Magento veiledning

Netthandel med MagentoDet kan være utfordrende å velge en e-handelsplattform som passer akkurat for din virksomhet. Det er flere alternativer å vurdere – inkludert Magento og Shopify – i tillegg til flere faktorer som kan påvirke beslutningen din.


Som en av de ledende e-handelsplattformene på markedet i dag, tilbyr Magento en omfattende løsning for internettforhandlere. Faktisk, over 180 000 nettbutikker bruk den til å vise og selge produktene sine. Det er flere alternativer når det gjelder priser, inkludert noen som er avhengig av årlige inntekter.

I denne trinnvise guiden forklarer vi forskjellene mellom Magentos varianter. Vi vil også diskutere alt du trenger å vite for å starte en nettbutikk med denne plattformen, inkludert valg av en passende webhotellplan. La oss komme til det!

Hva du bør vite om Magento før du starter nettstedet ditt for e-handel

Magento er en del av Adobe Experience Cloud. Å bli støttet av en av de største programvareutviklerne i verden er et vitnesbyrd om stabiliteten. Det er et populært valg for deg som ønsker å starte en nettbutikk, rangering nummer tre blant de beste millionene nettstedene som bruker en e-handelsløsning:

Hjemmesiden for Magento e-handelsplattform.

Noe av dets popularitet kan delvis skyldes dets mangfoldige tilbud. Magento opererer litt annerledes enn plattformer som WordPress. I stedet for en enkelt løsning for alle brukere, har den spesifikke pakker for små bedrifter, bedriftsnivåer og de som faller i mellom.

I tillegg er det flere versjoner av plattformen tilgjengelig på forskjellige prispunkter og varierende styringsnivå. Vi vil diskutere disse mer detaljert om kort tid.

Den første installasjonsprosessen for Magento bør bare ta deg omtrent fem minutter å fullføre. Det er litt vanskeligere å estimere hvor mye tid du trenger å legge til alle produktsidene dine og konfigurere temaet ditt. Det vil avhenge av hvor stor katalogen din er og hvor kompliserte innstillingene dine må være.

Når det er sagt, er det noen verdifulle funksjoner du kan sjekke ut når eCommerce-nettstedet ditt er i gang. For eksempel har du tilgang til integrerte markedsføringsløsninger som dekker flere kanaler. Dette går hånd i hånd med Magentos tilnærming til sømløs integrering av fysiske og digitale handleopplevelser.

Forstå Magentos familie av webutviklingsprodukter

Hvis du leter etter en dedikert e-handelsløsning, har Magento mye å tilby. Det er imidlertid viktig å merke seg at denne plattformen kommer i tre forskjellige varianter, inkludert:

 • Magento Open Source. Denne utgaven er gratis å bruke, men du må være vert for det nye eCommerce-nettstedet selv. Dette betyr vanligvis å betale for en hostingplan. Selv om denne versjonen har færre funksjoner, er det fortsatt mange fordeler med å bruke den.
 • Magento Commerce. Tidligere kalt Magento Enterprise, og tilbyr denne versjonen flere funksjoner, for eksempel Progressive Web Application (PWA) studio og en dra-og-slipp-sidebygger. Du må fremdeles velge en leverandør, men du har tilgang til profesjonell support.
 • Magento Commerce Cloud. Den siste variasjonen av Magentos primærprodukt er veldig lik det forrige alternativet. Imidlertid bruker den en underliggende Amazon Web Services (AWS) skyinfrastruktur som kan forbedre nettstedets ytelse, så vel som andre nyttige funksjoner.

Hvis du nettopp starter opp merkevaren din eller ellers har et veldig stramt budsjett, vil du sannsynligvis ønske å velge åpen kildekode-versjonen av plattformen. For de som har litt mer fleksibilitet når det gjelder pris, vil den primære beslutningen være om du er fornøyd med Magentos AWS-hosting, eller om du vil søke en annen leverandør.

