Finne webdesignklienter (7 trinn)

Finne webdesignklienter


Å starte en freelance webdesign eller utviklingsvirksomhet er ikke enkelt.

Da du jobbet på heltid, fokuserte du på håndverket ditt; nå må du bekymre deg for alt. Plutselig må du balansere bøkene, administrere kontrakter og ta vare på alle de små tingene noen andre pleide å gjøre for deg. De første månedene kan føles ganske overveldende.

Den kanskje største utfordringen med freelancing er å finne nye kunder og selge arbeidet ditt. Hvis du aldri har gjort det før, kan salget være utrolig skremmende. Men det trenger ikke være det.

I denne guiden viser vi deg en enkel prosess for landing av webdesign og utviklingsklienter.

La oss dykke inn!

1. Bygg et stiftelse

Før du starter oppsøking av kunder, er det viktig å bygge en online tilstedeværelse som demonstrerer ferdighetene dine, viser frem ditt beste arbeid og skaper tillit.

Klienter vil se på ditt online fotavtrykk når de vurderer om de vil ansette deg, så det å gjøre et godt inntrykk er nøkkelen. Som et minimum anbefaler vi følgende trinn:

Kjøp et domene og sett opp en e-postkonto

Ved å sende e-post fra ditt eget domenenavn, demonstrerer du legitimitet overfor potensielle kunder. 

Det første trinnet ditt skal være registrere et domenenavn som viser frem virksomheten din på riktig måte. Vi anbefaler å velge noe enkelt; hvis du er i tvil, bruk ditt navn eller en kombinasjon av navn og nøkkelord som “design”, “kode” eller “studio”, og sjekk guiden vår om Hvordan velge et domenenavn. Hvis mulig, få et .com- eller .org-domene.

Bygge en porteføljeside

Det neste trinnet ditt er å bygge en porteføljeside. Du vil bruke dette nettstedet til å vise frem arbeidet ditt.

Nettstedet ditt kan være enkelt å starte. Velg noen av favorittprosjektene dine, ideelt sett prosjekter der du kunne gi betydelig verdi. Hvis du ikke har tidligere arbeidserfaring, er det også bra med demoprosjekter. WordPress er perfekt for dette, men du kan bruke hvilken som helst nettsted byggherre også.

Ny WordPress-installasjon

Klienter leter etter designere og utviklere som demonstrerer kritisk tenkning og kreativ problemløsing og som setter virksomhetens mål over estetikk. Så sørg for å vise arbeidet ditt når du beskriver hvert prosjekt. Vi anbefaler å dekke prosjektets bakgrunn og forretningsmessige mål, din rolle i teamet, din tilnærming til problemet og resultatene av ditt arbeid.

Polér dine sosiale medieprofiler

Som et siste skritt er det viktig å polere LinkedIn-, Twitter- og Facebook-profilene dine.

Vi foreslår at du legger til en lenke til bedriftsnettstedet på hver konto, og skriver en klar og kort oppsummering av tjenestene dine på LinkedIn. Sørg absolutt for at ingen av kontoene dine viser noe som klienter kan anse som upassende eller støtende.

2. Finn potensielle kunder

Nå som du har bygget en solid tilstedeværelse på nettet, er det på tide å bygge en rørledning med potensielle kunder. 

Det er mange måter å finne potensielle kunder, men noen er mer effektive enn andre. Her er de vanligste kanalene, og hvordan du får mest mulig ut av hver.

Frilansmarkeder

Frilansmarkeder som UpWork og Freelancer.com er utrolig populære. Hver dag bruker tusenvis av selskaper disse nettstedene for å finne og ansette frilansere.

Når det er sagt, er disse markedene også ekstremt konkurransedyktige. Hvis du velger å bruke disse markedsplassene, vil du mest konkurrere om pris. Husk at det er et tallspill. Når du først starter, kan du forvente å vinne mindre enn 5% av prosjektene du foreslår.

Kaldkontakt

Kaldkontakt er ikke glamorøst, men hvis det gjøres riktig kan det være utrolig effektivt, spesielt hvis du har valgt en spesifikk nisje. Hvis du for eksempel bygger nettsteder for lokale restauranter, er metodisk å nå ut til potensielle kunder på LinkedIn en fin måte å tromme opp virksomheten på.

