Moje lepo WordPress življenje: Spoznajte Freddyja

Sem Freddy Muriuki, samostojni bloger WordPressa in honorarni spletni oblikovalec. Čeprav je pisati o sebi nekoliko težko, se bom po svojih najboljših močeh potrudil, da te pogledam, čeprav rahlo čudovito WordPress življenje. To je pogled na lepo življenje, ki ste mi ga tako milostno pomagali zgraditi.


Vse se je začelo decembra 2008, ko sem odkril WordPress.com. Seveda sem pred tem vzbudil neupravičeno zanimanje za vse stvari, ki jih je spletno oblikoval, ko sem začel delati v kibernetski kavarni leta 2007, nekaj mesecev po končani srednji šoli. Več o tem v trenutku.

Dolgo pred spletnim oblikovanjem ali celo s WordPressom sem vedel, da želim pisati. Ko sem bil star komaj 12 let, sem sestavil svojo prvo kratko zgodbo; Pustolovščine Ronnieja in prijateljev, ki je kasneje v skrivnostnih okoliščinah izginila iz moje omarice. V tisti razpisni dobi si nisem niti za hip mislil, da bom na koncu dal kruh pisati na mizo ali bolje rečeno blogirati.

Preden sem odkril bloganje, bi pisal kratke zgodbe, pesmi, pisma in karkoli drugega, kasneje pa jih (in še veliko, veliko kasneje po e-pošti) poslal prijateljem in ljubimci. Rad sem prelival misli v besede, pred časom pa sem bil zasvojen s tem, koliko sem dosegel, preprosto tako, da sem pisalo na papir. Tu govorim o romantičnih osvajanjih, sanjah vsakega mladeniča. Seveda je pomagalo tudi mojim ocenam.

Ko sem hodil v srednjo šolo, sem pozabil na pisanje tri dobra leta, preden sem se končno odločil, da bom pobral obrt in napisal drugi obrok “Ronnie in prijatelji”. Po diplomi sem leto pozneje pisal na zadnji gorilnik, ko sem šel delat kot učitelj UT. Vendar je moja milost za varčevanje prišla v obliki spremljevalca v kibernetskem kavarni, ki sem ga pristal nekaj mesecev kasneje.

cyber-računalniška kavarna

V kibernetski kavarni se je zgodilo veliko. Priložnost mi je odprla oči za povsem nov svet. Spoznala sem toliko ljudi, tako na spletu kot tudi brez povezave. Eden od ljudi, ki sem jih spoznal na spletu, Bog ga blagoslovi, me je seznanil s pisanjem SEO. Hkrati, ker sem imel neomejen dostop do interneta, sem razvil močno ljubezen do spletnega oblikovanja, ki sem se ga učil iz dneva v dan.

Ko sem odšel na univerzo, sem bil nekaj mesecev pozneje premalo plačan SEO pisatelj in začetni spletni oblikovalec. Tudi C ++ sem se naučil, tako da, že sem se zabaval z računalniki in pisal. Napačno in malo plačilo pri pisanju SEO-ja me niti malo ni motilo in ne spomnim se, ali sem to bil zato, ker sem bil svež na univerzi z nekaj prihranki na strani ali preprosto zato, ker sem užival v pisanju.

Univerzi sem se pridružil v mesecu novembru 2008 in do decembra istega leta sem ob večerih redno pisal. Vse moje pisanje je bilo osredotočeno na SEO in nekaj drugih dnevnih tem. Nato sem po naključju odkril WordPress.com (ali je to usoda?) In začel brezplačen blog.

Vendar bi šel dolga obdobja, ne da bi objavljal na blogu, saj sem imel šolo na eni strani in SEO pisanje na drugi. Hkrati sem bil še vedno zmeden nad tem, kaj želim početi s svojim življenjem, čeprav bi se vpisal na tisto, kar bi mnogi ocenili kot prestižni in donosen tečaj. V drugem letniku so me odmerjali uravnavanje šolskega dela in pisanje SEO. Bil sem razpet med tečaji in pisanjem s polnim delovnim časom, še posebej, ker je bila plača od pisanja SEO vedno boljša.

