PrestaShop Tutorial

Prestashop tutorial for nybegynnere


Det er mange måter å opprette en nettbutikk på. Fra WooCommerce over Shopify har vellykkede selgere på nettet mange verktøy til disposisjon for å komme i gang. I denne PrestaShop-opplæringen vil du bli kjent med en til.

I tilfelle du ikke vet det, PrestaShop er et programvare du kan laste ned og installere på serveren din for å opprette en nettbutikk. Som sådan er det veldig likt Magento, som er en annen self-hosting eCommerce-løsning.

I den følgende opplæringen vil vi dykke dypt inn i emnet PrestaShop. Vi vil snakke om hva det er, hvordan du installerer og setter det opp, samt hvordan du starter bygging av en nettbutikk med PrestaShop trinn for trinn.

Er du klar? La oss komme i gang.

Hva er PrestaShop?

La oss først dekke hva det er før du snakker om hvordan du bruker PrestaShop. Som allerede nevnt er det en programvareløsning designet for å bygge nettsteder for e-handel.

prestashop hjemmeside

Programmet ble grunnlagt av et privat selskap, men er åpen kildekode. Det betyr at det er et stort nettverk av frivillige som investerer tid, ferdigheter og energi for å forbedre PrestaShop. Denne modellen har også fungert bra for WordPress og andre open source CMS.

Mer enn 260.000 butikker stoler på PrestaShop.

statistikk over prestashop

Programvaren har all funksjonaliteten som trengs for å bygge en nettbutikk:

 • Administrer produkter, lager, bestillinger og kunder
 • Betaling, frakt, skatter og andre juridiske krav
 • Markedsføringsalternativer inkludert SEO, kuponger, spesialtilbud, e-postmarkedsføring
 • Detaljert rapportering om alle deler av nettbutikken din
 • Måter å utvide, internasjonalisere og tilpasse butikken på

Det som er viktig å merke seg er at selv om PrestaShop er gratis, er det fortsatt kostnader involvert. Først av alt, du trenger hosting og et domene. De Systemkrav er ganske normale, slik at du ikke trenger noe spesielt. PrestaShop har bare noen få konfigurasjonsbehov som de fleste verter skal kunne imøtekomme.

Derfor, for å få en ide om kostnader, kan du se på vår liste over leverandører av WordPress-hosting som et eksempel. Sjekk også ut en artikkel om hvordan du registrerer et domene. I tillegg kan det hende du må kjøpe temaer og plugins. Vi vil snakke om det i detalj nedenfor.

Til slutt, hvis du har noen problemer, tilbyr PrestaShop mye støtte i form av dokumentasjon, utviklerdokumenter, fora, og mer.

PrestaShop oppsett og installasjon

OK, nå som vi vet hva vi snakker om, la oss se hvordan vi bruker det. Det er tross alt sannsynlig hvorfor du kom til denne PrestaShop-opplæringen i utgangspunktet.

Som nevnt trenger du hosting og et domene for å installere programvaren. Alternativt, for å prøvekjørt PrestaShop, kan du også sette opp et nærmiljø og installere det på datamaskinen din.

1. Last ned og pakke ut

Det første du trenger å gjøre når du setter opp en nettbutikk med PrestaShop, er å laste ned programvaren. For å gå til offisiell nedlastingsside.

Prestashop nedlastingsside

Her må du legge inn e-postadressen din, godta vilkårene og deretter trykke på den store rosa knappen. Dette vil starte nedlastingen.

Når det er gjort, har du en zip-fil som du trenger å pakke ut. Innvendig vil det være tre elementer: en index.php fil, en annen fil kalt Install_Prestashop.html, og en zip-fil. Vi kommer snart tilbake til disse.

2. Opprett en database

Det neste vi trenger å gjøre er å lage en database. Som andre programvareløsninger som Joomla, Drupal og WordPress, består et PrestaShop-nettsted av to deler: filsystemet og en database. Sistnevnte inneholder alle viktige data som innhold, tekst, brukere og innholdsrelasjoner. PrestaShop-programvaren inneholder selv bildene dine og filene som trengs for å vise innholdet som er hentet fra databasen.

