Hvordan bli en webutvikler


bli nettutvikler


Enkelte ferdigheter vokser i etterspørsel. Ferdigheter som nesten kan garantere dine arbeidsplasser og muligheter i mange år og tiår fremover.

En av disse ferdighetene er nettutvikling.

Har du lurt på hvordan du kan bli en webutvikler?

I motsetning til hva du tror, ​​trenger du ikke ha en fancy bachelorgrad i informatikk for å bli webutvikler og opprette et funksjonelt nettsted.

Hvis du følger instruksjonene i denne artikkelen, kan du faktisk bli en nettutvikler mye raskere enn du tror (men det vil fortsatt kreve hardt arbeid!).

Klar? La oss gå…

Hva / Hvem er en nettutvikler?

Her er det enkle svaret på dette spørsmålet: De bygger og vedlikeholder nettsteder.

Med andre ord – de skaper bokstavelig talt hvordan du opplever nettet. Nettstedene som vil at brukerne skal glede seg over opplevelsen, trenger gode nettutviklere – og de er vanligvis villige til å gaffle seg litt penger for å få disse flotte nettutviklerne.

Webutviklerens ansvar:

 1. Skriv nettsider med en kombinasjon av markeringsspråk.
 2. Lag kvalitetsmodeller og prototyper.
 3. Bygg et WordPress-nettsted fra grunnen av.
 4. Forstå HTML og CMS.
 5. Forstå brukergrensesnitt og UX.
 6. Utvikle funksjonelle og tiltalende nettsteder og nettbaserte applikasjoner.
 7. Gi vedlikehold og forbedringer av nettstedet.

Dette er de vanligste kravene, men ansvaret og oppgavene dine vil variere avhengig av webutviklingsprogrammet og webutviklingsspesialiteten..

Når vi snakker om spesialiteter på nettutvikling, er det tre du bør være klar over:

 1. Utvikling av frontend. “Frontend” refererer til “ting” på et nettsted som du ser og samhandler med, f.eks. menyer, dropdowns osv.
 2. Backend utvikling. “Backend” er som delen av isfjellet under overflaten. Uten det kan ikke nettstedet fungere. Bakenden omhandler servere, applikasjoner, databaser osv.
 3. Full-stack utvikling. Dette er kombinasjonen av både backend og frontend utvikling.

Hvorfor bør du bli webutvikler?

Nettutvikling er en bransje som ikke vil dø ut når som helst snart.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics har faktisk spådd a 13% vekst i tilgjengelige nettutviklingsjobber gjennom 2028.

Enkelt sagt – hvis du kan utvikle denne ferdigheten, har du ikke vanskelig for å finne arbeid i overskuelig fremtid.

Her er FEM store fordeler / fordeler ved å være nettutvikler:

 1. Du kan jobbe eksternt. Noen gang lurt på hvordan det ville være å gjøre arbeid fra hvor som helst i verden, på din egen tid? Som nettutvikler har du mange muligheter til å jobbe eksternt. Kanskje du endelig kan oppfylle den drømmen om å reise verden rundt og samtidig spare penger.
 2. Du kan bruke ferdighetene dine til å bygge dine egne nettsteder og webapplikasjoner. Vil du lage et lønnsomt nettsted eller en applikasjon? Med denne ferdigheten trenger du ikke betale massevis av penger for å få den bygd. Du kan bygge det selv for en brøkdel av prisen.
 3. Du kan jobbe selvstendig. Du trenger ikke lenger å jobbe under paraplyen til en sjef hvis du ikke vil. Du kan freelance eller starte din egen virksomhet mye lettere når du vet om webutvikling.
 4. Kom inn i den lønnsomme teknologibransjen. Nettutvikling er i utgangspunktet din billett til teknologibransjen. De fleste tech-startups har noe behov for webutviklere, så dette kan være din måte å få foten inn døren på.  
 5. Du kan bygge fantastiske ting! Den morsomme delen er at du kan være så kreativ som du vil. I stedet for å se på nettsteder og tenke: “Wow, det ser kjempebra ut. Jeg skulle ønske jeg kunne lage noe sånt, ”vil du nå kunne opprette ditt helt fantastiske fantastiske nettsted.

