Hvor mye koster et nettsted

Hvor mye koster et nettsted? Er det noe slikt som et nettsted koster blåkopi?


Dette er sannsynligvis noen av de første spørsmålene for alle som vurderer å etablere sin egen tilstedeværelse på nettet.

Mange mennesker åpner sine egne nettsteder. Det er for øyeblikket over 1,7 milliarder nettsteder som eksisterer og antallet vokser daglig.

totalt antall nettsteder online

Siden det å ha ditt eget nettsted har blitt en veldig vanlig ting, vil du tro at det ville være lett å svare på spørsmålet om hvor mye koster et nettsted. Det viser seg at de eksakte tallene er veldig vanskelig å få til.

Prisen på hvert nettsted er individuelt. Det avhenger av mange faktorer. For å gi deg en bedre forståelse av hva du kan forvente vil vi prøve å hjelpe deg med å lage en blåkopi for en webside.

I dette stykket vil vi:

 • Fastslå hvor mye et nettsted vil koste og gir deg røffe konturer for vanlige alternativer.
 • Diskutere kostnadene for de forskjellige nettstedskomponentene i detalj. På den måten kan du velge og velge alternativer i henhold til dine egne krav og budsjett.
 • Forsøk å gi deg en klar ide om hva slags pris du kan forvente for nettstedet du har i tankene.

La oss bli sprekker!

Hva består kostnadene for et nettsted av?

kostnadsfaktorer på nettstedetLa oss se på alt som koster penger når du oppretter et eget nettsted, og hvordan det kan oversettes til endelige kostnader i forskjellige scenarier..

Kostnadsfaktorer på nettstedet

Selv om prisen på et nettsted er svært individuell, er noen ting universelle i enhver oppretting av nettsteder og bestemmer kostnadene for et nettsted:

 • Type nettsted – Nettsteder er ikke laget likt. Prisen avhenger veldig av typen nettsted du bygger. En enkel blogg er enklere å sette opp enn en nettbutikk eller et lite forretningsnettsted.
 • Domene & Hosting – Hver nettetilstedeværelse trenger et hjem og en adresse du kan nå. Når det gjelder nettsteder, er det en server og et webdomene. Du kan enten skaffe dem selv eller skaffe dem som en del av en webside-tjeneste.
 • Grunnleggende teknologi – Alle nettsteder drives av en slags programvare i bakgrunnen. Dette kan være rene HTML- eller PHP-filer, et innholdsstyringssystem som WordPress eller noe annet. Avhengig av ditt valg, vil kostnadene variere.html-kode
 • komponenter – Den grunnleggende teknologien er ikke alt. Avhengig av hvilken funksjonalitet du trenger, kan det hende du trenger ekstra plugins, apper eller tredjeparts tjenester, hvorav mange vil koste penger.
 • Oppsett / Design / Utvikling – Å bygge et nettsted handler ikke bare om å anskaffe delene, de må også settes sammen. Du kan gjøre det selv eller ansette noen andre for å gjøre det. Hvis du gjør det siste, må du betale for det.
 • Vedlikehold – I tillegg er det ikke bare nok å bygge et nettsted, du må også holde det i gang. Løpende vedlikehold (inkludert markedsføring) er også en del av kostnadsplanen for nettstedet ditt.

Som du kan forestille deg, for mange av faktorene over, kan du enten investere penger til la noen gjøre dem for deg eller tiden til lære å ta vare på dem selv. Avhengig av dine evner, vil dette også endre de endelige kostnadene for et nettsted. Her er noen få scenarier og de endelige prisene på nettstedet.

Alternativ 1: Gjør alt selv – Om $ 60 / år

Den billigste måten er å lage en webside helt alene.

“Men jeg kan ikke kode,” tenker du kanskje.

Ikke noe problem!

Det er nok teknologi der ute som lar deg gjøre det opprette et nettsted uten koding, mest fremtredende åpen kildekode innholdsstyringssystemer som WordPress og Joomla. Hvis du er villig til å sette av tid til å lære systemet du velger, kan du ha din egen webside for kostnadene for bare hosting og domene.

cms plattformer wordpress joomlaFor Bluehost vil dette være $ 4,95 per måned inkludert et domene. Multiplisert med 12 tjener omtrent $ 60 eller kostnadene for en Starbucks-drikke per måned. Hvis du velger en lengre kontrakt, kan du til og med redusere hostingkostnadene til omtrent $ 36 / år. Lær hvordan du konfigurerer kontoen din med Bluehost nå.