Hvordan du oppretter en database vil avhenge av hostingleverandøren. Mange bruker et program som phpMyAdmin. Hvis leverandøren din bruker cPanel, Les dette.

phpMyAdmin

Du kommer til å trenge fire ting:

 1. Databasens navn
 2. Et brukernavn for den databasen med full tilgangsrettigheter
 3. Vertsnavnet for hvor databasen er lokalisert (ofte er den lokal vert)
 4. Passordet for det brukernavnet

Skriv dem ned et sted, så bruker vi dem snart.

3. Last opp filene og begynn å installere PrestaShop

Når du har en database, er det på tide å laste opp filene til serveren din og starte installasjonen. For det, koble til hostingleverandøren din via FTP, for eksempel med en klient som FileZilla.

For å gjøre det, trenger du en FTP-bruker, passord og serveradresse. Du finner mer informasjon om FileZilla i dette opplæringen. Når du er tilkoblet, finner du nedlastede og unzipped filer og starter opplastingen. Dette kan ta et øyeblikk.

Når du er ferdig, kan du starte installasjonen ved å gå til domenet som peker på serveren der du nettopp lastet opp filene. Dette vil automatisk få det til å gå.

start installasjonen

Vent mens PrestaShop-filene er pakket opp.

4. Fullfør oppsett

Etter det vil du finne deg selv på denne skjermen.

installasjonsveiviseren for Prestashop

Dette er begynnelsen på en installasjonsveiviser som leder deg gjennom PrestaShop-installasjonen.

Her er trinnene og hva du skal gjøre i hver:

 1. Velg ønsket språk fra rullegardinmenyen og trykk på neste knapp.
 2. Enig i lisensavtalen og trykk deretter neste igjen for å fortsette.
 3. PrestaShop kjører en kort diagnose for å se om servermiljøet ditt er egnet. Rett alle advarsler du ser her. Oppdater om nødvendig for å komme deg videre.
 4. Skriv inn butikkinformasjonen din, som betyr butikknavnet, kategorien (de kaller det hovedaktivitet), og landet og tidssonen du vil operere i. Sett opp en admin-konto ved å oppgi for- og etternavn samt e-postadresse (dette er også ditt brukernavn!). Sett deretter opp et passord – to ganger – og gå videre.
 5. Her må du legge inn din databaseserveradresse, databasenavn, pålogging og passord. Du kan også velge et tabellprefiks, og det er sannsynligvis en god idé å bruke noe annet enn standarden ps_, f.eks. xyz_. Test om alt fungerer som det skal, og gå videre til neste trinn.

Når du har kommet så langt, kommer du til selve installasjonen. Her vil PrestaShop pakke ut filene, fylle databasen og lage det den trenger å kjøre.

prestashop installasjon

Når den er ferdig, vil du få denne suksessmeldingen.

ferdig installasjon

Som det nevnes, er det siste trinnet å slette installere mappe. Du kan gjøre det via FTP som før, det ligger i hovedkatalogen til PrestaShop.

5. Logg inn og sjekk butikken din for første gang

På suksessskjermen finner du også to knapper som tar deg til baksiden og frontenden av nettstedet. Når du klikker Oppdag butikken din til høyre eller skriv inn domenet som peker til serveren der du nettopp installerte PrestaShop, så vil det komme deg i front-enden av din splitter nye butikk.

prestashop prøvebutikk

Som du ser har den allerede et design og noe dummyinnhold som fungerer som et eksempel på en ferdig butikk. Ryddig, ikke sant?

Når du går tilbake og klikker Administrer butikken din, den tar deg til innloggingssiden.

prestashop påloggingsside

Viktig: Av sikkerhetsmessige årsaker genererer PrestaShop en tilfeldig adresse for administratorområdet, noe som http://yourdomain.com/admin345kjnkna. Sørg derfor for å bokmerke den eller noter den et sted for å kunne finne den senere!

Skriv inn legitimasjonene du opprettet under installasjonen (husk at e-postadressen din er brukernavnet) og trykk Logg Inn. Dette får deg til hovedpanelet for PrestaShop admin. Lukk popup-onboarding, så dekker vi de neste trinnene sammen.

Gratulerer, du har installert PrestaShop!

Bli kjent med PrestaShop Dashboard

Når du er ferdig med installasjonen, er det første du ser hovedpanelet.

prestashop instrumentbord

La oss gå gjennom hva det har å tilby.

