Slik bytter du webhost for ditt WordPress-nettsted


Slik bytter du webverterDet kan være en skremmende oppgave å finne ut hvordan du bytter webverter. Det er imidlertid flere årsaker til at du bør gjøre det.


Hvor du er vert for nettstedet ditt påvirker mange ting – sikkerhet, nettstedets hastighet og sikkerhetskopieringer. I tillegg er det mange typer webhotell, og du må sørge for at du velger den rette for dine behov.

Hvis din nåværende leverandør ikke lenger oppfyller dem, er det på tide med en endring.

Hvordan flytter du nettstedet ditt fra en vert til en annen? Det er akkurat det vi vil snakke om i denne gjennomgangen.

Klar? La oss komme i gang!

Rask merknad: Noen av de beste WordPress-hostingleverandørene tilbyr gratis migrasjonstjenester. Det betyr at de vil ta seg av alt som trengs for å bytte webhotell for deg. Det er verdt å ta kontakt med den nye leverandøren din før du går gjennom prosessene nedenfor.

Samle ressursene dine

For å bytte fra en webhotell til en annen, trenger du følgende:

 • Tilgang til begge hostingkontoer – I løpet av prosessen må du gjøre noen endringer på både de gamle og nye hostingkontoer. Hvis du ikke er sikker på påloggingsinformasjonen din for noen av dem, er det nå på tide å finne ut av det.
 • Tilgang til databasen – Å flytte fra en webhotell til en annen krever tilgang til nettstedets database. Dette skjer ofte i administrasjonsområdet til hostingkontoen din, noe som betyr at det er enda en grunn til å forsikre deg om at du vet hvordan du kommer dit.
 • FTP-klient – I hvert tilfelle vi diskuterer nedenfor, må du flytte data fra eller til en FTP-server. For det trenger du en FTP-klient. Et flott gratis alternativ er FileZilla, men du kan bruke hvilken som helst klient du ønsker.
 • Tekstredaktør – Du trenger også en koderedigerer for å endre viktige filer. Et av de beste alternativene er Notisblokk++ (det er også gratis), men du kan gå med hva du vil.

Har du alt sammen? Kult, la oss hoppe til hvordan du bytter webhotell for WordPress-nettstedet ditt.

Flytte nettstedet ditt fra en vert til en annen manuelt

Vi starter med å gjøre bryteren manuelt. Hvis du leter etter en løsning som bruker en WordPress-plugin, blar du bare nedover.

1. Sikkerhetskopier filene dine

Den første tingen å gjøre er å sikkerhetskopiere nettstedets filer. Dette vil sannsynligvis ta lengst tid, så la oss begynne med det. Trinn én er å logge på FTP-serveren din. Bare fyr opp FTP-klienten vi snakket om, sett inn legitimasjon og koble til.

Etter det, finn rotkatalogen til WordPress-nettstedet ditt (hvis det ikke er destinasjonssiden som standard) og merk alle filene.

hvordan du bytter webhotell - overfør wordpressfiler med filezilla

Merk at nettstedet ditt kan inneholde filer som ikke er synlige som standard (som f.eks .htaccess). Sørg derfor for at FTP-klienten også viser disse filene. I FileZilla finner du dette alternativet under Server> Kraft som viser skjulte filer.

Når du har merket alle filene, kopier dem til en katalog på datamaskinen. Avhengig av størrelsen på nettstedet ditt, kan det ta en stund så vi kan gå videre til trinn to i mellomtiden.

2. Eksporter databasen

Databasen er den andre delen av nettstedet ditt. Måten du får tilgang til den skiller seg fra vert til vert. I de fleste tilfeller havner du i phpMyAdmin:

phpmyadmin hovedpanel

Velg databasen du vil eksportere fra venstre. Hvis du ikke vet hvilken som er, bare sjekk wp-config.php filen til det nåværende nettstedet ditt der det står:

definere ('DB_NAME', 'database_name_here');

Dette vil fortelle deg navnet på databasen nettstedet ditt bruker.

