Dan v življenju WordPressovega razvijalca – samostojni razvijalci Bill Erickson

Mnogi od nas, ki imamo radi WordPress in vemo, kako ga uporabljati, se včasih ujamemo, da se sprašujemo, kaj bi bilo biti WordPress razvijalec, morda celo sanjajo, da bi postali takšni. V tej seriji vam bomo poskušali ponuditi vpogled v notranjost o tem, kakšen je dan v življenju uspešnih razvijalcev WordPressa na različnih področjih trga, kaj vsakodnevno počnejo, da ostanejo uspešni in kakšne nasvete bi imeli za ambiciozni razvijalec WP.


V tem prvem obroku, kjer si ogledamo dan v življenju samostojnega razvijalca, se nam pridruži Bill Erickson, samostojni razvijalec / svetovalec, ki je imel v svojem dnevu nekaj precej odmevnih strank; Yoast, Univerza v Cambridgeu, če naštejem le nekaj. Vprašanja so naslovi, Billovi odgovori pa sledijo spodaj.

1. Kaj je prvo, kar narediš, ko se zjutraj zbudiš?

Ko vstanem, preverim svoj telefon, da se prepričam, da ni nič nujnega (e-poštna sporočila SITE DOWN), vendar se ne poskušajte preveč vleči v delo. Dolgo se sprehodim s svojim psom, nato pa pripravim kakšno zajtrk (ponavadi le kozarec pomarančnega soka, razen če nisem zelo lačen), se tuširam in pripravim. Okrog 9:00 sem v svoji domači pisarni pripravljen na delo.

2. Kako ravnate s blokom koderja??

Zelo koristno je, da skupina razvijalcev odkloni ideje, pogleda, kako bi drugi nekaj zgradili in pregleda vašo kodo. Imam Slack klepet s kopico drugih razvijalcev, kar je super. Težko je, če sami delate doma, in mislim, da bi morali več razvijalcev najti načine, kako priti do drugih – naj gre za sodelovanje v coworking pisarni / žele, ustvarjanje klepeta Slack / HipChat ali preprosto ohranjanje stika prek Twitterja.

Če je to nekaj posebej težkega ali zanimivega, bom porabil dodatni čas za to, da bom raziskal in resnično razumel, kako in zakaj nekaj deluje. Nato javno delim na svojem blogu. Na primer, imel sem projekt, kjer sem moral določiti privzete vrednosti za kopico različnih vrst vsebine (post meta, možnosti, izraz meta). Nato sem prelistal jedro WordPressa in Genesisa in poiskal vse ustrezne filtre napisal objavo o tem. Ugotovil sem, da je kakovost, če vem, da bo javno in si jo bodo ogledali drugi, veliko boljša. Poskusite napisati vso kodo s pričakovanjem, da bo prikazana in deljena.

Iskreno povedano, ne uporabljam blokade kodrov zelo pogosto. Pri vrstah projektov, ki jih izvajam, sem dokaj konservativen. Če nisem stoodstotno prepričan, da bom lahko izpolnil zahteve in presegel pričakovanja svoje stranke, ne prevzemam projekta.

Vsake 2-3 mesece skušam delati projekte zunaj moje cone udobja. Moja efektivna urna postavka (projektna cena, deljena s porabljenim časom) je zanje ponavadi grozna, vendar so zabavne in mi pomagajo pri učenju novih stvari. Vendar morate biti previdni pri tovrstnih projektih, saj lahko porušijo vaš urnik in trajajo veliko dlje, kot je bilo pričakovano.

3. Katerih orodij / programske opreme ne bi mogli dobiti brez svojega delovnega dne (razen programa WordPress!)?

Ves svoj razvoj na MacBook Airu opravljam s svojo mizo za sedenje / stojalo Varidesk. Ta pisalna miza mi je zelo všeč – poiščem, da mi stojanje pomaga pri osredotočanju in bolj produktivnosti.

Programsko pametno uporabljam Slack za klepet, Freshbooks za izdajanje računov in Toggl za sledenje časa. Vse zaračunavam na projekt, vendar spremljam čas za iskanje učinkovite urne postavke in primerjavo projektov. Obožujem tudi WP CLI.