Den øverste linjen vil se kjent ut av WordPress-brukere. Dette er hva den inneholder:

 • En konfigurerbar hurtigtilgang-rullegardinmeny som lar deg få tilgang til viktige handlinger og deler av butikken din
 • Et søkefelt for å søke i hele butikken din
 • Knappen som sier Se butikken min tar deg direkte til fronten av nettbutikken din
 • En varslingsknapp som viser deg de siste ordrene, nye kunder og meldinger når du klikker på den
 • Det lille pokalikonet viser prestasjonene dine ved å sette opp nettbutikken din
 • Til slutt gir det siste ikonet deg tilgang til redigering av profilen din og nyttige ressurser

På venstre side har du tilgang til andre deler av butikken din. Vi vil snakke om disse i detalj nedenfor.

Hoveddelen av skjermen inneholder mye informasjon om butikkens tilstand og hvordan du kan forbedre den. Du kan justere all statistikken du ser ved å endre tidsrammen øverst til gjeldende eller siste dag, måned eller år. Du kan også angi en tilpasset tidsramme og sammenligne den med en annen som i Google Analytics. Hvis du aktiverer demomodus i øverste høyre hjørne, vil den fylle all statistikken med dummy-tall, slik at du bedre kan forstå hva de er til.

demonstrasjonsmodus for dashbord

De fleste elementene er ganske selvforklarende. De forteller deg om nettstedet ditt er oppdatert, antall besøkende, handlekurver, bestillinger, salg, toppprodukter og annen viktig butikkinformasjon. Under Prognose, kan du sette deg mål og PrestaShop vil fortelle deg hvor nær du er å nå dem.

Det lille girsymbolet i øverste høyre hjørne gjør det mulig å justere hvordan de viser innhold. Når du vet om moduler, kan du også legge til flere elementer som dette i dashbordet.

Hvis noe av dette er uklart, det store hjelp -knappen i øverste høyre hjørne beskriver alt på skjermen i detalj. Du finner ut at på ganske mye hver skjerm i PrestaShop, så hvis du blir sittende fast, er det her du kan henvende deg til.

Lag et produkt

Når du driver en nettbutikk, er selvfølgelig å lage og administrere produkter et av de mest sentrale problemene. I PrestaShop finner du funksjonaliteten til det under Katalog> Produkter. Når du klikker på den, kommer du til skjermen nedenfor.

produktkatalog

Her finner du en liste over alle produktene på nettstedet ditt. Du kan også filtrere, aktivere / deaktivere, duplisere og slette dem herfra.

For å lage et nytt produkt, klikk på knappen med samme navn øverst til høyre eller trykk Ctrl + P. Det får deg til følgende skjermbilde.

lage nytt produkt

1. Grunnleggende innstillinger

Det første du trenger å gjøre her er å ta med et navn på produktet øverst. Rett ved siden av har du en rullegardinmeny som lar deg bestemme om dette er et fysisk produkt, en produktpakke (en kombinasjon av minst to allerede eksisterende produkter), eller et virtuelt produkt.

Under det finner du de grunnleggende innstillingene. Klikk i feltet øverst der det står Slipp bilder her å laste opp produktbilder. Når du har flere, kan du også velge hvilken som skal være omslaget. Klikk på dem for å legge til en overskrift.

Deretter finner du en tekstredigerer der du kan legge til et produktsammendrag (som vil vises på butikksiden) og en lengre beskrivelse som vil være synlig for de som ser på produktet selv.

Til slutt kan du legge til funksjoner, merker og relaterte produkter. Vær oppmerksom på at du må ha opprettet dem i noen av de andre menyene allerede for å kunne velge dem her.

På høyre side er det flere alternativer for viktige data:

 • kombinasjoner – Her bestemmer du om dette er et enkelt produkt eller et der du kan velge ting som størrelse, vekt, farge, etc. Hvis det siste, kan du konfigurere dette under kombinasjoner -fanen som vises når du aktiverer dette alternativet.
 • Referanse – Dette er referansekoden for dette produktet, som er viktig for lagerstyring.
 • Pris – Bestem prisen med og uten skatt samt skattesatsen. Mer om hvordan du konfigurerer disse senere.
 • kategorier – Akkurat som blogginnlegg, ved å tilordne kategorier til produkter gjør det lettere å filtrere og finne. Velg mellom de du allerede har på nettstedet ditt, eller lag nye.

