Populær CMS etter markedsandel


populære cms


Hvis du er ny i verden med innholdsstyringssystemer (CMS), er her en superenkelt definisjon:

Innholdsstyringssystemer lar verdens ikke-teknologier lage fullskala, fungerende, profesjonelt utseende nettsteder uten å måtte berøre litt kode.

Når du bruker et CMS, trenger du ikke å forstå hvordan nettsteder fungerer. Og det kule er det nesten halvparten av alle 1 271 920 923 nettsteder bruk et CMS, så er du i godt selskap.

Vi vil lede deg gjennom topp 10 mest populære CMS-plattformer etter markedsandel. Vi vil også grave i hver CMS-plattforms funksjoner, krav til brukernes ferdighetsnivå, hvilke typer virksomheter som passer best for plattformen og mer.

Rask statistikk og innholdsoversikt:

 1. WordPress (27+ millioner nettsteder)
 2. Wix (3,8+ millioner nettsteder)
 3. Square (1,9+ millioner nettsteder)
 4. Joomla! (1,8+ millioner nettsteder)
 5. Shopify (1,1+ millioner nettsteder)
 6. Drupal (630+ tusen live nettsteder)
 7. Blogger (430+ tusen live nettsteder)
 8. PrestaShop (285+ tusen live nettsteder)
 9. Magento (265+ tusen live nettsteder)
 10. Bitrix (223+ tusen live nettsteder)

De 10 mest populære CMS-plattformene

Alle dataene som er inkludert i denne artikkelen kommer fra denne ressursen: BuiltWith.

1. WordPress (27+ millioner nettsteder)


WordPress

WordPress anses for å være beskjeden fra populære CMS-er, og fortsetter WordPress å lede markedet med en bred margin. Når det gjelder hele Internett (nettsteder bygget med eller uten CMS), 35,6% av dem er WordPress-nettsteder.

WordPress er open source-programvare, noe som betyr at det er gratis å laste ned og bruke. Å opprette og laste opp ditt WordPress-nettsted krever imidlertid kjøp av et tilpasset domene og hosting.

En annen fordel med WordPress er at plattformen tilbyr tusenvis av profesjonelle temaer, og du kan installere praktisk talt alle funksjoner via tusenvis av plugins. De fleste plugins er gratis (premium plugins er tilgjengelige for spesialisert bruk) og WordPress-temaer varierer vanligvis fra $ 15 til $ 60+.

Her er Avada, et av de mest solgte WordPress-temaene på ThemeForest-markedet:

Avada
Bildekilde: Avada.

Ferdighetsnivå: 1-2

De fleste vil fortelle deg at WordPress er enkelt å bruke. Det er den, men dette følger med en advarsel. Det vil være litt av en læringskurve, og manøvrering rundt admin-backend kan være vanskelig for nykommere. WordPress er også en hackers drøm, så det er viktig å følge med versjonsoppdateringer.

Siden WordPress er åpen kildekode, må du laste ned og installere det selv på hosting-serveren. Heldigvis har de fleste verter en installasjon med ett klikk som sparer tid (manuell installasjon er også noe teknisk). Hvis du trenger hjelp, vil et raskt Google-søk returnere informasjon om omtrent ethvert teknisk WordPress-problem.

Virksomhetstyper:

WordPress nettsteder passer for enhver type virksomhet. Fra e-handel til bloggere til tjenestebaserte virksomheter og teknologifokuserte oppstart, og WordPress tilbyr mange funksjoner og muligheter som lar omtrent alle virksomheter komme i gang. Imidlertid vil e-handelsnettsteder kreve spesialiserte plugins som WooCommerce.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig
 • �� Bloggfunksjonalitet (WordPress-programvare ble opprettet for blogging)
 • �� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

 • �� WordPress er brukervennlig, men det kan være vanskelig å lære og administrere hvis du er ny på plattformen.

MERK: Vi viser til WordPress.org her. Dette er ikke til å forveksle med WordPress.com, en mindre robust versjon av WordPress som ikke krever at du skaffer deg hosting. Her er forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com.

2. Wix (Betalt)


Wix

Wix er en annen alt-i-en nettstedsbygger designet for hele nybegynneren. Det er også fullt vert, og Wix administrerer alle tekniske detaljer.

Wix Prising
Wix-priser.

Wix tilbyr en gratis, begrenset plan. Premium oppgraderinger er inkludert i betalte pakker, som starter på $ 13 – $ 39 i måneden for grunnleggende nettsteder og $ 23 – $ 500 + i måneden for forretnings- og e-handelsnettsteder.

