Nettdesignprogramvare

Nettdesignprogramvare


Nettdesignere bruker et bredt spekter av verktøy for å designe, bygge og vedlikeholde nettsteder.

Apper for grensesnittdesign og prototypingverktøy hjelper designere å se for seg og kommunisere hvordan nettsteder vil se ut og oppføre seg før de lanseres. Verktøy for fotoredigering og grafisk design lar designere manipulere bilder og lage grafikk. Kodebiblioteker, utviklingsmiljøer og hostingtjenester gjør det mulig for utviklere å lansere sine nettsteder og dele dem med verden.

Hvis du er ny på nettdesign, kan det store antallet alternativer imidlertid føles litt skremmende.

Det er grunnen til at vi opprettet denne listen over de 15 beste verktøyene for webdesign, fordelt på kategori. Med både gratis og betalte opsjoner er du sikker på å finne et alternativ som tilfredsstiller dine behov og hjelper deg med å bringe nettstedet ditt til live.

Beste designprogramvare for oppretting av nettsteder

1. WordPress (gratis og betalt)

wordpress.com

Her på WebsiteSetup.org anbefaler vi folk å bruke WordPress for å opprette nettsteder.

Hvorfor?

Gjennom vår erfaring med å lage hundrevis av nettsteder, har vi funnet ut at WordPress tilbyr den beste kombinasjonen av fleksibilitet, kraft og brukervennlighet som er nødvendig for å bygge og lansere innholdsbaserte nettsteder.

Og det virker som om internett er enig med oss! Over 35% av alle nettsteder kjører på WordPress. WordPress styrker populære blogger, e-handelsbutikker, lokalsamfunn og mer.

For å komme i gang med WordPress, har du to alternativer:

  1. Sett opp et WordPress-nettsted som er hostet selv (se guide her)
  2. Registrer deg for en gratis WordPress.com-konto

Hvis du bare ønsker å være vertskap for et lite personlig nettsted, kan WordPress.com være et godt valg. Imidlertid, hvis du starter et mer komplekst prosjekt, er et selvhusholdende WordPress-nettsted sannsynligvis et bedre alternativ.

Hvis du allerede bruker WordPress, men ser etter hjelp til å lage et WordPress-tema eller tilpasse WordPress-sider, anbefaler vi å sjekke Genesis Theme Framework og Elementor Page Builder.

Besøk WordPress.com

Eller følg vår trinnvise WordPress-veiledning (om hvordan du oppretter et nettsted)

2. Bootstrap (gratis)

Støvelhempe

Opprinnelig opprettet av ingeniørteamet på Twitter, Støvelhempe er nå verdens mest populære rammeverk for å bygge responsive, mobil-første nettsteder.

Enkelt sagt er Bootstrap et gratis bibliotek med HTML, CSS og JavaScript som forenkler prosessen med å kode et nettsted fra bunnen av. Bootstrap tilbyr dusinvis av funksjoner som et rutenett-system, responsive breakpoints og et stort bibliotek med komponenter som gjør koding av et nettsted raskt og enkelt.

Komponentbiblioteket inneholder overskrifter, navigasjon, knapper, skjemaer, varsler og mer. Bootstrap-teamet har omfattende dokumenterte hver funksjon, komplett med eksempler og forslag til tilpasning.

For å komme i gang med Bootstrap, bare last ned den nyeste versjonen av Bootstrap-rammeverket, kopier en av eksempelmalene og begynn å kode.

Besøk GetBootstrap.com

Eller følg vår trinnvise Bootstrap-veiledning her

3. Wix (gratis og betalt)

Wix

Wix er et brukervennlig og rimelig alternativ til WordPress.

På samme måte som WordPress, kan Wix brukes til å lage en rekke forskjellige nettsteder, inkludert blogger og butikker. Gjennom dra-og-slipp-redigereren gjør Wix det enkelt å sette opp og starte nettstedet ditt på bare noen få minutter.

