Den ultimate guiden for hosting av et nettsted


Hvordan fungerer webhotell?

Opprinnelig når du oppretter et nettsted eller en webutvikler gjør det for deg, lagres det bare på datamaskinen din. Verden vil ikke være klar over nettstedet ditt siden de ikke har tilgang til datamaskinen din. Så internett er løsningen. Hvis nettstedet ditt må gjøres tilgjengelig over internett, må det plasseres i en spesiell datamaskin kalt som en server. Nettstedet ditt vil være vert på en bestemt server som tilbys av hosting selskaper.

Serveren og datasenteret

Datasenter

Serveren er en spesiell enhet eller en datamaskin som lagrer nettsteder du surfer på Internett for å få tilgang til. Serveren er i utgangspunktet tilknyttet hosting selskaper som leier dem for nettstedet ditt.

Vi kan relatere en server med en leilighet; Det er en leilighet der nettstedsfiler er bosatt.

Datasenteret kan være et rom eller en dedikert bygning som rommer flere servere, rutere, brytere og brannmurer med riktig backup-strømforsyning og overflødige datakommunikasjonsforbindelser.

I tillegg kan et datasenter være privat eller delt. Siden datasenteret fortsetter å jobbe dag inn og ut, må det ha klimaanlegg og brannsikringsanlegg.

Hva er typene for webhotell?

Delt webhotell

Delt grunnleggende hosting

Delt webhotell er den grunnleggende typen hosting der flere nettstedseiere deler ressursene til serveren. Hvert nettsted på den delte hosting-serveren vil dele en felles IP som er på serveren.

Oftest brukes denne typen hosting av nybegynnere som er nye i vertsmiljøet, bloggere og små nettstedseiere. Dette er billigere enn andre typer hosting. Delt grunnleggende webhotell for nybegynnere

VPS (Virtual Private Server) webhotell

VPS hosting

VPS Hosting, I denne typen webhotell er serveren faktisk partisjonert og hver partisjon fungerer som en dedikert server til nettstedet som er lagret i dem. Det er bare praktisk talt privat; virkeligheten er at hele serveren er delt mellom brukerne. Du kan ha root-tilgang til plassen din på serveren, men aktivitetene til andre nettsteder kan påvirke nettstedets ytelse litt.

Denne verten har muligheten til å håndtere høy trafikk og trafikkpinnar. VPS anbefales for de som trenger større kontroll på serversiden og ikke har råd til å investere på en dedikert server.

Det er litt dyrt enn Delt webhotell, men billigere enn Dedikert webhotell.

Dedikert webhotell

Dedikert serververt

Dedikert webhotell er en type der en enkelt server leies ut til en bruker. Brukeren har rottilgang til serveren. Hvis du er en dedikert serverbruker, er det bare du som kan lagre nettstedet (e) på serveren. Resultatene til nettstedet ditt vil avhenge av hvor godt du takler vertsmiljøet. Dedikert webhotell tilbyr maksimal kontroll og bedre serverytelse. Jo større kraft, jo større pris; derfor er det ganske dyrt.

Cloud webhotell

Cloud server hosting

Et sett med servere er satt sammen og kalles som en Cloud; de vil være vert for en gruppe nettsteder. Så flere datamaskiner jobber sammen for å håndtere høy trafikk og pigger for nettsteder. Nettstedene vil benytte seg av virtuelle ressurser fra flere servere.

Cloud hosting er ganske dyrt, men vanligvis tilgjengelig per gebyr.

Typer webhotell – Hvordan velge en webhotellplan?

Klassifisering av webhotellet basert på operativsystemet.

Basert på operativsystemet til serveren, er det to hovedtyper av hosting; Windows webhotell og Linux webhotell. Begge har sine unike funksjoner og begrensninger.

Linux webhotell

Linux er et open source-system og trenger ikke å betale lisensavgift for å bruke Linux som serveres operativsystem, og derfor tilbyr de Linux webhotell-tjenester til en billigere pris. Linux-webhotell foretrekkes når webapplikasjonen din bruker rammer som WordPress eller Joomla osv. Denne typen hosting brukes til nettsteder som er bygd med PHP, MySQL og Apache. Dessuten gir det deg mer kontroll og fleksibilitet til å kontrollere serveren. Det har et mye enklere og et bedre kontrollpanel som cPanel som brukes til å administrere nettsteder og e-poster.

