Hvordan legge til Google Analytics til WordPress

Hvordan legge til Google Analytics til WordPressÅ lære å legge til Google Analytics til WordPress er en veldig viktig del av å drive ditt eget nettsted. Programvaren kan gi deg verdifull informasjon om hva som fungerer og ikke fungerer på nettstedet ditt, og lar deg ta informerte beslutninger om fremtiden.


I denne opplæringen skal vi svare på flere spørsmål om Google Analytics, inkludert:

 • Hva er Google Analytics og hvorfor trenger du det?
 • Slik registrerer du deg hos Google Analytics?
 • Hvordan legge til Google Analytics til WordPress?
 • Slik installerer du Google Analytics med et WordPress-plugin?

La oss komme i gang.

Hva er Google Analytics og hvorfor trenger du det?

La oss først snakke om emnet for dette innlegget før vi går inn på de tekniske tingene – Google Analytics. Hvis du er en helt nybegynner, er du kanskje ikke engang klar over hva det er, og hvorfor det er en god idé å koble den til WordPress-nettstedet ditt. Så la oss dekke det først.

1. Google Analytics hjelper deg å bli kjent med publikum

Google Analytics er en nettanalysesuite som hjelper deg å forstå og analysere nettrafikken din. Den er til stede på over 50 millioner nettsteder rundt om i verden.

Slik det fungerer er at du legger til et stykke JavaScript-kode på siden din (mer om det nedenfor) som lar Google spore aktivitetene til besøkende som kommer til nettstedet ditt. Den vil deretter samle disse aktivitetene og presentere dem i form av statistikk i Google Analytics-kontoen din.

Google Analytics-eksempel

Dette er hva du kan lære av statistikken:

 • Hvem besøker nettstedet ditt? – Geografisk og teknisk informasjon om hvor publikum ditt er fra og enhetene de bruker for å få tilgang til nettstedet ditt.
 • Hva gjør de besøkende? – Finn ut hvilke sider de ser på, avvisningsfrekvensen din (som betyr andelen besøkende som forlater etter bare en side), hvor lenge de blir værende på nettstedet ditt og mer.
 • Når kommer de forbi? – Google Analytics viser deg også når nøyaktig folk kommer til nettstedet ditt etter time, dag, uke eller måned.
 • Hvordan finner de nettstedet ditt? – Du får også informasjon om hvorvidt publikum finner nettstedet ditt i søkemotorer (og hvilke av dem), sosiale medier, lenker på andre nettsteder eller om de oppgir nettadressen din direkte.
 • Hvordan samhandler de med innholdet ditt? – Fra Google Analytics kan du også forstå hvordan folk samhandler med WordPress-nettstedet ditt, for eksempel koblingene de klikker på. Hvis du definerer bestemte mål (som å konvertere besøkende til e-postabonnenter), kan du også spore det.

2. Bruk informasjonen for å optimalisere nettstedet ditt

Hva kan du gjøre med denne informasjonen? Hvordan er det nyttig for deg? Når du kjenner til det ovenfor, kan du gjøre mange ting.

 • Juster nettstedet ditt for å betjene publikummet ditt bedre. For eksempel ved å forbedre tekniske aspekter eller legge til et språk.
 • Optimaliser trafikkilder – invester mer i de som fungerer spesielt bra eller øker innsatsen for de som ikke gjør det.
 • Forbedre innholdet og innholdsstrategien din for å gi besøkende mer av det de er interessert i.
 • Spor markedsføringskampanjer og se om de jobber.
 • Finn sidene som har dårligst resultat, og ta skritt for å gjøre dem bedre.

Kort sagt – webanalyse lar deg eliminere gjetning og ta beslutninger om nettstedet ditt basert på fakta og harde data i stedet for en magefølelse. Google Analytics er helt gratis å bruke, så det bidrar ikke til kostnadene på nettstedet.

