10 största WordPress-myter du måste begrava

10 största WordPress-myter du måste begrava

Idag tar vi ner hammaren som Thor på 10 av de vanligaste myterna om vår favorit CMS, bra ol WordPress. Efter att ha upplevt denna välvilliga programvara från första hand kan jag garantera att du kan uppnå det omöjliga med WordPress. Har du tvivel? Kolla bara in de här 20 stora märkena som böjer WordPress för att göra sitt bud.


Därför irriterar det mig till helvete och tillbaka när jag hittar människor som kastar omkring felaktiga “roliga fakta” a.k.a lögner om min älskade WordPress. Hookay, Jag kommer att gå tillbaka lite. jag menade vår älskade WordPress.

Här idag förstör vi 10 största WordPress-myter, av vilka några kan ha hindrat dig från att dyka in och uppleva en plattform som ingen annan, bara så att du kan se WordPress i dess yttersta glädje. Okej då, låt oss redan sätta detta barn i femte redskap.

WordPress är (bara) en bloggplattform

WordPress är mer än en bloggplattform

Jag kommer inte att motbevisa att WordPress föddes som en bloggplattform. Det har emellertid utvecklats och vuxit till ett superkraftigt innehållshanteringssystem (CMS) under åren och driver nu 25% av Internet.

Visst kan dessa webbplatser inte alla vara personliga dagböcker / bloggar. Vi måste definitivt ha olika WordPress-baserade webbplatser där ute, särskilt med alla de söta funktionerna CMS är populärt för.

Med anpassade inläggstyper, sidor, widgetar, tillägg och plugins bland andra funktioner kan du utöka din WordPress-installation så att den får några av de största internethits som ViralNova, Time, CNN, TechCrunch, Harvard Law School, Mozilla Firefox, eBay, SONY och Microsoft bland andra. Kör dessa killar bara personliga bloggar? Jag satsar inte; några av dessa namn äger topphyllawebbplatser som drar mycket trafik, som sorterar oss till nästa myt.

WordPress är inte skalbar

WordPress är en skalbar plattform

Vi vet inte om det beror på att WordPress är “gratis” eller bara “ett community-projekt” som kom ut ur blues, men du kommer ofta se kommentarer som ifrågasätter plattformens skalbarhet. Hur kommer min webbplats att fungera när trafiken växer? Vilka funktioner kommer att drabbas i händelse av trafikökning? Kommer WordPress att krascha när du blir populär?

Kanske är det idén att WordPress en gång var en bloggplattform utvecklats i ett CMS, men ofta än inte hittar du en klient som är orolig för att WordPress kommer att smula under ökad belastning. Inte sant. Från småskaliga bloggare hela vägen till stora multinationella företag, alla söker efter en bit av WordPress-cirkeln.

Om din webbplats går ner på grund av trafikspikar har det allt att göra med din webbhotell, inte WordPress. Förutsatt att du har tillräckliga serverresurser, till exempel de staplar som WPEngine erbjuder, kommer WordPress att stödja din webbplats oavsett storlek eller trafikmängd du genererar.

WordPress är osäker

WordPress Security

Men igen, vilken programvara är 100% idiotsäker? Hackare kommer att försöka utnyttja de minsta sårbarheterna i programvara, inte bara WordPress. Nu är WordPress den populära plattformen, och som sådan lockar den attack efter attack bara på grund av ren volym, inte för att den är benägen att säkerhetsbrott.

Om det inte var för kärnan och säkerhetsuppdateringar plattformen får regelbundet, skulle Internet vara en bedlam just nu. Människor skulle förlora sina webbplatser vänster, höger och centrum varannan dag. Förlusterna skulle vara enorma, nätet skulle gå sönder och WordPress skulle gå vägen för dodo.

Men det har gått mer än tio år sedan WordPress träffade webben och det växer större, bättre och säkrare varje gryning. Bidrag från den enorma WordPress-communityn stärker vår älskade CMS en uppdatering åt gången.

Varje uppdatering ger bättre funktioner och tuffare säkerhetsåtgärder som den förbättrade säkerhetsfunktionen för lösenord som introducerades i WordPress 4.3 “Billie”. Dessutom kan du stärka säkerheten på din WordPress-webbplats med hjälp av plugins som iThemes Security bland andra.

När allt är sagt och gjort, börjar säkerheten på din WordPress-webbplats (och mer så för ditt värdefulla innehåll) med dig. Du måste hålla dina WordPress-installationer, teman och plugins uppdaterade hela tiden. Få dessutom vanan att skapa regelbundna och fullständiga säkerhetskopior på webbplatser, om hackarna slår till.

Hemligheten till att alltid hålla WordPress säkert för att implementera grundläggande säkerhetsrutiner och sedan hålla plattformen korrigerad när uppdateringar släpps. Visst, säkerhetshål upptäcks då och då, men den öppna källan hos WordPress innebär att hålen också tätas snabbt. – Mike Wallagher, HostingFacts.com

WordPress är GRATIS (Därför inapt för kommersiellt bruk)

WordPress är gratis men kraftfullt

För killarna som älskar gratis saker, och det betyder att varenda en av oss, WordPress är en gratis produkt är verkligen bra nyheter. Men vad betyder gratis exakt när det gäller WordPress?