Wix er en fullstendig administrert abonnementstjeneste, noe som betyr at selskapet håndterer alle detaljene rundt hosting av nettstedet, sikkerhetskopierer det og håndterer sikkerhet.

Wix tilbyr en gratis, ad sponset plan som inkluderer hundrevis av maler og alternativer å velge mellom. Betalte planer starter på $ 13 per måned og inkluderer fjerning av annonser, økt båndbredde og ekstra plass for videoer.

Besøk Wix.com

Eller følg vår trinnvise Wix-veiledning her

4. Dreamweaver (Gratis prøveperiode)

Dreamweaver

Dreamweaver er Adobes applikasjon for koding, redigering og vedlikehold av nettsteder. Den lar deg redigere nettsteder både ved å kode dem manuelt og gjennom et intuitivt visuelt grensesnitt.

Dreamweaver inkluderer mange av funksjonene i et tradisjonelt, tekstbasert integrert utviklingsmiljø (IDE) som syntaks-utheving, automatisk fullføring av kode og muligheten til å kollapse og utvide deler av koden. Du kan til og med bruke Dreamweaver med Bootstrap!

I motsetning til en tradisjonell IDE, er imidlertid Dreamweavers visuelle grensesnitt det som gjør at den virkelig skiller seg ut. Eventuelle endringer du gjør i nettstedets kode vises automatisk i sanntid i Dreamweavers grensesnitt, og du kan også peke og klikke for å redigere nettstedets kode visuelt.

Hvis du ønsker mer kraft enn en enkel dra-og-slipp-redigerer, men trenger noe enklere enn en IDE-kode som bare er kode, er Dreamweaver et fantastisk alternativ.

Du kan abonnere på Dreamweaver på egen hånd for $ 20.99 per måned eller velge et abonnement på Adobes fullstendige Creative Suite for $ 52.99 per måned. Adobe tilbyr 7-dagers gratis studier for begge alternativene, og rabatter for studenter er ofte tilgjengelige.

Besøk adobe.com/products/dreamweaver

Eller følg vår trinnvise Dreamweaver-veiledning her

5. Firkant (betalt)

Square

Squarespace er en annen nettstedsbygger som fungerer som et tredje alternativ til Wix og WordPress.

På samme måte som Wix, tilbyr Squarespace et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt for å lage ditt nettsted. Squarespace tilbyr også et stort utvalg av forskjellige temaer og fargetilpasninger og inkluderer mange av standardene du kan forvente som SSL-kryptering og muligheten til å bygge en nettbutikk.

Squarespaces personlige plan starter på $ 12 per måned med rammer på 20 sider og to bidragsytere. Forretningsplanen løfter disse begrensningene og koster $ 18 per måned.

Besøk Squarespace.com

Beste programvare for grensesnittdesign og prototyping

6. Figma (gratis og betalt)

Figma

Til tross for at hun er et av de nyeste verktøyene på denne listen, er Figma også et av de kraftigste. Hvis du leter etter et funksjonsbelastet verktøy for grensesnittdesign og prototyping, kan Figma være den perfekte passformen.

På samme måte som Sketch, den neste appen på denne listen, har Figma et intuitivt, vektorbasert grensesnitt som gjør design av nettsteder enkelt. Alt du kan gjøre med Sketch eller Adobe XD, kan du også gjøre med Figma.

Det som får Figma virkelig til å skinne, er den samarbeidende, skybaserte tilnærmingen. Med Figma kan flere teammedlemmer redigere en designfil samtidig. Forretningsinteressenter kan også legge igjen kommentarer, og utviklere kan kopiere kodebiter for å forenkle prosessen med å gjøre designen din til et ekte nettsted.

Figma tilbyr en gratis plan som inkluderer opptil 3 prosjekter. Betalte planer starter på $ 12 per måned og inkluderer avanserte alternativer som tilpassede brukertillatelser.

