WordPress.com til WordPress.org

Enkel WordPress.com til WordPress.org migreringsveiledningWordPress.com er et godt alternativ hvis du bare kommer i gang.


Imidlertid, ganske snart, vil du innse at du ikke akkurat kan tilpasse nettstedet ditt fullstendig, spesielt hvis du er på gratisplanen.

WordPress.org har derimot mye mer tilpasningsalternativer. Årsaken til dette er ganske enkel: WordPress.org er en åpen kildekode-plattform som betyr at med riktig kodingskunnskap kan du enkelt utvikle alle typer nettsteder du ønsker. På toppen av det er det mange flere temaer og plugins som er tilgjengelige for WordPress.org, og disse temaene innebærer vanligvis flere design- og stylingsalternativer som gjør det enkelt å tilpasse nettstedet slik du vil.

Siden WordPress.org er en åpen kildekode-plattform, står du fritt til å endre den underliggende koden som gjør at WordPress passer til nettstedets behov. Du er også fri til å bruke det vertsselskapet du ønsker og flytte til et annet vertsselskap når du vil.

3 verktøy du trenger for vellykket migrering

Nå som vi har dekket hvorfor du skal migrere fra WordPress.com, la oss gå over de tingene du trenger før du migrerer nettstedet ditt.

1. Domenenavn

Hvis du har brukt gratisplanen på WordPress.com, er sjansen stor for at du trenger et domenenavn for nettstedet ditt. Selv om det viser seg å være mer og mer utfordrende å finne et flott domenenavn med en .com-utvidelse, er det ikke en umulig oppgave.

Hvis du ikke har et domenenavn ennå, kan du bruke disse trinnene for å registrere et domenenavn.

2. Hosting-konto

Det er ingen mangel på WordPress hosting selskaper online. Å finne den rette kan være vanskelig, så her er et par ting du må huske på:

 • Sjekk alltid tredjepartsanmeldelser for å sikre at kundene er fornøyde med tjenesten
 • Husk at billigere ikke alltid betyr bedre. Hvis du velger en billig hostingplan, risikerer du at nettstedet ditt blir lastet sakte eller blir utsatt for ulike sikkerhetsrisikoer. Det er lurt å betale mer for hostingkontoen din og sørge for at vertsfirmaet tilbyr grunnleggende sikkerhetstiltak
 • Sjekk kundestøtte ved å starte en chat eller kontakte dem via e-post. Sørg for at selskapet du har valgt, reagerer på en riktig måte, ettersom det siste du ønsker er lange ventetider når du trenger støtte raskt

WordPress.org er et godt sted å begynne med å finne et vertsfirma hosting side.

3. Fersk installasjon av WordPress

Til slutt trenger du også en ny installasjon av WordPress.org. Når du har kjøpt hostingkontoen, vil hostingleverandøren sende deg innloggingsdetaljene for kontoområdet ditt.

WordPress-installasjon

Ved å bruke navnet og passordet de har gitt deg, kan du logge deg på og se etter WordPress-ikonet. Derfra kan du starte installasjonsprosessen og følge instruksjonene for å installere WordPress. Dette vil omfatte å sette opp nettstedtittelen og opprette et brukernavn og passord for ditt WordPress-dashbord.

Når du har lagt inn den informasjonen, vil WordPress fullføre installasjonsprosessen på hvilket tidspunkt du kan gå videre til migreringsprosessen.

Flytte WordPress.com til self-hosted WordPress.org

Trinn 1: Eksporter innholdet ditt fra ditt WordPress.com-nettsted

Første ting først, må du eksportere innholdet ditt fra det gamle WordPress.com-nettstedet. Start med å logge på WordPress.com og gå til Min side fanen og klikk på WP-administrator.

Når du er inne i oversikten, naviger til Verktøy> Eksporter. Som du kan se på skjermdumpen, kan du velge mellom to alternativer: Guidet overføring som vil sette deg tilbake $ 129 eller det gratis eksportalternativet. Velg Eksport ved å klikke på Start knapp.

Velge eksportalternativet

På neste side, sørg for at Alt innhold er valgt, og trykk deretter på Last ned eksportfil. Dette vil sørge for at alle innlegg, kommentarer, kategorier og medier blir eksportert i den endelige XML-filen.

Eksporter innstillinger

Det er verdt å nevne at hvis du har hatt WordPress.com-nettstedet i flere år, kan den endelige XML-filen din være større enn 32MB. Hvis det er tilfelle, vil du få problemer som prøver å importere det til det nye nettstedet ditt WordPress.org. Du må installere WXR fildeling for å dele XML-filen din i flere mindre filer. Alternativt kan du kontakte hostingfirmaet ditt og spørre dem om de midlertidig kan øke opplastingsgrensen.

Trinn 2: Installer WordPress Importer Plugin på ditt WordPress.org-nettsted

Neste trinn er å installere WordPress Importer-plugin på WordPress.org-nettstedet ditt. Forsikre deg om at du er logget inn på WordPress.org-oversikten og naviger til Verktøy> Import.