Gå deretter til Eksport tab.

eksporter database for å bytte webhotell

Velge Tilpasset under Eksportmetode. Gjør følgende valg i menyen:

 • Format – La være SQL.
 • tabeller – Merk alle tabellene du vil eksportere. Vanligvis er det alle sammen. Deaktiver noen hvis du har en god grunn til det (f.eks. Hvis du er vert for databaser for flere nettsteder med forskjellige prefikser).
 • Produksjon – Sett kompresjon til zippet eller gzippet for å gjøre nedlastingen raskere.
 • Formatspesifikke alternativer – La alt være som det er.
 • Alternativer for oppretting av objekter – Sørg for å velge Legg til DROP BORD / VISNING / PROSEDYR / FUNKSJON / EVENT / TRIGGER.
 • Alternativer for oppretting av data – La alt være som det er.

Når du er ferdig, klikker du  på bunnen. Dette skal resultere i nedlasting av filer. Lagre den komprimerte databasen på datamaskinen din og gå videre til neste trinn.

3. Opprett en database på din nye vert

Nå er det på tide å lage et nytt hjem for databasen du nettopp eksporterte. Gå til din nye vert og logg inn på kontoen din. Finn delen som omhandler MySQL-databaser.

Lag følgende:

 1. En ny database
 2. En databasebruker med full rettigheter til den databasen
 3. Et sikkert databasebrukerpassord

Noter ned alle tre, du trenger dem snart. Finn også ut navnet på MySQL-serveren. I mange tilfeller vil dette være lokal vert men ta kontakt med leverandøren din for å være sikker.

4. Rediger config.php

Nå skal nettstedsfilene dine være ferdige med nedlasting. Hvis det er tilfelle, er det på tide å gå til katalogen der du lagret dem og finne en fil som heter wp-config.php.

Det er en viktig systemfil som blant annet kontrollerer kommunikasjonen mellom nettstedets filsystem og databasen.

Det første du bør gjøre er å lage en kopi av den eksisterende filen og lagre den et sikkert sted. Etter dette åpner du originalen med teksteditoren din og finn følgende avsnitt:

definere ('DB_NAME', 'database_name_here');

/ ** MySQL database brukernavn * /
define ('DB_USER', 'brukernavn_her');

/ ** MySQL database passord * /
define ('DB_PASSWORD', 'password_here');

/ ** MySQL vertsnavn * /
define ('DB_HOST', 'localhost');

Bytt ut der det står database_name_here, username_here og passord_her med databasenavnet, brukernavnet og passordet du opprettet tidligere. Legg merke til at det i ditt tilfelle faktisk ikke vil si det database_name_here osv., men vil inneholde informasjonen til din nåværende vert. De vil være i samme posisjon.

Forsikre deg om at du setter inn MySQL-serverinformasjonen din stedet lokal vert (eller la det være som hostingleverandøren din bruker lokal vert for denne innstillingen). Når du er ferdig, lagrer du filen.

5. Last opp filene dine til den nye verten

Når alt dette er ferdig, kan du starte prosessen i omvendt retning. Det første trinnet er å laste opp filene dine til serveren hos den nye hostingleverandøren. Det vil sannsynligvis ta lang tid, så vi kan starte det og gjøre andre ting mens det kjører.

Nå kjenner du boret. Avslutt FTP-klienten din, og koble denne gangen til den nye serveren. En rask advarsel: Vanligvis vil du bruke nettadressen til å koble til via FTP. I dette tilfellet peker domenet fremdeles til den gamle serveren din, så det vil ikke fungere.

Det er en løsning som bruker IP-adressen til den nye serveren din i stedet. Du kan vanligvis finne dette i hostingkontoen din. Hvis ikke, husk å kontakte support – de skal kunne hjelpe deg.

Når du er ferdig, finn filene du lastet ned tidligere, og last dem opp (inkludert de modifiserte config.php fil) til rotkatalogen. Når opplastingen kjører, gå videre til neste trinn.