Hva tror du? Blir alt dette spent på ideen om å bli nettutvikler? I så fall er du på rett sted – fordi du er i ferd med å lære deg trinnene du må ta for å bli en!

Hvordan bli en webutvikler

1. Lær det grunnleggende om HTML, CSS og Javascript

Hypertext Markup Language

Dette er nøttene og boltene i all nettstedutvikling du vil jobbe med hver dag hvis du bestemmer deg for å bygge nettsteder for å leve.

 • HTML dikterer strukturen
 • CSS vil få det til å se pent ut
 • Javascript får den til å fungere

La oss diskutere hver enkelt av disse og hvordan du kan lære dem.

HTML

HTML står for Hypertext Markup Language. Det er en av ingrediensene til ethvert nettsted og et av de såkalte frontend-språkene.

Kort sagt – det gir det grunnleggende skjelettet til et nettsted, hovedsakelig gjennom en serie tagger.

En kode er HTML-koden som kontrollerer utseendet til HTML-dokumentets innhold.

Her er noen vanlige HTML-koder du bør bli kjent med:

 • – Denne taggen vises på begynnelsen og slutten av et HTML-dokument. Det indikerer at dokumentet er skrevet i HTML5.
 • – Tittelen er tittelen på siden. Dette er nyttig både for søkemotorer (når de skanner og indekserer sider) og brukere (det vises i tittellinjen i nettleseren) ved eksplisitt å oppgi det primære emnet på hver side
 • – Dette inneholder informasjon om den spesifikke siden, inkludert tittelkoder, metadata og lenker til skript og stilark.
 • – Dette inkluderer alt innhold som vil vises for brukere, inkludert alt de vil se og lese.

Merk: Alle tagger starter som “”Og slutter som“”. “/” Indikerer at den spesifikke koden ikke lenger er i bruk etterpå. Det er viktig å sette sluttkoden i. Ellers bruker hele dokumentet koden.

Her er noen ressurser for å lære HTML:

 • HTML nybegynnerguide
 • HTML Cheat Sheet

CSS

CSS står for Cascading Style Sheets.

Det setter stilen bak HTML-strukturen. I utgangspunktet, uten CSS, HTML, og følgelig, hele websiden ville se kjedelig ut.

Slik kombinerer de: I HTML-koden refererer du til et CSS-stilark.

Her er et eksempel på hvordan CSS ser ut i aksjon:

CSS-eksempel

Her er en flott ressurs for å lære CSS: CSS Jukseark

Javascript

Javascript er et programmeringsspråk som lar deg implementere elementer på websider. Den gir funksjoner som interaktive kart, 2D / 3D-grafikk og mer.

Her er en flott ressurs som hjelper deg å lære Javascript: Javascript Cheat Sheet

2. Lær det grunnleggende om WordPress

System for innholdshåndtering

For å bli en webutvikler, må du bli kjent med WordPress. Tross alt – 58% av alle nettsteder drives av denne gratis open source-programvaren som du i utgangspunktet kan installere webhotell.

Når du har satt opp et WordPress-nettsted, er det ganske enkelt for kundene dine å legge til innhold av seg selv (selv om de ikke har noen webutviklingsopplevelse).

Jeg har mange WordPress-guider på dette nettstedet. Sjekk lenkene nedenfor:

 • Hvordan lage et WordPress-nettsted
 • Hvordan lage en WordPress-blogg
 • Hvordan tilpasse WordPress

3. Bli kjent med brukergrensesnitt og UX 

UI (User Interface) og UX (User Experience) er det grunnleggende i design av brukeropplevelse.

De fleste utviklere er ikke designeksperter – dette er to forskjellige riker. Du trenger ikke å være en designstjerne.

Det er fremdeles viktig å merke seg at ved å lære grunnleggende om design av brukeropplevelse, kan du bedre forstå hvordan et nettsted skal fungere. Det vil holde flere brukere på nettstedet, hjelpe dem med å finne det de leter etter og til slutt bruke mer penger på det nettstedet.

For å lære byggesteinene i designferdigheter, anbefaler vi å lære Adobe Creative Suite. Photoshop bør være det første du dykker på, for det er målet for de mest seriøse designere. Hvis du ikke liker Adobe, kan du også dykke inn Skisse, som er en stigende stjerne blant designere.