2. Mengder

mengder panel

I denne kategorien kontrollerer du varen på dette produktet og restordrer:

 • Antall tilgjengelig og minste mengde per kjøp
 • Aksjeplassering, på hvilket tidspunkt aksjenivå anses som lavt og om du vil informere deg når den kommer dit
 • Tillat / ikke tillatt tilbakestillinger, konfigurer hva kjøpere ser når produktet er i og ikke på lager, og når det vil være tilgjengelig igjen

3. Frakt

fraktpanel

Det er ikke overraskende at her tar du for deg alt som er relatert til frakt av produktet:

 • Produktdimensjoner og vekt for å beregne fraktkostnader
 • Leveringstid (for både lager og utsolgt produkt)
 • Ekstra fraktgebyr hvis relevant
 • Tilgjengelige transportører for dette produktet som konfigurert i innstillingene dine

4. Prising

prispanel

I dette skjermbildet gjør du justeringer av ting som har å gjøre med prisingen av produktet:

 • Pris med eller uten skatt, gjeldende skatteregel, og om produktet er i salg
 • Enhetspris hvis påbudt av lovene om stedet ditt
 • Kostpris, som betyr hva du har betalt for det, for å hjelpe PrestaShop med å finne ut margin og fortjeneste
 • Spesifikke priser for forskjellige grupper av kunder, valutaer, land, datoer og mer, samt hvordan de skal vektes på egenskapene

5. SEO

seo panel

PrestaShop kommer med ganske solide innebygde SEO-funksjoner. Her kan du kontrollere mye av hvordan produktet ser ut i Googles søk, inkludert SEO-tittel, metabeskrivelse og permalink. Du kan også konfigurere sideveiledninger om nødvendig.

6. Alternativer

valgpanel

Endelig lar denne skjermen deg legge til flere alternativer og informasjon til produktet ditt:

 • Produktets synlighet (produktkatalog, søk overalt, ingen av de ovennevnte)
 • Enten den er tilgjengelig for bestilling og om den er begrenset til nettbutikken din
 • Merkelapper for å hjelpe kundene lettere å finne det de vil ha
 • Tilstand (ny, brukt, pusset opp) og om denne informasjonen skal formidles
 • Ytterligere info som ISBN-nummer, strekkode
 • Mulighet for å tilpasse produkt, for eksempel med en tilpasset tekst eller bilde
 • Filer som tilhører denne artikkelen, for eksempel manual, instruksjoner eller annet

7. Publiser produktet

Når du har fylt ut all informasjonen, er det første du vil gjøre å treffe Lagre nederst på skjermen.

publiser produkt

På denne måten er du sikker på at det du skrev inn ikke forsvinner. Etter det kan du forhåndsvise hvordan produktet ser ut med den respektive knappen. Når du gjør det, vil PrestaShop allerede fortelle deg om noe ikke stemmer og må korrigeres.

Når alt er i orden og du er fornøyd, kan du sende ut produktet til butikken din ved å bytte offline knapp til på nett (det motsatte er også hvordan du publiserer produkter, selvfølgelig). Og her er det ferdige resultatet:

ferdig produkt

Var ikke så vanskelig nå, var det?

Andre produktkatalogalternativer

Her er de andre alternativene du finner i Katalog delen og hva du kan gjøre der:

 • kategorier – Lag og administrer produktkategorier for å organisere varene dine bedre
 • Overvåkning – Viser deg mye informasjon om produktene dine, for eksempel tomme kategorier og produkter med manglende informasjon
 • Egenskaper – Det er her du administrerer produktegenskaper og funksjoner som farge, størrelse, vekt osv.
 • Merker og leverandører – Merker lar besøkende filtrere etter sine favorittprodusenter, og du kan også lagre adressene til leverandørene dine her
 • filer – Lagre viktige filer kundene dine kanskje vil lese før de kjøper for eksempel dokumentasjon
 • rabatter – Sett opp regler for rabatter, kuponger eller mer spesifikke fradrag
 • aksjer – Det er her du administrerer hvor mye av hver vare du har tilgjengelig, og når du vil motta en advarsel om lave aksjer

Juster design

Selvfølgelig er et av de viktigste aspektene ved å lage din egen butikk designen. Derfor vil vi dekke det i detalj.

Vår første stopp er Design> Tema og logo.

tema og logo meny

Her vil du legge merke til alternativene øverst for å sette en logo for hjemmesiden, kundemails og fakturaer. Du kan også angi et favicon (det lille ikonet som vises i nettleserfanene). Det er like enkelt som å klikke Bla eller Velg filer, laste opp og deretter lagre etterpå. Legg merke til størrelsesanbefalingen i øvre venstre hjørne.

