Wix til WordPress

Wix til WordPress Migration GuideWix er en enkel å bruke sidebygger, som lar deg få et grunnleggende nettsted raskt igang takket være dra og slipp-grensesnitt og maler. Mange bedriftseiere på et budsjett, eller som liker brukervennligheten, velger Wix når det gjelder å bygge nettstedet deres.


Selv om Wix kan være en levedyktig løsning for et grunnleggende nettsted, kan det ikke skalere med virksomheten din når den begynner å vokse. Som sådan, på et tidspunkt, vil du uunngåelig måtte migrere til en kraftigere plattform.

Hvis du ønsker å flytte fra Wix, er det ingen bedre plattform enn WordPress. Det gir mer enn 50% av Internett og lar deg bygge et nettsted som kan støtte veksten i virksomheten din.

I dette innlegget vil vi vise deg trinn for trinn hvordan du konverterer Wix-nettstedet til WordPress, til tross for at Wix ikke lar deg eksportere dataene dine. Med litt arbeid kan du flytte nettstedet ditt fra Wix til WordPress uten å måtte starte på nytt.

La oss komme i gang.

Hva du trenger å vite og gjøre før du konverterer Wix-nettstedet til WordPress

Før du hopper inn i migrasjonsprosessen, er det noen få ting du trenger å vite. Som nevnt tidligere, er Wix ikke en plattform utstyrt for å håndtere veksten på nettstedet ditt. Bortsett fra det, er det en hostet løsning som betyr at alt fra domenet ditt til vertskapet ditt har blitt håndtert av dem.

Når du bestemmer deg for å flytte til en plattform med egen vert, blir du ansvarlig for å finne din egen hosting og sørge for at domenenavnet ditt ikke utløper.

Den siste tingen å huske på er at Wix-malen din ikke kan gjenskapes i WordPress pixel for pixel. Som sådan vil nettstedet ditt sannsynligvis se annerledes ut enn det gjorde på Wix.

Imidlertid er det mange vakre temaer å velge mellom, både gratis og betalt, så sjansen er stor for at du vil kunne finne et tema du vil bli forelsket i.

Med det i bakhodet, er dette hva du trenger å gjøre før du starter migreringsprosessen.

Trinn 1: Kjøp hosting

Bluehost

Det første trinnet er å kjøpe en hostingplan for nettstedet ditt. Det er mange vertsleverandører der ute; fra billige delte hostingplaner til dyrere administrerte WordPress-hosting.

Delt WordPress-hosting er et godt valg hvis du har en utvikler i teamet ditt som administrerer nettstedet ditt og tar seg av vedlikeholdsoppgavene som er involvert i å eie et nettsted.

Dette inkluderer å sørge for at WordPress med plugins og temaer som du bruker på nettstedet ditt, er oppdatert. Det innebærer også å optimalisere nettstedet ditt for å laste raskt og implementere riktig sikkerhetspraksis. Med andre ord, delte hostingplaner har mye ansvar fra din side når det gjelder vedlikehold av nettsteder.

Men hvis du ikke ønsker å bekymre deg for vedlikeholdsoppgaver, er administrert WordPress-hosting det beste valget for deg. Med en administrert hostingplan vil vertsselskapet håndtere de tekniske aspektene knyttet til nettstedet ditt. Dette inkluderer å optimalisere nettstedet ditt for å laste raskt, sikre og overvåke nettstedet ditt for å forhindre hackingforsøk.

Noen administrerte hostingplaner vil til og med bruke WordPress- og plugin-oppdateringer for deg, så alt du trenger å bekymre deg for er å oppdatere nettstedet ditt med ferskt innhold og drive virksomheten din..

Hva med mitt domenenavn?

Husk at hvis du har brukt gratis Wix-planen, eller hvis du vil endre navnet på nettstedet ditt eller domenet, vil du også måtte kjøpe et nytt domenenavn.

Mens de fleste delte hostingleverandører tilbyr deg et gratis domenenavn når du registrerer deg for hosting, er det bedre hvis du registrerer domenenavnet ditt hos en leverandør som Namecheap eller Google Domains.

Hvis du allerede har kjøpt et domenenavn med Wix, kan du beholde det og overføre det når du har flyttet over alt innholdet fra Wix-nettstedet.

Overfør domenenavnet ditt

Når du har fått din nye hosting, er det på tide å overføre domenenavnet ditt til en ny registrar eller vertsfirmaet ditt hvis du vil beholde alt på ett sted.

