Okviri možnosti teme teme WordPress

V središču številnih priljubljenih tem WordPress je močna plošča z možnostmi tem. To je odličen način za vključitev možnosti prilagajanja tem, ki jih lahko nerazvijalci upravljajo in razumejo. Mnogi uporabniki nimajo pojma, kaj je CSS – vendar lahko uporabljajo zavihke, preklope, spustna polja in izbiralnike barv.


Spodaj sem naštela nekaj najboljših brezplačnih okvirov tematskih panelov WordPress, ki so na voljo v spletu. Imajo uporabniku prijazne uporabniške vmesnike in so vse odlične možnosti, ki jih morajo razvijalci tem WordPress upoštevati pri kodiranju novih tem.

WordPress Prilagojevalnik tem

WordPress Prilagojevalnik tem

To je odlična možnost, saj je vgrajena prav v WordPress! The WordPress Prilagojevalnik tem uporabnikom olajša prilagajanje svoje teme, ne da bi jim bilo treba poznati nobeno kodo. Najboljše od vsega je, če spremenijo oznako, naložijo logotip, spremenijo barvo ozadja ali karkoli drugega, kar lahko vidijo svoje spremembe v predogledu v živo, ko jih naredijo. Tako si lahko ogledajo svoje spremembe, preden vnesejo določeno pisavo ali barvo.

Ponovno, ker je to že del WordPress-a, ni treba ničesar namestiti. To je že na vaši tematski plošči pod Videz. Na WordPress.org (in po vsem spletu – samo Google to) so navodila za razširitev orodja za prilagajanje, da dodate možnosti za skoraj vse, o čemer lahko pomislite, vključno z vrstami objav, drsnikov po meri in še več.

Preberite več o orodju za prilagajanje

Redux okvir

Redux okvir

Redux Framework se lahko uporablja kot vtičnik ali vgrajen v vašo temo / vtičnik za dodajanje možnosti, vendar vključuje močan meta-razred objave, tako da lahko dodate meta možnosti v svoje objave in strani ter podporo za prilagajalnik teme..

Okvir Redux smo uporabili v naši temi WordPress Total, saj nam je omogočil, da dodamo tono zmogljivih nastavitev za nadziranje barv teme, postavitve, ozadja, socialnih nastavitev, možnosti izrezovanja slik, možnosti pisave … itd.

Redux je eden najmočnejših okvirov z možnostmi, ki ga podpirajo tudi razvijalci. Pravzaprav nam je tako všeč, da smo jim že poslali več donacij. Poleg tega delajo na nekaj vrhunskih dodatkov, ki bodo dodali še več funkcionalnosti.

Pridobite vtičnik Redux Framework

Možnosti Framework Plugin

tema-možnosti-okvir

Vtičnik Options Framework je odličen način za dodajanje razširjenih možnosti prilagajanja v vašo WordPress temo. Pravzaprav smo celo uporabljali ta vtičnik v nekaterih naših temah WPExplorer Premium (poglejte si temo Ultra). Vtičnik podpira skoraj vsako prilagoditev, na katero se lahko domislite, na primer besedilna polja, izbira barv, nalaganje slik in možnosti tipografije, če jih naštejem le nekaj. Gradnja vaših možnosti po meri je prav tako hitra, saj je razvijalci vtičnikov (Devin Price) v paketu github uporabil uporabno mapo z možnostjo preverjanja, ki deluje kot načrt možnosti..

Namestitev ne bi mogla biti lažja. Samo začnite vtičnik iz imenika vtičnikov WordPress, če želite začeti. Nato določite vse čudovite možnosti teme v datoteki options.php in vtičnik Options Framework jih bo samodejno prikazal.

Pridobite vtičnik Framework Options

Tečen okvir

Tečen okvir

Fluent Framework je zelo napreden razvojni okvir za WordPress, ki ni dober samo za ustvarjanje tematskih skrbniških plošč, temveč tudi za metabokse, uporabniške meta, meta taksonomije in še več! To pomeni, da lahko enoten okvir v bistvu uporabite za vse funkcije, ki niso predloge. Okvir Fluent je ustvaril “nohalfpixels”, ki je izšel 8. julija 2014 in se prodaja na CodeCanyonu po zelo dostopni ceni.

Okvir z rahlo spremenjenimi možnostmi – zdaj del Reduxa!