Denne barebone-versjonen kommer med veldig få bjeller og fløyter. Det vil også være den mest tidkrevende for deg selv. Det er absolutt mulig å lage et nettsted av høy kvalitet på denne måten, og mange har gjort det før.

Alternativ 2: Ansett en frilanser – $ 1000 til $ 3000 per nettsted

Hvis du har budsjett eller ikke ønsker å sette av tid selv, kan du selvfølgelig også leie en frilanser for å gjøre alt arbeidet for deg. Det er mange nettsteder der du kan gjøre det, inkludert UpworkFreelancer.com, og PeoplePerHour.

PeoplePerHour-hjemmeside

Gjennomsnittlig timelønn dekker et bredt spekter, fra $ 10 til $ 100 +. Så kostnadene for et nettsted er veldig avhengig av hvem du jobber med og hvor lang tid prosjektet tar å fullføre. Et standard WordPress-nettsted tar alt fra 15 til 30 timer. Derfor ser du på kostnader fra $ 150 til $ 3000+.frilanser utstillingsvindu

Hvis du jobber med en nettstedsbygger, kan du også ansette noen for å lage en tilpasset mal for deg. Mange av tilbyderne har spesielle markedsplasser for det. Husk at det også vil koste penger på toppen av å bruke nettstedbyggeren i første omgang – mer om det nedenfor.

Så her er avtalen:

Hvis du vil ha kvalitet, er minst $ 1000 – $ 3000 når du ansetter en webutvikler et godt antall ballplasser å forvente for et enkelt nettsted. Jo mer komplekst nettstedet er, jo høyere blir kostnadene.

Alternativ 3: Arbeid med et byrå – $ 10.000 til $ 50.000 per nettsted

Å jobbe med et byrå er en helt annen historie.

Du vil samhandle med flere interessenter som er ansvarlige for forskjellige områder (design, merkevarebygging, utvikling, SEO osv.), Noe som gjør prosessen mye lengre og resulterer i mer arbeidstid.

jobbe med et byrå

Du får kvalitet, uten tvil – men prisen øker enormt.

Hvor mye da?

Hos byråer kan timepriser være mellom $ 100 og $ 500 +. Følgelig koster nettstedet mellom 10 000 og 50 000 dollar realistiske. Det er også mulig å få et nettsted for under 10 000 dollar. Det er mest sannsynlig at det vil ta en stund å finne et byrå som det.

Det er ikke for å bash disse virksomhetene. Det er mange gode der ute som gjør bra arbeid. Hvis du har et selskap som har budsjett til å jobbe med et byrå, kan sluttresultatet være fantastisk og investeringen veldig verdt det. Det er bare at det kommer med kostnader, og du må være klar over det.

Av den grunn velger mange å bygge nettsteder selv. Et annet alternativ er at de gjør en blanding og match tilnærming av å gjøre noen deler selv og outsourcing andre.

For å hjelpe deg med å bestemme riktig prosess for deg, vil den neste delen av vår kostnadsplan utforme de forskjellige kostnadsfaktorene og vise deg hva du kan forvente.

Domenet og hosting

Domenet og hosting er blant de grunnleggende behovene til et nettsted. Av den grunn er de også det første aspektet vi vil se på. Selv om det er mange typer hosting når det gjelder bygging av ditt eget nettsted, har du to hovedvalg: egenhost og vert arrangert.

Alternativer for selvhosting

Selvhosting betyr ganske enkelt at du anskaffer vertsplass selv. Dette kan ta formen av å sette sammen eller kjøpe og kjøre din egen server hjemme. Med mindre du tilfeldigvis er en sysadmin, kjører du sannsynligvis ikke din egen server, så vi dekker ikke kostnadene for det på dette tidspunktet.

Oftest henvender folk seg til en leverandør av hosting. Det betyr at et selskap som driver webservere og leier plass på dem ut til andre mennesker.

