Et krasjekurs for Google Analytics for digitale markedsførere

Bidraget av gjesteekspert Andrew McLoughlin for Colibri Digital markedsføring


En ting vi har lært som et topp markedsføringsbyrå i San Francisco, er at innsatsen vår er nesten helt meningsløs hvis vi ikke har en måte å måle effekten vår på. Som de fleste virksomheter, avhenger våre av tilbakemeldinger, spore resultater, teste nye tilnærminger og strategier og å kunne sammenligne resultatene objektivt.

For digitale markedsførere er Google Analytics et av de viktigste verktøyene for å spore resultater og sørge for at nettstedet ditt er optimalisert for søkemotorer. Vi har satt sammen dette krasjkurset nedenfor for å gi deg rammene du trenger for å forstå programvaren og for å begynne å bearbeide den til din egen digitale verktøysett. En liten ansvarsfraskrivelse, dette er ikke ment å erstatte Googles eget analysekurs og sertifisering, men heller for å supplere det.

Google Analytics og viktigheten av tall

Se for deg et scenario: Det er midten av våren. Nettstedet ditt har nettopp publisert en ny destinasjonsside som bruker en litt annen formulering fra vanlig merkevarebygging. Du kobler til destinasjonssiden fra det månedlige nyhetsbrevet ditt og publiserer koblinger til det på sosiale mediekontoer. Tre dager senere har nettstedet en målt økning i konverteringer (si salg fra nettbutikken din). Det virker som om konverteringene henger sammen med den nye destinasjonssiden, med den endrede merkevarebyggingen, så du gjør hele nettstedet ditt på nytt for å matche den nye tonen og bildene. Plutselig faller imidlertid konverteringene, og inntektene treffer en laveste tid. Hva gikk galt?

Feilen i dette eksemplet var å matche sammenhengen mellom de to hendelsene – den nye destinasjonssiden og økningen i konverteringer – og antar uten bevis at den nye merkevaren direkte forårsaket piggen i konverteringer. Hvis du hadde sporet trafikken din med Google Analytics, ville du sett at avvisningsfrekvensen for den nye destinasjonssiden var uvanlig høy, og tiden på siden var uvanlig lav. Mennesker hatet den nye merkevaren, til og med folk som likte nettstedet ditt nok til å registrere seg for nyhetsbrevet. Konversjonene dine ble piggete fordi de alltid spisser rundt på denne tiden av året: folk kjøper gaver til morsdagen.

I dette scenariet ville dataanalyse ha reddet nettstedet ditt fra den uheldige selvsabotasjen av å oppføre seg voldsomt uten bevis. Å ha harde tall, spore deres opprinnelse og dele opp dataene etter en rekke forskjellige variabler er den eneste klare veien til suksess.

Hvordan Ikke For å bruke Google Analytics

-Kanaler vs. teknikker

Selv om scenariet vårt over var fortalt, må du ikke ta feil av Google Analytics for det endelige markedsføringsverktøyet som noen bruker det for. Det er faktisk en kardinalfeil som mange uerfarne digitale markedsførere gjør når de bruker Google Analytics for første gang. La oss forklare.

I utgangspunktet bryter Google Analytics opp data først og fremst etter kanal. Det er andre måter å konfigurere rapportene dine på, men standard, og den som de fleste begynner med, deler trafikken opp i grupper som “Organisk” (personer som fant nettstedet ditt i søkeresultatene ved å spørre om relevante søkeord), “Direkte” ( folk som klikket på en kobling, lastet et bokmerke eller skrev en URL), “Sosialt” (folk som kom fra henvisninger på sosiale medier), “Betalt søk” (personer som klikket på en betalt annonse), og så videre.

Denne standardgruppering av data gjør det farlig enkelt å tenke på hver diskrete kanal som en diskret markedsføring strategi. Det er en alvorlig fallgruve, og den fanger flere og flere digitale markedsførere i sin snare.

Google Analytics gjør en fin jobb med å fortelle deg om trafikken til nettstedet ditt, brukeroppførsel og så videre, men ikke behandle det som en fengsling for din bredere markedsføring. Det beste rådet vi kan gi deg er å bruke verktøyet slik det er ment. Ikke prøv å hamre en spiker med en skrutrekker, og ikke forvent at Google Analytics gjør det tunge løftet for din digitale markedsføringsstrategi.

Hva det Kan Gjøre

Så med det ute av veien, la oss snakke om Google Analytics forskjellige styrker og applikasjoner. Det kan fortelle deg hvor de besøkende kommer fra, ved å gruppere trafikken i diskrete kilder. Den kan fortelle deg hva slags stier brukere følger når de kommer til nettstedet ditt, og dataene kan deles opp med en rekke variabler for å få et mer omfattende bilde. Den kan spore konverteringer, mål og brukerinteraksjoner, og under riktige omstendigheter kan den brukes til å se om nye markedsføringsinitiativer får den effekten du håpet på.

La oss se for oss et annet scenario. Du vil finne ut mer om brukernes demografi, spesielt for å hjelpe deg med å bestemme om det vil være verdt tiden din å investere i en dedikert mobilversjon av nettstedet ditt, eller for å omdirigere markedsføringsinnsatsen. Så du kartlegger dataene, fordeler brukerne dine etter plassering, enhetstype (skjermoppløsningen kan fortelle deg om det var et nettbrett, en mobiltelefon eller et skrivebord), nettleser, språk og så videre.