Besøk Figma.com

7. Skisse 3 (gratis prøveversjon)

Skisse

Sketch er et ekstremt populært verktøy for grensesnittdesign som er fokusert på å forenkle prosessen med å lage vakre, høykvalitetsmodeller. Sketch fikk popularitet på begynnelsen av 2010-tallet da den vant en designpris fra Apple.

Designere elsker Sketch fordi det uklare og intuitive grensesnittet gjør det enkelt å lage vakre design raskt, uten den bratte læringskurven ofte assosiert med andre designverktøy. Sketch har også et omfattende økosystem av plugins og integrasjoner som gir økt kraft og gjør det enkelt å integrere Sketch i arbeidsflyten.

Selv om Sketch nylig har lagt til noen funksjoner med fokus på prototyper og samarbeid, er ikke programmet så avansert på disse områdene som noen av de andre verktøyene på denne listen..

Sketch er tilgjengelig for macOS og selges som mange programvareprodukter som en “pay-once” lisens for $ 99 / år. Sketch tilbyr en gratis, full funksjonalitet, 30-dagers prøveversjon.

Besøk Sketch.com

8. Adobe XD (gratis prøveversjon)

adobe xd

Lei av å bli slått av enklere verktøy som var bedre egnet til grensesnittdesign og prototyping, ga Adobe ut XD i 2019 som sitt svar på de andre verktøyene på denne listen.

XD er et kraftig, vektorbasert verktøy som også støtter prototyping-animasjoner. Hvis du liker Adobes andre produkter som Photoshop og Illustrator, er sjansen stor for at du også vil like XD.

Programmet støtter også åpning og redigering av filer fra Sketch, noe som gjør det til et populært valg for Windows-brukere som trenger å samarbeide med andre designere som bruker Sketch. Når det er sagt, kan nybegynnere finne XDs læringskurve litt bratt, og til og med mange fagpersoner foretrekker andre verktøy på denne listen.

Du kan abonnere på XD på egen hånd for $ 9.99 per måned eller velge et abonnement på Adobes full Creative Suite for $ 52.99 per måned. Adobe tilbyr 7-dagers gratis studier for begge alternativene.

Besøk adobe.com/products/xd

9. InVision Studio (gratis og betalt)

invision studio

Mens InVision startet med å tilby en skybasert prototyptjeneste som integreres med verktøy som Sketch og Photoshop, tilbyr den nå sitt eget fullverdige grensesnittdesign og prototypingverktøy kalt Studio.

Tenk på InVision Studio som en avansert versjon av Sketch, komplett med avanserte bevegelsesanimasjoner, samarbeidsverktøy og alternativer for å lage og dele prototyper.

InVision Studio er for tiden i gratis beta. For å dele prototyper ved hjelp av skytjenesten din, kan du velge en gratis plan eller oppgradere til et av InVisions betalte tilbud, som gir mulighet for flere samarbeidspartnere og prosjekter.

Besøk InVisionapp.com

10. Framer X (gratis prøveversjon)

framer x

Framer startet opprinnelig som et JavaScript-bibliotek og verktøysett for prototyping, men det har utviklet seg til det kraftigste verktøyet på denne listen.

Framer X er et raskt prototypingverktøy som støtter komplekse animasjoner og genererer koden for Reagere komponenter på farten. Ved første øyekast ser Framers vektorbaserte grensesnitt veldig lik Sketch, men det er langt mer kraft under panseret.

Designere liker Framer for sine responsive designfunksjoner, en rekke premade-komponenter og støtte for avanserte animasjoner. Utviklere elsker det fordi det forenkler prosessen med å gjøre et design om til en produksjonsklar kode.

Hvis du allerede er en del av React-økosystemet, eller hvis du bare vil ha et kraftig grensesnitt som er i stand til å lage høye fidelity-prototyper med realistiske interaksjoner og animasjoner, er Framer X et fantastisk alternativ.

Framer X tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode. Planene for enkeltpersoner er $ 12 per måned, med rabatter for team på 5 eller mer.