Under det ser du ditt nåværende tema og finner knapper for å besøke temakatalogen og endre sideoppsett. Vi kommer til det om kort tid.

Til slutt, nederst, ser du temaer tilgjengelig på PrestaShop-markedet som du kan få tilgang til herfra.

2. Installer og endre tema

Hvis du vil endre temaet i PrestaShop-butikken din, kan du finne noen få temaer under Design> Temakatalog. For å få dem, må du imidlertid gå til temamarked, så du kan like godt gjøre det direkte.

prestashop malebutikk

Her kan du filtrere temaer i henhold til PrestaShop-versjonen, butikkategorien, språket og mye mer. Dessverre inneholder den offisielle markedsplassen ingen gratis temaer, og prisene ligger mellom $ 60 og $ 300.

Imidlertid er det gratis temaer der ute, for eksempel på Malmonster hvor du kan få noen for prisen av en sosial andel. PrestaShop fora har også noen få samlinger med gratis temaer.

Når du har avgjort et tema (og / eller kjøpt det), tilbake i butikken, klikk på +Legg til nytt tema på toppen.

Du har da tre måter å få temaet ditt på nettstedet ditt:

 • Last opp den som en zip-fil
 • Importer den direkte fra URL-en
 • FTP det inn i temaer -mappen i PrestaShop-installasjonen og velg den fra rullegardinmenyen

installere nytt tema

Når den er lastet opp, vises den i temalisten din under Tema & logo.

nytt tilgjengelig tema

Et klikk på Bruk dette temaet (hold musepekeren over det nye temaet og bekreft) aktiverer det. Når du ser på butikken din, kan du se at innholdet er det samme, men designen har endret seg.

nytt aktivt tema

3. Velg Sideoppsett

En ganske upretensiøs knapp med en viktig funksjon er Velg oppsett -knappen under temalisten din. Når du klikker på den, kommer du til en side hvor du kan velge utformingen av hver av sidene på nettstedet ditt via rullegardinmenyen. Hva som er tilgjengelig avhenger av hva temaet ditt har å tilby.

velg oppsett

For eksempel lar temaet vi nettopp installerte velge mellom en fullbredde-, tre-kolonne- eller to to-kolonneoppsett. Derfor, hvis du ikke er fornøyd med utformingen av en av sidene dine, er det her du endrer den.

4. Endre hjemmeside-konfigurasjonen

På toppen av Tema & logo, du finner en fane som heter Hjemmeside-konfigurasjon. Som du kan forestille deg, er det her du gjør endringer på hjemmesiden din. De horisontale stolpene representerer de forskjellige modulene som for tiden er aktive der. Når du klikker på en, fremhever dette også på skjematisk til venstre.

hjemmesidekonfigurasjon

Hvis du for eksempel vil deaktivere glidebryteren, klikker du bare på den, deretter den lille pilen og velger Deaktiver. Dette vil også fjerne den fra fronten av butikken.

deaktiver moduler i hjemmesidekonfigurasjon

For noen stillinger, som Hjemmeprodukter, den foreslår også visse blokker du kan installere rett fra denne siden.

moduler tilgjengelig for installasjon i hjemmesidekonfigurasjon

Videre gir menyen koblinger til andre deler av back-enden der du kan gjøre flere endringer. Hvis du for eksempel vil legge til moduler på hjemmesiden eller endre rekkefølgen, må du gjøre det i moduler seksjon. Mer om det nå.

5. Arbeid med moduler

La oss rette oppmerksomheten mot Design> Posisjoner. Ikke bekymre deg hvis det virker litt teknisk med det første, så får du tak i det raskt. Det du ser her er alle krokene i temaet ditt og modulene som er knyttet til dem.

posisjonsmeny

Kroker er angitt plassering i temaet ditt (både i front-end og back-end), og moduler kan være ting som widgeter, statistikk, lenkelister, abonnementskjemaer, bildebrytere, sosiale knapper og mer. For eksempel på displayHome krok, du finner en modul som heter Tilpassede tekstblokker.

displayhake krok

Som du sikkert kan gjette, er dette Lorem ipsum fylt blokk på hjemmesiden.

tilpasset tekstblokk i frontend

Den korte beskrivelsen av kroken forteller deg også dens posisjon i temaet. Følgelig, hvis du vil gjøre endringer i denne blokken, er det her du gjør det.

