagen, det du får er en funksjonell nettside med innebygd bloggfunksjonalitet.

For eksempel heter den kraftigste og mest populære slike CMS WordPress, og det er faktisk det nettstedet du leser akkurat nå.

 • WordPress er gratis, åpen kildekode og lett å bruke, selv for en nybegynner.
 • Det er en bloggmotor av natur. WordPress startet livet som en blogg CMS. Imidlertid har det utviklet seg til mye mer med årene.
 • WordPress kan drive flere typer nettsteder, inkludert blogger.
 • I skrivende stund driver WordPress mer enn 30% av hele nettet. Ja, det er riktig, omtrent ett av tre nettsteder på nettet kjører på WordPress!

Bare for å gjenskape; ikke tenk på dette som å måtte velge mellom en blogg eller et nettsted. Byg i stedet nettstedet ditt på WordPress, og bestem deretter om du vil inkludere en bloggkomponent senere. Det er en mer fremtidssikker løsning enn noe annet.

Alternativt er her noen andre nettstedbyggere hvis du er ganske sikker på at du ikke kommer til å trenge en blogg likevel.

“Kan jeg bruke en blogg / nettsted for virksomheten?”

Hvis du er i en situasjon der du ønsker å starte en online virksomhet, blir spørsmålet om en blogg kontra nettsted enda mer kritisk.

Som erfaring viser oss, viser blogger seg å være utrolig effektive som verktøy for virksomheten.

 • Rapporterer Hubspot at selskaper med blogger får 55% flere besøkende enn selskaper med bare standard nettsteder.
 • Å ha en blogg gir deg noen spesifikke fordeler. Sjef for dem; søkemotorer som Google elsker ganske enkelt blogger. Det er fordi en blogg per definisjon alltid vil være mer oppdatert enn statiske nettsteder, og alltid vil ha nytt nytt innhold å vise folk. Google liker denne typen ting veldig!
 • Hver gang du publiserer et nytt innlegg på bloggen din, vil nettstedets motor – WordPress – pinge Google automatisk og invitere dem til å komme og indeksere det nye innholdet ditt. Statiske nettsteder gir deg ikke denne bonusen.
 • Å ha en blogg gjør det også lettere å markedsføre virksomheten din på sosiale medier. Tenk på det på denne måten, hvis du bare har et statisk nettsted, hva kan du egentlig dele med dine følgere på sosiale? Den samme websiden som inneholder virksomhetens beskrivelse, om og om igjen? Folk kjeder seg ganske snart. Til sammenligning er nye blogginnlegg perfekte for å dele med folkene dine på sosiale medier. Siden innholdet alltid er nytt, vil det være større sannsynlighet for at dine følgere sjekker det.

Den eneste ulempen med blogger er at noen må skrive alt dette nye innholdet for bloggen din. Derfor krever en blogg litt pågående tidsinvestering – du bør ha som mål å publisere et nytt blogginnlegg minst en gang annenhver uke, så vær klar over det. Statiske nettsteder er derimot ofte en engangsinnsats, noe som kan være deres fordel når vi snakker blogg kontra nettsted.

“Kan jeg tjene penger med en blogg / nettsted?”

I et ord, ja.

Det er mange måter å tjene penger på bloggen eller nettstedet ditt. Vi har til og med samlet en liste over 33 slike måter her.

Vi oppfordrer deg til å sjekke den artikkelen for detaljert informasjon, men generelt er de mest enkle metodene å tjene penger på nettstedet ditt å:

 • selge annonseplass på nettstedet / bloggen (vanligvis via AdSense)
 • godta donasjoner
 • tilknyttet markedsføring – markedsfør andre menneskers produkter for en provisjon
 • selg dine egne produkter

Apropos å selge produkter:

“Kan jeg selge på bloggen eller nettstedet mitt?”

Som vi sa tidligere, har den mest populære CMS – WordPress – fått navnet sitt for å kunne løpe alle typer blogger eller nettsteder som kan tenkes, og dette inkluderer nettbutikker også!

Så for å svare raskt på dette, ja, du kan selge på bloggen eller nettstedet ditt.