Trinn 1. Registrer deg med Google Analytics

Før du kan koble programvaren til nettstedet ditt, må du først registrere deg. Vi vil gjøre det først ved å gå over til Google Analytics hjemmeside.

Lag Google Analytics-konto

Hvis du allerede har en Google-konto, kan du bare bruke den til å logge på. Hvis ikke, klikk på knappen for å registrere deg og opprette en helt ny konto. Når du er ferdig med en av dem, vil du se skjermen nedenfor.

Sett opp Google Analytics-konto

Det viser ganske mye prosessen vi vil gå gjennom. Truffet Melde deg på å komme i gang. Når du får valg mellom en mobilapp og nettsted, må du sørge for å velge en på neste skjermbilde nettsted. Etter det må du sette inn detaljene dine.

Spesifiser kontoinformasjon

Merk at kontoen din kan inneholde flere nettsteder du sporer. Følgelig kan et passende kontonavn være noe som Bedriftsnettsteder. Nettsiden navn, adresse, næringskategori, land og tidssone skal være selvforklarende. Under Innstillinger for datadeling, Du kan velge hva du finner passende.

Når du er ferdig, klikker du Få sporings-ID å fortsette. Du må kanskje godta vilkårene og betingelsene for Google Analytics i neste trinn. Etter det vil du se siden med sporingskoden og sporings-IDen.

Google Analytics-sporingskode og ID

Foreløpig er det alt vi ønsket å oppnå.

I neste trinn vil vi legge til sporingskoden til ditt WordPress-nettsted. For å gjøre det, kan det hende du trenger koden eller sporings-IDen, så det er fornuftig å la nettleserfanen være åpen. Hvis du lukker den og trenger å komme dit senere, kan du alltid finne sporingskoden din under Administrator> Sporingsinformasjon> Sporingskode.

Trinn 2. Lær det grunnleggende i Google Analytics

La oss benytte anledningen til å se litt rundt hovedgrensesnittet for Google Analytics før vi får vite hvordan du legger til koden på nettstedet ditt. På den måten får du en bedre forståelse av hvilken type informasjon du kan finne der. Du kan komme dit ved å klikke på Hjem knapp.

Google Analytics-konto

Til høyre vil du alltid se statistikken for nettstedet ditt, mens du til venstre kan velge hvilke data du vil se på. Den delen av programmet hvor du vil tilbringe mest mulig tid er rapporter fane. Du finner en rekke forskjellige seksjoner som, hvis du klikker på, inneholder andre undermenyer og inneholder følgende informasjon:

 • Sanntids – Viser hva som skjer på nettstedet ditt i løpet av observasjonen. Hvor mange besøkende er for øyeblikket, hvor de er fra, hva de ser på og mer.
 • Publikum – Inneholder informasjon som hjelper deg å lære mer om brukerne dine, for eksempel antall besøkende i en periode, hvor lenge de holdt seg i gjennomsnitt og den demografiske så vel som den tekniske informasjonen om dem.
 • Oppkjøp – Viser hvilke kilder som sender brukere til nettstedet ditt og informasjon om markedsføringskanalene dine.
 • Oppførsel – Alt om hva brukerne dine gjør etter at de kommer til nettstedet ditt, innholdet de ser på og mer.
 • Omdannelse – Hvis du har satt opp mål i Google Analytics, er det her du forstår hvor godt du gjør det med å oppnå dem.

Alt bra så langt? Så la oss se hvordan du legger til Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt nå.

Trinn 3. Legg Google Analytics til WordPress

For at Google Analytics skal begynne å spore besøkende, må koden over være til stede på hver side på nettstedet du vil gjøre det på. Vanligvis er det alle sammen. Slik kan du oppnå det manuelt.

Alternativ A: Sett inn koden i header.php

En av de viktigste måtene å legge til sporingskoden på nettstedet ditt er å sette den inn i overskriften. På denne måten lastes den på hver side.