Her er noen ressurser for å forstå og lære UI og UX:

4. Lær SQL og PHP (valgfritt)

Vi klumper disse to sammen fordi de er som to sider av den samme mynten.

SQL er en databaseteknologi (se SQL jukseark) som lagrer informasjon. PHP er et ‘skriptspråk’ som plasserer eller henter ting fra en database (se PHP jukseark).

Tenk på for eksempel WordPress.

Den bruker MySQL til å lagre og administrere informasjon (blogginnlegg, sideinnhold, kommentarer, brukerinformasjon osv.) I en databasetabell. PHP er det som gjør et WordPress-nettsted dynamisk, interagerer med alle disse forskjellige elementene og oppdaterer databasen riktig mens du går.

Å lære mer om hvordan SQL og PHP samarbeider kan hjelpe deg med å mestre WordPress-nettstedutvikling, som bokstavelig talt hundrevis (om ikke tusenvis) mennesker ser etter hver dag på jobb- og prosjekttavler over hele internett.

Flere ressurser for å lære PHP og SQL:

Det er ikke lett. Du behersker ikke alle disse over en uke eller to. Men over tid, å bli kjent og deretter god på disse ferdighetene, betyr at du alltid vil ha en lønnsom karriere foran deg.

5. Lær det grunnleggende om SEO

SEO står for søkemotoroptimalisering. Dette refererer til prosessen med å forbedre et nettsted rangeringer i en søkemotor som Google. Det er en av de viktigste ferdighetene i online virksomhet.

Du tenker kanskje: “Hvis jeg er en utvikler, hvorfor trenger jeg å bekymre meg for hvor godt et nettsted rangerer i søkemotorene? Er det ikke jobben til bloggerne og innholdsskaperne? “

Vel, en stor del av nettstedet til SEO har å gjøre med innholdet. Men selve strukturen og koden til nettstedet spiller også en rolle.

For eksempel er overskrifttagger (HTML) ekstremt viktig for SEO. De forteller søkemotorer hva som virkelig er viktig på et nettsted.

Nå, trenger du å være SEO-ekspert? Absolutt ikke. Men du bør lære det grunnleggende om SEO, og huske SEO mens du oppretter hvert nettsted. Når du gjør det, vil du gi nettstedet en mye større sjanse for å lykkes, og gjøre webutviklingsklienten din mye gladere.

Her er noen SEO-tips for nettutviklere:

 • Få metatagger optimalisert. På søkesiden forteller metakoden nettlesere hva nettstedet ditt handler om – jo bedre det er, jo mer sannsynlig er det at de klikker seg videre til nettstedet.
 • Forsikre deg om at overskriftsmerkene er i en bestemt rekkefølge. H1 skal være hovedoverskriften, og så bør du gå gjennom overskrifter på lavere nivå gjennom siden (dvs. H2, H3, H4, og så videre). Dette gjør det lettere for søkemotorer å navigere på nettstedet.
 • Forsikre deg om at tittelmerket ditt beskriver websiden. Tittelen skal understreke hva siden handler om.

Her er noen ressurser for å lære det grunnleggende om SEO:

Dedikere minst 3-5 timer til å lese gjennom ressurser og lære det grunnleggende. Dette vil forberede deg til å utvikle nettsteder med tanke på SEO.

6. Sørg for at nettstedet ditt er responsivt

Når du oppretter et eget nettsted (som vil være en god ide om du ønsker å få flere kunder) – bør du sørge for at nettstedet ditt reagerer.

Responsiv betyr at elementene på nettstedet justeres i henhold til skjermstørrelse. Dette betyr at nettstedet ditt vil se bra ut enten besøkende er på en bærbar PC eller mobil enhet.

I 2018 var responsiv design avgjørende. Alle kundene dine vil forvente det – led et eksempel og sørg for at nettstedet ditt er responsivt.

***

OK, så når du har gått gjennom disse seks trinnene, vil du ha en grunnleggende forståelse av nettutvikling. Du vet hvordan du gjør det (i det minste på et grunnleggende nivå).

Ta deg tid med disse trinnene – etterspørselen etter nettutviklere vil ikke synke når som helst, så du har tid til å lære.

Men her er det store spørsmålet: Når du føler at du har den grunnleggende forståelsen nede, hvordan finner du faktisk webutviklingsklienter?

