Izdaja WordPressa 4.9: Nove funkcije, ki jih boste imeli radi

Izdaja WordPressa 4.9: Nove funkcije

Sredina novembra je, zato se bomo začeli ukvarjati s tistim, kar je morda eden največjih tednov spletne trgovine s prodajo na spletu v zgodovini WordPressa (Črni petek in prodaja Cyber ​​ponedeljka se že začneta). In kot da to ni dovolj, da bi bili navdušeni, je WordPress samo padel 4,9 in komaj čakamo, da vam pokažemo, kakšen je bil ob posodobitvi. Torej brez nadaljnjega oboževanja spoznajte WordPress 4.9, bolj prijazno imenovan »Tipton«.


Osnutki in načrtovanje po meri

WordPress 4.9 Osnutek in načrtovanje orodja za prilagajanje

Ena izmed funkcij, ki jih želimo izkoristiti, so nove možnosti osnutkov in načrtovanja po meri. Ko uporabljate program za prilagajanje v živo, lahko spremembe shranite kot osnutek, kar je izjemno koristno pri delu s prenovo spletnega mesta. Tako lahko na svojem spletnem mestu v živo preizkusite različne barve, pisave, postavitve ali katere koli druge nastavitve orodja za prilagajanje, ki so vključene z vašo temo, ne da bi se morali takoj zavezati k spremembi. Samo shranite in se vrnite, da boste pozneje pregledali svoj dizajn. Če ne pozabite shraniti, ne skrbite – WordPress bo samodejno shranil osnutke, tako da če slučajno zaprete okno, bi morali imeti možnost

Enako uporabna kot osnutki je tudi možnost urnik sprememba dizajna. To je odličen način za načrtovanje in dodajanje promocijskega sredstva, prodajnih pasic ali sezonskih oglasov na vaše spletno mesto. Preprosto naredite svoje spremembe, nato načrtujte dan in čas, da bo vaš novi dizajn zaživel.

Nadgradnje kolaboracijskega sodelovanja

Dobra novica za oblikovalske ekipe, WordPress 4.9 dodaja tudi nove funkcije, s katerimi bo delo skupaj še lažje. Prva je zaklepanje prilagajalca medtem ko spreminjate. Tako se drug član ekipe ne more vmešavati v vaš ustvarjalni postopek.

Drugo je preprosto deliti povezava za predogled prilagajalca možnost, ko shranite osnutek. Prepišite in prilepite povezavo v slabi ali skupinski e-poštni naslov, da dobite prispevek.

Teme prek orodja za prilagajanje

Druga značilnost, ki smo se jo želeli dotakniti, je dejstvo, da si lahko zdaj v programu za shranjevanje WordPress.org ogledate in namestite več kot 2600+ brezplačnih tem neposredno iz orodja za prilagajanje. To je odlična funkcija, še posebej pri prvi namestitvi spletnega mesta ali bloga z WordPressom.

Novi in ​​posodobljeni pripomočki

WordPress 4.9 pripomoček za galerijo

Ta posodobitev za WordPress doda a nov pripomoček Galerija lahko uporabite v stranskih vrsticah, nogah in drugih območjih, pripravljenih za gradnike. To je odličen način za prikaz slik projektov, fotografij osebja ali res česa drugega.

WordPress 4.9 Nastavitve pripomočka za galerijo

Gradnik deluje tako kot običajne WordPress galerije. Preprosto kliknite, da izberete slike, ki jih želite dodati plus nastavljene možnosti za povezavo, stolpce, vrstni red in velikost. Ko vstavite svojo galerijo, jo ne pozabite shraniti in si jo oglejte v živo na svojem spletnem mestu.

WordPress 4.9 Besedilo gradnik

Vse druge opazne spremembe v izboljšati pripomoček Text, ki zdaj podpira oEmbed media in analizira kratke kode. Kaj to pomeni za vas? No, lahko hitro dodate YouTube videoposnetke, podcaste SoundCloud, ankete Polldaddy, objave Tumblr, Spotify glasbo ali katero koli drugo podporo programa WordPress oEmbed predstavnost na območje pripomočka tako, da povezavo prilepite v besedilni gradnik (po želji lahko uporabite to priročno možnost vstavljanja predstavnosti). Če vaša tema (ali kateri koli vtičniki) vključujejo kratke kode, jih boste zdaj lahko uspešno uporabljali v svojih pripomočkih.

Izboljšave pri spreminjanju tem

Ste že kdaj izgubili pripomočke ali niste zamenjali menijev z lokacij, ko ste preklopili teme? To je bila pogosta težava, s katero so uporabniki naleteli pri posodabljanju oblikovanja svojega spletnega mesta, vendar je WordPress 4.9, ki je zdaj stvar preteklosti.!

WordPress bo zdaj najbolje, da vzdržuje lokacije menijev in območij pripomočkov na podlagi podobnih ID-jev in poimenovanj. Zato v idealnem primeru ostaneta meniji med zgornjimi in glavnimi meniji, ko prehajate iz ene teme v drugo. To predvideva, da obe temi uporabljata podobne lokacije v meniju ali isto število mest v meniju (WordPress bo skušal dodeliti meni s prve lokacije glede na staro temo mestu prvega menija v novi temi). Podobno naj ostanejo pripomočki stranske vrstice v vaši nogi in spodnji gradniki v nogi (spet – ob predpostavki, da obstajajo podobne lokacije).

Izboljšave urejevalnika

Najnovejša različica WordPress-a ima tudi nove in izboljšane posodobitve urejevalnika kode (čeprav osebno VELIKO priporočamo, da ne uporabljate urejevalnika, saj bi bilo treba resnično vse spremembe opraviti prek otroške teme po meri, da zagotovite, da bodo vaše spremembe ostale pri posodabljanju tem. in vtičniki).

WordPress 4.9 Izboljšave urejevalnika

Če za urejanje sprememb uporabite urejevalnik, boste z veseljem vedeli, da to zdaj podpira CodeMirror ki kodo oblikuje kot večina večjih urejevalnikov kode. Ta posodobitev vključuje izboljšano oblikovanje, samodejno dokončanje in obvestilo o napakah sintakse v živo. Ta nova funkcionalnost ima razvijalce tudi možnost, da v vtičnikih omogočijo CodeMirror.

Več za razvijalce

Kot vedno se je pod kapuco dogajalo več sprememb. To vključuje orodje za prilagajanje Izboljšave API-ja JS, a Nadgradnja MediaElement.js do 4.2.6, Posodobitve API-ja REST za predmete, pa tudi blagovno znamko nove vloge in zmožnosti. Za celoten potek navzdol ne pozabite prebrati uradnika dev ugotavlja iz trakta Make WordPress Core.

Nazaj k tebi

S tem smo se igrali v WordPressu 4.9. Vsekakor smo najbolj navdušeni nad načrtovanjem prilagoditev, še posebej s prazničnimi prodajami in promocijami za vogalom. Kaj pa ti? Katere lastnosti so vam všeč v 4.9? Sporočite nam spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map