Det er to hovedalternativer for det:

 • Helt egenvert – I de fleste tilfeller betaler du bare en månedlig avgift for å bruke plass på noens server. De gir det grunnleggende oppsettet og egenskapene du trenger. Resten av å drive nettstedet ditt er for det meste opp til deg. Et godt eksempel på dette er Bluehost. Kostnadene er i gjennomsnitt rundt $ 2 – $ 5 / måned.Bluehost hjemmeside
 • Administrert hosting – Spesielt for WordPress er det også såkalt managed hosting. Det betyr at leverandører ikke bare gir deg webplass, men tar også en aktiv del i administrasjonen av nettstedet ditt. Dette betyr automatisert sikkerhet, oppdateringer, hurtigbufring og så videre. Selvfølgelig gjør tilleggstjeneste denne typen hosting mer kostbart. For eksempel administrerer WordPress hosting rundt $ 15 – $ 50 per måned for et enkelt nettsted.

Hvis du vil ha enda mindre arbeid på hendene, kan det neste alternativet være en god idé.

Vertsalternativer

Hostet nettsted betyr at noen andre tar seg av alt det tekniske som er involvert i å drive et nettsted. Du trenger bare å bry deg om design, innhold og markedsføring av nettstedet ditt.

Typiske eksempler på dette er nettstedbyggere som Wix, Constant Contact, Squarespace og Weebly (finn mer på denne listen). Den hostede versjonen av WordPress er et annet eksempel (les vår sammenligning av WordPress.com og WordPress.org).

wordpress.org hosting planer

Den eneste ulempen med denne typen ordninger er at du ofte er låst inne i funksjonslisten til den valgte planen. Hvis du vil ha flere alternativer, må du oppgradere kontoen din. De samme funksjonene du får på et nettsted som er vertskap for selv, er ofte dyrere på vertsbaserte alternativer.

Månedlige kostnader for hostede nettstedsløsninger går på rundt $ 4 – $ 40.

Domenekostnader

En server er ikke alt du trenger. Nettstedet ditt bør også være tilgjengelig. Derfor trenger du et domenenavn.

Mange hostede løsninger der ute gir deg et gratis underdomen som http://yoursite.maindomain.com. Dette er greit for utviklingsformål eller hobbyblogger. For alle slags profesjonelle formål vil du sannsynligvis ha et eget tilpasset domenenavn, som du kan få fra en domeneregistrator. De vil koste rundt $ 10 per år for et domene som slutter i .com.nett.org eller andre standarddomener. Fancier avslutninger som .butikk.io eller .global er dyrere, i størrelsesorden $ 30 / år og mer.

forskjellige domeneutvidelser

Å velge riktig domenenavn er ofte viktigere enn slutten. Noen vertsselskaper og tjenester tilbyr et gratis domene når du registrerer deg. Hvis det er tilfelle, kan du trekke domeneavgiftene fra blåkopien til nettstedskostnadene.

Programvare / plattform (+ tillegg)

Et nettsted trenger ikke bare et hjem og en adresse, det trenger også et fundament – teknologien som driver det. For noen år siden var det ganske enkelt HTML eller PHP. Hvis du ønsket et nettsted, måtte du lage filene selv og legge dem på serveren.

Siden du trengte programmeringsferdigheter for det, var det mer sannsynlig at du betalte noen for å gjøre det. Derfor var utviklingen en viktig bidragsyter til nettstedskostnadene. I disse dager har vi andre måter å drive nettsteder på, nemlig content management systems (CMS) og nettstedbyggere.

Content Management Systems

På CMS-siden er det vanligste WordPress, Wix og Progress Sitefinity, og WordPress er langt den mest populære (50% markedsandel, løping mer enn 30% av alle nettsteder på Internett).

Internett distribusjonsgraf for bruk av CMS

Alle av dem har noe til felles: De er open source-programvarepakker og er derfor helt gratis å bruke.

Gode ​​nyheter, ikke sant?

Husk at det fortsatt er noen kostnader forbundet med dem.

For en, avhengig av hva slags nettsted du trenger, vil du sannsynligvis kreve noen betalte tillegg, f.eks. profesjonelle nettstedsmaler eller plugins for ekstra funksjonalitet. De har et bredt spekter av priser, og vi vil snakke om de i neste seksjon.

I tillegg krever alle tre forskjellige nivåer av teknisk kunnskap. Spesielt for Drupal trenger du virkelig ha programmeringskoteletter. Derfor, med mindre du selv er en webutvikler, er det mye mer sannsynlig at du trenger profesjonell hjelp. Det er klart det vil gi ekstra kostnader for nettstedbudsjettet ditt.