Virksomhetstyper:

Wix er best egnet for solo-gründere eller små bedrifter av alle typer; e-handels- og bloggfunksjonene mangler imidlertid sammenlignet med Shopify og WordPress. I likhet med Squarespace er det begrenset hvis du vil tilpasse nettstedet ditt sterkt. Tilpasning kan kreve assistanse fra en utvikler.

Wixs SEO-funksjoner har manglet de siste årene, men den populære CMS-plattformen har gjort forbedringer. For små bedrifter er dette ikke et problem, men mellomstore til store bedrifter vil finne bedre resultater på en mer robust plattform.

Ferdighetsnivå: 1

Wix er brukervennlig og enkel å betjene. Det vil kreve en liten læringskurve for å gjøre deg kjent med plattformen, men den er generelt enkel å bruke.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner (bedre de siste årene)
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig
 • �� Bloggfunksjonalitet (ikke så robust som WordPress)
 • �� Netthandel-funksjonalitet (ikke så robust som Shopify)

Ulemper:

 • �� Kostnad – det er en månedlig avgift for å bruke plattformen; Wix tilbyr imidlertid en gratis, begrenset plan
 • �� Funksjoner og tilpasning er noe begrenset for mer etablerte virksomheter

Her er veiledningen vår om hvordan du bruker Wix.

3. Square (Betalt)


Square

Squarespace er en dra-og-slipp-nettstedsbyggingsplattform som ikke krever installasjon på hosting-serveren din siden den ikke er åpen kildekode. I likhet med Shopify har Squarespace hosting, SSL-sertifikater, support og andre funksjoner innebygd i plattformen. Alle disse er inkludert i prisfastsettelsen, som varierer fra $ 12 til $ 40 i måneden.

Squarespace Prising
Priser på kvadratet.

Squarespace er kjent for sine rene, moderne maler. Den estetiske lener seg mot enkel og elegant, og malene inkluderer mye hvit plass.

Kvadratrissmal
Kvadratrissmal.

Virksomhetstyper:

Alle typer virksomheter kan finne et hjem på Squarespace. Hvis du er ny på nettstedbygging, kan Squarespace være et bra sted å starte. En av ulempene med en nettstedsbygger som Squarespace er imidlertid at plattformen ikke tilbyr like mye tilpasningsfleksibilitet som en åpen kildekodeplattform som WordPress. Du må ansette en utvikler hvis du vil tilpasse utover parametrene til temaene.

Ferdighetsnivå: 1-2

Å komme i gang vil kreve litt trening i hvordan du bruker plattformen. Men det er relativt enkelt å manøvrere når du har fått tak i det, og Squarespace tilbyr mange gjennomgangsveiledningsvideoer.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig
 • �� Bloggfunksjonalitet (ikke så robust som WordPress)
 • �� Netthandel-funksjonalitet (ikke så robust som Shopify)

Ulemper:

 • �� Kostnad – det er en månedlig avgift for å bruke plattformen
 • �� Funksjoner og tilpasning er noe begrenset for mer etablerte virksomheter

4. Joomla! (1,8 millioner millioner nettsteder)


Joomla!

Selv om Joomla! tar andreplassen blant de mest populære CMS-plattformene, det er fremdeles ganske langt fra lederen, WordPress, som er vei ut foran når det gjelder markedsandel.

Når det er sagt, Joomla! er et levedyktig CMS for mange typer nettsteder. Det er gratis og åpen kildekode som WordPress, og vil også kreve kjøp av et tilpasset domene og hosting for å konfigurere. Ett-klikk installasjon er tilgjengelig hos de fleste hostingleverandører.

I likhet med WordPress-plugins, Joomla! tilbyr utvidelser som lar deg tilpasse funksjonene til nettstedet ditt.

Ferdighetsnivå 2-3:

Vi har tildelt Joomla! et ferdighetsnivå på 2-3 fordi det kan være litt mer utfordrende enn WordPress å sette opp. Når det er sagt, er nettet fullt av opplæringsprogrammer og råd om hvordan du gjør praktisk talt hva du vil på plattformen.

Virksomhetstyper:

Ligner på WordPress, Joomla! vil romme alle typer forretningsnettsteder, uansett hvor store eller små.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Bloggfunksjonalitet
 • �� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

 • �� Ikke veldig brukervennlig for nybegynnere

5. Shopify (1+ millioner live nettsteder)


Shopify

Shopify er industriledende på e-handelsområdet. I motsetning til de tre første populære CMS-plattformene, er Shopify SaaS (programvare som en tjeneste). Du betaler plattformen et gebyr (fra $ 29 til $ 299 i måneden) for å administrere de tekniske detaljene i butikken din, for eksempel hosting, sikkerhet, SSL-sertifisering og alle de andre funksjonene du trenger for å drifte butikken din.