Du har flaks – det er det vi skal snakke om videre!

Hvordan finne din første klient for webutvikling (eller bli en FREELANCER)


Bare fordi du har dyktigheten, betyr ikke det at folk bare gaffer over penger til deg. Du må gjøre litt arbeid og selge deg selv. Du må også plassere deg selv på de rette stedene for å få muligheter.

Som webutvikler har du to valg. Du kan 1) prøve å lande en heltidsjobb på stedet hos et selskap eller 2) gå ruten for frilansering og se etter online spillejobber.

Vi anbefaler frilans. Selv om det ikke har råd til den samme garanterte lønnsjekken som en heltidsjobb gjør, er det tre store fordeler:

 • Frihet: Ikke mer klokker inn og klokker ut. Du kan fortsatt jobbe de samme timene (eller mer), men timeplanen din, beliggenheten og levekårene er helt opp til deg. (Pluss – ingen pendling, noe som sparer deg timer hver uke!)
 • Penger: Når du har blitt en god frilanser, vil du ha et bedre skudd på å tjene mer penger (enn å vente på en ulykkelig 3% økning hvert år).
 • Prestisje: Over tid har du muligheten til å bygge ditt eget personlige arbeid og merke til et punkt som til slutt garanterer deg en jevn tilstrømning av nye kunder (uten å engang måtte se etter dem!).

I den følgende delen fokuserer vi på hvordan du får din første freelancing-konsert som nettutvikler.

1. Gå på jobbtavler

De fleste frilansere treffer jobbtavler for å finne sine første spilleprogrammer på nettet. Disse kan være gode for å samle erfaring, men du vil sannsynligvis ikke bruke dem som en langsiktig strategi.

Kvaliteten på klienter kan bli veldig hit-or-miss. Noen kan være gode. Andre mindre …

Mange ganger tiltrekker de folk som er uerfarne med å ansette, noe som kan skape mange problemer når du prøver å jobbe med dem. Ganske ofte vil jobbtavler også tiltrekke seg personer med urealistiske tidsrammer og budsjetter.

Å stole på jobbrett (for lenge) vil ikke gi deg muligheten (eller ledig tid) til å begynne å bygge ditt eget merke. Å tiltrekke ‘inngående’ oppmerksomhet på arbeidet ditt vil til slutt gi deg de beste (og høyest betalte) klientene på slutten av dagen.

Men som vi sa, det er ikke et dårlig alternativ å komme i gang og få erfaring.

Bare forstå at hver spillejobb du får på et jobbtavle (mens det kanskje ikke lønner seg veldig bra) vil hjelpe deg å få erfaring og få mer fremtidig arbeid.

Det er også ganske enkelt å komme i gang på jobbtavler …

Nedenfor er et bilde av resultatene fra et raskt søk på UpWork:

(Som du ser er det mange jobbmuligheter for webutviklere!)

Nettutviklingsjobber

Her er noen jobbtavler hvor du kan finne konserter på nettutvikling:

2. Sett sammen et porteføljeside

For å gjøre det enkelt å få flere klienter (og for at klienter skal finne deg), bør du opprette en porteføljeside. Det er her du vil vise frem de nyeste prosjektene dine, vise attester fra glade kunder, gi potensielle kunder en enkel måte å kontakte deg på, og også vise frem webutviklingsevnen.

Her er noen tips for å opprette nettstedet ditt for webutvikling:

 • Bruk attester fra tidligere og nåværende klienter. Dette vil forsikre besøkende om at du gjør et godt arbeid, og at andre var glade for å jobbe med deg. (Gjør det til en vane å spørre attester når du er ferdig med et prosjekt.)
 • Forgjev personligheten din. Hva er bra med å jobbe med deg, og hva får deg til å skille deg ut? Når du tilfører personlighet på porteføljesiden din, vil du automatisk skille deg fra hverandre.
 • Ta med de riktige elementene. Ynavnet vårt, kortversjonen av historien din om hvordan / hvorfor du ble nettutvikler, kontaktinformasjonen din, det siste arbeidet ditt og dine ferdigheter.
 • Svar “Hva er det for meg?” spørsmål. I utgangspunktet, la dem få vite den største fordelen ved å jobbe med deg, det vil si hva klienter vil få av å jobbe med deg.