Mer om det nedenfor.

Nettstedsbyggere

Et annet populært alternativ for å bygge din egen webside er å bruke en nettstedsbygger. Dette er hostede løsninger som lar folk uten teknisk kunnskap designe nettsteder uten koding. Ved hjelp av et dra-og-slipp-grensesnitt kan du opprette et nettsted du ønsker. Vi har allerede nevnt de mest populære eksemplene ovenfor.

Nettstedsbyggere belaster vanligvis hver måned og tilbyr forskjellige planer med flere eller færre funksjoner. I gjennomsnitt koster de $ 4 – $ 40 i måneden.

nettsted byggherre planer

Som nevnt kommer de også med hosting, slik at du kan trekke det fra totalen din. Husk at du sannsynligvis vil trenge å kjøpe ditt eget tilpassede domene.

Mens nesten alle nettstedsbyggere tilbyr gratis planer eller i det minste gratis tester, for å få samme mengde funksjoner som med et CMS som er hostet selv, må du vanligvis betale mer per måned.

Samtidig kommer nettstedbyggere med all bekvemmeligheten til et kommersielt produkt. Det betyr at du har noen å henvende seg til i tilfelle problemer, og alt kommer fra ett sted. Derfor har du mindre sannsynlighet for å få tekniske problemer.

Tilpasset løsning

Selvfølgelig er det også mulig å ansette noen til å sette sammen en tilpasset løsning i stedet for å gå etter noe ferdige. Utviklingskostnadene dine vil være høyere fordi det tar lengre tid og innebærer mer arbeid. I så fall vil du mest sannsynlig samarbeide med et byrå og betale prisene som ble nevnt i begynnelsen.

Kostnader for design og utvikling

Etter å ha avgjort hvilket system du vil kjøre nettstedet ditt og hvor du skal være vert for det, er det på tide å sette sammen det hele. For design og utvikling er kostnadene mest avhengig av hvor mye arbeid du kan gjøre selv kontra hvor mye du betaler andre mennesker for å gjøre det. Avhengig av hvilken plattform du har valgt, vil disse variere veldig.

Content Management Systemsinnholdsstyringssystemer

Hvis du går CMS-ruten, kan implementering av webdesign ganske enkelt bety å finne riktig mal. Det er mange beste fleksible WordPress-temaer, spesielt i WordPress-katalogen. Det samme er tilfelle for de to andre innholdsstyringssystemene Joomla! og Drupal.Drupal vs Joomla! vs WordPress

Hvis du trenger noe litt mer sofistikert, må du gå på premium.

Prisene er som følger:

Merk at WordPress har det desidert største økosystemet. Av den grunn er det mer sannsynlig at du finner en gratis mal som passer dine behov. Det er også lettere å finne profesjonell hjelp i tilfelle du trenger noen justeringer. Samtidig er det mindre sannsynlig at du trenger det fordi WordPress er det minst tekniske av de tre CMS.

Det samme gjelder funksjonalitet. Blant WordPress ‘ 50 000+ plugins, vil du sannsynligvis finne det du trenger. Dette vil forhindre at du trenger å ansette noen for å produsere en tilpasset løsning for deg. Det er også betalte plugins der ute som gir et bredt spekter av funksjonalitet.

Omtrentlige priser for utvidelser for forskjellige CMS for ett nettsted:

 • WordPress: 29 – 59 dollar
 • Joomla: 29 – 59 dollar
 • Drupal: $ 16 – $ 29

Merk at spesielt med Drupal trenger du absolutt en utvikler for å implementere endringer. Selv å sette opp en ny mal eller installere den er mye mer komplisert med den plattformen. Derfor er gjennomsnittlige brukere vanligvis ikke i stand til å implementere det eller trenger å bruke mye tid på å finne ut av ting.

Nettstedsbyggere

Den gode nyheten er at nettstedbyggere er laget for å gjøre det mulig for deg å gjøre arbeidet selv. Av den grunn vil du med mindre sannsynlighet måtte betale noen for å overta arbeidet. I tillegg har de vanligvis en rekke readymade maler du kan bruke med en gang, noen ganger hundrevis av dem.Maler for nettstedbyggere

Selv om du kan tilpasse maler for å tilpasse dine behov til en viss grad, betyr det ofte at du sitter fast med valgene du har. I noen tilfeller er det mulig å kjøpe flere maler. Dette er ofte et mye dyrere alternativ enn å bruke standardmalene for et CMS.Weebly vs Squarespace vs Wix

 • Square: 199 dollar – 299 dollar
 • Weebly: 22 – 49 dollar

Du kan også ansette noen for å piske opp noe tilpasset for deg. Det er heller ikke billig.