Takket være måten WordPress er satt opp, er dette veldig enkelt å oppnå. De fleste standardtemaer har en header.php fil som er ansvarlig for å sende ut overskriften på nettstedet. Så du kan ganske enkelt legge inn Google Analytics-koden her.

Når du gjør endringer i temafiler, må du imidlertid være oppmerksom på at det alltid er best å gjøre det i en barnetema. Ellers vil de gå seg vill når du oppdaterer hovedtemaet. Barnetemaer er super nyttige generelt, og du bør absolutt lese videre om dem.

Når du har opprettet barnet ditt, bare kopier du det header.php fra hovedtemaet inn i det og begynn å redigere det. Deretter kopierer og limer du sporingskoden fra Google Analytics inn i den rett før avslutningen brakett.

Legg til sporingskode for Google Analytics i WordPress-toppfilen

Forsikre deg også om at koden er pakket inn

Lagre, last opp og fra det øyeblikket bør Google Analytics begynne å spore.

Alternativ C: Bruk en tilpasset plugin

Et tredje alternativ for å legge til sporingskoden manuelt på nettstedet ditt er å lage din egen plugin. Dette gir deg også muligheten til å slå spor av og på fra WordPress-bakenden. I tillegg sørger den for at Google Analytics-sporingskoden forblir på nettstedet ditt selv om du endrer tema.

Hvis du aldri har opprettet en plugin før, ikke bekymre deg - det er veldig enkelt! Før vi kommer til det bare en rask merknad: for at nedenfor kan fungere, må det aktive temaet ditt ha wp_head krok inni header.php. Det er vanligvis implementert som standard, men det er verdt å sjekke!

Når du er ferdig, er alt du trenger å gjøre å opprette en ny PHP-fil. Ta teksteditoren du ønsker, lag en ny fil og lagre den som noe som ligner på nick-google-analytics.php. Deretter legger du til følgende kode (hint: det er den samme funksjonen som før pluss en topptekst som lar WordPress vite at dette er en plugin).

  

Husk å bytte ut sporingskoden for prøven (alt mellom ) med dine egne. Ellers fungerer det ikke. Juster også overskriften til hva du vil.

Når du er ferdig, lagrer du filen og laster den opp til nettstedets plugin-mappe (wp-content> plugins). Du kan også gi den en egen undermappe hvis du vil. Når du er ferdig, aktiverer du den fra WordPress-bakenden som en hvilken som helst annen plugin.

Aktiver tilpasset WordPress-plugin for Google Analytics-sporingskoden

Selv om ovenstående ikke er veldig komplisert, og enda enklere måte, er å bruke en av de mange tilgjengelige programtilleggene. Vi vil gå over prosessen med ett eksempel nå og senere se på noen flere plugins som kan gjøre det samme.

Slik installerer du Google Analytics med et WordPress-plugin

For denne opplæringen vil vi bruke Google Analytics for WordPress av MonsterInsights. Det er den mest populære plugin i katalogen for dette formålet med mer enn to millioner installasjoner. Den er også veldig enkel å bruke og kommer med en modul som hjelper deg med å gjøre den GDPR-kompatibel (dessverre bare i premiumversjonen).

La oss gå!

1. Installer plugin-modulen

Når du vil bruke en plugin på WordPress-siden din, er det naturlig nok å installere det. For det, bare gå til Plugins> Legg til nytt. Søk etter det etter navn (på jakt etter Google Analytics burde være nok).

Google Analytics WordPress-plugin

Når du finner den på listen, treffer du Installere nå for å begynne å laste ned det til nettstedet ditt. Aktiver når det er gjort.

2. Koble til Google Analytics

Når programtillegget er aktivt, vil du finne et nytt menyelement som heter innsikt i nettstedets oversikt. Klikk på den for å gå til innstillinger Meny.

Autentiser MonsterInsights med Google Analytics-konto

Klikk på Autentiser med Google-kontoen din. Dette vil omdirigere deg til Google Analytics-siden. Du vil bli bedt om å logge på, eller hvis du allerede er det, velge kontoen du vil bruke til sporing.

