Hvordan legge til CDN til WordPress nettsted

Legge til et CDN til et WordPress-nettsted


I dag nettsteder har blitt mer dynamisk og rikere på innhold som kan øke den innledende lastetiden for besøkende fra andre deler av verden.

Gjennomsnittlig sidestørrelse er mer enn 2MB – dette er nesten dobbelt så mye som for tre år siden.

Men som du kanskje vet, tregere nettsteder er et stort NEI når det gjelder den generelle brukeropplevelsen, SEO og Google rangeringer.

Pr. Google er den ideelle opplastingstiden for et gjennomsnittlig nettsted mindre enn et sekund.

Implementert CDN
Vår gjennomsnittlige lastetid gikk fra ~ 700ms til ~ 200ms da vi byttet til Cloudflare DNS.

Saktere nettsteder bidrar til den mindre tilfredsstillende brukeropplevelsen som Google ikke liker i det hele tatt, og det er verre på mobile enheter. Det er her en WordPress CDN (Content Delivery Network) -tjeneste kommer godt med.

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan en WordPress CDN-tjeneste kan bidra til å øke hastigheten på nettstedet ditt og vise forskjellige alternativer for å integrere en CDN-tjeneste med WordPress-nettstedet ditt. 

Slik legger du CDN til WordPress nettsted (innholdsfortegnelse):

 1. Hva er CDN?
 2. Slik fungerer CDN?
 3. Trenger jeg et CDN i WordPress?
 4. Populære leverandører av CDN
 5. Fordeler med å ha et CDN i WordPress

Hva er CDN?

Content Delivery Network eller CDN brukes til å levere innhold øyeblikkelig til sluttbrukeren. Det tar litt tid for nettsiden å laste hvis serveren er pinget for hver forespørsel, spesielt hvis serveren ligger langt borte fra brukeren.

Dette er også kjent som latenstid som CDN ble bygget for å overvinne. I stedet for å pinge en webserver for hver forespørsel; CDN oppbevarer en kopi av websiden og leverer den til sluttbrukeren for hver påfølgende forespørsel fra sin nærmeste server.

hva er CDN

Kilde: KeyCDN

Bildet ovenfor er hentet fra KeyCDN. Den demonstrerer hvordan CDN-serveren lagrer CSS-filen som etterspørres bare én gang fra opprinnelsesserveren og blir levert fra CDN-serveren ved påfølgende forespørsler.

Hvordan fungerer CDN?

For å forstå hvordan CDN fungerer, er det viktig å forstå hvorfor CDN var nødvendig i utgangspunktet. Et nettsted er hostet på en webserver som har en fysisk beliggenhet. Hvis brukeren befinner seg i nærheten av dette serverstedet, vil innholdet som leveres fra webserveren være raskere sammenlignet med brukeren som surfer fra den andre siden av verden.

Hvis webserveren for eksempel er lokalisert i London, Storbritannia; bruker surfing fra Tyskland eller Spania vil få en raskere respons sammenlignet med brukeren som surfer helt fra Russland.

CDN-servernettverk

CDN-servere som leverer innhold til brukerne innenfor sitt domene

For å unngå denne forsinkelsen ved levering av innholdet; CDN lager en kopi av disse websidene og lagrer dem på serverne spredt over hele verden. For å sikre en raskere levering til hver bruker, bruker CDN sine PoP-er (poeng av tilstedeværelse) som ligger flere steder i verden. Disse PoPene inneholder flere servere som er ansvarlige for å levere innhold til brukeren som besøker nettstedet innenfor sine parametere. CDN leverer både statisk og dynamisk innhold som inkluderer mediefiler, HTML, JavaScript og CSS filer.

Trenger jeg et CDN på et WordPress-nettsted?

CDN er viktig for alle nettsteder som har et globalt publikum. Det har ikke noe å si om du driver en blogg eller en nettbutikk, Content Delivery Network (CDN) forbedrer brukeropplevelsen betydelig og øker den totale produktiviteten.

CDN-tjenester er mye brukt og blir populære blant WordPress-brukere som ønsker å tilby bedre opplevelser til sine brukere. Listen over virksomheter som bruker CDN-tjenester er enorm – Digital byråer; Underholdning; Helsevesen; E-handel; Utdanning og reklame for å nevne noen.

Det er ett unntak der CDN kanskje ikke er det beste alternativet. Hvis du driver en strengt lokalisert virksomhet og flertallet av målgruppen tilhører din lokalitet, kan det å bruke en CDN faktisk gjøre det verre. Det er fordi den vil legge til et ekstra unødvendig lag med CDN-servere som ikke er nødvendig siden den faktiske webserveren er innen rekkevidde og ikke krever en annen ressurs for å levere innholdet.

Populære CDN-leverandører og installasjonsprosess (trinn for trinn)

Det er mange selskaper som tilbyr CDN-tjenester og har forskjellige pakker å velge mellom. Vi foreslår at du gjør undersøkelser før du investerer i en leverandør. Du kan vurdere følgende til å begynne med.

