10 največjih mitov o WordPressu, ki jih morate pokopati

10 največjih mitov o WordPressu, ki jih morate pokopati

Danes spuščamo kladivo Thor o 10 najpogostejših mitov o našem najljubšem CMS, dobrem o WordPressu. Iz izkušnje tega dobronamernega dela programske opreme lahko iz prve roke potrdim, da lahko s WordPressom dosežete povsem nemogoče. Imate dvome? Oglejte si teh 20 velikih blagovnih znamk, ki WordPress upognejo, da opravijo svoje ponudbe.


Zato me vznemirja hudič in nazaj, ko najdem ljudi, ki mečejo na napačna “zabavna dejstva” a.k.a laži o moji ljubljeni WordPress. Prav, Malo stopim nazaj. mislil sem naše ljubljeni WordPress.

Tu danes uničujemo 10 največjih mitov o WordPressu, od katerih bi vas nekateri morda preprečili, da bi se potapljali in doživeli platformo kot nobena druga, samo zato, da boste lahko videli WordPress v njenem popolnem in čistem sijaju. V redu, potem naj tega otroka že postavimo v peto prestavo.

WordPress je (samo) platforma za bloganje

WordPress je več kot platforma za bloganje

Ne bom ovrgel dejstva, da se je WordPress rodil za platformo za bloganje. Vendar se je z leti razvil in prerastel v izjemno zmogljiv sistem za upravljanje z vsebinami (CMS) in zdaj daje 25% interneta.

Vsekakor ta spletna mesta ne morejo biti osebni dnevniki / dnevniki. Zagotovo moramo imeti različna spletna mesta, ki temeljijo na WordPressu, še posebej z vsemi sladkimi funkcijami, po katerih je CMS priljubljen.

Z vrstami objav, strani, pripomočki, dodatki in vtičniki po meri lahko med drugimi funkcijami razširite svojo namestitev WordPress, tako da napajate nekaj največjih internetnih uspešnic, kot so ViralNova, Time, CNN, TechCrunch, Harvard Law School, Mozilla Firefox, eBay, SONY in Microsoft med drugimi. Ali ti fantje vodijo samo osebne bloge? Stavim, da ne; Nekatera od teh imen imajo spletna mesta z največjimi policami, ki potegnejo veliko prometa, kar nas nekako pripelje do naslednjega mita.

WordPress ni razširljiv

WordPress je obsežna platforma

Ne vemo, ali je to zato, ker je WordPress “brezplačen” ali pa je le “skupnostni projekt”, ki je izšel iz mode, vendar boste pogosto videli komentarje, ki dvomijo o skalabilnosti platforme. Kako bo moje spletno mesto delovalo, ko se bo promet povečal? Katere funkcije bodo trpele v primeru prometnega skoka? Se bo WordPress zrušil, ko boste postali priljubljeni?

Morda je ideja, da je WordPress nekoč bila platforma za bloganje razvil v CMS, vendar boste pogosteje našli odjemalca, za katerega skrbi, da se bo WordPress pod večjo obremenitvijo sesul. Ni res. Od manjših blogerjev vse do velike multinacionalne korporacije, vsi pokukajo za košček WordPress pita.

Če se vaše spletno mesto zmanjša zaradi prometa, je to povezano z vašim spletnim gostiteljem in ne WordPressom. Pod pogojem, da imate ustrezne vire strežnika, na primer stake, ki jih ponuja WPEngine, bo WordPress podprl vaše spletno mesto ne glede na velikost ali količino prometa, ki ga ustvarite.

WordPress je negotov

Varnost WordPressa

Toda spet, katera programska oprema je stoodstotno brezhibna? Hekerji bodo skušali izkoristiti najmanjše ranljivosti v kateri koli programski opremi, ne le v WordPressu. Zdaj je WordPress precej priljubljena platforma in kot tak privlači napad po napadu samo zaradi velike količine, ne pa zato, ker je nagnjen k kršitvam varnosti.

Če ne bi bilo osrednjih in varnostnih posodobitev, ki jih platforma redno dobiva, bi bil internet ta trenutek vnet. Ljudje bi izgubili svoja spletna mesta levo, desno in sredino vsak drugi dan. Izgube bi bile ogromne, splet bi se zlomil in WordPress bi šel po poti dodo.