Som med enhver oppsøking, må du huske å være positiv, høflig og vedvarende mens du unngår å krysse linjen og bli en plage. Hvis potensielle kunder ikke har svart etter 3-5 meldinger, er de sannsynligvis ikke interessert, og det er på tide å gå videre.

Jobbstyrer

Mange stillingsstyrer lister opp frilansmuligheter i tillegg til heltidsarbeid. Hvis du bruker jobbtavler, kan du forvente å gjennomgå en lignende søknadsprosess som for en heltidsjobb.

AngelLists Freelance Job Board

AngelList og Vi jobber eksternt er populære jobbtavler som ofte har frilansdesign og utviklingsmuligheter.

Sosiale medier

Sosiale medier er et ekstremt undervurdert medium for å finne frilansroller, spesielt siden du kan bruke det som både en inngående og utgående kanal.

For å starte, skriv innlegg om den nye frilansvirksomheten din på LinkedIn, Twitter og Facebook. Hold innleggene enkle; kunngjør virksomheten din og tjenestene du tilbyr, og la folk vite hvordan de kontakter deg.

Du kan også bruke sosiale medier som en utgående kanal ved å søke etter personer som trenger tjenestene dine og kontakte dem direkte. For eksempel gir søker på Twitter etter “frilansdesigner” tusenvis av muligheter som er lagt ut den siste dagen alene.

Nettverket ditt

Ikke glem nettverket ditt! Selv om du ikke tror at du kjenner noen potensielle kunder, vil du bli overrasket over hvor nyttig nettverket ditt kan være.

Ta kontakt med tidligere kolleger, venner og familie for å gi dem beskjed om din nye virksomhet og spør om de kjenner noen du bør kontakte. Spør også om de kjenner frilansere som tilbyr komplementære tjenester; Hvis du for eksempel er en designer, kan du spørre om utviklere og markedsførere. Disse frilanserne får ofte forespørsler om hvilken type arbeid du gjør, så det kan være en fantastisk kilde til arbeid å bygge forhold til dem.

Profesjonelle grupper

Profesjonelle grupper er en annen fantastisk kilde til frilansledere. Se etter frilansgrupper⁠ — både i ditt eget felt og komplementære felt⁠ — så vel som enhver bransje eller nisjegrupper der potensielle kunder henger med. Offentlige slakkegrupper og lokale møter kan være gode steder å nettverk og selskaper som leter etter frilanshjelp er ofte medlemmer.

Byråets underleveranser

Store byråer får ofte forespørsler fra kunder som er for små for dem. Å bygge et forhold til et av disse byråene er en fantastisk kilde til nye potensielle kunder. Se etter byråer i nettverket ditt og kontakt planleggingen av kaffe. Spør om overflow arbeid og når som helst du kan være nyttig.

Innholdsmarkedsføring og åpen kildekode

Innholdsmarkedsføring og open source-arbeid er gode måter å demonstrere ferdighetene dine til potensielle kunder. Når det er sagt, tar disse kanalene tid, så det er bare verdt å investere i dem hvis du faktisk er interessert i selve arbeidet og er villig til å være tålmodig.

3. Nå ut

Når du har identifisert potensielle kunder, må du ta kontakt. Enten du når ut via e-post, LinkedIn eller et annet medium, vil du strukturere meldingen, så det er mest sannsynlig at du får svar.

De beste oppsøkende meldingene deler noen få ting til felles:

God oppsøkende personifikasjon

Ingen liker å få formbrev. Så når du kontakter kunder, må du forsikre deg om at kommunikasjonen ikke føles hermetisk.

Ja, det er greit å gjenbruke noen vanlige linjer, men ta deg tid til å tilpasse meldingen din til den potensielle kundens virksomhet. 

God oppsøkelse er kort 

Folk er opptatt. Introduser deg selv, forklar hvorfor du tror du kan hjelpe deres virksomhet i bestemte termer, og still spørsmålet. Tre til fire setninger er nok.