 1. Cloudflare
 2. StackPath
 3. Sucuri
 4. KeyCDN

Du kan finne mer pålitelige CDN-tjenester i denne sammenligningen.

I det siste pleide det å være litt av en utfordring å integrere CDN til et WordPress-nettsted, ettersom det måtte konfigureres mange steder. Ting har endret seg nå med bruk av moderne plugins; Å legge til et CDN til WordPress-nettsted er bare et spørsmål om få trinn.

1) Cloudflare CDN Installasjonsprosess

Den neste CDN som vi integrerer til WordPress-siden vår er Cloudflare. Denne CDN-en er også veldig populær blant WordPress-brukerne på grunn av ytelse, sikkerhet og GRATIS abonnement.

For å komme i gang med CloudFlare, besøk hjemmesiden deres og klikk på påmeldingslenken i toppnavigasjonen. Skriv deretter inn e-postadressen og passordet ditt og klikk knappen Opprett konto.

Komme i gang med cloudflare

Når kontoen er opprettet, blir du bedt om å legge til et nettsted.

Legger til nettsted til Cloudflare

Skriv inn nettadressen til websiden din og klikk på knappen Legg til side for å fortsette.

På neste skjermbilde velger du abonnementsplanen du vil ha med Cloudflare. I denne artikkelen bruker vi GRATIS versjon.

Velge Cloudflare-plan

Etter å ha bekreftet abonnementsplanen, vil nettstedet skanne DNS-posten din.

Klikk på Fortsett for å motta nye navneservere.

Cloudflare DNS

Bytt ut de eksisterende navneservere fra navneserverne levert av Cloudflare og klikk på Fortsett. Det kan ta rundt 24 timer å bytte, og når den er ferdig, vil du se statusen aktivert og innholdet på nettstedet ditt vil bli levert fra Cloudflare-servere.

For å integrere CDN til et WordPress-nettsted er prosessene stort sett de samme. Det er imidlertid viktig å analysere hvilken CDN-leverandør som kan tjene deg bedre før du investerer i den. Hovedmålet kan være det samme, men de har forskjellige funksjoner og priser.

2) Installasjonsprosess for StackPath CDN

StackPath (tidligere MaxCDN) er et av de mest kjente navnene i CDN-bransjen. De tilbyr CDN-planer, i tillegg til en kombinasjon av CDN- og brannmurplaner på nettstedet. Begge planene tilbyr en gratis månedslang prøveperiode, som vi bruker i denne opplæringen.

For å komme i gang, besøk nettstedet og naviger til Produkter> Edge Services> CDN. Deretter blar du ned på siden til du ser delen Komme i gang i dag, velg bare CDN og klikk deretter Kom i gang Knapp.

StackPath Komme i gang

Du kan oppgi en e-postadresse og passord for å opprette kontoen din, eller du kan registrere deg med en eksisterende Google-, Facebook- eller Github-konto.

Når du har opprettet kontoen din, velger du Nettsteds- og applikasjonstjenester.

Velge Stackpath Service

Velg CDN på neste side, konfigurer deretter betalingsmåten og klikk på Fortsett.

Du må deretter opprette et nettsted ved å oppgi domenenavnet ditt.

Legge til nettstedets opprinnelse StackPath

Klikk på Fortsett og skriv deretter IP-adressen til hosting-serveren. Du finner vanligvis denne informasjonen i cPanel.

Legger til et nettsted til Stackpath

Det siste trinnet er å oppdatere DNS-innstillingene dine og peke dem til StackPath Network. Du må opprette en A-post og legge inn informasjonen gitt av StackPath. Det vil ta opptil 24 timer før endringene trer i kraft, så ikke glem å sjekke nettstedet ditt for å forsikre deg om at alt fungerer.

3) Sucuri CDN-installasjonsprosess

Sucuri er et populært sikkerhetsplugin som vil herde WordPress-nettstedet ditt og beskytte det mot hackere. De har en ganske robust sikkerhetsplattform som ikke bare vil sikre nettstedet ditt og skanne det etter skadelig programvare, men det vil også gi deg forskjellige hastighetsoptimaliseringer.

De tilbyr også en frittstående brannmur som inkluderer en innebygd CDN for nettstedet ditt. Planene starter på $ 9,99 / måned og kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

For å komme i gang med Sucuris CDN, kan du gå til nettstedet deres og deretter velge Nettstedsbrannmur fra rullegardinmenyen Produkter. For denne opplæringen registrerer vi oss for grunnleggende plan.

Registrer deg på Sucuri-kontoen

Opprett kontoen din og legg til faktureringsinformasjonen.

Oppretter sucuri-konto

Du vil da kunne legge til nettstedet ditt ved å oppgi domenenavnet ditt og velge alternativet “Jeg vil bruke Sucuris DNS-servere”.

Legger nettsted til sucuri

Det siste trinnet er å oppdatere DNS-informasjonen din ved å legge til en A-post og peke den til Sucuris DNS-servere.