Noe av det første du kan gjøre er å bruke pil opp og ned eller klikke på posisjonsnummeret for å dra og slippe modulen til en annen posisjon. På denne måten kan du endre hvor blokken vises. Endringer lagres automatisk, slik at de også er direkte synlige på forsiden.

For å bli kvitt modulene helt, klikker du på den lille pilknappen og velger Hekt.løsne modulen fra kroken

Alternativt kan du merke av i boksene til venstre for flere moduler og klikke på Fjern koble til utvalget -knappen som vises.

hake opp flere moduler

Uansett vil blokken ikke lenger være der.

6. Transplantasjonsmoduler

Hvis du vil få den tilbake, må du koble modulen til kroken igjen. Dette kalles “transplanting” i PrestaShop og har sin egen side. Du kan komme dit via Transplanter en modul knappen øverst til høyre på posisjoner skjerm.

transplantasjonsmodulmeny

Nedtrekkslisten øverst viser deg de tilgjengelige modulene på nettstedet ditt. Når du har valgt den du vil, vil Transplantasjon til listen blir aktiv og gir deg alle stedene du kan knytte den til. Under unntak, du kan definere hvor denne modulen ikke skal vises. Dette er egentlig ikke aktuelt i dette tilfellet, men det er fornuftig for andre moduler. Skriv ut en liste med komma, eller velg fra listen nedenfor (bruk Ctrl og Skifte å velge flere).

transplantasjonsmodulkonfigurasjon

Lagre valgene nederst når du er fornøyd. Etter det skal den tilpassede tekstblokken være tilbake. Hvis du vil gjøre endringer på et senere tidspunkt, kan du alltid klikke på Redigere knappen på modulen i posisjoner skjermen for å gå tilbake til denne menyen. Du kan finne mer informasjon om kroker og moduler i hjelpeavdelingen eller dokumentasjon.

7. Endre menyen

Hva om du vil gjøre endringer, ikke til tilstedeværelse eller plassering av moduler, men til innholdet, for eksempel hovedmenyen? Når du blar til bunnen av posisjoner menyen, kan du se at den er knyttet til displayTop krok.

hovedmeny-modul på displaykroken

Likevel, hvis du vil gjøre endringer i det den viser, må du henvende deg til Moduler> Module Manager. Her finner du alle tilgjengelige moduler på nettstedet ditt både aktive og inaktive.

modulansvarlig

For å finne hovedmenymodulen, bytter du ned rullegardinmenyen under Status til Aktiverte moduler. Så, se etter Hovedmeny under Design og navigering (du må kanskje klikke Se mer på bunnen).

hovedmeny i modulansvarlig

Du kunne også ha funnet det ved å bruke søkefeltet øverst. Uansett når du klikker på Konfigurer, det vil ta deg hit:

konfigurere hovedmenyen

Til venstre ser du hva som allerede finnes på menyen, til høyre sidene som er tilgjengelige i butikken din. Bruke Ta vekk og Legge til -knapper for å bli kvitt menyelementer eller legge til mer i menyen. Merk et av elementene som allerede er til stede, og bruk deretter pilknappene til venstre for å endre rekkefølgen. For å legge til tilpassede lenker, bruk skjemaet nederst.

Når du er ferdig, ikke glem å lagre for å se endringene i butikken din. Merk at forskjellige moduler har forskjellige konfigurasjonsalternativer. Så denne skjermen ser ikke alltid like ut.

8. Endre sider

Neste stopp er Design> Sider.

sidemeny

Her ønsker vi å endre innholdet i Om oss side. Det første du vil legge merke til er de såkalte sidekategoriene. Disse lar deg gruppere sider etter emne for bedre organisering. Dette vil også flytte dem under den samme kategorien i brødsmuler.

For øyeblikket ønsker vi ganske enkelt å bla ned til Om oss og klikk på “pennsymbolet” til høyre for å redigere det. Dette vil bringe oss til følgende side:

Rediger side

Innstillingene her er ganske enkle. Øverst kan du endre kategorien du vil at denne siden skal vises under. Under det kan du endre sidetittelen, spesifisere en metatittel, beskrivelse og nøkkelord (sistnevnte er egentlig ikke nødvendig). Sett permalink under Vennlig URL. Forhåndsvisningen viser deg hvordan siden vil se ut i søkemotorer.

