Är WordPress fortfarande den bästa källan till gratis WordPress-teman?

Att välja ett tema är ett av de viktigaste besluten du kan fatta när du ställer in din webbplats. WordPress-temakatalogen har länge varit den första anropshavnen för WordPress-användare som vill utforma sin webbplats, men det har sent tagits frågor om huruvida det är det bästa alternativet för webbplatsägare – och temautvecklare – att lita på.


En nylig nedbrytning av skillnaden mellan funktionalitet och presentation av WordPress Theme Review Team har lagt upp frågan om WordPress.org fortfarande är den bästa källan för gratis WordPress-teman under rampljuset. I den här artikeln kommer vi att täcka bakgrunden till den senaste kerfuffeln, överväga om WordPress.org fortfarande bör vara standarddestinationen för att hitta gratis WordPress-teman och fästa din uppmärksamhet på några användbara alternativ. Låt oss börja med lite bakgrund!

Vad handlar allt om?

En övervakning under migrering av innehåll är kärnan i mycket av det senaste drama. Som WP Tavern påpekade att temagruppsteamet har haft en fastställd policy under en lång tid som förbjuder temaförfattare att definiera generationen av användarinnehåll. Skälen bakom detta är utmärkt förnuftiga: användare bör inte tappa data när de ändrar teman.

Tyvärr, under processen att flytta temakrav från Codex till deras nya hem i Tema granskning handbok, detta krav utelämnades. Chip Bennett publicerade en sammanfattning av de saknade avsnitten tillbaka i maj 2015. Det särskilt relevanta avsnittet citeras nedan:

Presentation kontra funktionalitet
Eftersom syftet med teman är att definiera presentationen av användarinnehåll får teman inte användas för att definiera generering av användarinnehåll eller för att definiera temainständiga webbplatsalternativ eller funktionalitet.

För att kortfatta en lång historia var resultatet av allt detta att teman granskades inkonsekvent på WordPress.org under en tid medan två versioner av kraven flöt om online samtidigt.

När WordPress-teamet (retrospektivt) skärpts upp på inkonsekvent tillämpade riktlinjer började naturligtvis många gratis temautvecklare att känna klämman eftersom tidigare accepterade teman plötsligt nekades och de möter dyra ytterligare utvecklingsarbete för att få saker rätt.

Codeinwp gick så långt som att släppa ett nytt tema Parallax One gratis, men utelämnade det från WordPress temakatalog helt och hållet – till stor del som svar på att de presenterades i Theme Review Teams ursprungliga diskussion om saken. De behandlade ämnet på ett djupare sätt i sin transparensrapport från juli. Så vad har allt detta inom baseball att göra med dig som webbplatsägare? Låt oss gå vidare för att överväga det.

Varför borde webbplatsägare bry sig om branschens brott mot gratis teman?

Det finns två takeaways från alla ovanstående som webbplatsägare kan övervaka:

  1. Inkonsekventa standarder har uppenbarligen tillämpats tidigare på antaganden till den officiella temakatalogen. Det här är inte bara olägenhetsutvecklare, det kan möjligen få stöd för befintliga teman som blir svårare så mycket svårare. Idén att ett tema kan vara giltigt idag och släppas i morgon är också oroande.
  2. Vissa legitima temautvecklare som har börjat lista gratis gratis teman helt separat från den officiella katalogen, så det är uppenbarligen inte längre den enda showen i stan.

Lägg till det faktum att många webbplatsägare helt enkelt inte kommer att bry sig om skillnader mellan presentation och funktionalitet så länge ett tema tillgodoser deras behov och du kan se varför människor kanske börjar fundera på att leta någon annanstans efter gratis teman. Låt oss undersöka några av alternativen där ute.

Alternativa källor för kostnadsfria WordPress-teman

Ett varningsord innan du börjar söka efter gratis WordPress-teman utanför de mysiga gränserna i den officiella katalogen: det finns en extra nivå av ansvar på dina axlar när det gäller bedömning här. Du går bort från den extra komforten och tryggheten som ett dedikerat temagrupp ger dig. Med det förbehållet ur vägen, låt oss titta på några fasta temakällor.