För det första är WordPress gratis vad gäller frihet (läs användarrättigheter). Vad det betyder är att du kan ta WordPress, riva ner det, ändra det, göra kopior och / eller skapa din egen unika version utan att söka tillstånd från någon myndighet.

Det är öppen källkod; mjukvara byggd av en gemenskap med bidragsgivare, vilket betyder att den inte tillhör något särskilt företag eller person. För det andra betalar du inte för att använda WordPress, CMS – du behöver bara ladda ner skriptet från WordPress.org, installera det vart som helst och du är bra att gå.

En tjänst som WordPress.com låter dig använda WordPress på deras plattform gratis. De ger dig en gratis underdomän, t.ex.. yourname.wordpress.com och gratis värd. Andra liknande tjänster, kända som hanterade WordPress-värdar låter dig i princip använda WordPress på deras plattformar mot en avgift (i motsats till vanlig webbhotell, där du kan välja mellan olika alternativ som är lätta att installera).

Skillnaden? Den fria smaken av WordPress som serveras på WordPress.com är starkt begränsad när det gäller funktioner och flexibilitet. Du kommer också att betala ett styvt premiumpris för att ha personlig anpassad hosting komplett med ditt eget domännamn. Kostnaden kan snabbt räcka upp till så mycket som $ 3000 per månad.

Hanterade WordPress-värdar, å andra sidan, låter dig uppleva WordPress i sin fulla ära till en bråkdel av kostnaden. Dessutom kommer traditionella webbhotell som Dreamhost och Bluehost också att låta dig njuta av WordPress i sin fulla prakt även om du får mindre kraft än om du skulle gå med en hanterad WordPress-värd.

När de går vidare kommer de flesta företag att stänga av den kostnadsfria, öppna källkodslösningen utanför hyllan till förmån för en skräddarsydd CMS skräddarsydd efter deras specifika behov.

Kanske är det byråkratin, stora budgetar eller någon som försöker klippa hörn, men någon måste berätta för dessa killar (och deras grå kostymer) att de uppenbarligen missar en möjlighet att spara stora pengar och få en plattform som är extremt mångsidig, eller “som formlös som vatten ”som min ex brukade beskriva sig själv. TMI? Komma över det, WordPress är fri och helt rätt för kommersiella webbplatser.

WordPress kommer inte med support

WordPress Support

Nu när du just sa att WordPress är en gratis plattform som möjliggörs genom gemenskapens värderade bidrag, var kommer jag vända mig till om jag skulle stöta på problem? Bra fråga.

Ett typiskt mjukvaruföretag fungerar enligt följande. Du har ett behov. Du söker ett välrenommerat företag som i sin tur erbjuder dig programvara som du betalar för. Om du får problem med att använda deras programvara, kontaktar du deras supportteam och du är sorterad.

När det gäller WordPress, äger inget företag eller person plattformen, ingen betalar för att använda den och när du fastnar … ja … du har fastnat. Fel.

WordPress har ett stort samhälle av utvecklare, designers, översättare, bloggare, supportrepresentanter etc. som har gjort mycket för att bygga WordPress Codex; en modern dokumentation som du aldrig sett. Det är inte allt, WordPress kan skryta med en mycket aktiv supportforum besöks av medlemmarna i samhället.

Med dessa resurser och ett antal oberoende serviceföretag, leverantörer av WordPress-underhållstjänster och massor av färdiga och tillgängliga frilansare kommer du att bli chockad över hur snabbt det är att få svar på dina elände.

WordPress är otillräcklig för e-handel

WordPress för e-handel

Måste jag fortsätta släppa “CMS” överallt för att få er uppmärksamhet på mångsidigheten i WordPress? I början av WordPress var det svårt att föreställa sig att du kunde använda WordPress för att bygga en e-butik.

Inte längre; WordPress-samhället har sett tillströmningen av otaliga ramar och WordPress-e-handel-plugins som gör att bygga en e-butik lika enkelt som paj. Numera kan du skapa en fullt funktionell WordPress-baserad e-handelswebbplats med hjälp av plugins som Woocommerce, WP-e-handel och Easy Digital Downloads bland andra.

Den roliga delen är WordPress är lätt att installera och använda som en onlinebutik. Faktum är att de flesta skräddarsydda CMS byggda specifikt för e-handel inte kan konkurrera med WordPress som det ser ut. WordPress byggmästaren för e-handel? Vem skulle ha gissat?

WordPress-webbplatser är långsamma

WordPress-webbplatshastighet

Borta är de dagar då webbplatser bara var en serie HTML-sidor, grafik och CSS strängade ihop. Med födelsen av ny teknik har webbplatser vuxit i storlek och funktionalitet. Idén att installera programvara för att börja bygga webbplatser kan tvinga dig att tro att WordPress kan bromsa din server. Falsk.

