cPanel økt pris – Da cPanel bestemte seg for å sjokkere webhotellsamfunnet


cPanel

Det mest brukte og mest populære kontrollpanelet for webhotell, cPanel Inc., sjokkerte webhotellbransjen 27. juni 2019. Sjokket kom i form av fottur i lisensavgiftene. Endringen var ikke begrenset bare til lisensavgiften, men hele forretningsmodellen hadde gjennomgått en endring. Og folk er fortsatt veldig forvirret over disse endringene og prisveksten på cPanel. La oss vite mer om både den gamle prismodellen og den nye, slik at du tydelig kan forstå alle endringene som har skjedd, og hva er innvirkningen på deg.

cPanel Old Pricing v / s cPanel New Pricing

Slik ser cPanel-prissetting ut før endringen i prisingen.

cPanel prisøkning

Som du kan se, før prisøkningen, var det bare cPanel VPS og cPanel dedikert. Når du først fikk lisensen, var det ingen begrensninger på antall brukere eller e-postkonto osv.

Man kan kjøpe cPanel VPS eller dedikert lisens for henholdsvis $ 20 og $ 45, for ubegrensede kontoer.

Mange webhotellleverandører, spesielt de som tilbød forhandlervert, pleide å ha et ubegrenset antall kontoer. Men dette har endret seg i forhold til den nye prisingen.

Følgende bilde beskriver den nye prissettingen av cPanel-lisensen. Og du kan se, under navnet på hver plan, det er en grense nevnt for et antall cPanel-kontoer under den planen. Når serveren har krysset denne grensen, belastes hver cPanel-konto opprettet etter å ha krysset den nevnte grensen $ 0,02 per konto.

cPanel prisøkning oppdatering

Hvis du kjøper administrasjonsnivå, må du betale $ 20 månedlig og få lov til å ha 5 cPanel-kontoer på serveren din.
Hvis du bare har administratorplanen, vil du kunne ha 30 cPanel-kontoer på serveren din, og vil måtte betale $ 30 månedlig.

Hvis du kjøper Premier-planen, vil du kunne ha 100 cPanel-kontoer på serveren din, og den månedlige prisen er fastsatt til $ 45 for denne pakken..

Men hva om du har mer enn 100 kontoer på serveren din? Du må betale $ 0,2 hver konto som er lagt til etter å ha krysset grensen.

Vi gjorde regnestykket. Og her er det vi innså.

Hvis du har 150 kontoer, må du betale $ 45 + $ 10 = $ 50 månedlig. Hvis du har 200 kontoer, må du betale $ 45 + $ 20 = $ 65 hver måned. Og hvis du har 300 kontoer, vil den månedlige cPanel-regningen koste deg $ 45 + $ 40 = $ 85.

Og selv om vertene i liten skala også påvirkes av denne prisstigningen, vil innvirkningen på dem ikke være veldig alvorlig. Se for deg at en forhandlervertleverandør har kastet tusenvis av cPanel-kontoer på en server. De må betale $ 0,2 månedlig for hver konto etter at grensen på 100 kontoer er krysset.

Dette har skapt mye tenking å gjøre. Webhotellleverandører vil enten måtte endre prisene på planene de tilbyr eller bytte til et alternativ av cPanel.

Hva er alternativene til cPanel?

Mens det er mange gratis og betalte kontrollpaneler for webhotell, har cPanel vært kongen. Bare et annet kontrollpanel som kan stå litt opp for cPanel, er Plesk. Og hvis du ikke er klar over, eies både cPanel og Plesk av samme selskap som heter Oakley. Mens Plesk allerede har sett en prisstigning, er det ikke cPanel, hvis priser er økt.

Følgende er noen av alternativene til cPanel

 • Direct
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Oppdatering: Revidert cPanel-pris (etter stor tilbakeslag fra webhotellfellesskapet)

cPanels grep for å øke prisene på lisensen kraftig ble kritisert av webhotellsamfunnet over hele verden. Dette trekket ble tydelig sett på som ingenting annet enn grådighet. Og mange webhotellleverandører hadde allerede begynt å slippe cPanel fra pusen deres. Og tilbakeslagets hete har fått cPanel-teamet til å tenke nytt om prisene.

Og absolutt var det på tide at konkurrentene til cPanel slo gull i denne situasjonen. Men cPanel var raskt ute med å merke at prisøkningen kommer til å gjøre mer skade enn fortjeneste. Derfor har de kommet med en revidert prisfastsettelse for cPanel-lisensen.

Følgende priser er for partnere

cPanel-priser for partnere

Og hvis du krysser grensen for 250 kontoer, vil du bli belastet ytterligere 5 dollar med månedlig lisensavgift for hver ekstra 50-konto..

Hvis du ikke er en partner og vil fortsette som en direkte kunde, må du vite at Solo-lisensene ikke kan konverteres til administratorplaner.

Du kan delta i partnerprogrammet, ettersom de har gjort prosessen med å bli partner veldig enkel og har også senket kravene til å bli partner hvis du tilhører et utviklingsland.

Selv om dette virker som et tiltak for å feie alt under teppet, deles vertssamfunnet fremdeles når det gjelder å godta prisrevisjonene..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map