6. Importer databasen

I mellomtiden kan vi ta oss tid til å importere databasen. Logg deg på databaseadministrasjonsverktøyet på den nye serveren for det. Vi antar at det er phpMyAdmin igjen.

Velg databasen du opprettet tidligere fra listen, og velg Importere øverst på skjermen.

importer database for å bytte webhotell

Klikk på Bla og velg filen du eksporterte tidligere. Etter det, bla ned til bunnen og klikk . Importen starter deretter.

Tiden det tar å fullføre avhenger av størrelsen på databasen. Du vil motta en suksessmelding når det er gjort.

Valgfritt: Bytt ut den gamle URL-en i databasen

Hvis du ikke bare flytter nettstedet ditt til en ny webhotell, men også endrer nettadressen din, er det et ekstra trinn. I dette tilfellet må du bytte ut referanser til den gamle URL-en i databasen med den nye. Hvis du ikke gjør det, vil alle slags ting gå galt!

Det er flere måter å gjøre dette på. Det enkleste jeg har funnet er Søk Erstatt DB-skript. Du kan laste den ned gratis (i bytte mot e-postadressen din). Bare last den opp til nettstedskatalogen din (i en hemmelig mappe) og naviger der med nettleseren din.

søk erstatte database skript hjelp til å bytte webhotell

Bare sett inn din gamle og nye URL i feltene øverst. Alt annet skal vanligvis forbli som det er. Bruke tørke løpe for å teste alt. Når alt ser bra ut, gjør du live-løpet.

Viktig: Under ingen omstendigheter skal du la skriptet ligge på serveren når du er ferdig. Det er veldig kraftig og kan gjøre virkelig skade på nettstedet ditt hvis noen andre finner det.

Skulle manuset ikke fungere for deg, kan du også gjøre det erstatte URL via SQL-kommandoer.

7. Endre DNS-serveren din

Når du er ferdig med alt dette, er det på tide å sette URL-en på den nye serveren. Det betyr å endre innstillingene for DNS-serveren.

Prosessen avhenger av hvor domenet ditt er registrert. Hvis du for eksempel registrerte deg hos den gamle hostingleverandøren din, er den beste ideen å overføre hele domenet til den nye leverandøren. Snakk med støtten om hvordan du gjør det.

Hvis du har kjøpt det fra en domeneregistrator som Domain.com, må du oppdatere navneserverinnstillingene. Du trenger navneserveradressene til den nye verten. De ser vanligvis noe slik ut:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Du må koble disse til domenet ditt. Som nevnt vil prosessen være litt forskjellig avhengig av hvor du har kjøpt den. Her er instruksjoner for noen av de vanligste sakene:

Snakk med den som har ansvaret hvis du trenger hjelp. Når du er ferdig, må du være oppmerksom på at det kan ta opptil 48 timer før endringene skjer. Du kan bruke et verktøy som Hva er min DNS for å se om den er ferdig.

Inntil da, sørg for ikke å gjøre noen endringer på nettstedet ditt. Det kan hende du endrer det gamle nettstedet i stedet for det nye stedet.

Når alt er gjennom, skal nettstedet ditt migreres uten driftsstans. Fordi begge nettstedene dine har samme innhold, vil besøkende ikke legge merke til endringen.

8. Rydde opp

Når DNS-endringen har gått gjennom, kan du gå tilbake til den gamle verten og slette nettstedfiler og database. Det kan være lurt å vente i opptil en uke før du gjør det for å sikre at alt fungerer bra.

I alle fall må du huske å oppbevare de lokale kopiene (inkludert originalen wp-config.php) rundt. Det kan være behov for å rulle migrasjonen tilbake. I så fall vil du være glad for at du fremdeles har dem.

Slik bytter du webhost via WordPress Plugin

Alt ovennevnte kan forkortes kraftig ved å bruke en plugin. Det lar deg automatisere deler av prosessen. Selv om det er andre alternativer der ute, anbefaler jeg på det sterkeste Duplicator-plugin. Det er gratis og gjør prosessen til en lek.