Når det gjelder kostnader, bestemmes hvor mye du vil bruke på å bruke Magento Commerce eller Magento Commerce Cloud av de årlige salgsinntektene. Små butikker som jobber med å bygge opp et kundegrunnlag kan dra nytte av dette systemet. Når det er sagt, kan det bli ganske kostbart.

Magento tilbyr også flere tilleggsprodukter, for eksempel Business Intelligence plattform. Den har avansert sporing og dataanalyse mens Ordrebehandling verktøyet lar deg sjonglere flere butikker fra ett dashbord. Det er mange tredjepartsutvidelser du kan prøve, uavhengig av hvilken versjon du bruker.

Slik bygger du et netthandelsnettsted med Magento Open-Source (i 11 trinn)

Magento kan virke litt skremmende med det første, men vi har brutt ned installasjonsprosessen for deg. Vi dekker trinnene du trenger for å opprette og lansere et nettsted med open source-versjonen av plattformen.

Før du begynner, er det best hvis du gjør det opprett en gratis Magento-konto. Dette er en egen portal fra nettstedet du skal bygge, men du kan enkelt flytte fra den ene til den andre. Brukersiden din vil gi deg informasjon om produktene du har kjøpt, fakturering og mer.

Trinn 1: Gå gjennom Magentos serverkrav

Som de fleste plattformer for utvikling av nettsteder, har Magento visse krav som må oppfylles av enhver server som skal være vert for plattformen. Du vil legge merke til dem før du begynner å handle for en hostingleverandør, slik at du kan sikre at nettstedet ditt vil fungere ordentlig.

For å bruke Magento må du sørge for at du har følgende:

 • Operativsystem. Linux x86-64 og andre Linux-distribusjoner som Rød hatt eller Ubuntu. Du kan også utvikle lokalt på Mac eller Windows OS med virtualiseringer eller MAMP applikasjoner.
 • Internett server.  Du kan bruke enten Apache eller Nginx som din webserver. Hvis du velger Apache, anbefales det at du går gjennom Magentos Apache-dokumentasjon for spesifikke modulinnstillinger.
 • Hukommelse. Når alt er sagt, vil Magento-oppsettet trolig kreve 2 GB RAM-minne (RAM) eller mer.
 • database. Magento er kompatibel med MySQL versjon 5.6 og 5.7.
 • PHP: Magento anbefaler å bruke PHP 7.3. I tillegg er det spesifikke instruksjoner i deres PHP installasjonsveiledning som vil lede deg gjennom å sikre at de nødvendige utvidelsene er inkludert. Denne dokumentasjonen vil også fremheve andre innstillinger som hjelper Magento-installasjonen til å fungere problemfritt, for eksempel å aktivere OPcache.
 • Sikkerhet: Secure Sockets Layer (SSL) -sertifikater anbefales for sikker dataoverføring og integrasjon med PayPal.

Å forstå disse kravene før du går videre til neste trinn kan spare deg for tid og potensiell hjertesorg. Du vil ikke bruke penger på å registrere deg for en vertsplan bare for å innse at den ikke gir nok minne eller at selskapet bruker Windows-servere, for eksempel.

Trinn 2: Velg en webhotell og domenenavn

Deretter må du ta listen over systemkrav og gå ut for å se etter en webvert. De fleste vil tilby utstyr og verktøy du trenger for å kjøre Magento. Likevel er det lurt å spille det trygt og velge en leverandør som inkluderer støtte spesifikt for plattformen du skal bruke.

Noen populære verter som tilbyr installasjonsalternativer med ett klikk for Magento inkluderer:

 • Bluehost
 • Hostinger
 • Dreamhost

I tillegg til å se på prisene for hvert av disse selskapenes planer, er det lurt å ta hensyn til faktorer som ytelse, sikkerhet og om det er noen tilleggsfunksjoner du kan bruke på kontoen din.