Lag deretter sideinnholdet i redigereren. Hvis du noen gang har brukt WordPress classic editor eller en vanlig tekstbehandler, bør du føle deg hjemme. Du kan bruke formatering, angi overskrifter, inkludere bilder, lenke til andre sider, legge inn videoer med mer.

Lagre og forhåndsvis nederst. Vis deretter siden på butikken din ved å bytte på viste knapp til Ja. Når du legger butikken på nettet, vil du sannsynligvis også stille Indeksering av søkemotorer til Ja. Hvis det er fornuftig, kan du selvfølgelig også holde siden utenfor søkeindeksen.

Bortsett fra det er du ferdig. Lagre endringene du har gjort for å se dem i front-end. Å lage nye sider fungerer på samme måte.

Andre designinnstillinger

Hva annet gjør Design delen har å tilby? La oss gå raskt over det:

 • E-posttema – PrestaShop sender jevnlig e-post til kunder (f.eks. Deres ordrebekreftelse). Her kan du kontrollere designen og andre aspekter av disse meldingene.
 • Bildeinnstillinger – I dette panelet angir du størrelsene PrestaShop lager av bilder du laster opp til butikken din.
 • Link-widget – Lag innhold for lenkeliste modul.

Sett opp en betalingsgateway

Når du har laget produktene dine og designet butikken din, er det på tide å sette opp en betalingsgateway. Du kan gjøre det under Betaling> Betalingsmetoder.

betaling gateways-menyen

Øverst finner du betalingsmetodene som allerede er tilgjengelige for kundene dine. Nedenfor er en rekke moduler du kan installere for å legge til mer i butikken din. Det er flere tilgjengelige i markedet.

Et klikk på Konfigurer starter oppsettet. Vær forsiktig med at mange av de elektroniske betalingsalternativene lar deg kjøre dem i testmodus slik at du kan prøve dem ut uten faktisk betaling.

konfigurere betalingsgateway

Velg hva som er fornuftig for deg og konfigurer det. Når de er aktive, er betalingsportene automatisk tilgjengelige for besøkende, uten å måtte koble disse modulene hvor som helst. Imidlertid, hvis du vil fjerne betalingsportene du ikke bruker lenger, må du gjøre det i Modulansvarlig.

Lokalisering og skatter

Et av de siste trinnene kan være å lokalisere og oversette butikken din for internasjonale kunder. PrestaShop gjør det veldig enkelt, og du kan finne alternativene under Internasjonalt> Lokalisering panel.

lokaliseringsmeny

Her lar den deg sette opp standardspråket, land, valuta, tidssone, enheter osv. Du kan også angi disse for forskjellige steder du kan være for deg.

Den kule tingen: PrestaShop kommer med mye av det allerede er forhåndskonfigurert. I stedet for å legge inn alt manuelt, kan du laste ned såkalt lokaliseringspakker. Bare velg hvilket land du vil lokalisere butikken din for og hvilke deler du trenger å justere (stater, skatter, valuta, språk, enheter). Så, treff Importere.

Du vil da få alt på nettstedet ditt, slik at du kan tilby det til kunder. I tillegg inkluderer PrestaShop automatisk en språk- og valutabytte til butikken din hvis mer er tilgjengelig.

valuta og språk switcher i prestashop

I tillegg finner du alternativet å inkludere oversettelser for sidene og produktene dine i bakenden.

Bortsett fra ovenstående, finner du tre andre faner i lokalisering panel:

 • språk – Språkene som er installert på nettstedet ditt. Slett de du ikke trenger lenger, og rediger datoformatet og andre språkegenskaper.
 • valutaer – Samme som språk, men for valutaer. Det inkluderer også muligheten til å aktivere live valutakurser.
 • geolocation – Dette lar deg begrense tilgangen til butikken din eller deler av den, avhengig av hvor besøkende er.