Freelance Outreach på LinkedIn

God oppsøking utnytter sosialt bevis

Så snart du kan, ta med sosialt bevis– i form av kundenavn eller attester – i oppsøkelsesområdet. Det er mer sannsynlig at utsikter reagerer når de føler seg komfortable med å snakke med noen som har jobbet med klienter som dem.

God oppsøkelse er direkte

Lukk meldingen med en direkte ber om en oppfølgende samtale. Gjør neste trinn klart og enkelt å ta. “Har du 15 minutter senere denne uken til å diskutere denne muligheten?” er enkel og effektiv.

4. Kvalifiser dine potensielle kunder

Ikke alle klienter skapes like. Noen blir lønnsomme kunder, andre lukker aldri, og andre blør deg fortsatt tørr, prøver stadig å endre omfanget av et prosjekt, forlenge tidslinjen eller utsette betalingen.

For å maksimere lønnsomheten og redusere fremtidig hodepine, er det viktig å kvalifisere potensielle kunder på forhånd. I den første samtalen ønsker du å lære noen viktige opplysninger.

Hva er forretningsmålene deres?

I løpet av de innledende samtalene dine, vil klienten din sannsynligvis fokusere på det morsomme i det aktuelle prosjektet. Kanskje de vil at du skal designe en webside eller bygge et Shopify-tema. Uansett er det sannsynlig at de vil fokusere på funksjoner.

Det er naturlig å starte med å stille spørsmål om de forskjellige kravene de skisserer. Hvilken funksjonalitet trenger de? Hvordan skal navigasjonen se ut?

Motstå denne fristelsen.

Selv om det er viktig å forstå prosjektomfanget, må du forstå det motivasjon bak prosjektet først. Vil de øke salget? Håper de å senke driftskostnadene? Etter hvor mye?

Denne informasjonen er en av nøklene til å lage et vellykket forslag, og det vil også bidra til å informere diskusjonen rundt omfang og funksjoner. Hvis det underliggende målet til en klient er å øke salget, er det usannsynlig at funksjoner som ikke driver salg motiverer dem.

Like viktige er at klienter med motivasjon er uklare er de som ofte endrer omfang, fokuserer på pris over kvalitet og generelt er smertefulle å jobbe med. Hvis en klient ikke klart kan artikulere eller kvantifisere forretningsmessige mål, kan det være best å avslå prosjektet.

Hva er kundens viktigste forretningsmetoder?

Når du har forstått kundens mål, er det viktig å dykke inn i nyansen.

Hvis en klient vil at du skal utforme nettstedet sitt for å øke salget, og deretter få en forståelse av beregningene som driver dette salget – gjennomsnittlig verdi på et salg er i dag, nettstedets nåværende konverteringsfrekvens, hvor mange besøkende nettstedet får per måned – er avgjørende.

Ved å be om disse detaljene på forhånd, demonstrerer du for kunden at du er fokusert på forretningsresultater, ikke bare estetikk, og at du kan verdifull informasjon som vil hjelpe deg med å lage en overbevisende tonehøyde.

Hva er tidslinjen?

Bare fordi en klient virker spent på noe, betyr ikke det at de er klare til å kjøpe. 

Kvalifiser potensielle kunder ved å spørre dem om hva deres tidslinje er. Hvis de ikke planlegger å komme i gang i løpet av de neste ukene, må du justere forventningene dine – og innsatsen du legger ned – tilsvarende. Noen av disse klientene vil stenge etter hvert, andre handler bare om vindushandel.

Hvem er beslutningstakeren?

Ofte er ikke personen du møter først personen som kan skrive deg en sjekk. Det er best å vite på forhånd hvem som har endelig beslutningsmyndighet, slik at du kan få deres innspill og tilbakemeldinger tidlig. Vær på vakt mot situasjoner der det ikke er noen klar beslutningstager eller hvor du blir tvunget til å jobbe med en fullmektig.

Kan de ha råd til deg?

Å sette sammen et forslag tar tid og krefter. Ikke kast bort det ved å gjette på pris. Prøv i stedet å måle budsjettet på forhånd. 