Shopify Priser
Shopify priser.

Shopify har innebygd plattformen alle funksjonene som e-handelseiere trenger, for eksempel betalingsinnsamling, frakt, lager og rabattstyring og mer. Shopify tilbyr også flere plugins som lar deg tilpasse butikken din.

Liker WordPress, men vil prøve Shopify? Du kan også integrere Shopify med WordPress-nettstedet ditt.

Virksomhetstyper:

Shopify er kun fokusert på e-handelsbutikker.

Ferdighetsnivå: 1

Shopify er en brukervennlig plattform for nybegynnere. Selv om det vil ta litt tid å lære plattformen, tar Shopify seg av alle tekniske detaljer. Hvis du har et problem, er supporten til Shopify tilgjengelig for hjelp.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig
 • �� Bloggfunksjonalitet
 • �� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

 • �� Kostnad – det er en månedlig avgift for å bruke plattformen

6. Drupal (Åpen kilde)


Drupal

I likhet med WordPress og Joomla !, er Drupal gratis, åpen kildekode-programvare som vil kreve et tilpasset domenekjøp og installasjon på hosting-serveren din. Programvaren tilbyr også temaer og moduler som lar deg tilpasse nettstedets funksjoner og funksjonaliteter.

Hvorfor velge Drupal fremfor WordPress? Mens WordPress er enklere å bruke, er Drupal et kraftsenter som fokuserer på komplekse sosiale publiseringssamfunnssider som er innholdstunge og huser store databaser..

Virksomhetstyper:

Enhver type virksomhet vil passe for Drupal, men noen bedrifter kan kreve ytterligere Drupal-plattformer og utvidelser.

Ferdighetsnivå: 2-3

Drupal kan være mer utfordrende å jobbe med enn til Joomla !, spesielt når du endrer utseendet på nettstedet ditt. Oppdatering av utvidelser kan også være en utfordring når de er inkompatible, noe som kan skje oftere enn ikke. Hvis du driver en e-handelsbutikk, Drupal Commerce og Ubercart er alternativer; Imidlertid kan de kreve hjelp fra en utvikler til å konfigurere.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Bloggfunksjonalitet
 • �� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

 • �� Når det gjelder brukervennlighet, kan Drupal kreve hjelp fra en utvikler

WordPress vs. Joomla! vs. Drupal? Sjekk ut vår sammenligningsguide for å hjelpe deg med å velge.

7. Blogger (Gratis)


Blogger

Blogger er en gratis bloggplattform som eies av Google. Google er vert for disse bloggene, så domenenavnet ditt vil inkludere underdomenet blogspot.com. Du har også muligheten til å sette opp hosting og omdirigere Blogger-domenet ditt til et tilpasset domene du velger.

Virksomhetstyper:

Blogger er en plattform for tilfeldige bloggere som ikke ønsker å bygge en virksomhet. Dets enkelhet henvender seg til nybegynnere og de som blogger for personlig glede.

Ferdighetsnivå: 1

Blogger er enkel å bruke og betjene.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig
 • �� Bloggfunksjonalitet (ikke så robust som WordPress)

Ulemper:

 • �� Netthandel-funksjonalitet (ikke beregnet på e-handelsbedrifter)

8. PrestaShop (Betalt)


PrestaShop

I likhet med Magento er Prestashop en åpen kildekode-plattform med fokus på e-handelsbedrifter. Prestashop er gratis å bruke, men du må kjøpe et tilpasset domene og konfigurere hosting. Hvis du vil ha en rimeligere, brukervennlig løsning enn Magento, kan Prestashop være veien å gå.

Prestashop tilbyr også Prestashop Ready, en all-inclusive løsning som kommer fullt sikret og vert. Denne planen koster 24,90 € i måneden.

Virksomhetstyper:

Prestashop er kun fokusert på e-handel og henvender seg mer til små og mellomstore bedrifter.

Ferdighetsnivå: 2+

Selv om funksjonene og tilpasningsmulighetene er noe begrenset, er Prestashop mer brukervennlig enn Magento og rimeligere å betjene. Av disse grunnene henvender det seg til små bedrifter. Nybegynnere kan imidlertid finne støtte begrenset. Prestashop Ready-planen vil være mye enklere å bruke og vedlikeholde enn å installere open source-programvaren selv.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner (Magento tilbyr flere SEO-funksjoner)
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig
 • �� Bloggfunksjonalitet
 • �� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

 • �� Funksjoner og tilpasning er noe begrenset for mer etablerte virksomheter

9. Magento (Betalt)


Magento

Magento er en gratis open source e-handelsplattform. I likhet med WordPress kjøper du et tilpasset domene og laster ned og installerer Magento på hosting-serverne dine.