1. Installer duplikator

Naturligvis er det første trinnet å installere plugin-modulen. Dette krever de vanlige trinnene. Logg på WordPress-nettstedet ditt og naviger til Plugins> Legg til nytt. Skriv inn plugin-navnet i søkefeltet for å finne det og klikk Installere nå når den vises på listen.

installer duplikator for å bytte webhotell

Når nettstedet er ferdig lastet ned, trykker du på Aktiver for å kunne bruke plugin-modulen.

2. Eksporter det eksisterende nettstedet

Når Duplicator er installert og aktiv, vil du finne et nytt menyelement med navnet i WordPress adminområdet. Hvis du klikker på den, kommer du til dette:

duplikator plugin-visning i wordpress

Plugin-en lagrer den såkalte pakker. Dette er zippede versjoner av nettstedet og databasen din. Siden du ikke har opprettet noen ennå, er listen tom. På tide å endre det. Klikk Lag ny i øverste høyre hjørne for å komme i gang.

eksport av nettsted med duplikatoroppsett

På neste skjermbilde har du flere alternativer.

 • Oppbevaring – Du kan konfigurere hvor du skal lagre nettstedets sikkerhetskopi. Vær oppmerksom på at med mindre du har Pro-versjonen av Duplicator, er det eneste alternativet din egen server, så det er ingenting å gjøre her.
 • Arkiv – I denne delen kan du ekskludere at både filer og deler av databasen blir migrert. Bruk dette hvis du har gode grunner.
 • Installer – Du kan fylle ut databaseinformasjonen til det nye servermiljøet ditt. Dette er også en del av det senere oppsettet, slik at du kan ignorere det for øyeblikket.

Mest sannsynlig vil du bare klikke neste. Plugin-en vil deretter utføre en systemsjekk for å se om den har alt den trenger for å fungere ordentlig. Du kan se funnene når det er gjort.

dupliseringsskanning fullført

Hvis alt er i orden, kan du starte byggeprosessen ved å klikke på knappen nederst. Dette kan ta flere minutter, så ikke lukk nettleseren. Når den er ferdig, vil du se dette:

ferdig sikkerhetskopi i duplikator

Last ned både installasjonsprogrammet og arkivet ved å klikke på knappene separat eller med nedlastningskoblingen med ett klikk. Bra gjort!

3. Last opp filene via FTP

Neste trinn er å laste opp filene til serveren. Du må bruke IP-adressen i stedet for domenet for å koble til via FTP.

Når du er koblet til, må du sørge for at du laster opp både installasjonsfilen og arkivet. Plasser dem i rotkatalogen og sørg for at de er tomme på forhånd.

4. Lag en ny MySQL-database

Med plugin-metoden trenger du også en MySQL-database for det nye nettstedet ditt. Vi har snakket om det i detalj tidligere. Gjør det du må gjøre for å ende opp med en ny database, et brukernavn med fulle rettigheter for databasen og databasepassordet. Husk å notere MySQL-serveren som verten din gir deg for nettstedet ditt.

5. Koble til det nye nettstedet

For neste trinn kan det hende du får et problem. For å distribuere nettstedet, må du få tilgang til filene på serveren din via en nettleser. Det skjer vanligvis ved å skrive inn domenenavnet.

Hvis du bruker det samme domenet som før, peker det ikke til den nye serveren din ennå. Selvfølgelig kan du endre det for å komme deg rundt problemet. Dette vil imidlertid a) ta en stund å faktisk skje, og b) vil bety driftsstans for nettstedet ditt.

Heldigvis er det en måte å bruke datamaskinene på verter fil. Du kan lokalt kartlegge domenenavn til bestemte IP-adresser. På den måten kan du få tilgang til filer på den nye serveren via det gamle domenet uten å endre noe for de besøkende.

(Hvis du bruker et annet domene på den nye verten, kan du hoppe over dette trinnet helt.)

Det første du trenger er IP-adressen til den nye serveren din. Din leverandør skal vise den informasjonen for deg. Hvis du ikke finner det, spør!

