Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress

Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPressEnten du driver en bedriftsnettsted, en nettbutikk eller en hobbyblogg; en ting er sikkert: du må implementere en vanlig backup-plan. Sikkerhetskopiering av nettstedet ditt er avgjørende, da det gir deg trygghet og sikrer at du enkelt kan gjenopprette nettstedet ditt hvis det verste skulle skje.


En sikkerhetskopi beskytter deg mot hackere, malware og utilsiktede serverbrudd som ellers kan gjøre nettstedet ditt ubrukelig eller føre til at du gjenoppretter nettstedet ditt fra bunnen av.

Heldigvis er det ikke vanskelig å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, og det kan gjøres gratis takket være en rekke WordPress-sikkerhetskopinprogrammer. Noen av disse programtilleggene gjør det til og med enkelt å gjenopprette nettstedet ditt fra en sikkerhetskopi gratis, og i denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør det.

Slik sikkerhetskopierer du og gjenoppretter ditt WordPress-nettsted med sikkerhetskopieringsvakt

En av de enkleste måtene å ta backup av WordPress-nettstedet ditt er med gratis Backup Guard plugg inn.

Backup Guard

Oversikt over programtillegg for sikkerhetskopieringsvakt

Backup Guard er et gratis programtillegg med mer enn 70000 aktive installasjoner og en 4,5-stjerners rating. Det er en av få sjeldne plugins som tilbyr både sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsalternativer gratis. Det er også veldig enkelt å bruke. Hovedfunksjonene inkluderer:

 • Sikkerhetskopier nettstedet ditt så mange ganger du vil
 • Velg mellom å ta sikkerhetskopi av filer, database eller begge deler
 • Last ned sikkerhetskopier til datamaskinen din eller lagre dem i Dropbox
 • Gjenopprett siden fra en sikkerhetskopi med ett klikk
 • Avbryt sikkerhetskopieringsprosessen
 • Støtte for flersynte WordPress-installasjoner

Nå som du vet hva alt er inkludert, la oss se på hvordan du bruker plug-in for Backup Guard til å sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress-nettstedet ditt.

1. Installere Backup Guard

Det første trinnet er å installere Backup Guard-pluginen. Gå til WordPress-oversikten Plugins> Legg til nytt. Søk etter Backup Guard, last ned og installer plugin-modulen. Etter at den er installert, klikker du på Aktiver knapp. Du er nå klar til å begynne å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt.

Installere Backup Guard

2. Sikkerhetskopiere ditt WordPress-nettsted med Backup Guard

Gå til for å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt med Backup Guard Backup Guard> Sikkerhetskopiering. Alt du trenger å gjøre nå er å trykke på sikkerhetskopiknappen. Plugin vil gi deg muligheten til å navngi sikkerhetskopien din og velge om du vil ha en full sikkerhetskopi eller en tilpasset.

Sikkerhetskopier med Backup Guard

Hvis du velger det egendefinerte alternativet, kan du velge om du vil sikkerhetskopiere filene eller databasen. Du kan også velge å laste opp sikkerhetskopien din til skyen, men du må koble Dropbox-kontoen først. Gå videre til Backup Guard> Cloud og slå bryteren til .

Du blir deretter omdirigert til Dropboks nettsted der du må godkjenne plugin-tilkoblingen. Bare klikk Autorisere og du vil bli omdirigert tilbake til WordPress-dashbordet der du kan se at Dropbox-kontoen din er koblet til.

Backup Guard Dropbox-tilkobling

For denne opplæringen har vi valgt alternativet Full sikkerhetskopiering og gitt navnet Backup Test Backup. Du kan bruke navn og stevne for navn og måned, slik at du enkelt kan følge med på sikkerhetskopiene.

Når du har konfigurert sikkerhetskopien, trykker du bare på backup -knappen og vent til sikkerhetskopien er ferdig. Du kan deretter laste ned sikkerhetskopien og lagre den på datamaskinen din eller en ekstern harddisk.

3. Planlegging av sikkerhetskopi

Manuell sikkerhetskopiering av nettstedet ditt er enkelt, men det kan være slitsomt å følge med på forrige gang du sikkerhetskopierte nettstedet ditt. Derfor er muligheten til å planlegge sikkerhetskopier og få dem til å skje regelmessig en flott funksjon.