4. Ali vsak dan sledite zastavljenemu urniku? Če je tako, kako izgleda?

Imam dokaj zastavljen urnik, vendar gre bolj za določitev velikih blokov časa za delo. Običajno se usedem in pišem e-pošto okoli 9. ure, cilj pa naj bi bil do 10. ure. Če stvari ni mogoče storiti v 5–10 minutah, dobite ustrezno oznako v Gmailu (spremembe, izven obsega, selitev, citiranje) in jih shranite za pozneje. Nato prestopim na stojalo in delam od 10. ure dopoldne. Za kosilo si vzamem približno 30 minut in si od 12: 30-3: 30 privoščim še tri ure dela. Nato se bom vrnil k sedenju in deloval, kar je ostalo v moji mapi Prejeto – pripravljal bom ponudbe, opravil nekaj zahtev za spremembo …

V teh velikih časovnih obdobjih sem bil osredotočen bodisi na začetne zahteve za razvoj bodisi na spremembe. Če imam veliko spletno mesto za selitev, ga bom preselil v ozadje, medtem ko bom zahteval spremembe.

5. Kaj počnete vsak dan, kar vam pomaga nadaljevati delo?

Najpomembnejše, kar si prizadevam, da nadaljujem delo, je preseganje pričakovanj strank in srečne stranke. 50% mojega dela so projekti preteklih strank, še 25% pa napotitve preteklih strank.

Skupna raba tistega, kar se naučim v svojem blogu in odrezkih kode, mi pomaga rasti in graditi ugled. Prispevanje k projektom z odprtim kodom, kot so jedro WordPressa, jedro Genesis in moji javni vtičniki tudi pomaga. Toda vrednost teh je bolj posredna in razpršena. Če poskušam izmeriti ROI pri teh stvareh, je precej nizka, vendar to počnem, ker v tem uživam.

Zadovoljstvo strank ima ogromno donosnost naložbe in je to ravno prav.

(Nadaljnje vprašanje) Ali je mogoče, da bi lahko malo podrobneje razložili kako ohranjate svoje stranke zadovoljne?

Eno najboljših orodij za srečne stranke je pravilno preverjanje možnosti, preden postanejo vaša stranka. Poiščite običajne rdeče zastavice: nerealna ocena časa in stroškov, potrebuje funkcionalnost, ki je niste izkušeni pri dostavi, komunikacijsko neskladje (stranka želi, da se vse opravi po telefonu, vi komunicirate po e-pošti)…

Ko projekt ne gre dobro, ga preglejte in preverite, ali lahko kaj storite, da preprečite izdajo ali sprejetje projekta. Mislim, da je velik del mene, ki ima srečne stranke, pristranskost pri izbiri (izberite prave ljudi, s katerimi boste sodelovali).

Drug način je preseganje pričakovanj in to pogosto storimo v zaledju. Ko vam stranka oblikuje dizajn, pričakuje, da se bo spletno mesto, ki ga oblikujete, ujemalo s tem dizajnom na sprednji strani. Vendar obstaja veliko načinov za izvedbo zasnove v WordPressu. Moj cilj je vedno ponuditi elegantno rešitev, s katero lahko zagotovim, da je spletno mesto enostavno upravljati, ne glede na njegovo zapletenost. Mnogi moji odjemalci se mi vrnejo prav zaradi tega – sodelovali so z drugimi razvijalci in vedno lažje upravljajo spletna mesta, ki jih izdelam..

6. Ali imate kakšne navade ali rituale, ki pomagajo, da ste ves dan prizemljeni?

Z domačo pisarno je težko najti ravnovesje med delom in življenjem. Ena stvar, ki resnično pomaga, je uporaba službe moje žene za določitev mojega delovnega časa. Ko pride domov (ponavadi 4: 30-5: 30), nisem več “v službi”. Računalnik pustim v pisarni, zaprem vrata in sem doma.

7. Kaj počnete v dneh, ko ne delate aktivno na projektu za stranko?

Ostajam precej zaposlen, ponavadi je vedno treba nekaj narediti. Če sem končal prvotni razvoj vseh projektov, ki sem jih načrtoval ta teden, imam običajno zahteve za spremembe za druge projekte ali spremembe zunaj obsega (zaračunamo jih posebej). In ko res nimam perečih rokov, se vtičniki vedno izboljšajo, ki jih je treba narediti in jih odložiti.