Magento tilbyr flere løsninger avhengig av størrelsen på virksomheten din. De starter fra null dollar (Magento Open Source), og inkluderer også en alt-i-ett-skyløsning (Magento Commerce) og skalering til funksjoner på bedriftsnivå som kan koste tusenvis av dollar i året.

Virksomhetstyper:

Magento er kun fokusert på e-handel og kan håndtere større merkevarer og virksomhetsnivåer.

Ferdighetsnivå: 3+

I motsetning til annen mer populær open source-programvare, tilbyr vertsleverandører vanligvis ikke et ett-klikk-installasjonsalternativ for Magento. Det kan også være vanskelig å komme på nett og løpe, spesielt for nybegynnere.

Pros:

�� SEO-vennlige funksjoner (bedre de siste årene)

�� Mobilvennlige funksjoner

�� Bloggfunksjonalitet

�� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

�� Når det gjelder brukervennlighet, kan Magento kreve hjelp fra en utvikler

10. Bitrix (Bitrix24)


Bitrix

Bitrix startet som en nettstedsbygger i 1998. Den har siden utviklet seg til et fullskala samarbeidsverktøy for bedrifter og har fått nytt navn til Bitrix24.

Med pakker som starter fra gratis til $ 199 per måned, tilbyr denne populære CMS-plattformen funksjoner som prosjekt, HR, dokument- og tidsstyring, samarbeidsfunksjonalitet, en nettstedsbygger, styring av kundeforhold og mer.

Nettstedsbyggeren tilbyr hosting, båndbredde, SSL-kryptering og funksjoner som skjemaer, e-postmarkedsføring og ubegrensede sider.

Virksomhetstyper:

Bitrix24 henvender seg til mer etablerte virksomheter fra små til bedriftsnivå i alle vertikale. Læringskurven er bratt, men funksjonaliteten er omfattende. Hvis du kun leter etter en nettstedsbygger, kan det hende at dette verktøyet ikke er noe for deg.

Ferdighetsnivå: 2

Du trenger ikke å forstå kode, men det er en bratt læringskurve for hvordan du bruker programvaren.

Pros:

 • �� SEO-vennlige funksjoner
 • �� Mobilvennlige funksjoner
 • �� Brukervennlig (ja, men vil ta tid å lære systemet)
 • �� Bloggfunksjonalitet (ikke så robust som WordPress)
 • �� Netthandel-funksjonalitet

Ulemper:

 • Å bruke programvaren krever en bratt læringskurve

Raskstarttips for hvilken CMS-plattform du skal velge

Her er et sammendrag av de mest populære CMS-plattformene:

 1. WordPress (gratis, åpen kildekode)
 2. Wix (gratis til betalt alt inklusive løsning)
 3. Square (betalt alt inklusive løsning)
 4. Joomla! (gratis, åpen kildekode)
 5. Drupal (gratis, åpen kildekode)
 6. Shopify (betalt all-inclusive eCommerce-løsning)
 7. Blogger (gratis bloggplattform)
 8. PrestaShop (gratis, åpen kildekode-e-handelsløsning; betalt alt inklusive plan)
 9. Magento (gratis, åpen kildekode-e-handelsløsning; betalte opsjoner, bedriftsnivå)
 10. Bitrix24 (betalt altomfattende samarbeidsplattform)

En av de første beslutningene som skal tas, er om du vil ha en åpen kildekode eller alt inklusive SaaS-løsning. Open-source-løsninger krever at du selv er vert for nettstedet ditt. Med et nettsted som er selvhotell, opprettholder du fullstendig kontroll over nettstedet ditt (du eier det egentlig), men denne prosessen er mer teknisk og krever kontinuerlig vedlikehold.

Ferdig-for-deg SaaS-løsninger eliminerer de tekniske utfordringene, men de driver nettstedet ditt på deres hosting og har derfor full kontroll over det.

TL; DR

WordPress hersker fortsatt suverent blant alle CMS-plattformer.

Hvis du leter etter en ferdig-for-deg løsning, vil Wix eller Squarespace være et godt valg, avhengig av forretningsmodell.

Hvis du driver en e-handelsvirksomhet og er interessert i en åpen kildekode-løsning, vil Shopify eller Prestashop være et godt valg. E-handelsbutikker på bedriftsnivå bør vurdere Magento.

Til slutt, hvis du vil ha et omfattende samarbeid og CMS-plattform, vil Bitrix24 være et alternativ for deg.

Klar til å bygge nettstedet ditt? Start her med denne trinnvise guiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map