Gå til for å planlegge sikkerhetskopier med Backup Guard Backup Guard> Plan. Bytt først bryteren til og skriv deretter inn navnet på sikkerhetskopieringsplanen. For denne opplæringen har vi kalt den Weekly Backups.

Planlegge sikkerhetskopier med Backup Guard

Det neste alternativet er å velge sikkerhetskopieringsfrekvens. Du kan velge mellom timesvis, daglig, ukentlig eller månedlig sikkerhetskopi. Vi har satt min til å være ukentlig.

Til slutt kan du angi om du vil utføre full eller tilpasset sikkerhetskopi, slik du gjorde med det manuelle alternativet. Vi har valgt Full sikkerhetskopi, og alt som gjenstår å gjøre er å klikke på Lagre knapp.

4. Gjenopprette en sikkerhetskopi med Backup Guard

Gå til for å gjenopprette en sikkerhetskopi med Backup Guard Backup Guard> Sikkerhetskopiering. Du vil se en liste over alle sikkerhetskopiene som er utført på nettstedet ditt. For å gjenopprette nettstedet fra sikkerhetskopi, klikk på det grønne ikonet for gjenoppretting og vent til prosessen er ferdig.

gjenopprette en sikkerhetskopi av sikkerhetskopi

Når det er gjort, kan du sjekke nettstedet ditt og sørge for at alt fungerer som det skal.

Backup Guard Pro

Det er verdt å nevne at Backup Guard Pro har en premium versjon hvis du trenger flere funksjoner. Pro-versjonen inkluderer følgende:

 • Mer kontroll over alternativene for sikkerhetskopiering, for eksempel muligheten til å inkludere eller ekskludere bestemte filer og mapper
 • E-postvarsler for vellykkede sikkerhetskopier
 • Muligheten til å migrere nettstedet ditt fra et domene til et annet
 • Flere planlagte sikkerhetskopier
 • Og mer

Betalte planer starter på $ 25 og inkluderer et års støtte og oppdateringer.

Slik sikkerhetskopierer og gjenoppretter du WordPress-nettstedet ditt med UpdraftPlus

Backup Guard er et godt valg å ta backup av nettstedet ditt hvis du vil ha en rask og enkel løsning. Imidlertid er det noe begrenset på en gratis plan, spesielt når det gjelder lagringsalternativer for sikkerhetskopiering. Hvis du vil ha en mer robust plugin, er UpdraftPlus et annet solid valg.

UpdraftPlus

UpdraftPlus Plugin Oversikt

UpdraftPlus har over 2 millioner aktive installasjoner og en 5-stjerners rating. I likhet med Backup Guard er det en av de få sjeldne gratis backup-plugins som tilbyr både sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjoner. Gratisplanen tilbyr litt flere funksjoner som inkluderer:

 • Utfør manuelle eller planlagte sikkerhetskopier
 • Muligheten til å ta sikkerhetskopi av filer og database separat
 • Lagre sikkerhetskopier i Dropbox, Amazon S3 og Rackspace
 • Kan dele nettstedet ditt i flere arkiver
 • Fortsetter og forsøker automatisk mislykkede opplastinger
 • Gjenopprette nettstedet ditt enkelt fra en sikkerhetskopi

Når det er sagt, la oss se på hvordan du kan bruke UpdraftPlus til å sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress-nettstedet ditt.

1. Installere UpdraftPlus

For å installere UpdraftPlus, gå til dashbordet på nettstedet ditt og klikk på Plugins> Legg til nytt. Søk etter UpdraftPlus, klikk Installere, og klikk deretter Aktiver når plugin-en er installert. Plugin vil deretter gi deg en kort omvisning av innstillingene og alternativene.

Installere UpdraftPlus

2. Sikkerhetskopiere ditt WordPress-nettsted med UpdraftPlus

Gå til for å ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt med UpdraftPlus Innstillinger> UpdraftPlus-sikkerhetskopier. Hvis du klikker på den blå sikkerhetskopiknappen, kan du utføre den første manuelle sikkerhetskopien.

Sikkerhetskopiering med UpdraftPlus

Du kan velge om du vil sikkerhetskopiere filene, databasen eller begge deler, og deretter trykke på knappen Sikkerhetskopier nå.