Etter det må du åpne din vertens fil. Slik gjør du det på forskjellige plattformer:

 • Windows – Åpne oppgavelinjemenyen, søk etter “notisblokk”. Høyreklikk på resultatet og velg “kjør som administrator”. Når du kjører, bruk programmet for å åpne c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Forsikre deg om at du søker etter “Alle filer” for å se den aktuelle filen.
 • Mac os – Åpne terminalen og skriv kommandoen sudo nano / etc / hosts. Du kan bli bedt om å oppgi administratorpassordet.
 • Linux – For Linux kan du bruke samme metode som med Mac OS.

Når du har tilgang til filen, må du sette inn både IP-adressen du fant tidligere og domenenavnet. Det vil ende opp med å se slik ut:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Merk: mellomrommet mellom IP-adressen og domenet er en fane. Sørg også for å erstatte adressen med serverens faktiske adresse og yoursite.com med ditt virkelige domene. Lagre endringene, og du skal kunne få tilgang til den nye serveren ved å bruke ditt eksisterende domenenavn.

Viktig: Når du er ferdig med overføringen, må du endre din verter fil tilbake til opprinnelig tilstand!

6. Kjør migreringsprosessen

Nå er det på tide å starte migrasjonsprosessen for alvor. Navigere til http://yoursite.com/installer.php (sett inn ditt virkelige domene), dette skal føre deg til dette skjermbildet:

duplikatdistribusjon trinn 1

Forsikre deg om at installasjonsprogrammet gir deg et Sende for arkiv og validering, sjekk deretter vilkårene og klikk på neste på bunnen. Dette vil starte distribusjonsprosessen.

Etter det blir du bedt om å sette inn databaseserver, navn, brukernavn og passord.

duplikatdistribusjon trinn 2

Du bør ha de for hånden fra før. Du kan bruke Testdatabase for å sikre at alt fungerer. Klikk deretter neste en gang til. Plugin vil importere databasen.

I neste trinn har du sjansen til å erstatte omtaler av den gamle URL-en med den nye. Forsikre deg om at riktig URL er i feltet! Duplicator vil deretter fullføre prosessen.

duplikatdistribusjon trinn 4

Den endelige skjermen gir deg en lenke til å logge inn på nettstedet ditt og rapporterer om alt gikk bra. Sørg for å logge inn og sjekk om alt fungerer som det skal. Ikke glem å følge Duplicators instruksjoner for å rydde opp etter deg selv.

hvordan bytte webhotell rydde opp etter migrering

7. Oppdater DNS-navneserveren

Med denne metoden må du fortsatt endre domenet fra den gamle serveren til den nye.

Vi har allerede snakket om dette i detalj ovenfor, så du kan henvise til den delen. Få navneserveradressene fra den nye verten og koble dem til domenet ditt. Vent deretter til endringene har gått gjennom før du gjør endringer på nettstedet ditt.

Etter det er du ferdig – gratulerer! Du har nettopp lært hvordan du bytter webhotell for WordPress-nettstedet ditt. Fantastisk saus!

Bytte nettverter for WordPress-nettsteder i et nøtteskall

Å bytte WordPress-nettstedet ditt fra en webhotell til en annen kan være en skremmende oppgave, spesielt for de første tidtakerne. Husk at akkurat som alt annet som angår driver ditt eget nettsted, det blir mindre vanskelig når du bryter det ned til trinn.

Hvis du har fulgt med ovenstående, skal du nå ha flyttet nettstedet til den nye hostingleverandøren din. Uansett hvilken prosess du bestemte deg for, la oss raskt oppsummere de grunnleggende trinnene:

 1. Sikkerhetskopier nettstedets filer og database
 2. Forbered det nye vertsmiljøet for bryteren
 3. Importer filene og databasen til den nye verten
 4. Bytt navneserver på domenet ditt

Det er i grunnen det. Gratulerer igjen for at du har gjort det så langt – godt gjort!

Har du spørsmål eller flere tips om hvordan du kan bytte webhotell? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map