WPExplorer.com

Bästa gratis WordPress-teman

Förhoppningsvis nu vet du att vi erbjuder gratis teman endast för våra läsare! Alla våra teman har skapats med säker och giltig kod, plus teman som Zero WordPress-temat innehåller premiumfunktioner gratis. Vi har massor av fantastiska gratis teman för företag, bloggning och portföljer plus live-demonstrationer så att du kan se alla temafunktioner i aktion. Vill ha mer? Många av våra teman har premiumversioner på Creative Market som har extra temaanpassningsalternativ och premium-temasupport.

JustFreeThemes

Bara gratis teman.

JustFreeThemes lever upp till löfte om sitt namn med över 400 högkvalitativa gratis teman listade, inklusive favoriter som Zerif Lite och livsstil. Live- och admindemos är tillgängliga för de flesta teman, så att du kan sparka i däcken innan du börjar. Du kan också bläddra efter kategorier som bloggning eller e-handel om du vill ha en specifik lösning.

FabThemes

Fab-teman

FabThemes ser ganska solid ut vid första anblicken, med över hundra snygga gratis teman ombord. Du kan söka efter enskilda kategorier som e-handel och mat, och möjligheten att söka efter färg är också välkommen. Ett femstjärnigt betygssystem är också integrerat för att ge dig lite mer inblick i hur enskilda teman har presterat för andra människor.

På nackdelen, vid granskningen, var förhandsgranskningsalternativ för alla teman out of action. Att klicka på en förhandsgranskningslänk resulterade helt enkelt i en 404. Vi är säkra på att det är en tillfällig hik men samtidigt är det inte ett problem du kommer att stöta på på WordPress.org!

Bör webbplatsägare flytta bort från WordPress.org?

Om du är ute efter ett gratis tema är WordPress.org fortfarande den ledande källan där ute och det kommer troligen inte att ändras när som helst snart. De tre alternativa kostnadsfria tematillhandahållare som vi har markerat ovan erbjuder verkligt intressanta temalternativ, men de kan helt enkelt inte tävla med djupet av alternativ som visas i den officiella temakatalogen.

Mängden resurser som går till att göra teman i den officiella katalogen av hög kvalitet, säker och överensstämmer med bästa praxis bör inte underskattas heller. Samtidigt som de alla hävdar att granska teman noggrant, har ingen av de alternativa gratisleverantörerna den typ av infrastruktur på plats som WordPress.org har.

Vi föreslår en förnuftig strategi att först granska de mest populära gratis teman på WordPress.org och sedan snabbt bläddra bland våra tre alternativ ovan. På så sätt täcker du de flesta av baserna på så kort tid som möjligt och ger dig själv den bästa chansen att hitta ett tillförlitligt gratis tema som matchar dina behov.

Slutsats

Den senaste tidens väsen över godkännandekriterierna på WordPress.org var förvirrande. Men på lång sikt är det en vinst för alla berörda. WordPress.org har tvingats städa upp sina handlingar när det gäller standardisering av godkännandekriterier (goda nyheter för alla i slutändan), och oberoende gratis tematillverkare har anspurats för att utforska spännande nya listningsalternativ.

Webbplatser som WPExplorer och de andra som nämns ovan representerar ett äkta alternativ för att hitta gratis teman men deras inventerings- och granskningsresurser är naturligtvis fortfarande långt bakom den officiella katalogen totalt sett. För närvarande är WordPress.org fortfarande den bästa övergripande källan för gratis teman när det gäller ren mängd, men webbplatsägare uppmanas att kolla in de andra alternativen eftersom du kanske hittar fler funktioner och bättre kod någon annanstans.

Vi skulle gärna höra dina tankar. Tror du att WordPress.org fortfarande är det enda spelet i stan eller har du börjat kolla in alternativa listor? Ta kontakt och meddela oss!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me