Du kan gjøre dette på noen få forskjellige måter, men det beste alternativet er vanligvis å spørre direkte. Prøv noe som:

Jeg har sett prosjekter som dette gå for så lite som $ 2000 og jeg har sett dem gå for så mye som $ 20.000. Det avhenger virkelig av funksjonene du leter etter og den underliggende verdien de driver for bedriften din. Har du en følelse av hva budsjettet ditt er slik at jeg kan skreddersy forslaget mitt deretter?

Noen klienter er forståelig nok skeptiske til frivillig denne informasjonen; de tror at ved å dele budsjettet med deg, gir de opp forhandlingshåndtaket.

Hvis du støter på denne bekymringen, kan du bare forklare igjen at du kan skreddersy prosjektet til deres behov ved å utvide eller begrense omfanget, men at det siste du vil gjøre er å lage et forslag som ikke vil fungere av budsjettmessige årsaker. Vanligvis vil du i det minste få et område som du kan løse.

5. Perfekte takten din

Du er besatt av håndverket ditt, og med rette. Men klienten din bryr seg om deres virksomhet. De vil ha mer enn bare et vakkert nettsted, en godt designet app eller et godt kodet prosjekt. 

Å skrive en perfekt tonehøyde betyr å snakke med deres forretningsbehov, så de beste toneangivelsene følger en enkel struktur som setter kundens behov, snarere enn prosjektomfanget, først:

Beskriv smerten

De smerte er grunnen til at klienten din er her i dag. Beskriv forretningsutfordringen de står overfor, hvordan det skader virksomheten deres, og hvorfor den må løses.

For eksempel:

Acmes widget-virksomhet vokser raskt, og selskapet trenger en moderne salgsplattform for å håndtere denne etterspørselen. Det nåværende Acme-nettstedet har en rekke design- og ytelsesproblemer som gjør at Acme mister salget til konkurrenter. For øyeblikket er Acmes konverteringsfrekvens under halvparten av bransjens gjennomsnitt. Nettstedet skaper også en rekke operative hodepine relatert til å samle nøkkelinformasjon for kundeordrer, og tvinger Acme-driftspersonalet til å dobbeltsjekke hver ordre manuelt, noe som resulterer i over 400 mannstimer med tapt produktivitet per måned.

Denne delen minner utsiktene dine til forretningsproblemet de står overfor, og viser at du forstår hvor viktig å løse den utfordringen er.

Beskriv drømmen

De drøm er der klienten din vil være; det er fremtidig tilstand der smertene deres er løst og alt fungerer bra. Beskriv fremtidig virksomhetsstatus ved å bruke beregningene du samlet i kvalifiseringsfasen:

Acme vurderer å redesigne nettstedet sitt i håp om å ta opp disse problemene og øke salget. Siden den gjennomsnittlige levetiden for en Acme-kunde er over $ 500, vil selv en liten økning i konverteringsfrekvens på 10% være verdt over $ 250 000 per måned for selskapet. Ved å strømlinjeforme datainnsamlingen kan det nye nettstedet helt eliminere produktivitetsproblemene knyttet til dobbeltsjekking av ordrer, slik at salgspersonalet kan fokusere på de største og viktigste kundene..

Beskrivelsen av fremtidens virksomhet forsterker ytterligere at du forstår den virkelige årsaken til prosjektet. Ved å beskrive den fremtiden i pengemessige termer, sikrer du at du har potensielle kunder oppmerksomhet.

Beskriv Fix

De fastsette er kjøttet av prosjektet. Det er funksjonene du vil lage og løsningen du vil levere. Beskriv både nøkkelleveransene og metodikken du vil ta for å sikre at disse leveransene gir suksessen din klient trenger.

Med sluttmålet om å hjelpe Acme med å øke salget og redusere driftskostnader, foreslår jeg følgende aktiviteter …

Forklar passformen din

Denne delen er nøkkelen. Forklar hvorfor du er best egnet for dette prosjektet, ved å bruke eksempler på tidligere arbeid, kundeuttalelser eller annet du kan tenke på. Du vil at potensielle kunder skal tenke, “wow, vi må skaffe denne fyren!”

I løpet av min karriere har jeg jobbet med hundrevis av webdesign og markedsføringsprosjekter som denne; nåværende og tidligere kunder inkluderer Apple, Microsoft og Netflix

Gjør spørsmålet

I den endelige delen kan du skissere priser og tidslinjer og be om salg. Hvis du har flere prosjektalternativer, forklar hver i detalj.