Toda minilo je že več kot deset let, ko je WordPress prišel na splet, in vsako zori je vedno večja, boljša in varnejša. Prispevki iz ogromne WordPress skupnosti krepijo naš posodobljeni CMS vsak čas posodabljati.

Vsaka posodobitev prinaša boljše funkcije in strožje varnostne ukrepe, kot je izboljšana zaščita gesla, ki je bila uvedena v WordPress 4.3 “Billie”. Poleg tega lahko izboljšate varnost svojega spletnega mesta WordPress s pomočjo vtičnikov, kot so iThemes Varnost med ostalimi.

Ko boste vse povedali in storili, se pri vas začne varnost vašega spletnega mesta WordPress (še bolj pa varovanje vaše dragocene vsebine). Vedno morate posodabljati svojo namestitev WordPress, teme in vtičnike. Poleg tega zavijte v navado ustvarjati redne in celovite varnostne kopije spletnih mest, če bi hekerji napadli.

Skrivnost varovanja WordPressa je vedno varna, da izvaja osnovne varnostne prakse in nato ohrani platformo, ko se sprostijo posodobitve. Seveda se varnostne luknje odkrijejo od nekdaj, toda odprtokodna narava WordPressa pomeni, da se luknje tudi hitro zapečatijo. – Mike Wallagher, HostingFacts.com

WordPress je BREZPLAČEN (torej nedorečen za komercialno uporabo)

WordPress je brezplačen, a zmogljiv

Za fante, ki imajo radi brezplačne stvari in to pomeni za vsakega izmed nas, je WordPress brezplačen izdelek res odlična novica. Kaj pa brezplačno natančno pomeni, kje gre za WordPress?

Za začetek je WordPress svoboden v smislu svobode (beri pravice uporabe). To pomeni, da lahko vzamete WordPress, ga strgate, spremenite, naredite kopije in / ali ustvarite svojo edinstveno različico, ne da bi pri tem zaprosili za dovoljenje nobenega organa..

Je odprtokoden; programska oprema, ki jo je oblikovala skupnost sodelavcev, kar pomeni, da ne pripada nobenemu podjetju ali osebi. Drugič, ne uporabljate WordPress-a, CMS – skript morate preprosto prenesti s WordPress.org, ga namestiti kamor koli in je dobro, da greste.

Storitev, kot je WordPress.com, vam bo omogočila brezplačno uporabo WordPressa na njihovi platformi. Dajo vam brezplačno poddomeno, npr. yourname.wordpress.com in brezplačno gostovanje. Druge podobne storitve, znane kot upravljani gostitelji WordPress-a, v bistvu omogočajo, da WordPress uporabljate na njihovih platformah za plačilo (v nasprotju s standardnim spletnim gostovanjem, kjer imate na izbiro med različnimi enostavnimi možnostmi namestitve).

Razlika? Prosti okus WordPress-a, ki ga ponuja WordPress.com, je glede funkcij in prilagodljivosti močno omejen. Prav tako boste plačali strogo premijsko ceno, da si privoščite prilagojeno gostovanje skupaj z vašim domenskim imenom. Stroški lahko hitro znesejo do 3000 USD na mesec.

Po drugi strani upravljani gostitelji WordPressa vam bodo omogočili, da WordPress doživite v svojem polnem sijaju za del stroškov. Poleg tega vam bodo tradicionalni spletni gostitelji, kot sta Dreamhost in Bluehost, v polnem sijaju tudi omogočili WordPress, čeprav boste dobili manj moči, kot če bi šli z upravljanim gostiteljem WordPress.

Če nadaljujemo, se bo večina podjetij odločila za brezplačno, odprtokodno rešitev, ki ni na voljo, v prid po meri prilagojenega CMS-a za njihove posebne potrebe.

Mogoče je to birokracija, veliki proračuni ali nekdo, ki poskuša rezati vogale, toda nekdo mora tem fantom (in njihovim sivim oblekam) povedati, da očitno zamudijo priložnost, da prihranijo velik denar in dobijo izjemno vsestransko platformo, ali “kot brezoblična kot voda «, kot je včasih opisovala moja bivša. TMI? Prebite, WordPress je prost in ravno prav za komercialna spletna mesta.