Nisem mogel izstopiti, ker nisem imel žoge in sem imel občutek, da moji ljudje ne bi imeli ničesar od tega. Po iskanju duše sem se odločil, da bom več časa namenil pisanju in učenju kode, včasih na račun svojih ur. Potem sem preživel naslednja tri leta zabava kot nora raziskovanje in odločanje, ali naj opustim in se ukvarjam s svojo obrtjo polni delovni čas ali jo samo izčrpam in preživim preostanek življenja obžalujem, da nisem izkoristil možnosti.

Sem in tja sem posodabljal svoj brezplačni blog WordPress.com, brez pravega načrta, in ker sem bil zaposlen za izpite in podobno, sem imel malo časa, da bi resnično napredoval. Nato sem sestavil ekipo pisateljev, da si pomagam pri obremenitvi z delom, in tako sprostim dovolj časa za dejanske raziskave, kako zaslužiti blog blog.

V zadnjem četrtletju 2011 sem predstavil nekaj blogov (Lokacija 180 in Pustite delo za seboj med drugim), ki se je zavzemal za način življenja, o katerem sem vedno sanjal. Postal sem trden vernik načel, ki jih uči na teh blogih, ki se vrtijo okoli vključevanja dela v vaše življenje, tako nemoteno, da skoraj ne morete povedati, kaj je to. Delati, da bi živel, ne živel, da bi delal pravilno?

Ko sem nekaj časa spremljal te blogerje, sem imel gradivo in duh, ki sem ga potreboval za začetek lastnega spletnega posla. Obenem sem se naučil več o WordPressu, brezplačni različici, vendar mi je ideja o spletnem blogu še vedno tako tuja. To pomeni, da preprosto nisem poznal strežnikov in kako namestiti skripte in podobno.

wordpress-install-različica

Tako sem nekaj ur na dan namenil učenju več o samostojni WordPress in decembra 2012 sem predstavil svoje prvo WordPress spletno mesto. Tako dobro se spominjam dneva. Pa ne zato, ker sem se iz tega ogromno ukvarjal, ampak zato, ker sem bil tako navdušen nad lastno spletno stranjo. Prvih nekaj bralcev je bilo sestavljenih iz prijateljev in bralcev z mojega brezplačnega spletnega dnevnika WordPress.com.

Začel sem svoj samostojni spletni blog z desetimi objavami in nekaj strani z jasnim ciljem, da druge spletne podjetnike naučim, kaj vem o SEO in ustvarjam učinkovite spletne vsebine. To ne popušča dejstva, da nisem imel pojma, kdo je moja ciljna publika.

Začel sem s kančkom ideje, vendar sem bil po branju in ponovnem branju tako motiviran Misli in postani bogat avtor: Napoleon Hill. Nekateri moji prijatelji so mislili, da sem nor, da “pripenjam svojo prihodnost” na samo e-knjigo. Nisem bil odvrnjen, in čeprav nisem imel pojma, kaj počnem, sem se nenehno lovil, pisal in prerival.

Če bi si lahko ustvaril bralstvo, je bil načrt, da bi takrat spletnim podjetnikom začel ponujati storitve ustvarjanja spletnih vsebin, ki bi jih pritegnil na blog. Nenehno sem objavljala na spletnem dnevniku, delala na njem vsak dan, medtem ko še vedno poslujem s svojimi strankami za SEO. Denar SEO sem potreboval, da sem lahko podpiral svoje drugače odkrito zabavo na kolidžu. Kaj? Na fakulteti je. Poleg tega sem se tako zabaval, ko sem delal zase!