Andre lokaliseringsmenyer

Her er hva annet Internasjonal delen inneholder:

 • steder – Her definerer du geografiske lokasjoner som du selger og sender til eller som kunder kan velge som sitt sted når de registrerer seg. Det er også her du konfigurerer skatteinnstillinger, valuta og viktige leveringsinnstillinger avhengig av kundeplassering.
 • skatter – Denne menyen inkluderer alle skatter som er lagret i butikken din. Du styrer hvilken avgiftssats som gjelder for hvilken geografisk region, prosentandel og mer. PrestaShop importerer dette automatisk fra lokaliseringspakker, men du kan også gjøre manuelle endringer.
 • Oversettelser – PrestaShop og komponentene kommer på mange språk, men ikke alle er komplette. Hvis noe ikke stemmer, kan du i denne menyen gjøre endringer i stort sett alle oversettelser. Det er et relativt sammensatt tema, så sjekk brukeren dokumenterer.

Konfigurer innstillinger

PrestaShop tilbyr en rekke innstillinger som er lokalisert i Handle parametere og Avanserte parametere. Det er for mange til å gå over dem en etter en, så her er en kort oversikt.

Handle parametere

 • Generell – SSL og andre sikkerhetsinnstillinger, avrunding av nummer, skjerminnstillinger, multistore, hovedbutikkategori og måter å stille butikken til vedlikeholdsmodus på
 • Bestillingsinnstillinger – Hva kunder ser i kassen og om gjestekassa er mulig, minimum kjøps- og gavealternativer, bestill statusmeldinger
 • Produktinnstillinger – Mulighet for å slå av handlekurver, innstillinger for nye produkter og produktbeskrivelser, visning av produktsidealternativer, lagerbeholdning og out-of-stock management, pagination
 • kunder – Hvilken informasjon å spørre fra og vise til kunder, kundegrupper (f.eks. For rabatter), titler kunder kan velge selv (f.eks. Mr./Mrs)
 • Kontakt – Kontaktinformasjon for å vises på Kontakt oss side og butikklokasjoner
 • Trafikk og SEO – Rediger permalink på sider på nettstedet ditt, sett opp metabeskrivelser, SEO-tittel og annen metainformasjon, endre URL-strukturen, konfigurer robots.txt, søkemotorene som PrestaShop-installasjonen din kjenner, og se nettsteder som henviser besøkende til deg
 • Søk – Innstillinger for å forbedre søket på nettstedet ditt, for eksempel aliaser av feilstavede ord og tagger som brukes på nettstedet ditt
 • Kjøpmannskompetanse – Gamification-funksjon som gir deg merker og andre belønninger for å fullføre visse deler av oppsettet av nettstedet ditt

Avanserte parametere

 • Informasjon – Innsamlet data om butikken din, for eksempel server- og databaseinformasjon
 • Opptreden – Måter å forbedre butikkytelsen, tømme hurtigbuffer, aktivere feilsøkingsmodus, komprimering, hurtigbufring og mer
 • Administrasjon – Moduloppdatering og cookie-innstillinger, last opp kvote og varsler
 • E-post – Liste over e-postmeldinger sendt fra installasjonen av PrestaShop, innstillinger for å sende e-post og teste dem
 • Importere – Importer data i CSV-form
 • Team – Konfigurer hvem som har tilgang til butikken din, hvilken rolle de har, og hvilke tillatelser det innebærer
 • database – Omhandler den underliggende databasen, og lar deg kjøre SQL-spørringer, sikkerhetskopiere og gjenopprette databasen fra PrestaShop
 • Tømmerstokker – Alt som har skjedd i butikken din (for eksempel brukerhandlinger) blir logget her
 • Nettjeneste – Lag API-nøkler for å koble PrestaShop med tredjepartsprogramvare

Start din nettbutikk med PrestaShop

PrestaShop er en kraftig eCommerce-pakke. Det lar deg bygge en fullverdig nettbutikk med avanserte funksjoner. Du kan tilpasse den til dine behov, og begynne å selge på kort tid.

Innstillingene er veldig komplekse, men har et nybegynnervennlig grensesnitt og passer for ikke-tekniske brukere. Det tar bare en stund å forstå hvilken del av admingrensesnittet som gjør hva.

Mengden funksjoner som gratisversjonen tilbyr, er en positiv overraskelse. Andre løsninger krever penger for mye av det, med PrestaShop får du rett ut av boksen.

Den eneste ulempen er at prisene for avanserte design og funksjoner er litt dyre. Derfor må du på forhånd finne ut hva det er du trenger og hvor mye det vil koste. Etter det får du en robust og funksjonsrik e-handelsløsning.

Hva er din favoritt PrestaShop-funksjon? Har du spørsmål angående informasjonen ovenfor? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map