WordPress ne nudi podpore

Podpora za WordPress

Zdaj, ko ste pravkar rekli, je WordPress brezplačna platforma, ki jo omogočajo cenjeni prispevki skupnosti, kam se bom obrnil, če bom naletel na težave? Dobro vprašanje.

Običajno programsko podjetje deluje na naslednji način. Imate potrebo. Poiščite ugledno podjetje, ki vam nato ponudi programsko opremo, za katero plačate. Če imate težave z uporabo njihove programske opreme, se obrnite na njihovo skupino za podporo in se rešite.

Ko gre za WordPress, nobeno podjetje ali oseba ni lastnik platforme, nihče ne plačuje, da bi jo uporabljal, in ko ste obtičali … no … vi ste obtičali. Napačno.

WordPress ima veliko skupnost razvijalcev, oblikovalcev, prevajalcev, blogerjev, podpornih predstavnikov itd., Ki so se zelo potrudili, da bi zgradili WordPress Codex; najsodobnejšo dokumentacijo, kakršne še niste videli. To še ni vse, WordPress se ponaša z zelo dejavnim podporni forum obiskujejo ga člani skupnosti.

S temi viri in številnimi neodvisnimi podjetji, ponudniki vzdrževalnih storitev WordPress in množico pripravljenih in razpoložljivih samostojnih ponudnikov boste presenečeni, kako hitro je mogoče dobiti odgovore na svoje težave.

WordPress je neprimeren za e-trgovino

WordPress za e-poslovanje

Ali moram vedno spuščati “CMS” povsod, da vas opozorim na vsestranskost WordPress-a? V zgodnjih dneh WordPressa si je bilo težko predstavljati, da bi lahko WordPress uporabljali za gradnjo trgovine za e-trgovino.

Ne več; Skupnost WordPress je opazila priliv neštetih okvirov in WordPress vtičnikov za e-trgovino, zaradi katerih je gradnja e-trgovine tako enostavna kot pita. Dandanes lahko ustvarite popolnoma funkcionalno spletno mesto za e-trgovino, ki temelji na WordPressu, z uporabo vtičnikov, kot so Woocommerce, WP e-trgovina in Easy Digital Downloads.

Zabaven del je WordPress, ki ga je enostavno nastaviti in uporabljati kot spletno trgovino. Pravzaprav večina prilagojenih CMS, zgrajenih posebej za e-trgovino, ne more konkurirati WordPressu, kakršen je. WordPress graditelj spletnega mesta za e-trgovino? Kdo bi uganil?

WordPress spletna mesta so počasna

WordPress hitrost spletnega mesta

Gotovo so minili dnevi, ko so spletna mesta predstavljala le niz strani HTML, grafike in CSS. Z rojstvom novih tehnologij so se spletna mesta povečala v velikosti in funkcionalnosti. Zamisel o namestitvi programske opreme za začetek gradnje spletnih mest vas lahko prisili, da verjamete, da lahko WordPress upočasni vaš strežnik. Lažno.

WordPress uporablja najboljše spletne standarde in semantični XHTML, kar zagotavlja hitro nastavitev in uporabo. Najboljše prakse kodiranja zagotavljajo tudi, da je WordPress od samega besedila prijazen do SEO.

Počasne hitrosti spletnega mesta so običajno povezane s poceni ponudniki gostovanja in / ali slabo kodiranimi vtičniki. Poceni ponudniki gostovanja bodo običajno gostili vaše spletno mesto ter milijon in še eno spletno mesto na istem strežniku, kar med drugimi težavami samo povabi v slabe rezultate.

Slabo kodirani vtičniki dodajo “junk code” v vitalne datoteke, kot je header.php, in tako upočasnijo vaše hitrosti, saj se nepotrebni predmeti naložijo pred vašo vsebino. Vtičniki Buggy bodo prav tako ogrožali varnost vašega spletnega mesta WordPress.

Samo izberite najboljše WordPress gostovanje in ugledne vtičnike in dobro se boste zabavali na zabavi.

WordPress vtičniki so Dodgy

WordPress Vtičniki

In tako tudi vi, če namestite senčne vtičnike od koder koli in nato krivite, ko sranje zadene ventilator. Ne glede na to, koliko vere imate v človeštvo, preprosto ne morete domnevati, da so vsi vtičniki – brezplačni ali premijski – brezhibni. To bi bila škoda zase, zdaj ne bi bilo tako?