Et sentralt element for å sikre den rette verten for Magento-butikken din, er å sørge for at planen du har valgt inneholder et SSL-sertifikat. De fleste av dem gjør det. Hvis du har tenkt å integrere e-handelssiden med populære betalingsportaler, er dette en viktig del av sikkerhetsstrategien.

Mens du er inne på det, er det en smart idé å sikre et domenenavn også på dette tidspunktet. Dette vil fungere som nettstedets adresse og være en sentral del av merkevaren din, så du vil velge med omhu.

Mange leverandører tilbyr registrering av domenenavn som en del av hostingpakken. Hvis planen du ikke har valgt, ikke må du lete andre steder for å fullføre dette trinnet.

Trinn 3: Last ned og installer Magento Open Source

Når du har kjøpt en plan fra en leverandør og konfigurert kontoen din, kan du installere Magento Open Source ved å gå over til produktsiden og klikke på Kom i gang knapp:

Hjemmesiden for Magento Open Source e-handelsplattform.

Deretter kan du gjennomgå et sammenligningstabell over open source-plattformen og Magento Commerce. Klikk på nederst i diagrammet Last ned Open Source:

Magento-produktene har sammenligningskart.

Dette tar deg til Magento Tech Resources-siden. Her har du flere alternativer når det gjelder å laste ned Magento Open Source. Utviklerne anbefaler å bruke komponist, selv om du kan velge å velge et annet format.

Du kan også bestemme om du vil laste ned plattformen med eller uten eksempeldata. For denne Magento-opplæringen skal vi velge den mest oppdaterte fullversjonen med eksempeldata inkludert:

Nedlastingssiden for Magento Tech Resources.

Hvis du installerer plattformen manuelt på webhotellkontoen din, må du møte flere forutsetninger. Hvis du vurderer denne ruten, anbefaler vi faktisk å gå gjennom Magentos veikart for installasjon.

Nybegynnere kan fremdeles starte Magento Open Source med en klikk på installasjonsprosessen hvis verten tilbyr en. For å gjøre dette i cPanel, naviger til cPanel > Autoinstallers:

Magento automatisk installasjonsprogram i cPanel.

Når du klikker på Magento-ikonet, har du muligheten til å starte installasjonsprosessen ved å konfigurere administrasjonsinnstillingene.

Trinn 4: Konfigurer administrasjonsinnstillingene

Før du installerer Magento, vil du tilpasse admin-brukernavnet og passordet. Du blir bedt om å gjøre det før du utfører installasjonsprosessen.

Deretter må du spesifisere hvor Magento-installasjonen din skal bo på serveren din, og hva du vil at URL-banen til admin-påloggingssiden skal være. Når du er ferdig med å tilpasse disse innstillingene, klikker du på Installere. Når prosessen er fullført, vil du motta en bekreftelsesmelding:

Magento-suksessmeldingen om installasjon.

Nå kan du klikke på Administrativ URL og logg inn med brukernavnet og passordet du opprettet under installasjonsprosessen. Dette tar deg til det nye Magento-dashbordet ditt, hvor du kan begynne å bygge din nye eCommerce-webside.

Trinn 5: Velg og installer et tema for butikken din

Noe av det første du kanskje vil gjøre er å velge et tema for butikken din. Dette vil avgjøre utseendet på nettstedet ditt. I mange tilfeller kan du endre den du velger for å matche merkevaren din.

For å laste ned og installere temaer fra Magento Marketplace, må du først hente tilgangsnøklene dine. Du finner disse i brukerkontoen din (som vi anbefalte deg å opprette før du starter trinn 1) ved å navigere til Markedsplass> Mine produkter> Tilgangstaster:

Genererer Magento-tilgangstaster.

Tilgangstaster side, blir du bedt om å generere nye nøkler og tildele dem hvert navn. Når du har fullført dette trinnet, må du kopiere de offentlige og private nøklene. Tilbake i Magento-butikkens dashbord kan du nå navigere til Innstilling> Veiviser for nettoppsett> Extensions Manager:

Alternativer for installasjonsveiviseren for Magento.