Dette er hva du må gjøre:

 1. Hvis du kjøpte domenenavnet ditt fra Wix, kan du begynne med å logge på Wix-kontoen din.
 2. Finn koblingen Mine domener, og velg domenenavnet ditt.
 3. Under fanen Avansert klikker du på Overfør bort fra Wix.
 4. Klikk på Send kode.
 5. Når koden kommer i innboksen din, ta kontakt med hostingfirmaet ditt og gi dem koden. De vil deretter fullføre domenetransferanseprosessen for deg og sørge for at den peker til WordPress-nettstedet ditt.
 6. Ellers, hvis du overførte domenenavnet til en egen registrator, må du peke domenenavnet ditt for å bruke vertsnavnserveren ved å endre DNS-innstillingene.

Trinn 2: Installer WordPress

De fleste WordPress-hostingplaner, som de som tilbys av BlueHost eller Siteground, vil ha WordPress forhåndsinstallert. Administrerte WordPress-hostingplaner inkluderer også WordPress forhåndsinstallert som standard.

Men hvis WordPress ikke ble satt opp som standard, må du installere det. Heldigvis er dette enkelt å gjøre ettersom de fleste verter har en ett-klikks WordPress installasjonsfunksjon som vanligvis kan bli funnet når du logger deg på dashbordet til hostingkontoen din..

For å installere WordPress, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene på skjermen som ber deg om nettstedstittelen, domenet du vil installere WordPress på, og ønsket brukernavn og passord du vil bruke til å logge deg på WordPress instrumentpanel..

Når du har fylt ut all den informasjonen, må du klikke på Installer nå-knappen og vente på at prosessen er ferdig. Når det er gjort, kan du logge deg på WordPress-oversikten.

Det er en god idé å stille inn WordPress-permalinks. Dette vil bestemme nettadressen for hvert blogginnlegg og side på nettstedet ditt. Som standard inkluderer WordPress datoen i permalink, men du kan endre den til noe enkelt som www.yourwebsite.com/blog-post-title.

For å gjøre dette, gå Innstillinger> Permalinks og velg den permalinkstrukturen du ønsker. Klikk deretter på Lagre endringer-knappen.

Trinn 3: Installer og tilpass et WordPress-tema

Som standard kommer WordPress med et tema forhåndsinstallert. Standardtemaet, TwentyTwenty, er imidlertid ganske barebones. Heldigvis kan du finne tusenvis av gratis temaer i det offisielle WordPress-temagruppen.

WordPress-temaer

Hvis du leter etter et tema som ligner Wixs dra- og slipp-byggherre, er det beste alternativet å installere en sidebygger-plugin som Elementor, Beaver Builder eller Divi. Dette vil gi deg dra-og-slipp-grensesnittet og designfleksibiliteten du er vant til. På toppen av sidebyggeren trenger du imidlertid også et tema som er kompatibelt med en sidebygger-plugin. Noen få temaer som fungerer med sidebyggerne ovenfor inkluderer Astra, OceanWP og GeneratePress.

Gå til for å installere et av disse temaene Utseende> Temaer og søk deretter etter det. Klikk deretter på Installer og aktiver.

Du kan deretter gå til Utseende> Tilpass for å tilpasse hvordan WordPress-nettstedet ditt ser ut ved å endre farger, skrifter og andre visuelle stiler.

Etter at du har tilpasset temaet etter din smak, kan du nå begynne prosessen med å konvertere Wix-nettstedet til WordPress.

Konvertering av Wix-nettstedet ditt til WordPress

Så nå som forarbeidet er gjort, er det på tide å konvertere Wix-nettstedet til WordPress. Det er tre alternativer for det: du kan migrere Wix-nettstedet manuelt, du kan automatisere prosessen ved hjelp av en plugin, eller du kan bruke en tredjepartstjeneste. La oss gå gjennom hvert av disse alternativene, steg for steg.

1. Hvordan manuelt konverterer Wix-nettstedet ditt til WordPress

Den første løsningen vi skal dekke er manuell migrering av Wix-nettstedet ditt til WordPress. Dette alternativet innebærer å kopiere og lime inn innholdet på sidene og blogginnleggene dine fra Wix til WordPress.

Hvis du ikke har mye innhold (mindre enn to dusin sider og innlegg samlet), kan dette være den beste løsningen, siden du vil sørge for at hvert innlegg og side på nettstedet ditt blir overført sammen med alle bildene dine..

Alt du trenger å gjøre er å følge trinnene nedenfor:

 1. Når du er logget inn på WordPress-dashbordet, åpner du en ny nettleserfane og navigerer til Wix-nettstedet.
 2. Begynn med hjemmesiden, uthev all teksten og klikk på kopier.
 3. Bytt til fanen med WordPress-oversikten og naviger til Sider. Klikk på Legg til nytt.
 4. Når sideditoren er lastet inn, kan du navngi siden med sidenavnet du kopierer fra og lime inn innholdet i. Du kan også bruke Gutenberg-redigeringsprogrammet til å opprette siden på samme måte som Wix-hjemmesiden din eller en hvilken som helst annen side ble lagt ut.
 5. For å se hvordan hjemmesiden din ser ut og for å sikre at all formatering er riktig, lagrer du som utkast og viser siden.
 6. Til slutt publiser siden.