 • Hvis du er på WordPress, kan du begynne å selge produkter etter at du har installert en ekstra plugin som heter WooCommerce. Det vil gjøre bloggen eller nettstedet ditt til en fullverdig nettbutikk.
 • Hvis du bruker en annen nettstedsbygger, for eksempel Wix eller Square så får du en nettbutikkmodul rett ut av boksen.

“Kan jeg Bbruker du en blogg eller et nettsted på egen hånd? ”

Nok en gang er svaret ja.

Du kan bygge en blogg eller et nettsted på egen hånd, og du trenger ikke engang ekspertkunnskap eller ferdigheter for å trekke den av.

Vi forklarer alt her trinn for trinn:

 • Hvordan starte en blogg – nybegynnerguide
 • Hvordan lage en webside – fra tomt lerret til et arbeidssted

“Hva koster det å bygge en blogg kontra nettsted?”

Kostnadene vil avhenge av nettstedet eller bloggmotoren / plattformen du bruker.

Hvis du bestemmer deg for å bygge nettstedet ditt med WordPress, må du få en webhotellkonto og et domenenavn før du kan gjøre nettstedet ditt operativt.

 • Enkelt sagt er webhotell der nettstedet eller bloggen din ligger.
 • Et domenenavn er nettstedets adresse på nettet.

Selv om dette kan høres skremmende ut hvis du ikke har jobbet med hosting eller domener ennå, er disse tingene ganske enkle å håndtere når du først har kommet til det.

Å kjøpe en hosting-plan for WordPress fra et selskap som Bluehost er for eksempel så enkelt som det kan være. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg på en hosting-konto og betale fakturaen (starter fra $ 2.95 / måned).

Som en del av tilbudet får du et domenenavn gratis, og Bluehost vil også sørge for å installere alt – og deretter overlate deg et operativt WordPress-nettsted. Alt du trenger å gjøre er å konfigurere det ved å velge et WordPress-tema og få nettstedet ditt til å se ut som du vil ha det.

 • Her er nybegynnerguiden vår for å tilpasse WordPress.

Hvis du bestemmer deg for å bruke en annen plattform, som Squarespace eller Wix i stedet for WordPress, vil du også følge en lignende registreringsbasert prosess. På slutten av det får du et fungerende tomt nettsted som du kan tilpasse videre også. Denne ruten kan imidlertid være litt dyrere:

 • Squarespace starter på $ 12 / måned personlig og $ 18 / måned virksomhet
 • Wix starter på $ 13 / måned personlig, og $ 23- $ 49 / måned virksomhet

I de fleste tilfeller kommer WordPress til å bli mye billigere totalt sett.

Her er en mer dyptgående titt på hvor mye koster et nettsted.

“Hva med å skalere nettstedet mitt opp i fremtiden?”

Veksten er sannsynligvis veldig i tankene dine, spesielt hvis du skal lansere nettstedet ditt for et forretningsformål.

Den gode nyheten er at nettstedet og bloggplattformene av topp kvalitet ikke hindrer veksten din på noen måte.

For eksempel brukes WordPress av noen av de største merkene på nettet, inkludert giganter som BBC, Wired, Til og med Beyonce. Hvis det er i stand til å betjene dem ganske enkelt, vil det også kunne tjene bedriften din.

Det eneste du kanskje vil gjøre når du begynner å tiltrekke flere besøkende, er å ødelegge webhotell-spesifikasjonene dine til et høyere nivå – bare for å sikre at serverne kan håndtere all trafikk.

Bortsett fra det kan du legge til så mange sider du vil, så mange blogginnlegg du vil, og så mange produkter du vil, og fremdeles være trygg på at alt fungerer uten problemer.

Det er også en god idé å vurdere å legge til et forum til nettstedet eller bloggen din, da det er en fin måte å bygge besøkende lojalitet og oppmuntre til samfunnsaktivitet.

Hva blir det neste?

Vi håper dette har vært nyttig, og at emnet for en blogg kontra nettsted ikke er noe mysterium for deg lenger. Å ha en online tilstedeværelse er avgjørende hvis du driver en virksomhet, men også en kul hobby å ha som individ.

For å starte eventyret ditt med blogger og / eller nettsteder, må du gjerne lese disse guidene:

 • hvordan starte en blogg – nybegynnerguide
 • hvordan opprette et nettsted – fra tomt lerret til et arbeidssted
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map