27 personligheter i WordPress du borde följa

Många väljer WordPress för dess enkelhet, men stannar kvar för samhället. Jag kan inte tänka på många andra onlineverktyg som konkurrerar med det för den stora användargränsen och den vänliga användarbasen och vill att användarbasen delar lösningar.


Inom samhället sticker vissa människor ut för deras bidrag, går den extra milen, eller bara ren karisma. Här presenterar jag tio av de mest intressanta personligheterna i WordPress-världen idag (medvetet onumrerade eftersom de inte är i särskild ordning!).

Matt Mullenweg (@photomatt)

Inte många äger ett personligt domännamn med fyr bokstäver, men ma.tt är en av de lyckliga! Som grundare av WordPress, Automattic och WordCamp har han mer känslor investerat i WordPress än de flesta.

“Som att äta, andas, musik, jag kan inte arbeta med WordPress”, skriver han på sin blogg.

Jeff Chandler (@wptavern)

Finns det en hållbar affärsmodell för en WordPress-nyhetssajt? Det har varit ett hett ämne på sistone och Jeff Chandler, “Tavern Keeper” på WP Tavern är väl placerad att svara på. Jeff fick rubrikerna när han sålde bloggen till en mysterieköpare, som så småningom avslöjade sig för att vara ingen annan än Matt Mullenweg, medskapare av WordPress själv.

Sedan dess har Jeffs personliga profil rakat och han har gett flera intervjuer om ämnet WordPress affärsmodeller.

Men Jeffs bröd-och-smör är WPTavern-bloggen, där han har hållit oss uppdaterad om de senaste nyheterna under de senaste fem åren. Andra WordPress-nyhetssajter kommer och går, men Tavernen förblir öppen för affärer.

Matt Medeiros (@mattmedeiros)

Varje så ofta hittar jag någon som dyker upp över internet, utan att veta hur de hittar tiden för allt. Matt Medeiros kvalificeras definitivt som en av dessa människor. Till att börja med är han grundare av Slocum Design Studio, en specialiserad byrå för design och utveckling av WordPress. Under Slocum-banners producerar han två podcast, PressThis och SEOLunch.

Som om det inte räcker driver han också Matt Report, där han publicerar regelbundna intervjuer med människor som arbetar med WordPress. Han har tagit fram en fin publiceringsnisch genom att fokusera på affärssidan av WordPress. Det finns inget fyllmedel, bara kvalitetsintervjuer med Chris Lema, Brad Williams (WebDevStudios) och Jeff Chandler.

Joost de Valk (@yoast)

Hans SEO-plugins har laddats ner mer än 10 miljoner gånger och han har det coolaste namnet i WordPress. Holländaren Joost de Valk skapade varumärket Yoast tack vare Rand Fishkin från Moz, som berättade för Joost att berätta engelskspråkiga namnet uttalades “toast with a y”!

Oavsett om du säger Joost eller Yoast, hans WordPress-plugin har varit synonymt med SEO sedan starten sedan 2009. Han är en vanlig talare för alla saker SEO och WordPress och håller alla uppdaterade med sin vistelseort på sin utmärkta blogg över på yoast.com.

Brian Gardner (@bgardner)

Kanske den mest kopierade mannen i WordPress, Brian Gardner, är hjärnorna bakom Genesis-ramverket från StudioPress, det “bästa av det bästa” bland WordPress-temaramar, enligt Mashable. Vissa hävdar att han uppfann hela konceptet med premiumtema ramar med sitt Revolution tema och påföljande Genesis / StudioPress-projekt.

Brians personliga blogg är en smältkruka med WordPress-tips och tricks (främst inriktade på Genesis) och en lekplats för sin egen temautveckling, som ofta antyder en framtida temanutgåva för Genesis-barn. Just nu visar han vad Genesis 2.0 har för oss.

Toni Schneider (@tonidotorg)

För dem som är intresserade av den kommersiella sidan av WordPress är Toni din man.