Do trenutka, ko sem odkril Problogger Job Board zahvale gredo Tom Ewer, moj blog se je oblikoval tako, da sem se lahko predstavil potencialnim strankam. To je bila rešilna služba, zaposlitvena deska, ker je bila plača precej boljša od tiste, ki sem jo delal iz SEO pisanja.

tipkovnica za prenosnik

Vložil sem prvo prijavo in to je bil začetek drugega poglavja v mojem življenju. Nisem imel pojma, da bom pozneje postal bloger za WordPress, ko sem v zadnji četrtini leta 2013 predložil prvo prijavo, toda tisto prvo delovno mesto za bloganje mi je odprlo vrata v povsem nov svet WordPress priložnosti. Od takrat se nisem nikoli ozrl nazaj in vesel sem, da še nikoli nisem. Pravzaprav se večina mojega dela danes vrti okoli WordPressa. Jaz se ukvarjam s spletnim oblikovanjem in internetnim trženjem, a vseeno WordPress nosi dan zame.

Od leta 2013 sem sodeloval s številnimi odličnimi WordPress strankami in moram priznati, da je bilo delo tako prijetno, kot je donosno. Odlična priložnost za učenje mi je omogočila, da sem spoznal toliko lepih ljudi. Vi, moj dragi bralec, ste eden teh lepih ljudi.

Vsako jutro se veselim, da bom lahko z vami delil svoj mali svet s pisanjem WordPressa. Ko delim izkušnje, nasvete ali vadnice in vas približam svojim ciljem, je bistvo mojega lepega WordPress življenja. Ko pridete v razdelek za komentarje in delite svoje mnenje in ideje, ne morem pomagati, ampak se počutim neverjetno poniženega. Polepšaš moje WordPress življenje.

Ko ljubeče širite naše objave po družbenih medijih, se je enostavno počutiti odlično, vendar samo zato, ker nam pomagate priti v stik in pomagati več ljudem. Ko se zjutraj zbudim in preden se vrnem v posteljo, vse, kar želim storiti danes, je, da dam pero na papir in poiščem zate, če bi le delil en dodatni nasvet, še eno idejo o tej platformi, ki sva oba ljubiti toliko.

Nikoli se nisem toliko zaljubil v platformo, kot jo imam v WordPressu, ampak zato, ker si bil ves čas ob moji strani moja draga bralka. Od prvega dne, WordPress, me je znebila z nog, ko mi je pomagala graditi temeljno spodbudno poslovanje z blogi. WordPress je morda motor, toda vi ste lepota mojega WordPress življenja.

In to je zato, ker brez tebe ne bi več obstajal – nepomemben bi bil. Ustvaril si me, kar sem, in v tem procesu si mi pomagal postati to, kar sem. Vi ste lepota mojega WordPress življenja.

Viri, ki sem jih uporabil ob poti

orodja za WordPress

Naslednja orodja in viri so mi bili neprecenljivi pri gradnji mojega spletnega dnevnika WordPress:

