Periodična tabela vtičnikov WordPress (in mojih top 5)

Po mojem skromnem mnenju je največja prodajna točka WordPressa neverjetno ogromna izbira brezplačnih vtičnikov, ki so na voljo v WordPress.org repozitorij. Medtem ko ne smemo preprosto prezreti pomena samega jedra WordPress in enostavnosti, s katero lahko svoj dizajn spremenite s temami, so vtičniki, ki nam omogočajo doseganje skoraj ničesar (samo upoštevajte aplikacije, ki všeč sta ManageWP in Digital Telepathy, ki sta jih ustvarila WordPress).


Glede na to sem vedno v iskanju novih vtičnikov, da jih preverim in pregledam, in ne mine mesec, da ne naletim na nov vtičnik, ki me popolnoma odvrne v smislu njegove funkcionalnosti. Vendar pa je treba vseeno začasno ustaviti razmislek in razmisliti o tistih vtičnikih, ki so prinesli vrednost dobesedno sto tisoč uporabnikom WordPressa.

Tukaj prihaja periodična tabela vtičnikov WordPress.

Nazaj v šolo

Morda ste že naleteli na sezname najbolj priljubljenih vtičnikov WordPress prej (prej sem ustvaril svoje), vendar verjetno nič podobnega kot periodična tabela vtičnikov WordPress. Videti je točno, kako si lahko predstavljate:

Periodična tabela vtičnikov WordPress

Tabela vsebuje najboljših 108 vtičnikov WordPress po številu prenosov in lebdenju nad vsakim »elementom« vam daje kratek posnetek informacij o vtičniku skupaj s celotnim številom prenosov.

Zelo kul, kajne? Zagotovo je zabavno igrati z nekom, ki pozna WordPress, vendar je morda malce manj uporaben za tiste, ki lovijo nekatere najboljše vtičnike, ki so na voljo. Medtem ko tabela predstavlja “top” 108 vtičnikov, se kakovost in uporabnost teh vtičnikov zagotovo zelo razlikujeta.

Glede na to sem se odločil, da vam dam osebni izbor najboljših petih najboljših vtičnikov v periodični tabeli WordPress vtičnikov. To je tisto, kar v bistvu štejem za deset najboljših vtičnikov, ki so na voljo za WordPress (znotraj zgornjih 108). Uživajte!

5. Akismet

AkismetV svojem času sem preučil različne prednosti neštetih vtičnikov proti neželenim komentarjem, vendar se vedno vrnem na Akismet. Čeprav ni popolna rešitev, menim, da je to najboljša.

Če želite najbolje razumeti, kakšna težava je zaščita pred neželeno pošto, morate razmisliti, s katerimi rešitvami za preprečevanje neželene pošte. Najprej imate avtomatizirane neželene komentarje, ki jih je relativno enostavno opaziti. Obstaja kar nekaj vtičnikov, ki jih lahko ujamejo, toda resnična težava je s človeškimi vsiljivci. Če človek na spletnem mestu pušča komentar (spamer ali kako drugače), odločitev o tem, ali gre za neželeno pošto, postane skoraj v celoti subjektivna. Kot tak mora biti vtičnik zelo učinkovit pri sprejemanju natančnih odločitev glede na to, kar imamo morda menijo, da je prav.

Akismet to naredi bolje kot kateri koli drug vtičnik, na katerega sem naletel, zato če vas občasni komentarji neželene pošte pustijo (ali je zakonit komentar označen kot neželena pošta), bi bil moj predlog, da to sprejmete kot strošek komentarji na vaš blog. Akismet morda ni popoln, vendar je vodja paketa.

4. W3 Skupaj predpomnilnik

Malo sem obsedena s hitrostjo spletnega mesta, saj sem v nedavni objavi o tej temi precej jasno povedala. Navadno grem skozi faze, ko poskušam vsako majhno potegovanje povečati hitrost svojega bloga. V resnici pa je največja stvar, ki jo lahko povečate za hitrost spletnega mesta WordPress, nameščanje predpomnilnika, kot je W3 Total Cache.

