Hantera ditt team effektivt: De bästa pluginprogrammen för projektledning för WordPress

De flesta av oss blir borttagna när vi lanserar en webbplats, vår entusiasm leder till att vi tror att vi kan hantera allt själva – och i viss mån du kan i de tidiga dagarna.


Men när din blogg växer blir det svårare att hålla sig uppe på allt. Vid någon tidpunkt vill du överlämna ansvaret för vissa uppgifter till andra människor. På så sätt kan du spendera din tid på att fokusera på de saker du är bra på. Naturligtvis har detta två huvudfördelar:

  • Det frigör din tid
  • Uppgifter kan utföras av specialister

När du gör det rätt kan du ha ett team till hands för att arbeta på din webbplats tillföra mycket värde och kan hjälpa din webbplats att växa snabbare. På baksidan ger det dig en annan sak att tänka på: hur du ska hantera ditt team.

Tack och lov har WordPress många dedikerade projekthanteringsplugins tillgängliga, vilket innebär att du kan organisera, kommunicera och samarbeta med ditt team med minimal krångel. Här är några av mina favoritprogram för WordPress-projekthantering.

WP Project Manager WordPress Plugin

WP-projektledare

Om du letar efter en lågkostnadsprojektledningslösning är kärnan WP Project Manager-plugin kan laddas ner gratis. Den kostnadsfria versionen av plugin har ganska begränsad funktionalitet, men det ger ett grundläggande sätt att skapa uppgifter och kommunicera med dina teammedlemmar.

Plugin låter dig skapa nya projekt och sedan tilldela relevanta användare till det projektet. Efter att ha gjort det kan teammedlemmarna kommunicera i WordPress-instrumentpanelen och dela filer med varandra. Du kan också lägga till uppdragslistor i ett projekt och tilldela enskilda användare till varje uppgift – det finns till och med en framstegsfält som visar hur saker och ting går.

Om du gillar den grundläggande funktionen för plugin-programmet kan du uppgradera till Pro. Det finns en visuell kalender som visar dig när vissa uppgifter ska betalas och vem som är ansvarig för varje uppgift. Om saker förändras kan du dra och släppa en uppgift för att ändra förfallodatum. Du har också mer kontroll över användarnas behörighetsnivåer, så att du kan avgöra vem som kan se och göra vissa saker. För ännu mer funktionalitet stöder WP Project Manager premiumtillägg, inklusive en praktisk tidspårare, en faktureringslösning och WooCommerce-integration.

Orbis WordPress Plugin

Orbis

De Orbis-plugin stöder ett antal funktioner som är lämpliga för att driva ett litet företag, inklusive projekthanteringsfunktioner – pluginet är också användbart för kundrelationshantering. Den grundläggande Orbis-ramen kan laddas ner gratis. Det är perfekt för dig som arbetar med flera företag: du kan lägga till personer och skapa projekt och sedan tilldela var och en till ett specifikt företag. På så sätt kan du hålla dig uppdaterad med vad som behöver göras för var och en av dina kunder och efter vilket datum.

Du kan lägga till mer sofistikerad funktionalitet i Orbis-ramverket med en av de många Orbis-tilläggarna. Det finns för närvarande åtta tillägg tillgängliga – fyra gratis tillägg och fyra premiumavgifter som kostar 39 euro vardera. Från ett projektledningsperspektiv inkluderar några av de mest användbara Orbis-tilläggena Orbisuppgifter (som låter dig skapa uppgifter, tilldela teammedlemmar och ange tidsfrister) och Orbis Finance (som lägger till finansieringsfunktionalitet till Orbis, vilket hjälper dig att hålla dig uppe på projektets kostnader).

CollabPress WordPress Plugin

CollabPress

Om din budget är begränsad, CollabPress är ett helt gratis Open Source-projekthanteringsplugin. Det ger dig ett enkelt sätt att hantera alla dina projekt på ett ställe genom att låta dig skapa ett obegränsat antal projekt i WordPress-instrumentpanelen. Inom varje projekt har du förmågan att dela upp saker i mindre uppgifter och diskutera enskilda uppgifter och det övergripande projektet med teammedlemmar – för att hålla hela teamet uppdaterat kan du också aktivera e-postmeddelanden som skickas när en ny uppgift eller kommentar läggs till i ett projekt de prenumererar på.

CollabPress-insticksprogrammet stöder också en praktisk kalendervy, som låter dig visualisera när specifika uppgifter är förfallna. Om du är orolig för integritet innehåller plugin-programmet ett Aktivitets logg så att du kan övervaka vad ditt team har upp till. För en gratis plugin är CollabPress förvånansvärt funktionsrik och kan integreras fullt med BuddyPress.

Projektpanorama WordPress Plugin

Projektpanorama

Project Panorama är det perfekta projektledningsprogrammet för dem som gillar att visualisera projektets framsteg. Som med de flesta pluginprogram för projekthantering kan du få den grundläggande funktionen gratis – tillgänglig genom att ladda ner Projekt Panorama Lite. Med denna gratisversion av plugin kan du skapa projekt, ställa in start- och slutdatum, beskriva viktiga milstolpar och spåra framstegen. Det ger också gränssnittet för dig att diskutera enskilda projekt med teammedlemmar.

Medan Project Panorama Lite låter dig se hur ett projekt utvecklas med hjälp av en mängd eleganta diagram och grafer, om du vill att plugin-programmets hela utbud av funktioner måste du uppgradera till Pro-version – En licens för en webbplats kostar 50 $, men om du vill använda Project Panorama på alla dina kunders webbplatser kostar den obegränsade webbplatslicensen $ 75.

Det fullständiga plugin-projektet Panorama låter dig dela upp varje projekt i mindre uppgifter och faser. Det ger dig också större integritet, eftersom du kan lösenordsskydda projekt, samt begränsa åtkomst till projekt till enskilda teammedlemmar. Slutligen ger premium-plugin dig en plats att ladda upp och lagra filer som behövs av teammedlemmarna.

TaskFreak! WordPress Plugin

TaskFreak!

Om du vill ha ett projekthanteringsplugin som bara stöder funktionaliteten du absolut behöver, Det är väl värt att kolla in TaskFreak! plugin. Plugin är användarvänlig och låter dig hantera dina projekt direkt från WordPress-instrumentpanelen.

TaskFreak! låter dig skapa uppgifter och sedan tilldela teammedlemmar baserat på deras WordPress-användarroller – du kan också kontrollera enskilda uppgifter på detta sätt. Du kan också öppna uppgifter för allmänheten och dina prenumeranter genom att skapa offentliga uppgifter. TaskFreak! gränssnitt underlättar diskussioner mellan gruppmedlemmar och till och med ger ett enkelt sätt att ladda upp och dela dokument. Det bästa med det här insticksprogrammet? TaskFreak! är helt gratis.

Slutgiltiga tankar

Om du vill se till att ditt team arbetar på ett så effektivt sätt som möjligt är ett projekthanteringsplugin verkligen ett måste. Inte bara gör att alla rör sig i samma riktning, utan gör det så mycket lättare att tilldela uppgifter och diskutera framsteg med teammedlemmar.

Om du är osäker på hur mycket värde ett projekthanteringsplugin kommer att ge till ditt företag kommer de flesta plugins med en gratisversion med begränsad funktionalitet. Det här är bra för budgetmedvetna webbansvariga, och jag rekommenderar starkt att du testar en, sedan uppgraderar till premiumversionen om du gillar plugin-gränssnittet – och naturligtvis om den extra funktionen känns som något du behöver.

Har du ett favoritprojekt för projektledning? Dela dina tankar i kommentarutrymmet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me