 • Odlične teme WordPress – Za izpostavljanje potrebujete profesionalno temo WordPress. Od začetka uporabljam teme WPExplorer.
 • Trello ker morate svoje projekte organizirati. Najlepša hvala družbi Dev Sharma, da me je seznanil s to odlično storitvijo.
 • Simptomi Kratke kode za lepe dodatke (npr. Harmonike, gumbe, opombe, pričevanja itd.), Ki jih morate izpostaviti.
 • WordPress SEO by Yoast, saj je SEO pomembna sestavina, če jo poskušate spletno uporabiti.
 • Google Analytics za sledenje spletnemu prometu
 • Akismet da prepreči slabe fante. Oglejte si še 10 najboljših filtrov za nestanovitnost WordPress in vtičniki za preprečevanje neželene pošte.
 • Odlično in cenovno dostopno gostovanje v WordPressu. Glej tudi, Kako izbrati najboljše gostovanje v WordPressu
 • Odlično gostovanje domen Namecheap. Tu sem gostila vsa svoja imena domen, odkar sem začela, in nikoli nisem imela niti enega razloga za pritožbo.
 • Pero in zvezek sta mi doslej najljubše orodje. Vse svoje objave najprej zapišem na papir, ker želim ohraniti ta vidik (občutek) pisanja. Kaj? Vsak človek do svojih metod.
 • Številni vtičniki za družbene medije, ker morate deliti svojo čudovito vsebino spletnega dnevnika
 • Misli in postani bogat Napoleon Hill za motivacijo in izdelavo tistega glavnega načrta, za katerega veste, da ga potrebujete.
 • Pustite delo za seboj avtor Toma Ewer. Tom vam bo pokazal, kako zgraditi donosen blogerski posel, četudi vam ni uspelo angleško, in zaničiti vse ostalo v življenju. Bil je v veliko pomoč.
 • Lokacija 180 ker Sean Ogle verjame v preoblikovanje življenjskega sloga. Pokazal vam bo natančno, kako graditi podjetje, živeti kjer koli in doseči svobodo.
 • WordPress.com – Začnite tukaj, da imate brezplačen blog WordPress v manj kot 5 minutah.
 • WordPress.org – Začnite tukaj, če vas zanima več o WordPressu.

Ta seznam bom sproti posodabljal v komentarjih, zato bodite pozorni! Če pa iščete več virov v programu WordPress za svoj profesionalni komplet orodij, si oglejte:

 • WordPress Toolkit: WordPress viri za uporabnike in razvijalce
 • Viri za WordPress: Najboljši podcasti za WordPress
 • 10 virov za WordPress, ki jih morate zaznamek zdaj
 • Najboljša orodja in viri WordPress za samostojne člane

Kaj nas čaka prihodnost?

Medtem ko bo pisanje o WordPressu ostalo moja ljubezen, načrtujem, da se bom v bližnji prihodnosti lotil razvoja teme WordPress. To mi bo omogočilo, da bom svoje znanje spletnega oblikovanja dobro izkoristila, hkrati pa se bom vrnila skupnosti, ki mi je dala toliko.

Še naprej bom blogiral o WordPressu, ker se bo platforma širila na trgu, zato se mora več ljudi naučiti, kako jo najbolje uporabiti za širjenje svojih ambicij. Tako kot sem se učil od drugih, bom ohranjal duh skupne rabe, tako da se bomo lahko vsi nekega dne ozrli v prihodnost in videli odlična dela, ki smo jih dosegli skupaj.

Posebna hvala

hvala

Nisem sam prišel tako daleč Na poti sem imel veliko pomoč. Moje potovanje po blogerih v WordPressu ne bi bilo tako zabavno, če ne bi bilo nekaj posebnih ljudi, ki so bili res super. Iskreno se zahvaljujem Kyli Glover, AJ Clarke, Tomu Ewerju, Kevinu Muldoonu, Dev Šarmi, Seanu Ogleju, in kar je najpomembneje, dragi moji bralci. Hvala za super podporo in mi stojite ob strani od prvega dne. Vsi ste milostive duše in ste vplivali na moje življenje na načine, ki jih nikoli ne boste vedeli ali si predstavljali.

Končno reci …

Potem, ko sem bil zaposlen dvakrat, sem zagotovo vedel, da bom veliko delal kot zaposleni. Vedel sem, da želim voditi svoje podjetje in se ob tem zabavati. Nisem imel pojma, kam bi me to popeljalo, toda vzel sem svoj preskok vere, in medtem ko je potovanje (in še vedno) izziv, lahko uživam v delu, kadarkoli in od koder koli. No, še nisem delal pjs-a, ampak to je že en dan.

Danes bi rad povedal VELIKO zahvalo za to, da ste velik del tistega, kar moje življenje v WordPressu predstavlja lepo. Slovesno molim in upam, da boste tudi vi ustvarili življenje svojih sanj. Hvala veliko amigo. Se vidimo…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map