Når du klikker på Extensions Manager, blir du bedt om å oppgi tilgangstastene du nettopp opprettet. Når du har koblet Magento Marketplace-nøklene til administrasjonspanelet på nettstedet ditt, vil alle temaer eller utvidelser du kjøper og installerer vises i Extensions Manager liste:

Magento Extension Manager.

Hvis du for eksempel besøker markedsplassen og søker etter et gratis tema, kan du legge det til i handlekurven din og sjekke ut for å integrere den med nettstedet ditt. Når du klikker på Installere, det vil bli lagt til Extension Manager i dashbordet på nettstedet ditt.

Du må gå tilbake til administrasjonspanelet og navigere til Innstillinger> Veiviser for nettoppsett> Extensions Manager> Gjennomgang og installering. Dette viser en liste over eventuelle utvidelser eller temaer som er klare for installasjon.

Naviger gjennom listen din til temaet du vil bruke. Merk av i boksen til venstre for filen, og klikk deretter på Installere til høyre for å starte prosessen. Etter det blir du guidet gjennom a Beredskapskontroll for å sikre at nettstedet ditt er kompatibelt. Hvis ikke, må du avhjelpe problemet før du fortsetter.

Trinn 6: Tilpass temaet ditt

Når det nye temaet er installert, kan du få tilgang til det ved å gå til Innhold> Konfigurasjon. Deretter kan du begynne å endre innstillingene ved å velge nettstedoppsettet du vil tilpasse. Det er her du finner grensesnittet for å endre eller laste opp en logo og andre elementer for nettbutikken din:

Alternativer for tilpasning av Magento nettsted.

I tillegg kan du bruke Innhold> Elementer -menyen for å redigere nettstedets sider og widgets, så vel som blokkene som utgjør strukturen på nettstedet.

Hvis du for eksempel velger sider vil du se en liste over det nåværende innholdet som er tilgjengelig for redigering, samt oppsettet og temaet hver side skal bruke:

Velge en side å redigere i Magento.

Det er flere fine funksjoner som er inkludert i Magento-innholdsredigeringsgrensesnittet. Spesielt inkluderer det en Optimalisering av søkemotorer (SEO) -panel for hver enkelt side, som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedets synlighet.

Forstå Magento-innholdshierarkiet

Det er verdt å ta et øyeblikk å dykke litt dypere i hvordan Magento organiserer innhold. Det er et hierarki når det gjelder de forskjellige elementene du trenger å jobbe med:

 • nettsteder. Når du installerer Magento, starter du automatisk med ett nettsted. Dette blir referert til som ditt Hovednettsted. Du kan også opprette flere nettsteder ved å bruke den samme installasjonen.
 • butikker. Du kan opprette flere butikker på et enkelt nettsted. Hver kan ha sin egen hovedmeny. Selv om alle butikkene på et nettsted deler en katalog, kan de inneholde forskjellige produkter.
 • Butikkutsikter. Dette er en annen måte du kan tilby en fleksibel opplevelse til kundene dine. Magento-butikkene dine kan ha flere visninger. Du kan for eksempel bruke denne funksjonen til å imøtekomme forskjellige språk. I dette scenariet vil kundene dine kunne velge et språk fra forsiden for å endre butikkvisningen.

Magento-utviklere omtaler alle disse elementene som “omfang”. Dette elementet lar deg bruke innstillinger i en spesifikk kontekst, noe som betyr at globalnettstedbutikk, eller butikkutsikt nivå.

Du kan enkelt se omfanget av en funksjon i Magento-dashbordet – det vil bli utpekt med parenteser. For eksempel [Nettside] omfanget vil vises ved siden av innstillinger som gjelder alt innen nettstedshierarkiets lag.

Trinn 7: Utforsk utvidelser for ekstra funksjonalitet

Magento Marketplace er også der du finner utvidelser som kan legge til funksjonalitet i butikken din. Dette inkluderer alt fra Instagram Widgets til kassealternativer:

Magento Marketplace-utvidelser.