Når det gjelder funksjonalitet, tilbyr nettstedbyggere også plugins og apper for å forbedre nettstedet ditt. Mange av dem er gratis, men det er også førsteklasses løsninger for funksjoner som å bygge en nettbutikk. Disse kommer på toppen av grunnleggende kostnader. Her er noen eksempler på priser for forskjellige nettstedbyggere:

 • Wix: $ 3 – $ 20 / måned
 • Weebly: $ 2 – $ 79 / måned

Til slutt, hvis du har noe du ikke kan løse selv, er det også mulig å ansette en ekspert. Prisene vi fant var mellom $ 4 og $ 250 per time.

Diverse kostnader

Et nettsted er mer enn bare det elektroniske skjelettet. For at et nettsted skal lykkes, trenger du noen få andre ting. Det viktigste er innholdet og markedsføringen. Avhengig av evner (eller vilje til å skaffe dem) som kommer med ekstra kostnader:

 • Copywriting – Ikke en født forfatter? Det er ingen! For å gjøre nettstedet ditt mer attraktivt og informativt hjelper det å være i stand til å koble sammenhengende setninger gjentatte ganger. Hvis du føler deg helt ute av stand til å gjøre dette eller ikke har noen i teamet ditt, kan du outsource det. Avhengig av erfaringsnivå, koster en tekstforfatter $ 50 – $ 200 per time.
 • Optikken – Innhold er mer enn bare å skrive. Visuelle bilder av høy kvalitet er med på å understreke poenget ditt og gjøre nettstedet ditt mer behagelig å se på. Heldigvis er det mange av gratis arkivbilder der ute. Ellers må du betale $ 1 – $ 100 per bilde.gratis arkivbilder
 • SSL / HTTPS – Det er viktig å holde nettstedet ditt trygt. Kryptering er et av de grunnleggende tiltakene for å gjøre det. Du trenger det spesielt hvis du planlegger å drive et nettsted for e-handel. SSL krever et sertifikat, og det er flere gratis alternativer. Betalte sertifikater starter på $ 15 per år, men kan gå helt opp til flere tusen. For WordPress har vi en detaljert guide for å flytte nettstedet ditt fra HTTP til HTTPS.
 • SEO – Optimalisering av søkemotorer er viktig. Google og Co. er en av de viktigste trafikkildene for ethvert nettsted. Det grunnleggende oppsettet ditt skal ta vare på de tekniske aspektene. Du trenger kanskje hjelp med optimalisering på siden. WordPress har gode plugins for det. For alt annet må du kanskje ansette noen. Forvent timepriser på $ 100 – $ 200+.seo

Vedlikeholdskostnader

vedlikeholdskostnaderNår nettstedet ditt er klart og online, må du takle vedlikeholdet.

Som nevnt i innledningen, krever nettsteder visse vedlikehold. Selv om det vanligvis ikke er i nærheten av kostnadene ved første installasjon, er det fremdeles noe du må vurdere.

Vanlige vedlikeholdskostnader

 • Hosting & Domain – Disse gjelder for hvert alternativ. Det nøyaktige beløpet avhenger av hva du velger. Med et vertsalternativ er det gebyret for hvilken som helst plan du er på, med et selvhostet nettsted avhenger det av leverandøren din. Ikke glem de årlige fornyelsesgebyrene for noen tilpassede domener!
 • oppdateringer – Programvare utvikler seg alltid med nye funksjoner, forbedringer av kode osv. På hostede løsninger blir denne delen tatt vare på for deg. Selvhostede nettsteder derimot, krever at du implementerer nye versjoner selv. Hvis det valgte systemet ditt gjør dette veldig komplisert (jeg ser på deg Drupal!), Kan det hende du må ansette noen for det.
 • Premium fornyelser – Mange temaer og plugins bruker nå lisensmodellen. Det betyr at de tilbyr oppdateringer og støtte bare i en begrenset periode. Etter det må du fornye lisensen din, så disse kan være en del av vedlikeholdskostnadene dine.
 • Sikkerhet – Når nettstedet er online, må du holde det trygt. Det betyr sikkerhetskopier og andre sikkerhetstiltak. På hostede systemer er dette vanligvis en del av planen. I det minste i WordPress er det meste av dette tilgjengelig i form av gratis plugins. Hvis du bruker premiumløsninger, bør du budsjettere med det.
 • SSL-sertifikat – Hvis du bruker et kommersielt SSL-sertifikat, følger det med fornyelsesgebyr så husk det også.