Windows webhotell

Dette er en webhotell der serveren bruker Windows som operativsystem. Hvis du er kjent med Windows-operativsystemet, vil du definitivt ha det bra med å bruke den Windows-baserte serveren. Denne typen hosting er å foretrekke for Windows-baserte webapplikasjoner eller nettsteder. Tenk at hvis du bruker .NET framework for å utvikle en webapplikasjon, er Windows hosting det eneste alternativet for å være vert for det. Microsoft gir mange oppdateringer for Windows-serverprogramvare. Derfor er det ikke plass til feil og vil rettes raskt hvis det er noen.

Hva er nettstedets plattform eller skriftspråk? – Finn passende webhotellplan

Ting som betyr noe når du velger en god webhotell

Det er alltid bedre å kjenne dine krav før du velger webhotellplan.

Når det gjelder en leverandør av hosting, er det bedre å undersøke dem og sjekke for alle slags anmeldelser og på samme måte et par faktorer som serverytelse, pris, funksjoner, kundesupport, serverplasseringer og mye mer.

Du bør sjekke vår sammenligning med webhotell eller sjekke ut våre 10 beste webhotellvalg for å lære mer.

Hva er forskjellen mellom hosting og domenenavn?

Hva er vert??

Hosting er i utgangspunktet en tjeneste som tilbys for å lagre nettsteder på en enhet eller en spesiell datamaskin kalt som en server, slik at den blir gjort tilgjengelig for folk som surfer på internett.

Hva er et domenenavn?

Det er ikke nok å lagre nettstedet ditt på en server. Det må være et unikt navn for å identifisere det. Dette unike navnet på nettstedet ditt er kjent som domenenavn. Vanligvis vil hostingleverandører tilby denne tjenesten med domenenavnet.

Domenenavn og hosting går begge hånd i hånd for et nettsted. Begge er en integrert del av et nettsted hvis det er tilgjengelig over internett. Med enkle ord kan vi si at hosting er et sted der et nettsted er bosatt, og domenenavnet er adressen / navnet til det stedet. 2018s 10 beste leverandører av domeneregistrering

Hvordan fungerer domenenavn?

La oss ta et ekte eksempel for å forstå hvordan et domenenavn fungerer. Hvert objekt du har kommet over vil ha et navn for å kunne identifiseres. Du vil plutselig anerkjenne folk som henvender seg til deg ved ditt navn.

Tilsvarende må et nettsted ha et navn for å bli identifisert over internett. Nettstedene har imidlertid sin egen IP-adresse ved hjelp av hvilken vi kan få tilgang til det tilsvarende nettstedet.

Domenenavnet er for menneskelig forståelse, men det hjelper ikke nettleseren. Så internett har en DNS (Domain Name System) server som fungerer som en telefonbok. Denne serveren har en database som lagrer nettstedets navn og de tilhørende IP-adressene.

Når du ber om et nettsted som bruker domenenavnet i nettleseren, konverterer DNS navnet til den tilsvarende IP-adressen.

Typer av domenenavn

TLD- Toppnivådomen

Disse domenenavnene er på det høyeste nivået i DNS-hierarkiet. .com, .co osv. er utvidelsene av toppdomener.

ccTLD-landskode Top Level Domain

Disse domenenavnene har vanligvis to bokstavutvidelser og er ment for bestemte geografiske steder som land. For eksempel: .us, .uk, .in osv.

gTLD-generisk toppnivådomene

Disse kan registreres av hvem som helst og hvor som helst. De vanlige utvidelsene av denne typen er .net, .org, .biz osv.

Hvordan registrere et domenenavn?

 1. Tenk på et godt navn som er relevant for nettstedet ditt
 2. Det er sjanser for utilgjengelighet av navnet du vil ha på nettstedet ditt. Så det er bedre å ha noen sikkerhetskopienavn.
 3. Planlegg for en god og rimelig domenenavnsregistrator å bestille domenenavnet ditt.
 4. Hvis domenenavnet er tilgjengelig, skal du kjøpe det.
 5. Etter registrering kan du endre DNS-posten for å peke domenenavnet ditt med webhotellet ditt.

Innpakking

Så det er alt vi har for de ultimate retningslinjene for å være vert for et nettsted. Håper du fikk lære noe nytt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map