Bare gjenta denne prosessen for hver side og legg ut på Wix-nettstedet. Du kan til og med øke hastigheten på denne prosessen ved å installere en plugin som Massesider / innleggskaper og lag alle sidene og innleggene dine på forhånd, og rediger deretter bare innleggene og sidene for å lime inn innholdet.

Massesider Innlegg Skaper

Imidlertid, hvis nettstedet ditt har mye innhold, kan denne prosessen være ganske kjedelig og tidkrevende. Som sådan kan det være lurt å vurdere et av de to neste alternativene som er beskrevet nedenfor.

2. Hvordan semi-automatisere Wix til WordPress migreringsprosess

Hvis du vil spare tid, kan det å bruke en semi-automatisert metode for å migrere Wix-nettstedet være et bedre alternativ. Siden Wix er en lukket plattform, er det ingen enkel måte å eksportere innholdet derfra.

Det er imidlertid gode nyheter. Noe av det gode med WordPress er at det støtter import av innhold fra andre plattformer som innlegg. Heldigvis kan Wix-blogginnlegg lagres som en RSS-feed og dermed importeres til WordPress.

Husk at du fremdeles må bruke den manuelle metoden for å flytte innholdet på sidene dine til WordPress-nettstedet. Du må også legge til bilder fra blogginnlegg og sider manuelt ettersom RSS-strømmen ikke lagrer bilder.

Legger RSS-knappen til Wix

 1. For å starte denne prosessen, må du først lagre Wix RSS-strømmen på datamaskinen din. Hvis du har en gammel Wix-blogg, bare gå til www.yourdomainname.com/feed.xml. Høyreklikk på siden og velg Lagre som… lagre deretter filen på datamaskinen din.
 2. Hvis du har en nyere Wix-blogg, må du legge til en RSS-knapp til bloggen din ved å klikke på + signer og velg RSS-knappen. Forsikre deg om at du bruker Wix Nettstededitor for å se dette alternativet. Lagre endringene og naviger deretter til ditt live nettsted.
 3. Klikk på bloggsiden og klikk deretter på RSS-knapp.
 4. Høyreklikk hvor som helst på siden og velg Lagre som… og lagre XML-filen.
 5. Gå tilbake til WordPress-nettstedet ditt og gå til Verktøy> Import.
 6. Installer WordPress RSS Importer og aktiver den.
 7. Når RSS-importøren er installert, klikker du på Kjør importør.
 8. Klikk på Bla gjennom-knappen og finn XML-filen du lagret fra Wix-nettstedet.
 9. Klikk Importere.
 10.  Noen ganger importeres ikke hele strømmen ved første forsøk. Sørg for å sjekke hvor mange innlegg som ble importert ved å gå til Innlegg> Alle innlegg. Hvis noen innlegg mangler, kan du redigere XML-filen med en tekstredigerer som Notisblokk og fjerne innleggene som ble importert. Deretter kan du importere XML-filen på nytt.
 11.  Følg den manuelle metoden som er skissert i det første alternativet for å importere sidene dine.
 12. Det siste trinnet er å importere bildene. Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en plugin som Last opp bilder automatisk. Denne plugin-en vil søke etter bilde-URL-er i innlegg og automatisk laste opp og importere eksterne bilder til WordPress-opplastningskatalogen. Den vil også legge til bilder i mediebiblioteket og erstatte nye bilde-URL-er med gamle URL-er.

Last opp bilder automatisk

Denne prosessen er en flott løsning hvis du har mer enn et par dusin blogginnlegg å migrere over. Imidlertid er det fortsatt en tungvint prosess hvis du hadde et noe stort nettsted med mange sider så vel som blogginnlegg. I så fall kan det være lurt å vurdere det tredje alternativet nedenfor.

3. Bruke en tredjepartstjeneste for å migrere Wix-nettstedet ditt til WordPress

Det siste alternativet er å bruke en tredjeparts tjeneste som CMS2CMS for å migrere Wix-nettstedet ditt. Det er verdt å nevne at dette er en betalt tjeneste, og prisen vil avhenge av antall innlegg og sider du har på ditt eksisterende nettsted.

CMS2CMS

Prissiden deres sier at full overføringer starter på $ 9, og du kan dra nytte av den gratis Demo-migrasjonen for å se hvordan prosessen fungerer.