Logg på Google-kontoen

Når du er logget inn, vil Google Analytics be deg om å gi tillatelse til at WordPress-pluginen får tilgang til dataene dine.

La plugin legge til Google Analytics til WordPress

Dette er nødvendig for at det skal fungere, sørg for at du tillater det. Etter det må du fremdeles velge profilen du vil spore. Velg den du opprettet tidligere, og fullfør autentiseringen når du har gjort det.

Det er det! Du blir sendt tilbake til nettstedet ditt. Vi fortalte deg at det skulle bli enkelt!

2.1 Alternativ metode

Dette er ikke den eneste måten å legge til Google Analytics til ditt WordPress-nettsted med denne plugin-modulen. Du kan også oppgi sporings-UA-koden din manuelt. For det, klikk bare på Klikk her for å autentisere manuelt.

Angi sporings-ID for Google Analytics manuelt i WordPress

Du finner UA-koden din som sporings-IDen i Google Analytics-kontoen din.

Google Analytics sporings-ID

Kopier og lim den inn i feltet i plugin-innstillingene. Lagre deretter endringene. Ferdig!

Bare vær oppmerksom på at du ikke er i stand til å bruke MonsterInsights-rapportene i WordPress back-end på denne måten.

3. Juster sporingsinnstillinger

Når du er tilkoblet, kan du klikke på sporing fanen på toppen for å gjøre endringer for hvordan appen sporer besøkende.

MonsterInsights sporingsinnstillinger

La oss dekke det viktigste raskt:

 • engasjement - Alternativer for å la deg ignorere nettstedbrukere etter brukerrolle og aktivere sporing av hendelser (som betyr klikk på lenkene)
 • demografi - Slå på demografi og interesserapporter. Enda viktigere - det er her du kan slå på IP-anonymisering.
 • tillatelser - La oss kontrollere hvem på nettstedet ditt som kan se rapportene og endre innstillinger, om du vil at plugin-en skal oppdateres automatisk, spore bruksstatistikk og vise kunngjøringer.

Det er noen få mindre ting du kan endre, f.eks. Håndtering av tilknyttede lenker og mer. Dessverre er de fleste alternativene en del av premiumversjonen av plugin-modulen.

4. Kontroller rapportene

Det kule med MonsterInsights er ikke bare at det er enkelt å bruke, men også at det trekker Google Analytics-data direkte inn i WordPress-dashbordet. Du kan se det under Innsikt> Rapporter.

MonsterInsights rapportering

Vær oppmerksom på at det tar litt tid før Google viser data. Derfor kan denne delen være tom for øyeblikket akkurat som i Google Analytics-kontoen din. Generelt tar det 12-24 timer før data begynner å vises, bare sjekk tilbake senere.

Google Analytics og WordPress i et nøtteskall

Google Analytics er et viktig verktøy for å forbedre WordPress-nettstedet ditt. Det kan gi deg uvurderlig informasjon til publikum, slik at du kan tjene dem bedre.

I innlegget over snakket vi om alt du trenger å vite om denne nettanalysesuiten, inkludert hva du trenger å tenke på i forhold til personvernloven for data.

Bortsett fra det, som du har sett, er det ikke komplisert å legge analysene til nettstedet ditt. I hovedsak trenger du bare å registrere deg og legge til sporingskoden på nettstedet ditt.

Det siste kan du gjøre manuelt enten ved å legge det til i malfiler, inkludert det i en funksjon eller en tilpasset plugin. Plugins tilbyr en enda mer praktisk måte som du har sett. Det er også mange forskjellige alternativer for det.

Nå er du klar til å legge til Google Analytics på ditt WordPress-nettsted. Vi håper det vil hjelpe deg med å gjøre nettstedet ditt enda mer vellykket!

Noen tanker om Google Analytics og WordPress? I så fall kan du dele det i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map