WordPress använder de bästa webbstandarderna och den semantiska XHTML för att säkerställa att det är oerhört snabbt att installera och använda. De bästa kodningsrutinerna säkerställer också att WordPress är SEO-vänligt från ordet.

Långsamma webbplatshastigheter är vanligtvis associerade med billiga webbhotellleverantörer och / eller dåligt kodade plugins. Billiga värdleverantörer är vanligtvis värd för din webbplats och en miljon och en annan webbplats på samma server, vilket bara inbjuder till dålig prestanda bland andra problem.

Dåligt kodade plugins lägger till “skräpkod” i viktiga filer som header.php, vilket minskar dina hastigheter när onödiga objekt laddas innan ditt innehåll. Buggy plugins kommer också att utgöra ett hot mot säkerheten på din WordPress-webbplats.

Välj bara de bästa WordPress-webbhotell och ansedda plugins och du är bra att rocka festen.

WordPress-plugins är dodgy

WordPress Plugins

Och så är du om du installerar skuggiga plugins var som helst och sedan gråter dåligt när skit träffar fläkten. Oavsett hur mycket tro du har på mänskligheten kan du helt enkelt inte anta att alla plugins – gratis eller premium – är felfria. Det skulle vara en bisservice för dig själv, nu skulle det inte vara det?

Det är just därför du bör undvika plugins från leverantörer du inte kan lita på. För att undvika plugins som skickas med buggar, föråldrad och ineffektiv kod, säkerhetsproblem och dåligt stöd, gå alltid för ett stort antal nedladdningar, bra betyg och recensioner samt utmärkt support.

Som sidoanteckning utvidgar plugins funktionaliteten på din WordPress-webbplats på otänkbara sätt så att du kan utnyttja så mycket potential, vilket skulle vara mycket svårt eller dyrt att uppnå utan nämnda plugins.

Lägg bara inte till insticksprogram blindt, för det är så du domstolar problem när det gäller dålig prestanda och ökade säkerhetsrisker. Gör din due diligence min vän. Due diligence.

Att hantera WordPress-webbplatser är svårt

Hantera WordPress-webbplatser

Att hantera nästan vilken webbplats som helst, inte bara WordPress-webbplatser, kan låta skrämmande för nybörjaren. Att installera dina WordPress-webbplatser är en sak, hantering av webbplatsen är något annat.

Du måste hålla koll på så många saker, inklusive godkännande av kommentarer, övervakning av säkerhet, spårning av trafik och uppdatering av teman, plugins och WordPress-kärnan. När du har ett par WordPress-webbplatser överallt kan det bli ganska rörigt snabbt.

Men det skulle bara hända om du inte planerar i förväg, vilket till exempel kommer att veta att det finns en fin plugin som kallas ManageWP som hjälper dig att hålla reda på alla dina WordPress-installationer från en enda central instrumentbräda..

Med ManageWP på plats reduceras dina webbplatsunderhållsuppgifter till att klicka på några knappar och ditt arbete är gjort. Vill du lära dig mer om hur du hanterar WordPress-webbplatser? Vi har ryggen täckt.

WordPress svarar inte (eller till och med framtida bevis)

WordPress-lyhördhet

Orolig för att din WordPress-installation inte kommer att spela bra med avancerad webbfunktionalitet? Framtida tekniker? Tja, gissa vad, du behöver inte oroa dig en bit om WordPress är framtidssäker för … ja … det är det! Med regelbundna uppdateringar och de bästa webbstandarderna är WordPress alltid grundad för framtiden.

Vad sägs om lyhördhet? Hur kommer din WordPress-webbplats att passa i olika skärmbredd? Tja, förutsatt att ditt WordPress-tema är lyhört kommer din webbplats att reagera automatiskt. Det är så lätt att hitta lyhörda WordPress-teman på WordPress.org och temabutiker / marknadsplatser som Themeforest, eleganta teman, teman och My Theme Shop för att bara nämna några. För att spara tid, vänligen överväga att kolla in vårt helt egna totala responsive multifunktionella tema.

Om ditt WordPress-tema inte svarar på skäl som bara är känt för dig, kan du alltid använda WordPress-mobila plugins eller skapa en mobilvänlig version av din webbplats.

WordPress tar på sig teknik efter teknik när de kommer, vilket innebär att du har en kraftfull CMS som kommer att driva din webbplats under dagar, månader och år framöver. Du kan ha kul med jQuery, backbone.js, Flash, CSS3, olika API: er och annan teknik som låter dig vända din WordPress-webbplats, vilket sätt du än önskar.

Avslutar

Enkelt uttryckt är WordPress exakt det CMS du har letat efter. Men om du behöver mer övertalning, låt oss veta alla myter du har stött på. Vi kommer gärna att debunkera dem! Vad älskar du mest om WordPress? Ganska kraftfrågor för att hålla dig fundera över till nästa gång. Under tiden ska du dock dela dina tankar i kommentaravsnittet nedan. Adios!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me