For å legge til en utvidelse på butikkstedet ditt, kan du følge de samme trinnene som vi skisserte for å legge til et nytt tema. Du kan filtrere utvidelsene på markedet etter en rekke parametere, inkludert pris. Når du har valgt en og sjekk ut, vil du kunne laste ned og installere den.

Når det gjelder hvilke utvidelser du skal bruke, er valget virkelig opp til deg. Det avhenger av dine mål for e-handelsnettstedet. Noen generelle kategorier du kan forfølge inkluderer:

 • Sikkerhet. Det finnes en rekke sikkerhetsrelaterte Magento-utvidelser, inkludert de som kan legge til en Google reCAPTCHA til kassen siden for å avskrekke roboter.
 • markedsføring. Avhengig av strategien din, kan det være lurt å se nærmere på Beeketing for salg og kryssalg, eller a bloggutvidelse for innholdsmarkedsføring.
 • Analytics-sporing. Å overvåke kundeatferd kan hjelpe deg å ta informerte beslutninger om å forbedre nettstedet ditt. En utvidelse for å samle inn data og lage rapporter kan være nyttig.
 • Betalingsportaler. For at kundene skal kunne kjøpe på nettstedet ditt, trenger du en betalingsgateway. Populære som PayPal og Stripe hjelper butikken din til å virke mer pålitelig og gjøre det enkelt for kundene.
 • Shipping. Hvis du selger fysiske produkter, er det smart å legge til funksjoner på nettstedet ditt for å hjelpe kundene med å spore fremgang. Det finnes også utvidelser som kan hjelpe deg med ordrehåndtering.

Du trenger ikke nødvendigvis eller ønsker utvidelser fra alle disse kategoriene, men de er tilgjengelige for deg på forskjellige prispunkter hvis du gjør.

Trinn 8: Endre butikkinnstillingene

Den siste tingen du vil takle før du begynner å legge til produkter i butikken din, er å tilpasse innstillingene til e-handelssiden. For å gjøre dette, naviger til Butikker> Innstillinger> Konfigurasjon:

Slik konfigurerer du butikkinnstillinger i Magento.

Det er mange alternativer å vurdere her, men noen høydepunkter du vil slå inn inkluderer:

 • Innstillinger for plassering, tidssone og valuta
 • E-postadressen som skal brukes til transaksjonsvarsler
 • Om prisomfanget skal være [global] eller [nettside]
 • Innstillinger for kundekonto
 • Frakt- og betalingsalternativer

Eventuelle utvidelser du legger til som har innstillinger du kanskje må justere, vises også i denne listen over mulige konfigurasjoner. Når du har gjort endringer, må du klikke på Lagre Config for at de skal tre i kraft.

Trinn 9: Konfigurer produktsidene dine med priser og bilder

Å sette opp produkter til Magento-butikken tar bare noen få skritt. Hvis du går til Katalog> Produkter ser du en liste over eksisterende varer og Legg til produkt knapp:

Hvordan legge til nye produkter i Magento.

Hvis du klikker på den, vil du kunne velge hvilken type produkt du vil legge til fra rullegardinmenyen:

 • Enkle produkter: Et standard fysisk produkt.
 • Konfigurerbare produkter: Enkle produkter som kommer i flere varianter.
 • Grupperte produkter: En samling enkle produkter som kan kjøpes enkeltvis eller sammen.
 • Virtuelle produkter: Tjenester, nettkurs eller andre ‘produkter’ som ikke krever frakt eller nedlasting.
 • Pakkeprodukter: En samling varer som ikke kan kjøpes separat.
 • Nedlastbare produkter: Digitale produkter som kan lastes ned, for eksempel e-bøker.

Hvilken produkttype du velger, bestemmer malen du vil bruke til å opprette den tilsvarende siden. Du må alltid inkludere et navn, pris og lagerbeholdningsenhet (SKU) -nummer. Valgfri informasjon inkluderer vekt og dimensjoner, lagermengde og en beskrivelse.