Född i Schweiz, flyttade Toni till Kalifornien för högskola och beslutade att förbli sänkt, ignorerar möjligheten att få ett “riktigt jobb” och kasta sig in i entreprenörskap vid en nystartad e-poststart. Efter en framgångsrik utgång till Yahoo gick Toni med Matt Mullenweg vid Automattic projekt.

Som VD för Automattic har Toni övervakat lanseringen av projekt som Jetpack, VaultPress, Gravatar och naturligtvis den fortsatta framgången för WordPress.com. Han hittar också tid att arbeta som partner på VC-företaget True Ventures och säkerställer att inte bara alla som är involverade i WordPress, utan också Silicon Valley, känner sitt namn.

Här är en nyckel från förra året, full av information om den kommersiella sidan av WordPress.

Mark Jaquith (@markjaquith)

Mark lever sitt arbete som webbpubliceringskonsult, men han är bättre känd som en WordPress-superstjärna. Som en av de främsta utvecklarna av WordPress har Mark spelat en viktig roll för att få WordPress dit det är idag.

Med sina egna ord är Mark en religiös skeptiker, en av de fastställda Mac-användare och verkligen dålig på att svara på e-post. Han är också en hängiven familjemann, så att han lanserade sitt eget tag på Amazon-recensionsajter med namnet Have Baby, Need Stuff. Det är funktionellt, bra att titta på, och åh, det är naturligtvis på WordPress!

Mark är i rampljuset just nu som huvudutvecklare på WP 3.6.

Daniel Espinoza (@d_espi)

Utveckling av WordPress-plugins hjälpte Daniel och hans fru att betala 67 000 dollar i skuld på bara åtta månader. Han fokuserade på att bygga återkommande intäkts-plugins för WooCommerce-plattformen och sålde sedan pluginsna för att uppnå sitt ekonomiska mål.

Vad är nästa för Daniel? ”Det finns förändringar i WordPress, det finns förändringar på internet och det finns förändringar i världen. Med så mycket förändring som händer är jag väldigt säker på att jag kan hitta en ny nisch för att betjäna kunder ”, skriver han på sin blogg.

En sak verkar säker – WordPress har inte sett den senaste av Daniel Espinoza.

Chris Pearson (@pearsonified)

Chris utvecklade avhandling, det populära ramverket för WordPress, men han är mycket mer än en en-trick ponny. Chris kan prata om allt och allt WordPress, från SEO till hur många timmar i veckan han arbetar på sin verksamhet. Detta, i kombination med hans självutnämnda “entusiastiska, frittalande karaktär”, ser Chris regelbundet att tala på WordCamps och andra branschkonferenser.

Han bloggar på Pearsonified om ämnen som är så olika som avhandlingens tema och hans personliga intresse för webbtypografi.

Frederick Townes (@ w3edge)

Frederick har fingrarna i många pajer. Han är mannen bakom design- och utvecklingsföretaget W3Edge och skaparen av W3 Total Cache-plugin. Han grundade CTO för Mashable, ett bra exempel på en viktig webbplats som körs på WordPress, och är fortfarande involverad idag som Senior Technical Advisor. Ovanpå allt detta är han grundare och CTO på fastighetswebmarknadsföringsföretaget Placester.

Fredericks stora erfarenhet av WordPress-entreprenörskap ställer honom mycket efterfrågan som talare. Han ger tillbaka till samhället genom att tala vid flera WordCamps, inte bara nära sitt hem i Massachusetts, utan så långt borta som Norge, Danmark och Nederländerna.

Tom McFarlin (@tommcfarlin)

I det första inlägget nämndes Tom i en av kommentarerna som en anmärkningsvärd miss, så det är bara lämpligt att jag börjar med honom. Tom är en WordPress-utvecklare och ivrig bloggare som ägnar en hel del av sin bloggtid åt att dela WordPress-tips, självstudier, utdrag, resurser och alla saker WordPress.