8. Kako se življenjski slog razlikuje od pričakovanega, ko ste prvič začeli?

Odvisno sem od tega, kako določiti, kako zelo ali zelo stresno je lahko moje delo. Kadar koli imam projekt, ki gre slabo, naredim post mortem, da določim, na kakšne načine bi ga lahko izboljšal ali se mu izognil. To vključuje spremembe v mojem prodajnem postopku (iskanje novih načinov za odpravo slabih projektov), ​​spremembe moje pogodbe in spremembe v mojem komunikacijskem postopku v celotnem projektu. Kot svobodnjak se lahko ukvarjam s kakršnimi koli projekti, ki so mi všeč, zato se trudim le, da se lotim samo projektov, v katerih bom užival..

Druga stvar, ki je nisem pričakovala, je, kako težko si jemlje dopust. Ne morem se prekiniti dolgo časa brez mesecev načrtovanja in velikega zadetka za svoj dohodek. To poletje sem si vzel dva tedna počitka, da sem obiskal družino in potoval. Mesec pred odhodom nisem mogel več nobenega dela in sem moral prenehati obstoječe projekte. Mesec dni po potovanju sem počasi vrnil svoje podjetje (začel sem delati, vendar nisem bil plačan še en mesec). Ta dva prosta tedna sta zmanjšala letni zaslužek za približno 20% (2,5 meseca brez novega dohodka).

Lahko potujem mesece in delam s 50-odstotno zmogljivostjo, vendar ni realno, da kdaj pričakujem razumno obdobje 0% dela, razen če koga najamem. Verjetno ne bom nikogar najel, ker uživam v prednostih samostojnega življenjskega sloga več kot stroški, vendar je vsekakor nekaj, kar je treba upoštevati.

9. Na koncu dneva, ko nehate gledati modro osvetljene zaslone? (Ob dobrih in slabih dneh.)

Običajno okoli 4: 30-5: 30h. Ko pa moram delati pozno, zaslon od trenutka uporabe ni svetil modro fl.ux ��

10. Če ste iskali svoj portfelj, ste imeli nekaj zelo impresivnih strank (Yoast, Univerza v Cambridgeu), kaj ste se ločili od množice in pristali na bolj odmevne stranke?

Ne opisujem svoje edinstvene vrednosti prek mojega spletnega mesta. Moje trenutno spletno mesto je bilo zgrajeno, ko sem se osredotočil na manjše projekte, posodabljanje mojega sporočila pa je eden izmed mojih ciljev za leto 2015.

Večino večjih strank sem lahko dobil, ker je oseba, ki se je odločila za najem, tudi razvijalec in je seznanjena z mojim delom. Z izdajo vtičnikov, vadnic, odrezkov in prispevanjem k večjim projektom sem lahko dokazal svojo vrednost nosilcem tehničnih odločitev. Pri večini drugih projektov sem delal z njimi na manjšem projektu in ko so ugotovili, kaj sem prinesel na mizo, so me uporabili pri drugih projektih.

11. Kaj je nasvet, ki bi ga želeli razviti nadobudnemu razvijalcu WordPress-a?

Tam je dela več, kot so razvijalci visoke kakovosti, ki to opravijo. Po mojem mnenju je eden najboljših načinov, da razvijalci zdaj dobijo več poslov, prispevati k projektom z drugimi vrhunskimi razvijalci. Vaši talenti bodo prepoznani in ko tisti razvijalci prejmejo delo, ki jim ni najbolje, bodo poslali vaš način.

Samo pogledal sem statistiko. Od prejšnjih 200 ljudi, ki so me kontaktirali zaradi dela, sem se lotil 13 projektov. To pomeni, da zavrnem 93,5% dela, ki mi gre. To je iz različnih razlogov – zunaj mojega nabora spretnosti, prekratek časovni razpon, premajhen projekt in številni drugi razlogi. Stavim, da bi mnogi drugi razvijalci imeli podobno statistiko, če bi pogledali.

Kadar nisem primeren, priporočam, da priporočam ljudem. Najboljši način, za katerega vem, koga priporočiti, je, da jih vidim v akciji in prispevam k projektom, ki jim sledim in s katerimi delam.


Hvala, ker ste si vzeli čas in nam povedali o svojem dnevu in delu na splošno, Bill. Če želite na seznam dodati kakšna vprašanja, kakšnega razvijalca (tema, vtičnik itd.) Ali celo določenega razvijalca, s katerim bi želeli naslednji intervju, nam ga sporočite v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map