Zakaj preprost vtičnik naredi takšno spremembo? Preprosto povedano, WordPress deluje tako, da naloži več ločenih datotek in oblikuje eno spletno stran. Predpomnilniški vtičnik opravi večino kombiniranega opravila pred časom, tako da se ob nalaganju spletne strani naredi veliko hitreje.

Na srečo nastavitev predpomnilnika W3 Total ni zapleten postopek. Samo sledite korakom v spodnjem videoposnetku:

3. Varnost Wordfence

Številni uporabniki WordPressa običajno zanemarjajo varnostne pomisleke, dokler ni prepozno – tj. Ko je njihovo spletno mesto ogroženo. Glede na to bi vam priporočal, da namestite Wordfence Security, če boste naredili samo eno stvar, da bo vaše spletno mesto bolj varno..

Tu ne bom podrobneje opisal podrobnosti, vendar bodite prepričani, da je Wordfence Security precej celovita rešitev za WordPress spletna mesta. Seveda ni garancije, da se vaše spletno mesto na nek način ogrozi, vendar lahko z namestitvijo tega vtičnika precej zmanjšate možnosti za to..

2. Preverjena povezava

Če je hitrost spletnega mesta ena od mojih obsedenosti, potem so prekinjene povezave druga. V idealni besedi bi vaši obiskovalci nikoli udaril na 404 stran, saj so absolutni morilci v smislu angažiranosti. Dejstvo je, da je večina spletnih deskarjev precej nestrpnih in se bodo premaknili s spletnega mesta, če bodo zadeli številko 404, namesto da bi se držali in poskušali najti izgubljeno vsebino.

Torej v primeru pretrganih povezav je preventiva najboljše zdravilo. Tu prihaja Broken Link Checker – vtičnik, ki je tako funkcionalen in celovit, da se še vedno trudim, da je brezplačen.

Na kratko, Broken Checker bo pregledal vsako povezavo na vašem spletnem mestu in preveril, ali vrne napako 404. Nato vam bo ponudil seznam pokvarjenih povezav in vam omogočil, da jih spremenite neposredno z zaslona vtičnika (v nasprotju z ročno določitvijo vsake povezave). Ne samo to, ampak bo stalno pregledoval vašo spletno stran in vas obveščal o morebitnih “svežih” zlomljenih povezavah.

Preverjena povezava

Tukaj samo praskam po površini – Broken Checker ima več funkcij in več prilagodljivih nastavitev, kot jih lahko stresete s palico. Menim, da je obvezen prenos za vsakega uporabnika WordPressa.

1. WordPress SEO by Yoast

Čeprav je WordPress razmeroma dobro pripravljen za SEO, če imate ambicije za uvrstitev v iskalnike, boste želeli namestiti vtičnik SEO z dodatnimi funkcijami.

S tem v mislih, če že zadnjih nekaj mesecev spremljate moje članke na WPExplorerju, boste vedeli, da sem Yoast velik oboževalec SEO – to je veliko jasno razvidno iz mojih dveh delnih serij o najpogostejših SEO napake na mestu. Po mojem mnenju je daleč najboljša SEO rešitev za WordPress, in tako kot prekinjena povezava za preverjanje povezav, sem odpihnjen od vrednosti, ki jo ponuja.

Kateri so vaši najljubši vtičniki?

Izbral sem samo pet vtičnikov od 108 in seveda je ogromno število, ki bi jih lahko navedli kot argument za vključitev v prvih pet. Osredotočil sem se na vtičnike, za katere se mi zdi največji odstotek uporabnikov WordPress-a, in namesto tega na več nišnih ponudb, ki so na voljo.

Ne samo to, ampak si lahko omislim številne vtičnike, ki se niso uvrstili med prvih 108, ki zagotovo zahtevajo vključitev. Primeri vključujejo:

Glede na zgoraj navedeno bi rad vedel, kakšne bi bile vaše najljubše izbire vtičnikov, zato vas prosimo, da se odpustite v razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map