Basert på detaljene ovenfor, har jeg satt sammen tre alternativer for din vurdering …

Ved å følge denne strukturen, kan du lage et overbevisende forslag som øker sannsynligheten for å vinne kundens virksomhet betydelig.

6. Lukk avtalen

Du har sendt forslaget ditt, men forvent ikke at avtalen din vil avsluttes umiddelbart. Det er noen få trinn du må ta for å flytte salget over målstreken.

Når og hvordan du følger opp

Hvis klienten din ikke svarer innen tre til fire dager etter mottak av forslaget ditt, er det greit å følge opp. Tilby å snakke i telefonen for å svare på spørsmål eller diskutere omfang. Hvis du kan si det på en troverdig måte, må du nevne at timeplanen din fylles opp med andre prosjekter, og du vil sikre at du reserverer et spor for dem. 

Dette får vanligvis et svar i løpet av en dag eller to, men hvis du fremdeles ikke har hørt tilbake etter ytterligere 3-5 dager, når du ut igjen. Du vil nesten alltid høre tilbake på en eller annen måte på dette tidspunktet.

Forslag til oppfølging i Gmail

Håndtering av forhandling og pushback

Noen kunder liker å forhandle, så det er best å være forberedt. 

Generelt anbefaler vi å forhandle om omfang først. Hvis en klient ønsker at du skal redusere gebyret ditt, har noen få funksjoner eller arbeidsstykker du kan eliminere fra prosjektet for å imøtekomme denne forespørselen.

Som en siste utvei, kan du vurdere å senke prisen mens du lar omfanget være intakt, men sørg for å gå inn i samtalen med en pris du absolutt ikke vil gå under. Det er lite poeng i å påta seg et prosjekt du ikke kan levere lønnsomt.

Dokumenterer avtalen

Når du har sagt ja til de brede vilkårene i prosjektet, må du utarbeide noen få dokumenter for å forsegle avtalen. Vi anbefaler å opprette en Master Services Agreement å bruke med hver klient og forberede en Erklæring om arbeid for hvert spesifikt prosjekt.

7. Bygg en bærekraftig virksomhet

Når du har avsluttet avtalen, bør forretningsutviklingsarbeidet ikke stoppe. Eksisterende kunder er den desidert beste kilden for fremtidig arbeid. Henvisninger og beholdere er to gode måter å utnytte eksisterende forhold for å bygge en bærekraftig virksomhet.

Få henvisninger

Etter at du er ferdig med prosjektet – eller et par uker i, hvis det er et langsiktig prosjekt – be klienten om tilbakemelding. Hvordan har de det med prosjektet? Er de fornøyde med resultatet og arbeidsstilen din?

Forutsatt at klienten er fornøyd, be om en henvisning. Dette er vanligvis mest effektivt hvis du speider fremover på LinkedIn og velger noen spesifikke personer som klienten din kjenner, og som de kan introdusere deg for. Alternativt kan du vurdere å be om en skriftlig anbefaling på LinkedIn.

Selger retainers

For mange kunder er et komplett prosjekt bare starten på reisen. 

Nettsteder trenger nytt innhold, konverteringsfrekvensoptimalisering, vedlikehold og løpende sikkerhetskopiering. Mobilapper trenger å støtte de nyeste enhetene. Og stort sett ethvert prosjekt under solen trenger en slags oppdatering av og til.

Beholdere kan være en utmerket måte for frilansere å tjene penger på disse behovene. For en månedlig avgift kan du tilby løpende oppdateringer, forsikre deg om vedlikeholdsproblemer med en støtteplan, eller gi analyser og ytelsesråd.

Mens det er mange måter å strukturere holderne på, de mest lønnsomme beholderavtalene tilby produktiserte tjenester i stedet for tid.

Bare kom i gang

Som vi har sett, trenger det ikke å være vanskelig å selge webdesign og utviklingsprosjekter. Den virkelige nøkkelen er å bare komme i gang og fortsette å trene.

Hvis du følger trinnene ovenfor, får du tak i det på kort tid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map