SMOF

SMOF je močan okvir možnosti, ki se rodi iz zgoraj omenjene kombinacije vtičnika Options Framework, okvira KIA Options in nekaterih idej uporabniškega vmesnika za vtičnik OptionTree. Pri WPExplorerju smo SMOF uporabili na kopici nedavnih tem (oglejte si Cleaner, Foxy in nov Office 2.0), ker ga uporabniki enostavno razumejo, se brez težav vključi v WordPress teme in omogoča dodajte napredne možnosti, kot so povleci in spusti razdelke domače strani ter prilagojeno upravljanje drsnikov.

Dodajanje SMOF v vašo WordPress temo je hitro in neboleče. Kodo prilepite v datoteko function.php, ponastavite bazo podatkov in dodajte svoje možnosti v datoteko theme-option.php. Če se zataknete, obstaja dokumentacija in forum za podporo, ki vam pomaga.

Obvestilo: Ta vtičnik se je združil z zgornjim okvirom Redux, zato nas prosimo, da ga namesto tega!

OptionTree Framework Plugin – Zdaj je del Reduxa!

Možnost

Ta pametni mali vtičnik je dejansko sponzoriral ThemeForest, da bi svojim avtorjem ponudil odlično možnost za dodajanje tematskih možnosti na način, ki ga uporabniki lahko razumejo. OptionTree razvijalcem tem omogoča spremembo in tako ponuja veliko možnosti za oblikovalce / uporabnike, ki kupujejo svoje teme WordPress. S posodobitvijo 2.0 ima OptionTree možnost obstoja v vašem korenskem imeniku tem, tako da ga lahko uporabljate prek nastavitev / meta-polj, tisti, ki kupijo vašo temo, pa ne morejo prekiniti možnosti OptionTree, če spremenijo katero koli od nastavitev UI Builderja. Druga odlična možnost je uvoz / izvoz možnosti teme in podatkov, tako da lahko s svojo temo pakirate različne različice možnosti teme.

Še ena zelo enostavna namestitev. Pridobite vtičnik iz imenika vtičnikov WordPress, ga aktivirajte in nato uporabite dokumentacijo, če potrebujete več pomoči.

Opaziti: Ta vtičnik se je združil z zgornjim okvirom Redux, zato nas prosimo, da namesto tega!

Pridobite vtičnik OptionTree

Okvir UpThemes

zgornji okvir

UpThemes je ustvaril ta super okvir na podlagi API-ja za nastavitve. Okvir uporablja tudi vgrajen program za prenos datotek WordPress, da je lahek in varen. Za svoje uporabnike lahko dodate veliko možnosti prilagajanja, kot so barve, postavitve, pisave in drugo. Poleg tega ima UpThemes vgrajen program za prilagajanje tem v živo, tako da si lahko ogledate vsako svojo prilagoditev (tj. Barvno barvo ali delček pisave).

Na voljo imate dve možnosti – bodisi prenesite ogrodje iz github-a in prilepite nezaprto vsebino v svoj options.php ali dodajte okvir kot podmodul na svojo temo (tako bodo morebitne posodobitve okvira samodejne). Na strani UpThemes Framework obstaja celoten priročnik za začetek s podrobnimi navodili, zaradi česar sta oba načina namestitve zelo enostavna.

Pridobite okvir UpThemes

Okvir možnosti teme teme NHP

nhp-tema-možnosti-okvir

Okvir možnosti NHP izhaja iz mešanice vtičnika Options Framework in okvira UpThemes. Ta okvir ima uporabniku prijazne nastavitvene zavihke, integracijo z vgrajenim nastavitvenim API-jem WordPress, orodja in sporočila o napakah po meri, najboljše pa je, da lahko ta okvir enostavno prilagodite in razširite. Ustvarite polja po meri (besedilo, gumbi, prenosi, oznake, barve, potrditvena polja itd.) Ali preverjanja (url, HTML vnosi, šestnajsti vrednosti, datumi itd.) Z raztegljivimi razredi polj in validacijskimi razredi – ali pa oba storite s funkcijami povratnega klica.

Če želite namestiti NHP Theme Options, preprosto dodajte datoteko bhp-options.php v funkcijo.php datoteko. Enostaven grah. Obstaja tudi ogromen WIKI z vsemi vrstami informacij o okviru in bi vam moral pomagati pri skoraj vseh vprašanjih, ki jih imate.

Pridobite okvir za možnosti teme NHP

Vaše izkušnje

Želimo vedeti, ali ste uporabili katerega od zgornjih okvirov in kako vam je všeč. Spodaj pustite komentar in pokažite svoje izkušnje in priporočila!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me