Velg det siste alternativet, WordPress, og klikk deretter på Installere link. Plugin-en installeres, og du kan fortsette med neste trinn.

Installere importørplugin

Trinn 3: Importer innholdet

Du har eksportert innholdet fra det gamle nettstedet ditt, og du har utarbeidet det nye nettstedet WordPress.org som du selv har hostet. Nå er det på tide å importere innholdet ditt.

Start med å klikke på Kjør importør link. Klikk på Velg XML-fil og naviger til den på datamaskinen din. Trykk deretter på den blå knappen som står Last opp fil og import.

Importer nettsted

På neste side blir du spurt om du vil tilordne importerte innlegg til den eksisterende brukeren, eller om du vil opprette en ny bruker. Hvis bloggen din hadde flere forfattere, må du gjøre dette for hver forfatter. Det eneste som bør påvirke valget ditt, er hvis du vil beholde det samme merket og brukernavnet som du har hatt på WordPress.com, eller hvis du ønsker et komplett rebrand.

Når du har tatt avgjørelsen, må du sørge for at ruten ved siden av linjen som leser Last ned og importer filvedlegg er sjekket. Dette vil sikre at bildene dine fra det gamle nettstedet blir overført. Trykk deretter på knappen Send og vent til importprosessen er ferdig.

Når det er gjort, vil du se et varsel i dashbordområdet ditt som betyr at det er tid for neste trinn i migreringsprosessen.

Trinn 4: Kontroller innholdet og bilder

Nå som du har importert innholdet fra WordPress.com-nettstedet ditt, er det på tide å sjekke og sørge for at alt overføres jevnt. I noen tilfeller, spesielt hvis det gamle nettstedet ditt hadde mange bilder, vil du oppdage at ikke alle bildene ble importert.

Du kan imidlertid bruke en plugin som Last opp bilder automatisk. Denne plugin-en vil skanne innleggene dine etter eksterne bildekoblinger, og deretter vil den gjøre tre ting:

 • laste opp og importere eksterne bilder automatisk til WordPress-opplastningskatalogen
 • legg til bilder i mediebiblioteket
 • erstatte nye bildeadresser med gamle nettadresser

Alt du trenger å gjøre er å installere og aktivere plugin-en og konfigurere innstillingene etter din smak, selv om standardinnstillingene skal være fine som det er.

Trinn 5: Viderekoble ditt WordPress.com-nettsted til det nye WordPress.org-nettstedet

Det siste trinnet i migreringsprosessen er å omdirigere WordPress.com-nettstedet til det nye WordPress.org-nettstedet. Hovedgrunnen til å gjøre dette er at du risikerer å miste rangeringene av søkemotoren hvis du bare flytter nettstedet ditt til et nytt domene.

For det andre risikerer du også å miste besøkende hvis du bare flytter nettstedet uten å varsle dem om endringen.

Dessverre vil denne delen av prosessen kreve en ekstra avgift siden WordPress.com ikke tillater deg å endre kjernefilene på nettstedet ditt. Heldigvis er gebyret ikke ublu og koster deg $ 13 per år. Dette er hva du trenger å gjøre.

Gå tilbake til det gamle nettstedet ditt WordPress.com og naviger til Min side fane. Når du er der, klikk på innstillinger. Finn Nettstedets adresse og klikk deretter på viderekoblingslenken under URL-feltet.

Omdirigerer et nettsted

Skriv inn det nye domenenavnet på neste side og trykk deretter på knapp. Du kan sende inn betaling på neste side, og du er ferdig.

Din gamle WordPress.com-webside vil nå omdirigere til den nye WordPress.org-siden med en permanent omdirigering av 301. Det er en god idé å opprettholde omdirigeringen i minst et år, hvis ikke to, for å sikre at alle har det nye domenenavnet ditt lagret eller bokmerket.

Alternativt, hvis du ikke vil betale for viderekoblingen, kan du vurdere å sende abonnentene dine e-post og varsle dem om det nye nettstedet ditt mens du setter ditt gamle WordPress.com-nettsted til Privat. Du kan gjøre dette ved å gå til Mitt nettsted> WP-administrator. Når du er i oversikten, gå til Innstillinger> Lesing og kryss av i boksen som står Jeg vil at nettstedet mitt skal være privat, bare synlig for meg selv og brukerne jeg velger. 

Du kan også oppdatere dine sosiale medieprofiler slik at de inkluderer en lenke til den nye siden slik at dine følgere enkelt kan få tilgang til det nye nettstedet.

Alt som gjenstår å si nå er gratulerer! Hvis du har fulgt alle trinnene i denne opplæringen, skal nettstedet ditt nå være live på WordPress.org.

Siste tanker

Migrering av nettstedet ditt fra WordPress.com krever litt arbeid, men fordelene inkluderer flere tilpasningsalternativer for nettstedet ditt, samt fullstendig eierskap til nettstedet og innholdet ditt.

Når du tar det i betraktning, er det vel verdt å bruke en ettermiddag på å migrere nettstedet ditt, så ta steget og migrer WordPress.com-nettstedet ditt til WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map