Ved å analysere resultatene oppdager du at et flertall av de besøkende hovedsakelig er tyskspråklige nettbrettbrukere, de fleste har base i Europa. Det ser også ut til at flertallet av brukerne dine er gjentatte besøkende, vanligvis etter en direkte lenke.

Så hva gjør du?

I dette tilfellet ville du være lurt å investere i en tysk språkversjon av nettstedet ditt, optimalisert for mobil. Du vil sannsynligvis også se betydelig suksess fra a nyhetsbrev, siden en så stor andel av brukerne dine har vist en gjentagende eller jevn interesse for innholdet ditt.

Ved å la dataene fortelle deg mer om hva som virkelig skjer, vil du ha lært mer om brukerne dine, og du vil bedre kunne dekke deres behov.

Referansemåling

Saken med data, til og med omfattende data, er at de ikke er nyttige for deg uten kontekst. Du kan ikke ekstrapolere fra noen få datapunkter. Det er her benchmarking kommer inn.

I utgangspunktet er benchmarking prosessen der du sporer data over tid, i forhold til omstendighetene, for å få en følelse av hvordan en “typisk” spredning vil se ut, slik at du har en måte å evaluere dataene for en bestemt kampanje mot et gjennomsnitt . Når det er mulig, sporer vi data i minst tre måneder, minimum, når vi kommer frem til våre benchmarks, bare for å redegjøre for outliers (som morsdagshopping!) Ideelt sett vil du spore data mot benchmarks fra samme måned i år, samme dag i uken, og til og med samme tid på dagen. For eksempel, hvis trafikken typisk øker rundt 5 am PST (det er 14:00 i Berlin), vil du spore resultatene fra samme tidsperiode når du sammenligner resultatene fra en ny kampanje eller destinasjonsside. De fleste forretningssteder pigger vanligvis midt på dagen på ukedagene, mens de fleste fritidstomter pigger på kvelder og i helgene.

Hvis nettstedet ditt har eksistert en stund, er det alltid bra å spore benchmarks for år over år. Hvis nettstedet går over julen, fortvil ikke om trafikken din for juni ikke samsvarer med alle tiders høydepunkter. Jo mer du kontekstualiserer dataene dine, jo mer nyttige vil de være, og desto mer presise og korrigere slutningene du genererer.

Tips og strategier

-Ikke berør dataene

Fra det øyeblikket du implementerer sporingskodene for analytics, må du holde et syn som er helt ufiltrert og umodifisert. Hvis du ikke har en, lager du en . Når du har filtrert dataene dine, blir de filtrert med tilbakevirkende kraft. Google lagrer ikke tidligere versjoner, så endringene dine er permanente. Hvis du tilfeldigvis implementerer et filter feil, eller sletter visse data, er det gått for godt, så hold en sikkerhetskopi av hele kontoen. Du kan alltid bygge filtre på nytt, men du kan ikke gjenopprette data uten et arkiv.

-Prøv alt i en testvisning først

Som forrige tips, når du legger til filtre eller oppretter en tilpasset visning, må du alltid gjøre endringen i en sandkasse først. Bruk en testvisning for å leke og sørge for at filtrene dine gjør det du vil at de skal gjøre. På den måten har du en sjanse til å prøve igjen og perfeksjonere den før du gjør endringen permanent.

-Ikke lag en million filtre når en vil gjøre det

Si at du filtrerer bot-spam (og det burde du være!). Du vil ikke at falske brukerdata skal ha resultatene dine, og det er mange vertsnavn som du vil ekskludere. Husk imidlertid at du kan skrive et enkelt vanlig uttrykk som du kan legge til på ubestemt tid for hvert nye vertsnavn du vil filtrere ut. Ved å lage et enkelt filter, kalt “bot spam” eller noe, og bruke det riktig, kan du spare deg selv bryet med å prøve å kamme deg gjennom hundrevis av individuelle filtre når du trenger å legge til eller endre en bestemt ting. Det er beste praksis, og det vil redde deg fra en enorm hodepine i det lange løp.

-Dokument alt etter dato

Google Analytics lar deg føre en logg over endringer, revisjoner, nye sider med mer, og du bør registrere hver endring. Jeg kan ikke understreke det nok. Se for deg å legge merke til en uforklarlig pigg i trafikken som startet for to-tre måneder siden, men begynner å avta. Hvilken endring gjorde du på nettstedet ditt for tre måneder siden som kan ha utløst det? Publiserte du et nyhetsbrev, eller dekket et bestemt emne i bloggen din? Har du endret nettstedarkitekturen din, eller strukturert menyene dine på nytt? Har du lagt til en sporingskode på en side som alltid hadde vært der, som nå underpresterer av en eller annen grunn?

Uten en logg, og uten kontekst, vil ikke dataene dine, uansett om de er fristende, være nyttige for deg.

Avskjed tanker

Det er det for vårt raske Google Analytics-krasjekurs for digitale markedsførere. Vi håper det gir deg mer grunnlag for hvordan du bruker dette ekstremt allsidige verktøyet. Hvis du allerede er kjent med Analytics, håper vi at dette innlegget vil inspirere deg til å fortsette å utvikle gode vaner og få mest mulig ut av dataene dine i din pågående digitale markedsføringsinnsats. Hvis du har klart det mot slutten av dette innlegget, så på vegne av Colibri Digital Marketing, takk for at du leser. Du rocker. Vi ønsker velkommen tilbakemeldinger, så gi oss en rop på Facebook eller Twitter, og la oss få vite hva du synes! Og en oppriktig takk til de snille vertene våre for å ha kjørt dette innlegget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map