Prav zato se morate izogibati vtičnikov pri prodajalcih, ki jim ne morete zaupati. Da bi se izognili vtičnikom, ki so opremljeni z napakami, zastarelo in neučinkovito kodo, varnostnimi težavami in slabo podporo, vedno poiščite veliko število prenosov, odlične ocene in ocene ter odlično podporo.

Kot stransko opombo vtičniki razširijo funkcionalnost spletnega mesta WordPress na nepredstavljiv način, ki vam omogoča, da izkoristite toliko potenciala, kar bi bilo brez omenjenih vtičnikov zelo težko ali drago doseči.

Vtičnikov preprosto ne dodajajte na slepo, ker tako rešite težave zaradi slabe učinkovitosti in povečanih varnostnih tveganj. Bodite pozorni moj prijatelj. Dolga skrbnost.

Upravljanje spletnih mest WordPress je težko

Upravljanje mest WordPress

Upravljanje skoraj katerega koli spletnega mesta, ne le WordPress spletnih strani, lahko začetniku zveni zastrašujoče. Namestitev spletnih mest WordPress je ena stvar, upravljanje spletnih mest pa je nekaj drugega.

Hraniti morate na številnih stvareh, vključno s odobritvijo komentarjev, spremljanjem varnosti, sledenjem prometa in posodabljanjem tem, vtičnikov in jedra WordPressa. Če imate povsod nekaj WordPress spletnih mest, lahko hitro postane precej zmedeno.

Toda to bi se zgodilo le, če predhodno ne načrtujete, kar bi na primer sporočilo, da obstaja izjemen vtičnik, imenovan ManageWP, ki vam pomaga spremljati vse svoje WordPress namestitve z ene centralne nadzorne plošče.

Ko je ManageWP vzpostavljen, se naloge vzdrževanja spletnega mesta zmanjšajo na klik nekaj gumbov in vaše delo je končano. Želite izvedeti več o upravljanju spletnih mest WordPress? Zaprti imamo hrbet.

WordPress ni odziven (ali celo prihodnji dokaz)

Odzivnost programa WordPress

Skrbi, da se vam namestitev WordPress ne bo dobro igrala z naprednimi spletnimi funkcionalnostmi? Tehnologije prihodnosti? No, ugibajte kaj, ne smete skrbeti niti enega kosa, če je WordPress dokaz v prihodnosti, ker … no … saj je! WordPress je z rednimi posodobitvami in najboljšimi spletnimi standardi vedno pripravljen za prihodnost.

Kako je z odzivnostjo? Kako se bo vaše WordPress spletno mesto prilegalo različnim širinam zaslona? No, pod pogojem, da je vaša WordPress tema odzivna, se bo vaše spletno mesto odzvalo samodejno. Tako enostavno je najti odzivne teme WordPress na WordPress.org in tematskih trgovinah / tržnicah, kot so Themeforest, Elegant Themes, aThemes in My Theme Shop, če omenimo le nekatere. Da bi prihranili vaš čas, si oglejte svojo zelo večnamensko temo Total odzivno.

Če vaša WordPress tema ne odgovarja samo iz znanih razlogov, lahko vedno uporabite vtičnike WordPress za mobilne naprave ali ustvarite mobilno različico svoje strani.

WordPress prevzame tehnologijo po tehnologiji, ko prihajajo, kar pomeni, da imate zmogljiv CMS, ki bo vaše spletno mesto poganjal dneve, mesece in leta, ki prihajajo. Lahko se zabavate z všečki jQuery, backbone.js, Flash, CSS3, različnimi API-ji in drugimi tehnologijami, ki vam omogočajo, da spletno mesto WordPress obrnete po želji..

Zavijanje

Preprosto povedano, WordPress je točno tisti sistem za upravljanje sporočil, ki ste ga iskali. Če pa potrebujete več prepričevanja, nam sporočite vse mite, na katere naletite. Z veseljem jih bomo objavili! Kaj vam je pri WordPressu najbolj všeč? Precej vprašanj o moči, da boste razmišljali do naslednjega. Medtem pa prosimo, delite svoje misli v komentarju spodaj. Adios!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map