Toms personliga blogg är en stor resurs speciellt för nybörjare men avancerade användare och utvecklare kan också dra nytta av hans djupa behärskning av plattformen.

Aaron Jorbin (@aaronjorbin

På sin Twitter-profil beskriver Aaron sig själv som en Polyhistorisk man på webben – vad det än betyder ��

Hur som helst är Aaron en WordPress Core Committer och ägnar en del av sin tid på webben till att hjälpa utvecklare förbättra sina färdigheter, bland annat.

Helen Hou Sandi (@helenhousandi)

Varje medlem i WordPress kärnpendlargrupp är ett värdigt omnämnande på denna lista men Helen Hou Sandi sticker ut eftersom hon är den enda kvinnliga medlemmen i laget. Helen är bland annat en hängiven WordPress-evangelist och har haft ett antal WordPress-relaterade konferenser runt om i världen.

Tom Auger (@TomAuger

Tom är en annan engagerad WordPress evangelist som delar massor av tips och tricks om WordPress och andra utvecklingsämnen via sin webbplats och via sociala medier.

Matt Medeiros (@mattmedeiros)

Matt springer mattreport.com, en webbplats som hjälper människor att starta och driva framgångsrika affärswebbplatser på WordPress. Han intervjuar i grunden ledande WordPress-företagare och delar sedan intervjuerna som poddsändningar på sin webbplats.

Genom dessa intervjuer har Matt lärt sig massor av knep för att tjäna pengar med WordPress och betraktas nu som en myndighet i sin egen rätt för att tjäna pengar på det.

Amber Weinberg (@amberweinberg)

Amber Weinberg är en självlärd WordPress-utvecklare som har byggt webbplatser sedan tonåren. Hon är specialiserad på WordPress och front-end utveckling. Hon delar mestadels tips och tricks om WordPress, lönsam frilans, skriva ren kod och allt däremellan.

Om du vill skapa en karriär som frilansande WordPress-utvecklare kommer du att hitta Ambers historia väldigt inspirerande, så se till att kolla in hennes webbplats för att få hennes unika insikter.

Chris Coyier (@chriscoyier)

Chris fokuserar på allmän webbutveckling och särskilt på CSS. Han springer css-tricks.com (som bygger på WordPress) och codepen.io där han delar massor av design- och utvecklingstrick som skär hela webbutvecklingskortet, inklusive WordPress naturligtvis.

Chris huvudfokus är inte WordPress, men en gång i taget delar han utdrag, verktyg och resurser som du kan använda i dina WordPress-projekt. Som WordPress-utvecklare eller intresserad användare är det bra att hålla jämna steg med hans webbplatser.

Jeff Starr (@förgänglig)

Jeff är en sann WordPress-stjärna. Han är en utvecklare och utgivare med mer än 10 års erfarenhet av att utveckla för WordPress. Han driver för närvarande tre webbplatser: Perishable Press, Digging Into WordPress och WP Tao, alla dedikerade till att lära in och outs i WordPress.

Jeffs självstudier och böcker för WordPress riktar sig främst till utvecklare som vill behärska hantverket temautveckling.

Brennen Byrne (@brennenbyrne)

Brennen är en säkerhetsguru när det gäller WordPress och det är ingen överraskning att han nu helt fokuserar på sitt nya geniala projekt Clef, en app som tillåter enkel men kraftfull tvåfaktorsautentisering för WordPress. Appen använder en digital signatur för att logga in dig snarare än traditionella lösenord. Projektet är något nytt och har ännu inte fått mycket dragkraft i samhället (ännu), men det råder liten tvekan om att det är framtiden.

Brennen är definitivt någon du bör följa om du vill lära dig hur du säkert säkrar dina WordPress-webbplatser.