Mest av alt – du bør sørge for at porteføljesiden din ser fantastisk ut! Du vil at potensielle kunder skal se det og tenke: “Wow! Jeg vil ha noe sånt for nettstedet mitt også! ” På den måten vil de være mye mer interessert i å samarbeide med deg.

Her er noen eksempler på gode nettstedsutviklers porteføljesider som kan brukes som inspirasjon:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (Apropos å tilgi personlighet, denne utvikleren gjør det på en stor måte på nettstedet sitt. Gå til hjemmesiden, så får du se hva jeg mener!)
 • Pierre.io

Her er noen ressurser for å hjelpe deg med å bygge din webutvikling porteføljeside:

3. Start nettverk

Ikke bruk all tiden på å skure online jobbtavler. Hvis du vil få gode muligheter, må du også komme deg ut i den virkelige verden.

Gjør det som et poeng å delta på minst 2-3 relevante nettverksarrangementer hver måned. Forutsatt at du bor i eller innen en time eller to fra en storby, burde det ikke være vanskelig å finne denne typen hendelser.

Begynn med å søke etter møter på Meetup.com og Eventbrite. Bare på disse to plattformene bør du finne mange relevante hendelser.

Sikt på arrangementer som trekker gründere, da disse menneskene vil være mest sannsynlig å bygge et nytt nettsted. Når du kobler sammen og nettverk med flere av disse menneskene (og lar det være kjent at du er en webutvikler), vil du utsette deg for flere og bedre spillejobber enn de du vil finne på jobbtavler. Du vil også begynne å vokse ditt personlige merke.

Her er en annen flott ressurs for å hjelpe deg med å finne hendelser:

Hvordan finne nettverksarrangementer som faktisk er verdt å delta

Fordelene med en nettutvikler på heltid

Vi snakket mye om frilans som nettutvikler. Å jobbe heltid i et selskap har imidlertid sine fordeler:

 • Du jobber med andre utviklere – Dette gir deg fordelen av en delt opplevelse, spesielt hvis du er helt ny. Å jobbe med andre lar dem dele opplevelsen med deg, noe som er ganske verdifullt.
 • Kundestøtte er organisert – når du jobber i et selskap, er du ikke bundet til å jobbe på forskjellige tider av døgnet. Dette betyr at bedriftskunder vet når de skal kontakte og forventer at arbeidet ditt skal være ferdig.
 • Mye mer fokusert arbeidsmengde – flere frilansere i dag jobber med forskjellige prosjekter samtidig. Dette deler deres fokus som kan påvirke den generelle kvaliteten. Som en heltidsutvikler har du større sannsynlighet for å jobbe med et enkelt prosjekt som krever full oppmerksomhet.

Konklusjon

Jobbmarkedet blir tøffere. De mer tradisjonelle jobbene fases ut hver dag. Så hvorfor ikke lære deg en ferdighet som vil holde deg ansatt (og muligens velstående) i overskuelig fremtid?

Det er den store fordelen med nettutvikling. Den store delen er – du trenger ikke en dyre grad for å komme deg inn i feltet. Bare ved å følge trinnene vi har listet opp her, kan du begynne å bli en nettutvikler.

Det er også mange integrerte utviklingsmiljøer (IDE) -programvare som gjør livet til en utvikler mye enklere.

For å oppsummere, her er de grunnleggende trinnene for å bli en webutvikler:

 1. Lær det grunnleggende om HTML, CSS og Javascript
 2. Gå gjennom WordPress Tutorials
 3. Lær det grunnleggende om brukergrensesnitt og brukergrensesnitt
 4. Lær SQL og PHP
 5. Lær det grunnleggende om SEO
 6. Sørg for at nettstedet ditt er responsivt

Og her er de grunnleggende trinnene for å finne din første spilleutvikling på nettet:

 1. Gå på jobbtavler
 2. Sett sammen en porteføljeside
 3. Start nettverk

Nå er det på tide å ta grep og vise verden hvilken fantastisk nettutvikler du kan være!

Hvis du har spørsmål underveis, kan du gjerne kommentere nedenfor eller Send oss ​​en e-post og gi oss beskjed. Vi har ryggen under hele denne prosessen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map