3. Planlegging av sikkerhetskopi

UpdraftPlus lar deg planlegge sikkerhetskopier. Hvis du vil lage sikkerhetskopieringsplanen din, klikker du på innstillinger -fanen i UpdraftPlus. Der vil du kunne sette opp en plan for sikkerhetskopiering av filer samt for sikkerhetskopiering av databaser.

Du kan stille dem til å sikkerhetskopiere samtidig, eller du kan angi at databasen skal sikkerhetskopieres daglig og at filene skal sikkerhetskopieres hver uke, avhengig av hvor ofte du publiserer nye innlegg eller gjør andre endringer på nettstedet ditt.

Når du har angitt timeplanen, må du koble UpdraftPlus til et lagringssted. Velg lagringsalternativet, velg hvilke filer som skal inkluderes i sikkerhetskopien, og lagre endringene. Du må deretter følge instruksjonene som vises i popup-vinduer for å autorisere forbindelsen.

UpdraftPlus Dropbox-tilkobling

Når autorisasjonsprosessen er fullført, sikkerhetskopieres nettstedet ditt automatisk i henhold til planen din.

4. Gjenopprette en sikkerhetskopi med UpdraftPlus

Å gjenopprette et nettsted med UpdraftPlus er like enkelt som å sikkerhetskopiere det. Gå over til Gjenopprette fra sikkerhetskopi fane under Innstillinger> UpdraftPlus-sikkerhetskopier. Du vil se en liste over alle sikkerhetskopiene som ble tatt av nettstedet ditt.

For å gjenopprette nettstedet ditt, klikker du på Gjenopprett-knappen. Du må deretter velge hva du vil gjenopprette. Dette inkluderer filer, database, temaer, plugins og andre elementer på nettstedet ditt.

Velg ønskede elementer og trykk på Gjenopprett-knappen. Plugin vil deretter gjenopprette driften og lar deg gå tilbake til dashbordet. Du kan også laste ned loggfilen i tilfelle du trenger å kontakte plugin-supportteamet.

Restoration Successul UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

UpdraftPlus har en premium versjon, som tilbyr enda flere funksjoner. Disse inkluderer:

 • Trinnvise sikkerhetskopier
 • Dupliser eller migrer nettsteder enkelt (med Migrator)
 • Multisit / kompatibel med flere nettverk
 • Sikkerhetskopierer filer og databaser som ikke er WP til flere eksterne destinasjoner
 • Enda flere lagringsdestinasjoner som inkluderer OneDrive BackBlaze, Azure og SFTP.
 • Datakryptering
 • Avansert rapportering
 • Og mer

Premium-planer starter på $ 87,50 for 2 nettsteder og et år med oppdateringer og støtte.

UpdraftPlus eller Backup Guard: Hvilken plugin skal du velge?

Begge plugins som er nevnt i denne opplæringen er et utmerket alternativ for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av WordPress-nettstedet ditt gratis. Hvis du lurer på hvilket alternativ du skal velge, er det du trenger å vite.

Hvis du vil ha en enkel, enkel og uten frills-løsning, kan du gå med Backup Guard. Denne pluginen er et godt valg hvis du har et enkelt nettsted som ikke publiserer innhold ofte.

Hvis du vil ha flere lagringsalternativer og muligheten til å planlegge forskjellige sikkerhetskopieringsplaner for databasen og filene dine, kan du imidlertid gå med UpdraftPlus. Denne pluginen er et godt valg hvis du har et nettsted som publiserer mye innhold, eller hvis du vil ha mer kontroll over sikkerhetskopieringsalternativene dine.

Siste tanker

Sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt er nødvendig hvis du vil være sikker på at nettstedet ditt forblir trygt. Det gir deg trygghet at du enkelt kan gjenopprette nettstedet ditt og fortsette å gjøre forretninger som vanlig, i stedet for å lide driftsstans mens du bygger opp nettstedet ditt.

Du vet nå hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter WordPress-nettstedet ditt gratis, så det er ingen unnskyldning for å utsette. Last ned ett av pluginene som er nevnt i denne opplæringen, og sett opp sikkerhetskopieringsplanen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map