Andrew Nacin (@nacin)

Andrew är en utvecklare av WordPress och kunde inte vara mer involverad i WordPress-communityn som helhet. Han deltar i alla stadier i utvecklingscykeln från webbplatsinfrastruktur till bugfixar. Han besöker också WordCamps där han träffar riktiga WordPress-användare (precis som du!) Regelbundet.

Han ägnar också mycket av sin tid till WordPress.org-webbplatsen och du kan hitta honom på många en e-postlista och IRC: s utvecklingskanal.

Ryan Boren (@rboren)

Förutom att bidra till WordPress-kärnan som ledande utvecklare arbetar Ryan också som ingenjör på Automattic. På WordPress-fronten ändrar han kontinuerligt kodbasen för att förbättra effektiviteten och tillgängligheten. Han är också en vanlig bug fixer på Automattic och beskriver sig själv som en “Ateist Vegan Transhumanist Libertarian.”

Peter Westwood (@westi)

Det finns otaliga saker du kan lära dig av Peter Westwood, medlem av ledarutvecklargruppen sedan 2005. Han är aktiv på Twitter och även om hans WordPress-blogg inte uppdateras så ofta, när det är så kan du vara säker på att han har något informativt att säga.

Automattic (@automattic)

Det här inlägget handlade om individer men det är svårt att ta fram vissa personligheter utan att nämna de team de leder eller arbetar med. Utan tvekan sticker teamet på Automattic ut när det gäller teambidrag till WordPress-communityn.

Automattic är ett team av WordPress-entusiaster som driver och underhåller WordPress.com (tillsammans med många andra projekt). Automattic är en skapelse av Matt Mullenweg och teamet bidrar regelbundet till ett antal open source-projekt, särskilt WordPress.org. Teammedlemmar rekryteras från hela världen och arbetar mest på distans, vilket gör det till ett unikt fascinerande team.

Besök den automatiska webbplatsen för att kolla in hela teamet. Du kan antingen utesluta individer att följa eller så kan du enkelt följa gruppen som helhet.

Nick Roach och Team (@elegantthemes)

Nick Roach är grundaren av eleganta teman och leder ett team på 30 utvecklare, designers och tekniska supportspecialister. Nick och hans team har byggt mer än 100 WordPress-teman (många premium) och de delar mycket av det de har lärt sig på sin blogg. Många av deras tips riktar sig till WordPress-användare men utvecklare kan också lära sig mycket av dessa killar.

Sinisa Komlenic och Team (@themeskingdom)

Liksom Nick Roach grundade och kör Sinisa Teman Kingdom, ett WordPress temat utvecklingsföretag i Ohio. De har byggt några solida teman och delar många användbara tips på sin blogg. Men till skillnad från eleganta teman är dessa killar ett nära sammansatt team med sju utvecklare, designers och en supportagent. De verkar mycket välorganiserade och det syns uppenbarligen i deras arbete. Det finns definitivt något att lära av dessa killar för alla blivande WordPress-temautvecklare.

WooThemes Team (@woothemes)

WooThemes är tillverkare av gratis och premium WordPress-teman. De skapade det som för närvarande är ett av de mest populära e-handelsplugins för WordPress, WooCommerce, tillsammans med ett gäng andra tillägg för plugin. Det finns faktiskt ett par utvecklare som tjänar enbart av att utveckla och sälja WooCommerce-tillägg.

WPExplorer Team (@wpexplorer)

Jag skulle vara försenad om jag inte pratade om vårt eget härliga team, skulle jag inte göra det? Med en resursfull blogg och massor av högkvalitativa teman och plugins att välja mellan, skulle du göra bäst att lägga till den här webbplatsen till din flödesläsare omedelbart. Men det är bara min inte så opartiska åsikt ��

Vem annars gör vågor i WordPress-världen?

Att välja bara tio personer från en användarbas på miljoner skulle aldrig bli lätt. Jag skulle gärna höra dina tankar om dessa tio val och vem du skulle ha valt – meddela oss i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me