markedsføring

Ovennevnte er innebygd i hver webside koster blåkopi, og det er ikke mange overraskelser der. Markedsføring er en ofte undervurdert faktor.

Når nettstedet ditt er online, med mindre du bare bruker det som en brosjyre – det er da det virkelige arbeidet begynner! Du må få ordet og utsiktene inn, slik at nettstedet ditt kan begynne å tjene penger. Dette gir flere oppgaver og / eller merkostnader:

 • Innholdsmarkedsføring – Vi snakket om tekstforfattere i bygningen og designe en del. Hvis du vil markedsføre nettstedet ditt, er det å lage en blogg en av de beste måtene å gjøre det på. WordPress er et utmerket alternativ for det. Du kan lage artikler selv eller leie en blogger. Hvis du velger sistnevnte, kan du forvente kostnader på $ 100 – $ 300 per 1000-orders artikkel.
 • SEO – Optimalisering av søkemotorer er ikke bare nødvendig for det første nettstedet. Hvis nettstedet ditt endrer seg mye (for eksempel på grunn av ukentlige blogginnlegg), er det også en pågående prosess. Det er mange gratis verktøy for søkeordundersøkelser, men hvis du velger en betalt, vil den sette deg tilbake rundt $ 30 – $ 99 for standardplaner. Alternativt kan du ansette noen for SEO for prisene som er nevnt over.

  trafikkstall for nettsteder i google analytics
  Trafikktall for nettsteder i Google Analytics
 • Sosiale medier – Sosiale medier er et viktig verktøy for å bygge trafikk. Det vil ta tid, spesielt hvis du gjør det manuelt. Nyttige verktøy som Hootsuite og Buffer kan kutte ned tiden din betydelig og koste $ 15 – $ 20 for en enkelt brukerkonto. Eller du kan ansette noen, i hvilket tilfelle du kan forvente å betale $ 15 – $ 100 + avhengig av frilanserens opplevelse.buffer

Hvor mye koster et nettsted?

Det riktige svaret på spørsmålet om hvor mye koster et nettsted er … at det avhenger av mange faktorer! Det er opp til dine preferanser, behov og budsjett å bestemme hvor mye arbeid du er villig til å investere selv og hva du skal outsource til en annen person.

hvor mye koster et nettsted koster blåkopi

Etter å ha gått gjennom det ovennevnte, bør du nå være nærmere din egen personlige plan.

Personlig, med mindre du driver et selskap som trenger en kostbar tilpasset løsning, vil jeg alltid råde til å gå med et selvhostet eller administrert, vert WordPress-nettsted.

Ja, læringskurven er litt brattere enn med en nettstedsbygger eller et vertsatt nettsted. Det betyr ikke så mye – WordPress-plattformen er veldig nybegynnervennlig. Bokstavelig talt millioner av mennesker som ikke har hatt noen kunnskaper om webdesign eller utvikling før deres første nettsted, bruker den hver dag.

Hvis de kan gjøre det, kan du også gjøre det!

Dess, WordPress har det desidert største økosystemet av alle alternativene. Følgelig finnes det løsninger på nesten alt du kan tenke på der ute, mange gratis. WordPress er også utrolig fleksibel og det er stort sett ingenting du ikke kan gjøre med det.

Det viktigste er at alt du bygger med WordPress er helt ditt. Du har full kontroll over hva som skjer med nettstedet ditt og eier alt innholdet. Du kan gjøre hva du vil med nettstedet ditt, inkludert å flytte det til et annet vertsfirma. Hvis du i utgangspunktet leier et nettsted på en annen persons server, vil du sannsynligvis ikke kunne beholde nettstedet ditt hvis du skulle bestemme deg for å flytte.

Noe å legge til på nettstedet koster blåkopi ovenfor? Kommentarer eller spørsmål? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me