Velge gratis demovering

Følg trinnene nedenfor for å komme i gang med denne prosessen.

 1. Først må du installere CMS2CMS Connector Plugin. Gå til Plugins> Legg til nytt og søk etter det, installer og aktiver deretter plugin-modulen.
 2. Når du har installert og aktivert plugin, klikker du på Plugins> CMS2CMS-kontakt.
 3. Opprett kontoen din med CMS2CMS Connector.
 4. Når du har opprettet en forbindelse med CMS2CMS nettsted, klikker du Fortsette.
 5. Å velge Gratis demonstrasjonsmigrasjon.
 6. Skriv inn nettadressen til Wix-nettstedet ditt og bekreft tilkoblingen.
 7. Skriv inn nettadressen til WordPress-nettstedet ditt og bekreft tilkoblingen.
 8. Bekreft på CMS-typene på neste side og kartlegg taksonomiene
 9. Velg de ønskede ekstra overføringsalternativene som inkluderer migrering av bilder, lag webadresser som er SEO-vennlige, få designforslag og URL-viderekoblinger.
 10.  Klikk Start migrering. Demomigrasjonen vil migrere opptil ti sider med innhold som er funnet på disse sidene.
 11. Hvis du er fornøyd med overføringsresultatene, kan du nå fortsette med den faktiske overføringsprosessen.

Bekreftelse av taksonomier

Det er verdt å nevne at denne pakken ikke kommer med noen støtte fra CMS2CMS-teamet, men du kan starte migreringsprosessen på nytt senere hvis du finner ut at den faktiske overføringen ikke gikk som forventet.

Demovering fullført

Hvis du vil ha en komplett, hands-off opplevelse, kan du velge en av premiumpakkene deres som starter på $ 299 og inkluderer migrering av et stort antall sider, tilpasset migrering og migrering av Wix-webdesign.

Hva du skal gjøre etter at du migrerte nettstedet ditt

Når overføringsprosessen er fullført, er det noen flere ting du trenger å gjøre før du kan avbryte Wix-planen.

Oppsett Manglende funksjoner

Det første du trenger å gjøre etter migreringsprosessen er å konfigurere alle innebygde funksjoner du har hatt på Wix-nettstedet. Dette kan omfatte alle bestillingsskjemaer for avtaler eller kontaktskjemaer, e-postabonnementskjemaer, sosiale delingsknapper og lignende.

Med andre ord, du må finne plugins som har denne funksjonaliteten. Det kan for eksempel være lurt å bruke Kontaktformular 7-plugin på kontaktsiden din eller et programtillegg som Amelia for avbestilling.

Gå til for å installere en ny plugin Plugins> Legg til nytt og søk deretter etter en funksjon eller funksjonalitet du ønsker.

Søker etter plugins

Du kan klikke på Mer informasjon for å se om plugin-programmet gjør det du vil, og se plugin-anmeldelser. Deretter er det bare å installere og aktivere plugin-modulen.

Lag navigeringsmenyen

Det neste trinnet er å sikre at besøkende enkelt kan gå fra en side til den neste. Du må konfigurere en navigasjonsmeny ved å gå til Utseende> Menyer. Skriv inn navnet på hovedmenyen og klikk på Lag meny knapp.

Opprette en meny

Du kan deretter velge sidene du vil legge til i denne menyen og klikke på Legg til meny-knappen. Sørg for å velge menyposisjonen fra rullegardinmenyen, og klikk deretter på Lagre meny knapp.

Test nettstedet ditt

Du er nesten ferdig med migreringsprosessen, så dette er det perfekte tidspunktet å teste nettstedet ditt og sørge for at alt fungerer som det er ment. Sørg for å sjekke hvert innlegg og side, og test hver kobling for å sikre at den går til riktig sted.

Du kan fremskynde prosessen ved å bruke en plugin som Broken Link Checker for å se om noen koblinger på nettstedet ditt må oppdateres.

Avbryt Wix-planen din

Det siste trinnet er å avbryte Wix-planen når nettstedet og domenet er overført. Du må logge deg på Wix-nettstedet og navigere til abonnement. Herfra, avbryt ditt betalte abonnement og deretter lukk Wix-kontoen din.

Siste tanker

Migrering av Wix-nettstedet til WordPress er ikke en enkel oppgave, men hvis du forbereder deg ordentlig og vet hvilke trinn som er involvert i prosessen, vil du finne det mye enklere.

Hvis du er klar til å migrere bort fra Wix, kan du sette av litt tid og følge trinnene i denne artikkelen for å konvertere Wix-nettstedet til WordPress. Når prosessen er fullført, vil du ha full kontroll over nettstedet ditt, og nettstedet ditt vil kunne skalere og støtte veksten i virksomheten din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map