Besøk Framer.com

Beste programvare for grafisk design

11. Adobe Photoshop (Gratis prøveperiode)

Adobe Photoshop

Hvis du leter etter et kraftig verktøy for grafisk design, har Adobes Photoshop vært ledende i flere tiår.

Mens den opprinnelig ble utgitt rent for fotoredigering, har Photoshop utviklet seg til å støtte en rekke brukssaker, inkludert grensesnittdesign, videoredigering og mer, samtidig som den er tro mot sin fotoredigeringsbruk.

Mens mange designere foretrekker å jobbe utelukkende i Photoshop på grunn av fleksibiliteten, foretrekker andre mer spesialiserte verktøy. I likhet med Adobes andre produkter, er læringskurven litt brattere på grunn av det store utvalget av verktøy og alternativer som Photoshop tilbyr.

Du kan abonnere på Photoshop på egen hånd for $ 9.99 per måned eller velge et abonnement på Adobes full Creative Suite for $ 52.99 per måned. Adobe tilbyr 7-dagers gratis studier for begge alternativene.

Besøk adobe.com/products/photoshop

12. Canva (gratis og betalt)

Lerret

Hvis du trenger et enkelt verktøy for å lage grafikk for innlegg i sosiale medier, flygeblad eller visittkort, er Canva et fantastisk alternativ.

Brukere elsker Canva for sitt brukervennlige, dra-og-slipp-grensesnitt. Med tusenvis av maler og hundrevis av designtyper, kan markedsførere og hobbyister produsere vakre bilder med bare noen få klikk.

Canva tilbyr en gratis plan med over 8000 maler. Pro-planer starter på $ 9,95 per måned og inkluderer avanserte funksjoner som muligheten til å eksportere gjennomsiktige PNG-er og muligheten til å endre størrelse på en grafikk for flere brukssaker med bare ett klikk..

Besøk Canva.com

13. Vectr (gratis)

VECTR

Vectr er et gratis, skybasert illustrasjonsverktøy med funksjoner som ligner på Sketch og Adobe Illustrator.

Hvis du vil lage komplekse illustrasjoner, eller ganske enkelt designe et nettsted eller en mobilapp, tilbyr Vectr alt du trenger for å komme i gang.

Vectrs dra-og-slipp-redigeringsprogram er lett å lære, og siden den er skybasert, er det enkelt å dele design med andre for tilbakemelding og samarbeid.

Besøk Vectr.com

14. Pixelmator (gratis prøveversjon)

Pixelmator

På samme måte som Photoshop, er Pixelmator en funksjonsrik fotoredigerer for macOS.

Selv om du kan bruke Pixelmator for illustrasjon eller grensesnittdesign, fungerer det best som et verktøy for redigering og retusjering av bilder, med funksjoner for fargekorrigering, retusjering og anvendelse av filtre.

Pixelmator koster 39,99 dollar og er tilgjengelig i macOS app store. Pixelmator tilbyr også en gratis, 15-dagers prøveperiode på sin hjemmeside.

Besøk Pixelmator.com

15. GIMP (gratis)

gimp

GIMP (GNU Image Manipulation Program), er en populær, åpen kildekode-editor som støtter Windows, Linux og macOS.

Mens grensesnittet føles litt datert, ikke la det lure deg. GIMP pakker ganske mye kraft og er i stand til nesten alt Photoshop kan gjøre.

Selv om gratisprispunktet absolutt er tiltalende, er GIMP ikke det enkleste verktøyet på denne listen for å lære eller bruke den daglige. Likevel er det et godt valg for budsjettbevisste designere som trenger å redigere bilder eller designgrensesnitt.

Besøk Gimp.org

Gå videre

Selv om verktøyene på dette absolutt er kraftige, vil resultatene til slutt avhenge av kunnskapen din. Sjekk ut våre ressurser og opplæringsprogrammer for å fortsette å flate opp ferdighetene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map