Deretter kan du velge å laste opp et bilde eller en video av varene dine. Dette er lurt, ettersom de fleste ønsker å se hvordan en vare ser ut før de kjøper den. Selv om du selger virtuelle eller nedlastbare produkter, kan det være lurt å legge til et bilde eller grafikk som representerer tjenesten din eller digitale varer.

Når du er ferdig, klikker du på Lagre -knappen i øverste høyre hjørne. Hvis du er klar for at produktet ditt skal publiseres på nettstedet ditt, må du sørge for at Produkt på nettet bryteren er slått på også. Imidlertid er det noen ganger best å vente til alle varene dine er klare for kunder før du publiserer dem.

Trinn 10: Velg betalings- og leveringsalternativer

Betalings- og fraktalternativer har ofte stor innvirkning på om en kunde fullfører et kjøp online eller ikke. Heldigvis, med Magento, har du et bredt spekter av alternativer for begge disse elementene.

Som vi kort nevnte i trinn 8, finner du disse innstillingene ved å gå til Butikker> Innstillinger> Konfigurasjoner. Deretter, Betalingsmetoder vil bli oppført under Salgs i den sammenleggbare menyen i venstre sidefelt:

Slik konfigurerer du betalingsmetoder.

Det er her du kan konfigurere betalingsmetodene som følger med Magento. Hvis du bestemmer deg for å bruke utvidelser for å utvide alternativene for kundene dine, kan det ta en stund siden denne prosessen vil du måtte sette opp flere plattformer.

Hver tilgjengelige betalingsgateway har en Konfigurer kan du klikke på for å åpne den komplette listen over innstillinger. Du må deretter legge til informasjon, for eksempel hvilke korttyper du tillater, og om du vil lagre kredittkortdetaljer for fremtidige kjøp.

Dessverre, fra september 2019, er Magentos innebygde fraktplattform nedlagt. Du kan fremdeles enkelt sette opp en løsning for å levere produktene dine ved bruk av en utvidelse. Siden innstillingene vil variere avhengig av hvilken du velger, bør du sjekke verktøyets dokumentasjon for ytterligere instruksjoner.

Trinn 11: Forhåndsvis og start nettstedet ditt

Å redigere et live nettsted kan være forvirrende for besøkende som finner det mens det fremdeles pågår, i tillegg til å forårsake andre potensielle problemer. Av disse grunner er det alltid best å bruke en iscenesettelsesmiljø eller utvikle lokalt og skyv endringene til serveren din.

Hvis du har utviklet nettstedet ditt lokalt, er det siste trinnet å skyve alle Magento-filene dine til webserveren din. Du kan gjøre dette gjennom din lokale utviklingsapplikasjon eller med en FTP-klient (File Transfer Protocol). Dette vil publisere nettstedet ditt på internett for brukere å finne og glede seg over:

Forhåndsvisning av et demo nettsted laget med Magento.

Til syvende og sist har Magento noe for nesten alle som ønsker å starte en nettbutikk. Selv om læringskurven kan være brattere enn andre populære e-handelsplattformer eller plugins, er Magento et topp valg for internettforhandlere.

Konklusjon

Magento er en av flere e-handelsplattformer som vokser i popularitet. Mange webhotellleverandører tilbyr til og med ett-klikk installasjonsalternativer for å konfigurere det online. Det kan ta litt tid å få den nye nettbutikken din satt opp og fungere slik du vil.

Du bør ha nok informasjon fra denne opplæringen til å flytte prosessen raskere. Likevel kan det hende du vil ha mer informasjon for å ta ting et skritt videre. Heldigvis er det noen nyttige ressurser tilgjengelig på nettet, inkludert:

I likhet med andre store open source-utviklingsprosjekter er Magento-utviklermiljøet ganske nyttig.

Er du klar til å starte e-handelssiden med Magento? Del spørsmål du har om installasjonsprosessen med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map