Izdaja in nove funkcije programa WordPress 4.3

Vesel 18. avgust! Prepričan sem, da niste vedeli, da bo danes tako vznemirljiv dan, ko ste se zbudili (razen če ste seveda WordPress narkoman). WordPress različica 4.3, koda z imenom “Billie”, je danes padla in ima kup novih novih, polnjenih funkcij. Pa si oglejmo!


Nove funkcije in možnosti orodja za prilagajanje

Prepričan sem, da vsi poznate in obožujete orodje za prilagajanje tem v živo, ki ga je WordPress predstavil že v različici 3.4 – no, pravkar je postalo boljše. Na voljo so nove funkcije, pa tudi nekatere stare možnosti, ki so bile vse premeščene v orodja za prilagajanje, ki jih je enostavno uporabljati.

Možnost ikone spletnega mesta v programu WordPress Customizer

site-icon-customizer

Ikone spletnega mesta (ali storitve, kot jih nekateri lahko imenujejo) so bile s programom za prilagajanje oglasov dodane na lastno kartico »Identiteta spletnega mesta«. Preprosto naložite svojo sliko (prosim 512 × 512 pik) in jo uporabite kot ikono svojega spletnega mesta na zavihkih in ko jo shranite na začetne zaslone mobilnega telefona. Oh, naslov spletnega mesta in vrstico spletnega mesta lahko najdete tudi tukaj za enostavno upravljanje blagovnih znamk.

Meniji in menije v programu WordPress Customizer

menu-customizer

Meniji so ključni del katerega koli spletnega mesta – so dobesedno način, kako gostje krmarijo po vašem spletnem mestu. No, zdaj lahko upravljate tudi tiste iz orodja za prilagajanje. Delujejo tako kot del starega menija. Preprosto kliknite gumbe »Dodaj elemente«, da izberete objave, strani, kategorije, povezave po meri in drugo, ki ga želite dodati v svoj meni. Predmete lahko še vedno povlečete in spustite, če jih želite spremeniti, in jih gnezdite za spustna mesta.

Nova močnejša gesla (privzeto)

močnejša gesla

Močna gesla so ključna varnostna nuja. Bili smo navdušeni, ko je WordPress 3.7 lažje ugotovil, ali uporabljate močno geslo, vendar je zdaj ustvarjanje norega gesla še lažje. Preprosto se pomaknite do svojega uporabniškega profila, se pomaknite navzdol do razdelka z geslom in kliknite gumb, da ustvarite novo geslo. Ta-da! Gesla, ki se ga (in hekerji) ne boste nikoli spomnili ��

Novo izboljšane bližnjice za hitro urejanje

Včasih si crknjen za čas… ali pa je mogoče, da je to ves čas. Da bi vam lahko pomagal, je WordPress integriral nekaj zvezdastih bližnjic za pospešitev ustvarjanja vsebine. Na primer, če se vrnete pred vrstico besedila z ## like:

hitri popravki-1

In nato kliknite Enter, se zgodi nekaj čarobnega. Vaša ## pretvori to vrstico besedila v naslov H2!

quickedits-2

Resno, čista magija. Tu je nekaj kratkih predstavitev nekaterih novih bližnjic, s katerimi lahko postanete uporabnik energije v programu WordPress:

  • ## za H2 naslove
  • ### za H3 naslove
  • #### za H4 naslove
  • ##### za H5 naslove
  • ###### za H6 naslove
  • * ali – za sezname s črtami
  • 1. ali 1) za oštevilčene sezname
  • > za blokade

Komentarji na straneh so onemogočeni

komentarji-off

Ok, bodimo iskreni, koliko vaših strani dejansko želite, da ljudje komentirajo? Verjetno ni veliko – raje ljudje komentirate svoje objave na spletnem dnevniku. Zdaj vam o tem ni treba skrbeti – komentarji in povratne povezave / pingbaki se samodejno onemogočijo na novih straneh. Če jih želite omogočiti, preprosto potrdite polje in shranite svojo stran.

omogočiti razpravo

Opomba: Če iz nekega razloga ne vidite metaboxa »Discussion« pod svojo vsebino, ga omogočite tako, da v zgornjem desnem kotu zaslona kliknete zavihek »Možnosti zaslona« in potrdite polje Discussion..

Nova povezava za urejanje objav in strani

priročna povezava za urejanje

WordPress je preprost, zato so šli naprej in dodali povezavo »Uredi« v objave in strani, da boste lažje upravljali svoj čas. Na ta način, če vam bralec pošlje povezavo do napačne napake, vam ni treba iskati po vseh svojih objavah, da bi našli tisto, ki jo potrebujete. Preprosto kliknite povezavo »Uredi«, da se takoj prepeljemo do zadnjega urejevalnika te objave.

Več novih stvari za ljubezen

Da ne zveni kot infomercial, ampak počakaj – še več! Druge izboljšave vključujejo prilagoditve videza skrbnika (na primer so bile posodobljene oznake naslovov), Singular.php je bil predstavljen kot nova predloga strani, nekaj posodobitev za večstransko spletno mesto, malo čiščenja (stara koda za pretekle različice odstranjene so bile predhodne teme in pisanje brez motenj) in druge spremembe za razvijalce (npr. odprava konstruktorjev v slogu PHP4, omejitve get_transient (), spremembe API-ja itd.).

Zavijanje

Prepričan sem, da sem nekaj pogrešal, zato odjavite uradna izdaja WordPress-a post in WordPress 4.3 Core strani, da vidite, kaj je bilo še dodanega. Sporočite nam, katere lastnosti ste zaskrbljene ali tiste, ki jih niste. Samo pustite komentar spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me