DNS-endringene kan ta opptil 48 timer å formere seg, selv om Sucuri sier at det kan skje innen 6 timer, så sørg for å sjekke nettstedet ditt for å sikre at alt ble satt opp riktig.

4) KeyCDN Installasjonsprosess

Dette er en høytytende og mye brukt CDN. Du kan prøve ut tjenesten deres ved å registrere deg for prøveversjonen. For denne artikkelen bruker vi prøveversjonen deres også.

KeyCDN-registrering

Besøk deres offisielle nettsted og opprett en konto. Når kontoen er opprettet, sendes en bekreftelses-e-post til e-postadressen din. Ved å bekrefte e-posten din, blir kontoen din aktivert, og du vil kunne få tilgang til dashbordet.

KeyCDN Dashboard

Naviger til soner fra sidemenyen for å legge til en sone for nettstedet ditt og for å generere CDN URL.

KeyCDN Zone

Klikk på Lagre-knappen for å lagre endringene. Det vil ta noen minutter å aktivere sonen din, og når den er aktivert, vil du se statusen som Aktiv. Neste trinn er å rense fra rullegardinmenyen Administrer under Handlinger.

KeyCDN Zone URL

Kopier sone-URLen og lagre den til neste trinn.

Installere en plugin

I trinnet ovenfor genererte vi vellykket CDN-tjeneste for vårt WordPress-nettsted. Nå må vi konfigurere WordPress-nettstedet vårt slik at det kan fungere med CDN-tjenesten ordentlig. For å gjøre det, må vi kreve at det installeres en plugin på WordPress-siden vår.

Logg deg på WordPress-oversikten og legg til ny plugin fra alternativet Plugins. Søk etter Breeze – WordPress Cache Plugin.

Bris-plugin

Etter installering, aktiver plugin-modulen og gå til dens innstillinger. Klikk på CDN-fanen og lim inn sone-URL-en du allerede har kopiert fra KeyCDN-dashbordet.

Innstillinger for bris-plugin

Klikk på Lagre endringer å implementere CDN.

Det er det! Du har integrert CDN på WordPress-siden din. For å bekrefte integrasjonen, bla gjennom nettstedet ditt i en hvilken som helst nettleser og få tilgang til kildekoden. Hvis integrasjonen var vellykket, vil du se filene lastes ned via KeyCDN-servere.

KeyCDN-test

Fordeler med å ha et CDN i WordPress

WordPress er et innholdsstyringssystem som bruker mye statiske og dynamiske data. Vanligvis er et WordPress-nettsted bygget på en mal eller et tema og utnytter noen av funksjonalitet gjennom plugins. Innhold som topptekst, bunntekst, bannerbilder og menyen endres ikke veldig ofte og kan bufres av CDN-tjenesten. I tillegg til å cache gir CDN også andre fordeler.

CDN fordeler

Sparer båndbredde

Siden CDN buffer innholdet og leverer sin egen kopi uten å hente fra webserveren, vil det spare deg for mye båndbredde. Dette høres kanskje ikke stort ut, men det kan spare store penger på serverutgifter for nettsteder med høy trafikk.

Sikkerhet

Sikkerhet er et av de høyeste problemene for WordPress-brukere, men det kan adresseres ved å bruke en CDN på et WordPress-nettsted. CDN skjerper sikkerheten, da den er optimalisert for å identifisere beryktede sikkerhetstrusler som DDoS-angrep og distribusjonsaktiviteter ved hjelp av bots og skript..

Takle høy trafikk

Nettsteder med høyt trafikkvolum kan utnytte nettverket til CDN-servere. Bufret innhold er lett tilgjengelig for sluttbrukeren, selv om webserveren er lastet med nye forespørsler.

Hastighet

Det forbedrer sidehastigheten betydelig, da den reduserer forsinkelseseffekten ved å levere hurtigbufret innhold som er lagret på en av de mange serverne som ligger rundt om i verden. Dette bidrar til brukeropplevelsen og reduserer også avvisningsfrekvensen ettersom brukere har en tendens til å bruke mer tid på nettstedet ditt.

Høyere SEO-rangeringer

Vi nevnte tidligere at Google favoriserer raske nettsteder. Med et CDN vil ytelsen til nettstedet ditt forbedres dramatisk, så det er bare naturlig å forvente at nettstedet ditt vil rangere bedre i søkemotorer.

Bedre tilgjengelighet

Til slutt, med et CDN, trenger du ikke å bekymre deg for at nettstedet ditt går ned fordi serveren din lider av driftsstans. Siden en CDN serverer hurtigbufret innhold fra flere servere, vil en CD-server bare levere en side fra en annen server, hvis en server ikke er tilgjengelig.

Siste tanker

I denne artikkelen diskuterte vi hva en CDN er og hvordan den fungerer. Vi så også på noen av de populære CDN-leverandørene og undersøkte hvordan du kan integrere et par av dem på et WordPress-nettsted. Vi forsto også fordelene en CDN kan gi til et nettsted og typen virksomheter som allerede bruker CDN på nettstedene sine for bedre brukeropplevelse. Del erfaringer med CDN-leverandøren din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map